Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • ams Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coucou !
    Co tam slychac u Was Kobietki?
    My rosniemy... :)
    W poniedzialek ide do lekarza i mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze
    :)

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Evli Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie napewno dobrze :)

U mnie w sumie nic nowego. Pozostaje mi czekać na teścik jakiś tydzień- 10dni. No ale nie oczekuje wiele, owulacja mi się prawie spletła z drożnością, także chyba nic z tego nie będzie ..
    buziaki

ams lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:) bedzię dobrze napewno rośnijcie:) u Mnie ... hm dalej jestem w Poslce odpoczywam:) 9 marca mam wizyte i mam nadziejej ze juz będziemy działać z in vitro bo juz jestem zdrowa chorobe przegoniłam

ams lubi tę wiadomość

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki w takim razie :)

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • ams Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello !

Jestem po wizycie :)

Dzidzia ma 3mm i serduszko, ktore pieknie bije !! :)

Z takich francuskich ciekawostek... caly czas nie mam kart ciazy. Daja ja dopiero pod koniec pierwszego trymestru...

Basiu trzymam mocno kciuki !!! I przesylam wirusiki :)

Evli, Twoj wykres wyglada ciekawe !!! Na kiedy masz termin @? Mocno trzymam kciuki i rowniez zarazam :*

• Evli Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suuuuper !!! ♥️♥️♥️Mąż był z Tobą ?
    Z ciekawości może głupie pytanie ale jak wyglada słuchanie serduszka? Od „dołu” czy przez brzuszek ?

Też mi się podoba mój wykres ♥️, może aż za bardzo. Jak przyjdzie @ to lądowanie będzie ciężkie :(
    @ mam przewidzianą na niedz-poniedziałek.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • ams Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylo, bo nie dal rady sie z pracu urwac... Pojdzie ze mna za 3 tygodnie :)

Sluchanie jest od dolu :) w tym samym czasie co usg.

Baaaardzo Ci zycze kochana,zeby ladowanie bylo bardzo bardzo miekkie !!! <3

Evli lubi tę wiadomość

• ams Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, co tam u Ciebie slychac?

Z Evli jestem na biezaco :D
    Daj znac koniecznie :*

• Basia92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane miło mi że o mnie pamiętacie:)
    Ja właśnie jestem po stymulacji hormonalnej do in vitro! ( uraz do igiel zostanie chyba na długo:() jutro mam punkcję no i zobaczymy co sie bedzie dalej działo pęcherzyki są ok rosnąć powoli i pieknie ( słowa lekarza) mowi że bedzie wszystko ok ale to wszystko sie okaze po niezieli czy sie połącza czy plemnik przetrwa itd.... wierzymy z mężem że bedzie dobrze!!!

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej fajnie że się odezwałaś !
    Trzymam mocnooo kciuki !!! Na pewno wszystko będzie dobrze ♥️

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje:) my tez mocno w to wierzymy ze do Paryża juz pojedziemy we 3 :)

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • ams Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu !!! trzymam kciuki bardzo mocno !!! kiedy powrot do Paryza?
    Powodzenia; wszystko bedzie dobrze :*

Evli jak humor? :*

• Evli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ja wiem, raz sobie mówię że będę walczyć nadal a czasami są chwile że mam ochotę odpuścić, dać spokój z tym całym staraniem.
    Tylko nie wiem czy tak można odpuścić naprawdę, chyba to niemożliwe ..
    Ostatnio mówiłam Ci że zamówiłam pakę testów i co.. paczka w połowie drogi się wróciła, nie wiem co się stało że nie doszła do mnie. W każdym razie myśle sobie może to znak żeby odpuścić i tak „odpuszczałam” ... ze 3 dni hehe i co.. jednak zamówiłam następne :D
    Z mężem ustaliliśmy że jak teraz nie wyjdzie to w przyszłym cyklu będziemy podchodzić do inseminacji. Ale z tym też się waham, raz mówię że podchodzę a raz że odpuszczę.. Bije się z własnymi myślami ;) jakoś te zastrzyki w brzuch mnie przerażają narazie.

Ostatnio często mi się śnią dwie kreski, może w końcu pewnego dnia ujrzę je naprawdę :) tylko na ciążowym a nie owulacyjnym ! hehe :D :D

A Ty jak, nadal super zmęczona? Idziesz na zwolnienie?

Buziaki :*

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • ams Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    U mnie ja wiem, raz sobie mówię że będę walczyć nadal a czasami są chwile że mam ochotę odpuścić, dać spokój z tym całym staraniem.
    Tylko nie wiem czy tak można odpuścić naprawdę, chyba to niemożliwe ..
    Ostatnio mówiłam Ci że zamówiłam pakę testów i co.. paczka w połowie drogi się wróciła, nie wiem co się stało że nie doszła do mnie. W każdym razie myśle sobie może to znak żeby odpuścić i tak „odpuszczałam” ... ze 3 dni hehe i co.. jednak zamówiłam następne :D
    Z mężem ustaliliśmy że jak teraz nie wyjdzie to w przyszłym cyklu będziemy podchodzić do inseminacji. Ale z tym też się waham, raz mówię że podchodzę a raz że odpuszczę.. Bije się z własnymi myślami ;) jakoś te zastrzyki w brzuch mnie przerażają narazie.

Ostatnio często mi się śnią dwie kreski, może w końcu pewnego dnia ujrzę je naprawdę :) tylko na ciążowym a nie owulacyjnym ! hehe :D :D

A Ty jak, nadal super zmęczona? Idziesz na zwolnienie?

Buziaki :*

Nie poddawaj sie i walcz !!!
    <3
    Bedzie dobrze, a nasze dzieci beda sie kiedys razem bawic ! (byloby super, nie ? :D tak spotkac sie od czasu do czasu :) )

jutro mam inspekcje, wiec sie do niej szykuje i staram sie byc na wyskokich obrotach, ale organizm sam sie dopomina odpoczynku...
    Zobacze jak bedzie jutro i moze sie wybiore do lekarza wieczorem po zwolnienie.
    Tydzien, dwa, mysle, ze by mi to dobrze zrobilo. Dzisiaj spalam 11h, czuje sie wypoczeta, aczkolwiek nie odmowilabym malej drzemki :D

• Basia92 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po punkcji ... pobrali mi 4 komórki z czego 1 jest zapłodniona prawidłowo a 1 nie wykazuje zadnych oznak:(( czekamy dalej jak sie rozwinie wszystko...ehh

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • ams Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzie dobrze!!! musi !!
    trzymam kciuki na maksa ! :)

• Evli Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    Nie poddawaj sie i walcz !!!
    <3
    Bedzie dobrze, a nasze dzieci beda sie kiedys razem bawic ! (byloby super, nie ? :D tak spotkac sie od czasu do czasu :) )

jutro mam inspekcje, wiec sie do niej szykuje i staram sie byc na wyskokich obrotach, ale organizm sam sie dopomina odpoczynku...
    Zobacze jak bedzie jutro i moze sie wybiore do lekarza wieczorem po zwolnienie.
    Tydzien, dwa, mysle, ze by mi to dobrze zrobilo. Dzisiaj spalam 11h, czuje sie wypoczeta, aczkolwiek nie odmowilabym malej drzemki :D

Fajnie by było spotkać się jeszcze w dwupaku :D no ale nie wiem czy uda mi się Ciebie nadgonić :D

Od kilku dni co wejdę na forum to u większości zielonooo jakiś magiczny czas nastał na tym forum ♥️

Czekam na wiruski :D

Udało Ci się wyprosić wolne?

Bisous :*

ams lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Evli Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia92 wrote:
    Ja juz po punkcji ... pobrali mi 4 komórki z czego 1 jest zapłodniona prawidłowo a 1 nie wykazuje zadnych oznak:(( czekamy dalej jak sie rozwinie wszystko...ehh

Trzymam kciuki ! Kiedy transfer ?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za słowa otuchy! planowany transfer na piątek... oby ten jeden z nami zostal juz do konca

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • ams Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Fajnie by było spotkać się jeszcze w dwupaku :D no ale nie wiem czy uda mi się Ciebie nadgonić :D

Od kilku dni co wejdę na forum to u większości zielonooo jakiś magiczny czas nastał na tym forum ♥️

Czekam na wiruski :D

Udało Ci się wyprosić wolne?

Bisous :*

Mysle, ze uda Ci sie mnie dogonic, bo przeciez dlaczego nie? :D

Dokladnie, duzo zielonosci ostatnio :) jak ja testowalam, to tez byl taki deszcz zielonych kropek i sobie pomyslalam, ze przeciez mi tez musi wyjsc na zielono :D

Zostawiam jeszcze wirusiki i dla Ciebie i dla Basi (trzymam kciuki za transfer!!! koniecznie daj znac !!!)

Czuje sie lepiej, wiec poki co nie szlam do lekarza.
    Inspekcja poszla mi lepiej niz na to liczylam i dalo mi to pozytywnego kopa :D

takze ten tydzien walcze z dzieciaczkami, ale sa grzeczne, a ja non stop siedze hehe :D czuje sie jak taka starsza kobieta haha :D

Dzisiaj odwiedzilam po raz pierwszy, odkad jestem we Francji polski sklep i zjadlam pierogi ruskie no i oczywiscie teraz jest mi niedobrze... masakra haha

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ