Staraczki z UK
-
WIADOMOŚĆ
-
ev. wrote:Hej dziewczyny, nie odzywałam się bo jakoś nie miałam kiedy.
W sobote miał teansfer i kropek jest ze mną. Dwa tygodnie czekania żeby zrobić test to będzie mordęga. Kazali robić dopiero 12.grudnia bo biorę zastrzyki z ovitrelle a one się utrzymują we krwi do 7 dni. Zero objawów trochę mnie martwi ale nic nie zrobię.
Ooo wow super trzymam kciuki!ev. lubi tę wiadomość
-
-
Hej dziewczyny! Jak u Was spomoczucie? Cisza tutaj jak makiem zasiał... pewnie przygotowania do Świat pełną parą?
Ja czekam na @ powinna być w ten czwartek a w piatek na badanie krwi. Oczywiście juz od weekendu robiłam testy ale biale jak śnieg wiec dupa z tego cyklu była.
Scotch jak tam u Ciebie ? Jak się czujesz ev. ?
-
U mnie taki kalejdoskop. Wczoraj wydawało mi się ze już wszystko Ok, a dzisiaj mam doła że jednak dupa... robię testy codziennie i gdyby nie to ze miałam 3 x ovitrelle co drugi dzień przed, w dzień transferu i po to już bym się cieszyła z pozytywów ale wiem ze to pewnie tylko ten cholerny ovitrelle a kropek się nie zadomowił. Wczoraj test był ciut ciemniejszy wiec miałam nadzieje a dzisiaj zbladł 😞 zaraz Wam wrzucę to same zobaczycie.👩🏻🦱36 🧔36
Starania od 2018
👩🏻🦱 badania Ok, wrogi śluz i przeciwciała p/plemnikowe (++)
🧔 morfologia 3%, niskie parametry nasienia
03/2020 odwołany IVF przez 🦠
08/2020 krótki protokół
🔆IVF start 07/08/2020
35 jajeczek
18 zapłodnionych
12 embrionów w 3 dobie
7 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
❌Transfer wrzesień/październik - cykl odwołany (brak owulacji)
✅FET na cyklu naturalnym listopad
❄️4AA jest ze mną od 28/11
-
https://imgbb.com/V2bLVv2
Co o tym myślicie? Ovitrelle może się utrzymywać do 10 dni a jestem właśnie 6 dni po ostatnim zasztrykuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 19:19
👩🏻🦱36 🧔36
Starania od 2018
08/2020 krótki protokół
🔆IVF start 07/08/2020
35 jajeczek
18 zapłodnionych
12 embrionów w 3 dobie
7 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
-
Hej 🙂
Ev nie wolno ci tak myśleć . Biologia biologią ale wiele zależy od tego co mamy w glowie. Daleka jestem od robienia komuś nadziei ale wg mnie to test powinien bladnac a on jakby bladł a potem znów zaczął ciemnieć. Te dwa ostatnie się aż tak bardzo nie różnią. Może mocz był bardziej rozcieńczony. Zrób jeszcze jeden.
U mnie od wczoraj popołudniowe mdłości i taki ślinotok że aż mi drętwieją policzki wewnątrz. Dziwne uczucie. Małpy nie ma, cycki mi się w stanik nie mieszczą więc jestem dobrej myśli. Do tego mam odruch wymiotny jak mąż wraca po zapaleniu fajki. No nien moge po prostu znieść tego smrodu. Wg ovu dzisiaj 6t1d. Umawiam się w tym tygodniu na early scan i dopiero jak zobaczę ♥️ będę oficjalnie w ciąży 😉
Pozdrawiam was dziewczynki mocno i nie poddawajcie się . Czekam na wieści ev. I trzymam kciuki 😘ev. lubi tę wiadomość
-
ev. wrote:https://imgbb.com/V2bLVv2
Co o tym myślicie? Ovitrelle może się utrzymywać do 10 dni a jestem właśnie 6 dni po ostatnim zasztryku
EV nie martw się na zapas, najważniejsze że są kreski i to dobrze widoczne! Wszystkie wiemy że łatwo się mówi tej drugiej osobie bedzie ok czy czekaj cierpliwie itd. Ja jestem dobrej myśli i trzymam kciuki bardzo mocno 🥰
Scotch super wiadomosc ze nie masz @. Czekamy na wiadomości juz po scan! Koniecznie daj znać!
Ja znow biel zobaczyłam na teście wiec czekam na @!
Trzymajcie się ciepło 😉ev. lubi tę wiadomość
-
Takie wariactwo dzisiaj:
Więc chyba się udało. Jestem strasznym niedowiarkiem ale chyba muszę zacząć wierzyć 🙈
Do kliniki mam dzwonić dopiero w sobote a potem do GP.
@scotch Ty już umówiona jesteś na early scan? Jak to w ogóle wyglada tutaj? Dzwonisz do GP a oni Cię kierują do midwife czy jak? Wyglada na to ze jestem tydzień za tobą ☺️Annie1981 lubi tę wiadomość
👩🏻🦱36 🧔36
Starania od 2018
08/2020 krótki protokół
🔆IVF start 07/08/2020
35 jajeczek
18 zapłodnionych
12 embrionów w 3 dobie
7 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
-
Ev aż się normalnie serce raduje 😁 po cichutku gratuluję 🙂
Jeśli chodzi o mnie to ja jestem tutaj od roku i z tego co wiem to idziesz do przychodni i przydzielają ci midwife która ci prowadzi ciążę. Ja na razie umówiłam się na early scan prywatnie 19.12 to będzie 7t4d. Dopiero po tym się uruchomię z gp i midwife.
To kochana wygląda na to że będziemy razem w sierpniu rodzic 😁 oby! Super 😊
Zoe ty się nie poddawaj tam tylko działaj 😉ev. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja wygrzewam dupke na sloneczku w ciepelku, zagladam i co widze 🙂 Scotch na Ciebie to mozna liczyc, rozwiazalas nam worek z ciazami na watku. Teraz bedziemy zachodzic jedna po drugiej 🙂 Gratulacje i mocne kciuki &&&
Ev dla Ciebie tez, trzymam mocno kciuki ale wyglada na to, ze sie udalo! Ja mysle, ze klinika Ci zrobi piwrwszy scan, przynajmniej u mnie tak bylo. Ok 7 tyg sprawdzali czy jest serducho i potem kazali juz rejestrowac sie u gp/ midwife.
ev., Scotch lubią tę wiadomość
-
Scotch wrote:Ev aż się normalnie serce raduje 😁 po cichutku gratuluję 🙂
Jeśli chodzi o mnie to ja jestem tutaj od roku i z tego co wiem to idziesz do przychodni i przydzielają ci midwife która ci prowadzi ciążę. Ja na razie umówiłam się na early scan prywatnie 19.12 to będzie 7t4d. Dopiero po tym się uruchomię z gp i midwife.
To kochana wygląda na to że będziemy razem w sierpniu rodzic 😁 oby! Super 😊
Zoe ty się nie poddawaj tam tylko działaj 😉
Ile płacisz za earla scan? Ja mam jedna klinikę prywatna gdzie wizyta £150 a scan drugie £150 wiec szkoda mi £300 dawać. Już taniej lecieć do Polski na badania bo nawet z biletami tyle nie wyjdzie a przy okazji można rodzinkę odwiedzić. Gdyby nie te cholerne kwarantanny to pewnie bym poleciała.
Byłam u GP, kazali mi dzwonić do Midwives a tamte ze mam się zarejestrować online i czekać aż do mnie zadzwonią i umówią między 8 a 10 tygodniem czyli przed świetami nie mam szans 😔👩🏻🦱36 🧔36
Starania od 2018
08/2020 krótki protokół
🔆IVF start 07/08/2020
35 jajeczek
18 zapłodnionych
12 embrionów w 3 dobie
7 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
-
ev. wrote:Ile płacisz za earla scan? Ja mam jedna klinikę prywatna gdzie wizyta £150 a scan drugie £150 wiec szkoda mi £300 dawać. Już taniej lecieć do Polski na badania bo nawet z biletami tyle nie wyjdzie a przy okazji można rodzinkę odwiedzić. Gdyby nie te cholerne kwarantanny to pewnie bym poleciała.
Byłam u GP, kazali mi dzwonić do Midwives a tamte ze mam się zarejestrować online i czekać aż do mnie zadzwonią i umówią między 8 a 10 tygodniem czyli przed świetami nie mam szans 😔
Później napiszę więcej. -
Znalazłam babybond niedaleko ode mnie. Zapisze się jak tylko zadzwonię do kliniki w sobote i zapytam czy oni nie robią early scan po ivf bo może akurat. Rzeczywiście £70 wiec jeszcze nie majątek.👩🏻🦱36 🧔36
Starania od 2018
08/2020 krótki protokół
🔆IVF start 07/08/2020
35 jajeczek
18 zapłodnionych
12 embrionów w 3 dobie
7 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
-
ev. wrote:Takie wariactwo dzisiaj:
Więc chyba się udało. Jestem strasznym niedowiarkiem ale chyba muszę zacząć wierzyć 🙈
@scotch Ty już umówiona jesteś na early scan? Jak to w ogóle wyglada tutaj? Dzwonisz do GP a oni Cię kierują do midwife czy jak? Wyglada na to ze jestem tydzień za tobą ☺️
Wow super cieszę się ze się udało pamietam to uczucie jak nagle widzisz dwie kreski po tylu latach staran
Super się cieszę!!!
Scotch, ev. lubią tę wiadomość
-
Scotch wrote:Hej 🙂
Ev nie wolno ci tak myśleć . Biologia biologią ale wiele zależy od tego co mamy w glowie. Daleka jestem od robienia komuś nadziei ale wg mnie to test powinien bladnac a on jakby bladł a potem znów zaczął ciemnieć. Te dwa ostatnie się aż tak bardzo nie różnią. Może mocz był bardziej rozcieńczony. Zrób jeszcze jeden.
U mnie od wczoraj popołudniowe mdłości i taki ślinotok że aż mi drętwieją policzki wewnątrz. Dziwne uczucie. Małpy nie ma, cycki mi się w stanik nie mieszczą więc jestem dobrej myśli. Do tego mam odruch wymiotny jak mąż wraca po zapaleniu fajki. No nien moge po prostu znieść tego smrodu. Wg ovu dzisiaj 6t1d. Umawiam się w tym tygodniu na early scan i dopiero jak zobaczę ♥️ będę oficjalnie w ciąży 😉
Pozdrawiam was dziewczynki mocno i nie poddawajcie się . Czekam na wieści ev. I trzymam kciuki 😘
Scotch to na stowe się udało strasznie się cieszę i zgadzam się z Lilah otworzyłas czas dobrych wiadomości pewnie po nowym roku się posypią ciąże jak grzyby po deszczu!!!
Dużo zdrowia życzę
Scotch lubi tę wiadomość
-
ev. wrote:Takie wariactwo dzisiaj:
@scotch Ty już umówiona jesteś na early scan? Jak to w ogóle wyglada tutaj? Dzwonisz do GP a oni Cię kierują do midwife czy jak? Wyglada na to ze jestem tydzień za tobą ☺️
Kochana klinika zaprosi cię na ten early scan ja miałam w 7 tyg robione w tej samej klinice przez NHS bo musieli sprawdzić i się upewnić dzwon do kliniki bo u mnie tak było ze zrobiłam test sama powiedziałam ze jestem w ciąży później oni mi kazali przyjechać poralu krew zrobili potwierdzenie z krwi a później miałam jeszcze scan w całej ciąży miałam łącznie 4 bo ivf normalnie czasem kobiety maja tylko 2 zależy od regionu nic się nie martw będzie dobrze oni naprawdę dmuchają na kobiety po ivf by wszytko było super
Strasznie się cieszę twoim szczęściem!!!
Scotch, ev. lubią tę wiadomość
-
Hej hej 🙂
Nie mam czasu ostatnio się tu rozpisać bo albo w pracy albo śpię jak zabita. Dzisiaj np wstałam po 14:00. Szok.
Ja jak pisałam mam early scan 19go i wtedy po jak mi tam powiedzą że serducho bije to będę się cieszyć już tak na maxa. Na razie z takim lekkim niedowierzaniem. W ogóle dziewczyny śmiesznie wyszło .. staraliśmy się od sierpnia do listopada. I ja w listopadzie, na samym początku miałam szansę zmienić pracę na lepszą ale myślę sobie że nie bo może ciąża to lepiej zostać u starego pracodawcy bo zawsze to będę miała te 28tyg do maternity. Sam koniec listopada ostatnie dwa dni sytuacja w pracy była już tak nie do zniesienia że stwierdziłam :. Ciąży nie ma to pewnie szybko nie będzie (listopad już odpuściłam- zero testów owu seks chyba jeden w okresie okoloowulacujnym ze trzy dni przed owu...) więc idę na żywioł i zmieniłam pracę na naprawdę super miejsce, kasa też duuuzo większa.
Prace zmieniłam i myślę sobie ale byłyby jaja jakbym teraz zaciążyła i myślę sobie...ale zaraz zaraz przecież zostały mi dwa testy jeszcze ...robię test-dwie kreski. I jak tu żyć? 😂😂
W ogóle dla starających się : polecam wam korzeń macy. Poczytajcie o nim.Jestem niemalże pewna że to dzięki temu tak mi się hormony wyregulowaly że się udało. Albo mężowi poprawiły się plemniki bo on też bral. Brałam około dwa miesiące.Miesiac żeby zajść a w listopadzie już tylko dlatego że miałam naprawdę mnóstwo energii. Cały dzień . No i są to naturalne "wspomagacze" a nie jakieś syntetyczne g.
Ev. czekam na wieści jak tam u ciebie a wy dziewczyny się nie poddawajcie 🙂 Działajcie 😊ev. lubi tę wiadomość
-
Scotch to czekamy do 19go z niecierpliwością!!
My akurat lecimy do PL tego dnia i właśnie obliczyłam ze gdy będą dni przed owulacja i sama owulacja będzie wtedy gdy maz będzie na Śląsku u swojej rodziny a ja u siebie i dupa. No ale może coś się przesunie... i się coś uda.
A jaka Mace kupiłaś? Jakas organic czy coś? -
Dzisiaj miałam dopiero oficjalny test z kliniki No i wyszedł super gruby. Zadzwoniłam i od razu mnie umówili na scan na 30/12 to będzie 7+2 powiedziała ze wcześniej nie ma możliwości. Pewnie święta i maja zamknięte. Znalazłam ten prywatny ale chyba sobie daruje. Już poczekam i zrobię po świętach. Tydzień czasu mnie nie zbawi a w pracy będzie takie urwanie dupy ze nie wyjdę tak sobie w środku dnia na wizytę. Od 24 od południa mam wolne aż do 5.stycznia to będę wtedy się cieszyć i odpoczywać.
Nie wiem jak Ty @scotch ale ja nie mam żadnych objawów, mdłości czy innych dolegliwości. Na razie. Jutro zaczynam 6tydzien to pewnie jeszcze się rozkręci. Na razie czuje jakby kłucie w lewym jajniku co jakiś czas, tak kilka razy dziennie. A poza tym to nic.
A Ty jak się czujesz?
Dziewczyny, życzę Wam tych dwóch kresek szybko bo to niesamowite uczucie wiedzieć ze coś się w końcu udało.
Miłego weekendu 😘😘😘👩🏻🦱36 🧔36
Starania od 2018
08/2020 krótki protokół
🔆IVF start 07/08/2020
35 jajeczek
18 zapłodnionych
12 embrionów w 3 dobie
7 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️