X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z UK
Odpowiedz

Staraczki z UK

Oceń ten wątek:
  • ev. Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah trzymam kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻
    Japoneczka jaki to jest monitor? Ja mam Clearblue connected system i właśnie skończyły mi się testy. Potrzebuje tylko kilku na następny miesiąc i się czaje na jakieś aukcje na ebay ale ciagle mi uciekają sprzed nosa.
    Jak twoje są pasujące to chętnie odkupię kilka.

Lilah lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦱36 🧔36
    Starania od 2018
    👩🏻‍🦱 badania Ok, wrogi śluz i przeciwciała p/plemnikowe (++)
    🧔 morfologia 3%, niskie parametry nasienia

03/2020 odwołany IVF przez 🦠
    08/2020 krótki protokół

🔆IVF start 07/08/2020
    35 jajeczek
    18 zapłodnionych
    12 embrionów w 3 dobie
    7 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    ❌Transfer wrzesień/październik - cykl odwołany (brak owulacji)
    ✅FET na cyklu naturalnym listopad
    ❄️4AA jest ze mną od 28/11

U5qH.png
  • Scotch Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Ja też postanowiłam trochę wyłączyć myślenie na kilka dni i zająć się pracą. No i nawet mi się udało i to tak skutecznie że zamiast zacząć robić testy owu od 6dc tak zaczęłam dopiero wczoraj czyli 9dc. Wczoraj nic ,dzisiaj już dość ciemna ale nie aż tak jak kontrolna. Chyba idzie 😂

Lilah trzymam kciuki!!

Lilah lubi tę wiadomość

h4zpk0s35v0g4bu8.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki ja tez jakos srednio w humorze na starania moje tempki skacza spadaja . Ciekawe czy wogole byla owulacja 🙈❤️❤️ c1315be52f1d.jpg

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Ila14m Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Dawno mnie tutaj nie bylo! Ale widzie ze forum dalej zyje i ma sie calkiem niezle

Po pierwsze gratuluje EV. super wynik z jajeczkami no ja tez przez to wszytko przechodzilam w 2018 wiem co czujesz u mnie zakonczylo sie sukcesem zostaly nam 3 zarodki i wszytkie byly top quality i pierwszy ktory wlozyli odrazu sie przyjal i to jest moj syn ma na imie Ernest i ma 17mcy i jest pieknym zdrowym chlopcem :) a tez byl z mrozonych i sie balam ze nic z tego nie bedzie jak zamroza bo ze swiezych sie nie dalo przez moje hormony trzymam mocno kciuki za ciebie i dawaj znac jak idzie wrazie jakis pyrtan pisz

a reszcie moje kochane zycze wam duzo wytrwalosci i trzymam kciuki za was wszytkie :)

Ps czy czasem jeszcze zagladu tu krrropka? bo nie wiem czy jej sie wkoncu udalo zajsc i co sie z nia dzieje :)

Pozdrowienia dla wszytkich
    Ila

ev. lubi tę wiadomość

Ila

Syn -Nataniel - 15.03.2022 💕
    Syn -Ernest 25.04.2019 - IVF

0bf99834af045fe21dee7239d60deaae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki 😘

Wizyta calkiem ok, badanie potwierdzilo ze byla owulacja i nawet podobno byly 2 pecherzyki dominujace. Ale temp mi juz leci w dol wiec raczej nic z tego. Lekarz zasugerowal iui. Maz jest na tak jesli ja chce. Oczywiscie najlepiej by bylo kolejne ivf ale my nie chcemy. Musze to mocno przemyslec ale tez chyba nie ma co zwlekac za dlugo. Statystyki iui nie sa porazajace ale jesli jest choc cien szansy to moze warto sprobowac. Sama nie wiem... Nie mam nawet z kim pogadac, wszystkie co znam po prostu zachodza w ciaze 😉

Szczerze to jestem troche zdolowana tym wszystkim. Jednego dnia mam ochote walczyc kazdym mozliwym sposobem a drugiego rzucic to wszystko w cholere.

Ila witaj z powrotem, to wracacie po mrozaczka tak? Powodzenia &&&

Ev wiesz juz kiedy transfer?

Lolipop lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny jeszcze dodam ze u mnie w miescie (ponad 200 tys mieszkancow!) nie robia fragmentacji dna. Musimy jechac 100 km do innego miasta 🤦

Zastanawiam sie czy nie robic iui w UK, tam gdzie robilam ivf. Tylko koszt duzo wiekszy.

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:

Wizyta calkiem ok, badanie potwierdzilo ze byla owulacja i nawet podobno byly 2 pecherzyki dominujace. Ale temp mi juz leci w dol wiec raczej nic z tego. Lekarz zasugerowal iui. Maz jest na tak jesli ja chce. Oczywiscie najlepiej by bylo kolejne ivf ale my nie chcemy. Musze to mocno przemyslec ale tez chyba nie ma co zwlekac za dlugo. Statystyki iui nie sa porazajace ale jesli jest choc cien szansy to moze warto sprobowac. Sama nie wiem... Nie mam nawet z kim pogadac, wszystkie co znam po prostu zachodza w ciaze 😉

Szczerze to jestem troche zdolowana tym wszystkim. Jednego dnia mam ochote walczyc kazdym mozliwym sposobem a drugiego rzucic to wszystko w cholere.

to super ze owulacja sie potwierdzila💚💚💚

Lilah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia no w sumie racja, sa plusy! I to z tego jajnika ktory mnie kluje zazwyczaj w okolicach owulacji.

A robisz nadal testy ovu? - juz dopatrzylam ze tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 09:02

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:
    Kalcia no w sumie racja, sa plusy! I to z tego jajnika ktory mnie kluje zazwyczaj w okolicach owulacji.

A robisz nadal testy ovu? - juz dopatrzylam ze tak
    No robie czekam czy wyznaczy teraz ovu 💋🙈 a36561ac2ea5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia a jak Twoje cykle regularne w miare? Moze monitoring zrobisz raz i bedziesz wiedziala kak to z ta owulacja u Ciebie?

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:
    Kalcia a jak Twoje cykle regularne w miare? Moze monitoring zrobisz raz i bedziesz wiedziala kak to z ta owulacja u Ciebie?
    No nie byly regularne. Tak ze zobaczymy. Dzis juz za podalam dupka . Powinnam zaczac w 16dc ale czekalam jak temperatura sama skoczy. To 3 cykl na progu. Tak ze mam nadzieje ze w przyszlym cyklu ogarne juz hormony i monitoring.💋💋

• Ila14m Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:

Dzieki Lilah 😊 narazie chcemy spróbować normalnie może się coś pozmieniało bo nigdy nie powiedzieli nam dlaczego mamy kłopoty wiec dajemy sobie 6 mcy a jak nie to będziemy z tych mrożonych co mamy jednak wcześniej robiliśmy na NHS a teraz już trzeba płacić nawet by wyciągnąć mrożonkę i włożyć

Ila

• Ila14m Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:

Lilah co do iui nie wiem za wiem bo mnie odrazu do ivf popchneli nawet nie rozważali tej opcji ale mam kumpele której to robili zawsze mogę jej zapytać jak bus coś potrzebowała wiedzieć generalnie moje znajome wszystkie zachodzą bez problemu jak by były wiatropylne hahaha a ja musiałam się tyle nachuchac

Ila

• Scotch Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak myślicie czy to pozytyw?

25990723a050.jpg

h4zpk0s35v0g4bu8.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scotch wrote:
    Hej jak myślicie czy to pozytyw?

25990723a050.jpg
    Jeszcze trochę ale lada chwila pik 🙈💋🤪☘️

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ila u mnie podobnie, od razu ivf, nhs chyba bardzo rzadko wysyla na iui o ile w ogole. Przynajmniej u nas nie bylo takiej opcji. Tak, jesli mozesz to podpytaj kolezanke, a udalo jej sie iui?

Fajnie, ze masz ❄️

Scotch owocnych 🐝🐝🐝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 08:34

• Scotch Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah dzięki! Zobaczymy co z tego będzie. Wczoraj nic z tego bo że tak powiem wypstrykalismy się po małża powrocie we wtorek i środę więc musi do dzisiaj naprodukowac armii 😂 no ale dzisiaj to już chyba mus.

Kalcia zajrzałam z ciekawości na twój wykres i powiem że obiecująco wygląda. Seksy wtedy co trzeba i ogólnie idzie na razie dobrze 🙂 trzymam kciuki!

Lilah lubi tę wiadomość

h4zpk0s35v0g4bu8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scottch jak mus to mus 👍

Milego weekendu babeczki.
    Ja mam obowiazkowa weekendowa przerwe od forum 😊 Bedzie winko ze znajomymi, dostalam @ wiec przynajmniej wiem, ze moge sie napic.

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scotch wrote:
    Lilah dzięki! Zobaczymy co z tego będzie. Wczoraj nic z tego bo że tak powiem wypstrykalismy się po małża powrocie we wtorek i środę więc musi do dzisiaj naprodukowac armii 😂 no ale dzisiaj to już chyba mus.

Kalcia zajrzałam z ciekawości na twój wykres i powiem że obiecująco wygląda. Seksy wtedy co trzeba i ogólnie idzie na razie dobrze 🙂 trzymam kciuki!
    No wkoncu dzisaj wyznaczyło owulacje. Mam nadzieje ze coś pykni. Ale dziś miałam tak emocjonujący dzień.. mój 17 letni synuś poprosił mnie żeby mamusia pomogła ogarnąć tabletkę after pill bo jego dziewczyna boi się z mama rozmawiać a niewie gdzie ma i jak coś sobie załatwić. Tak ze dzień wariata . 🤪😘🙈

• Scotch Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah mi też dobrze robi taka przerwa szczególnie jak @ przyłazi. Później wariactwo zaczyna się w okolicy owulacji i tak do @. I w kółko.

Kalcia ale masz mądrego i odpowiedzialnego chłopaka. A z drugiej strony że przyszedł z tym do ciebie tzn do mamy to podziwiam. Musicie mieć super kontakt.

U mnie wczoraj zdecydowanie pozytyw na owu. I szczerze powiem nie chce mi się więcej tych testów robić. Zrobię dzisiaj ostatni ale raczej z nudów bo w pracy siedzę i daje spokój. Co ma być to będzie. Bardziej chyba pójdę w działanie co dwa dni. Bo gdzieś czytałam że codziennie to nie jest dobry pomysł gdyż żołnierzyki nie nadążają 😂

Kalcia to jak mamy razem prawie owu to kiedy testujemy? 😁

h4zpk0s35v0g4bu8.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ