Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
werni wrote:Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanko ale z czyms innym zwiazane, moze orientujecie sie ile bierze opiekunka do dziecka w Niemczech ?
inni powiedzieli ze potrzebuja na stałe, w rezultacie czego dostawałam 7 na godzine ale po tygodniu im sie odwidziało.
teraz pilnuje po 10h, musze dojezdzac miastem ponad 5 km wiec beznzyny duzo idzie i dostaje stałą pensje plus godziny dodatkowe. zarobie ok 600-700 euro -
Mam prośbę, mogłybyście rzucic okiem czy jest tam cos napisane o minimalnym wieku ? nie potrafie na tyle jezyka zeby znalesć takie cos, a pewna Pani któa miała nam tłumaczyc powiedziała ze po 25 roku zycia mozliwosc jest... wiec juz nie wiem czy to zalezy od krankenkassy czy kliniki....
http://www.kindwunsch.de oddział KrefeldWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 19:39
-
nick nieaktualnymarjotka wrote:odwołuje. znalazłam w koncu...
Ohne Möglichkeit einer Ausnahmeregelung ist auch festgelegt, daß beide Partner das 25. Lebensjahr vollendet haben müssen. Frauen, die das 40. -
Czytalam na jednym firum jak szukalam w necie jak jedna dziewczyna pracuje jako opiekunka ale tez sprzataczka i 800 e dostaje inni jej powiedzieli ze to malo, minimum 1000euro. Pewnie tez zalezy od miasta i ludzi. Hm powiem Slawkowi ze za tydz. Wezme 200 e. Tak mi moj doradza.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMotylkowa bo w sklad Bauchspiegelung wchodzi odrazu wszystko inne nic strasznego to to samo co w pl laparoskopia... robia dzirke w pepku i po dwoch stronach brzucha wpuszczaja troche gazu zeby go poszerzyc wchodza laparoskopem i przwgladaja narzady...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny