Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2015, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jedna iui a potem zmieniłam lekarza, tzn poszłam, dzięki roxie ;) do kliniki. I tam lekarz oglądając wyniki nasienia mojego męża powiedział, ze w naszym przypadku iui to bezsens, u mnie oprócz hormonów wszystko oki, męża wyniki super. I dobrze ze taki nam stanął na drodze bo myśle, ze przy moich jajnikach pcowskich ;) nawet po 10-tej iui nie bylabym w ciazy a on zabrał sie za przyczynę niepowodzeń. Ale tak jak mowi Roxa, sa sytuacje kiedy iui jest wskazana wiec myśle, ze w jej przypadku, warto wypróbować o ile będzie to nadal konieczne. A no i ja dostałam właśnie rachunek od lekarza za te lipcowa iui, 126€, zdziwiłam sie, bo mówił abyśmy liczyli sie z kosztami rzędu 200-250€....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 19:34

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2015, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Hejka mam pytanie moze wiecie cos na temat anty tg podobno robi sie z anty tpo ?
    Ja tez nie poratuje... Przykro mi, nie znaju....

  • werni Autorytet
    Postów: 10040 7674

    Wysłany: 6 października 2015, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i sie pytam na innych watkach i w necie to niby tarczyca ok to moze nie bede robila tego badania, robilam tylko anty tpo

    f2wlsg1849ksqu5m.png
    p19ugox1q6ze0dkp.png

    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2015, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak juz tak mnie nie zawstydzaj :P
    powiem po raz setny jesli bylam faktycznie ta inspiracją to ogromnie sie ciesze!
    No u mnie wlasnie nim sie udalo przygotowywalam sie juz tez do iui bo na zastrzykach wszystko super a tu nic...
    I znow do mojej glowy wkradla sie opcja ze moze jednak jest to zwezenie i to tylko cud ze wtedy jakis plemnik dolecial... a teraz znow szyjka przy poronieniu naruszona... Dlatego ja bardzo pokladam nadzieje w IUI...
    Krysiak super ze sie tak milo rachunkiem zaskoczylas... i szok ze dopiero dotarl... u nas sama iui w okolicach 400-500e z czego moja kk oddaje 150e wiec 250-350 do dopłaty... ale to koszt bez lekow ktore ciesze sie ze mam w zapasie na cykl moze dwa... bo moje same lei to koszt ok 600e :/ teraz za nie nie place jedynie te 5-10e ale do iui kk juz mi lekow nie oplaci...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2015, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni a jaki wynik?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2015, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz Roxa, to nie zazdroszczę wydatków. Ale cel wiadomy i wtedy na kasę już sie nie patrzy.... :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2015, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no nie... jestesmy w stanie kazde pieniadze wydac zeby miec dziecko...
    Licze ze te max 2 iui przyniosa efekt i skonczy sie na 350e za cykl nie 1000e no ale jak trzeba bedzie to trzeba bedzie...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2015, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj uda sie kochana, zobaczysz. Myśle, ze jeszcze przed iui to wtedy kasę na piękny wózek przeznaczycie :) już sie nie mogę doczekać jak @ dostaniesz i będziemy znowu czekać na wyniki baraszkowania :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2015, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak :* ja zawsze mowilam ze najpozniej w 1 iui zajde... za pierwszym razem jak sie zaczynalismy z kwz starac tez tak mowilam... zobaczymy...
    ja tam i na ivf jestem gotowa...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2015, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    ja tam i na ivf jestem gotowa...
    Wierze Ci :-) ale oby nie bylo potrzeby :-)

    roxa lubi tę wiadomość

  • werni Autorytet
    Postów: 10040 7674

    Wysłany: 6 października 2015, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anty tpo mialam 5 a norma 34

    f2wlsg1849ksqu5m.png
    p19ugox1q6ze0dkp.png

    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2015, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A TSH też było dobre?

  • werni Autorytet
    Postów: 10040 7674

    Wysłany: 6 października 2015, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno tu mam za wysokie dla starajacych sie ale ginka nic nie mowila.

    Lh 7,65 (2,4-12,6)
    Fsh 8,11(3,5-12,5)
    Tsh 2,37(0,27-4,2)
    Ft3 5,8(3,1-6,8)
    Ft4 19,3(12,0-22,0)

    f2wlsg1849ksqu5m.png
    p19ugox1q6ze0dkp.png

    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2015, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No złe nie jest... ale faktycznie starajace sie najlepiej jak mają jak najblizej 1... Ja też miałam moje TSH zbijane... ja miałam wtedy 3,73

    werni lubi tę wiadomość

  • werni Autorytet
    Postów: 10040 7674

    Wysłany: 6 października 2015, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dobry jest jod, nie wiem sprobuje.

    f2wlsg1849ksqu5m.png
    p19ugox1q6ze0dkp.png

    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • alinsien Autorytet
    Postów: 310 115

    Wysłany: 7 października 2015, 05:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa a z tego co wiem to niektóre ubezpieczenia pokrywają in.vitro, myślisz, że iui to by nie pokryło?

  • alinsien Autorytet
    Postów: 310 115

    Wysłany: 7 października 2015, 05:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co do Waszego nowego tematu to ja też miałam wyniki tarczycy ok 4 i lekarka powiedziała w normie,może byc ?;/ to może to przyczyna u nas?!?!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 05:23

  • alinsien Autorytet
    Postów: 310 115

    Wysłany: 7 października 2015, 05:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps mamy dzisiaj temp 36.04 i ja i termo. Działamy?haha

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 października 2015, 06:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) środa już, ale fajnie ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 października 2015, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinsien, na forum piszą dziewczyny ze tarczyca dla starających sie powinna wynosić jak najbliżej 1. Tyle zdążyłam sie tutaj nauczyć ;)

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego