Staraczki '90 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, dołączam do Was z rocznika 90 Ja jestem obecnie w połowie 5 cs i czekam niecierpliwie na ovu, mój mąż jutro wyjeżdża na tydzień i obawiam się, że ominiemy w tym cyklu najlepsze dni powiedzcie mi, długo się już staracie? wszędzie dookoła znajomi mają dzieci i już czasami mnie to dobija
Brave lubi tę wiadomość
cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
nick nieaktualnyMissdiss,Ikarzyca witajcie serdecznie w naszych skromnych progach zanim się zadomowicie,pamiętajcie,że naszym mottem (które sobie pozwoliłam wymyślić) jest-"do końca roku wszystkie na tym wątku pozytywy wysikamy",bo przecież nasz cudowny rocznik musi swoje cudowne geny dalej oddać
Missdiss jak się staram bliżej nieokreśloną ilość czasu,baaardzo długo bez antykoncepcji,gdzieś tak od dwóch przed @ zaczęłam sobie myśleć,żeby nie przyszła,ale w myśl co ma być to będzie,później już staranka pełną parą.Na owu jestem od końca stycznia,pierwszy pełny cykl od lutego,wtedy też dostałam Clo od doktorka.Obecnie jestem po laparoskopii i dzisiaj byłam termin w klinice leczenia niepłodności umawiać,niestety dopiero na 25.10
Życzę Wam kochane powodzenia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 22:09
-
nick nieaktualny
-
Dzieki ovu powinnam miec jutro/pojutrze. Ostatnie cykle na ovufriend mialam po 32 dni a nie jak kiedys 30- moze kwestia lekow na tarczyce. Wlasnie niech on tylko wstanie....
Oswiadczam honorowe przyjecie motta i deklaruje zaangazowanie w dazeniu do rlizacji celu niech moc bedzie z nami dziewczynycykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
nick nieaktualnyNo to jeszcze lepiej to wygląda żołnierzyki powinny 2-3 dni wytrzymać i poczekać na carycę-komórkę haha.A używacie żelu dla par starających się?Jeżeli Twojemu często się zdarzają wyjazdy,to mógłby Wam pomóc.Odżywiałby plemniki i pomagał utrzymać odpowiednie środowisko dla nich.No chyba,że to jednorazowy wyjazd.Ale w sumie żel nie zaszkodzi a może pomóc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:58
-
nick nieaktualnyJa kupuję na Ebayu,jeżeli ktoś z Twojej rodziny czy znajomych ma dostęp do sieci drogerii DM (m.in. Niemcy i Czechy) to tam też się nowe żele dla staraczek pojawiły.Poza tym czasami są w aptekach w PL,tylko zawsze podkreślaj,że dla starających się,bo zdarzało się,że z silikonami wciskały,albo nawet durexa haha.Na 100% kupisz przez neta my mamy Conceive plus ale w tubce,są jeszcze w aplikatorach,ale po pierwsze jak dla mnie za dużo tego żelu na jedno użycie,a po drugie nie podoba mi się idea aplikacji 15 min przed stosunkiem,dla mnie całą przyjemność by to zabijało.
-
nick nieaktualnyMissdiss,ja nie jestem chemiczką,więc Ci tu mądrych słów nie napiszę,ale tak po ludzku,jak ja to przyswoiłam:żele typu durex i inne zawierają składniki,które moga paraliżować a nawet zabijać plemniki.W przypadku bezowocnego starania warto zainwestować w żel dla par starających się typu preseed gel albo conceive albo marka z DMu albo inny dostępny.Te żele mają za zadanie "udawać" płodny śluz kobiety a przy okazji odżywia plemniki i pomaga im przetrwać,często zawiera minerały w skladzie i jest przebadany ginekologicznie.Oczywiście durex i inne nie mogą zastąpić antykoncepcji,ale przyjmujemy,że starając się w czymś jest problem i próbujemy pomagac.Ja mam żel Conceive od 4 miesięcy,tubka kosztowała okolo 60 zł,używamy od około 10 do 20 dnia cyklu i jeszcze tybkę 15 ml mamy,czyli jak się t podzieli,to nie tak drogo.Ale jak pisałam,ja na libido nie narzekam,a żelu tylko trochę używamy.Nawet się śmiejemy przy starankach a żel dzieciowy masz,teraz na zasadzie jak nie pomoże to nie zaszkodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 23:06
-
nick nieaktualnyCoś w tym jest,ja akurat w środku jestem haha,to mnie energia rozpiera
A matka założycielka gdzie się podziała? Przebolałaś już tą @ kochana?Wracaj nowe koleżanki zapoznać.
Powodzenia dziewczynki,działajcie w tym miesiącu intensywnie i nie dajcie chłopom odpocząć nawet jak będą narzekać -
Hej dziewczynki Matka założycielka jest zmęczona pracą i jak wraca do domu to idzie spać Za tydzień urlop, potem już L4 i może będę miała trochę więcej siły i ochoty, żeby siedzieć przed monitorem To początek ciąży, a ja jem co godzinę. Nie wiem co będzie za 3 miesiące, rozstawiam namiot przed lodówką