Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ceny sa bardzo rozne. ja od roku "działam" prywatnie tutaj jako opikunka. i powiem tak, u polaków to kokosów nie zarobisz. chca jak najtaniej. spotkałam sie ztym, ze nawet jedna Pani powiedziała mi ze za JEJ dojazd do pracy mi nie zapłaci bo jej sie nie opłaca. Czyli teoretycznie w pracy jestem np od 6-10;30 a ona pracuje od 6,30-10 to ona chciała zaplacic od 6,30-10.00 takze trzeba uwazac, bo godzina w plecy. u niej miałam 5 ewerni wrote:Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanko ale z czyms innym zwiazane, moze orientujecie sie ile bierze opiekunka do dziecka w Niemczech ?
inni powiedzieli ze potrzebuja na stałe, w rezultacie czego dostawałam 7 na godzine ale po tygodniu im sie odwidziało.
teraz pilnuje po 10h, musze dojezdzac miastem ponad 5 km wiec beznzyny duzo idzie i dostaje stałą pensje plus godziny dodatkowe. zarobie ok 600-700 euro -
Mam prośbę, mogłybyście rzucic okiem czy jest tam cos napisane o minimalnym wieku ? nie potrafie na tyle jezyka zeby znalesć takie cos, a pewna Pani któa miała nam tłumaczyc powiedziała ze po 25 roku zycia mozliwosc jest... wiec juz nie wiem czy to zalezy od krankenkassy czy kliniki....
http://www.kindwunsch.de oddział KrefeldWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 19:39
-
nick nieaktualnyA ja mialam luknac co pisze mi w ulotce ktora dostalam od gina z wytycznymi i zapomnialam. Ale lukne dzisiaj po pracy bo wydaje mi sie ze widzialam tam informacje na ten temat.marjotka wrote:odwołuje. znalazłam w koncu...
Ohne Möglichkeit einer Ausnahmeregelung ist auch festgelegt, daß beide Partner das 25. Lebensjahr vollendet haben müssen. Frauen, die das 40. -
Czytalam na jednym firum jak szukalam w necie jak jedna dziewczyna pracuje jako opiekunka ale tez sprzataczka i 800 e dostaje inni jej powiedzieli ze to malo, minimum 1000euro. Pewnie tez zalezy od miasta i ludzi. Hm powiem Slawkowi ze za tydz. Wezme 200 e. Tak mi moj doradza.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMotylkowa bo w sklad Bauchspiegelung wchodzi odrazu wszystko inne
nic strasznego to to samo co w pl laparoskopia... robia dzirke w pepku i po dwoch stronach brzucha wpuszczaja troche gazu zeby go poszerzyc wchodza laparoskopem i przwgladaja narzady...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny