Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
muffinkaa wrote:Ja miała 7.2 mm na 3 dni przed okresem i lekarz, który robił mi usg stwierdził, że nędzne pod względem ciążowym.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Cześc dziewczyny!!
Wracam po długiej nieobecności, starałam się Was nadrobić. Szczególnie nowe osoby witam
SanKwt - przykro mi, że się nie udało. Ale walczymy dalej razem u mmie 10 dc, mam jeszcze testy to chyba zużyje. Powinnam iść na monitoring ale zapisana jestem dopiero na środę i chyba tak pójdę, będzie 14 dc a może akurat, chociaż skonczyk mi się dostinex i nie wiem czy owu w ogóle będzie.
Resztę odpuściłam, co ma być - to będzie. Mam nadzieję, że dalsza diagnoza i w kobcu zaskoczy
Ovarin jest bez recepty tak?* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Oda_33 wrote:Cześc dziewczyny!!
Wracam po długiej nieobecności, starałam się Was nadrobić. Szczególnie nowe osoby witam
SanKwt - przykro mi, że się nie udało. Ale walczymy dalej razem u mmie 10 dc, mam jeszcze testy to chyba zużyje. Powinnam iść na monitoring ale zapisana jestem dopiero na środę i chyba tak pójdę, będzie 14 dc a może akurat, chociaż skonczyk mi się dostinex i nie wiem czy owu w ogóle będzie.
Resztę odpuściłam, co ma być - to będzie. Mam nadzieję, że dalsza diagnoza i w kobcu zaskoczy
Ovarin jest bez recepty tak?
No i ocsywiscie zyczr pieknej owulacji;)
Tak, wydaje mi sie ze bez recepty. -
Sońkaa wrote:muffinkaa, a co z krwawieniem? jest skąpe? krótkie?
Właśnie odwrotnie - długie, bolesne i obfite.
gacka89 wrote:Min.7-8 mm endometrium powinno byc w pierwszej fazie cyklu, w drugiej fazie powinno być grubsze wiadomo wygodniej dla fasolki
No właśnie, u mnie te 7.2 mm to było w zasadzie w momencie, kiedy powinno być najgrubsze .
-
Oda_33 wrote:Cześc dziewczyny!!
Ovarin jest bez recepty tak?
U mnie dzisiaj temperatura poszła w górę o jedną kreskę. Jutro biorę dupka i będzie co ma być.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
muffinkaa wrote:No właśnie, u mnie te 7.2 mm to było w zasadzie w momencie, kiedy powinno być najgrubsze .Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Dziewczyny, potrzebuję zrobić badania kontrolne hormonów, żeby mieć je na świeżo przed wizytą u nowego gina. Planuję zrobić testosteron (bo mam z nim problemy), tsh, lh, gsh, progesteron, prolaktynę, morfologię ogólną... Co jeszcze proponujecie?"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
gacka89 wrote:No to też powinien gin chyba coś Ci dać na poprawę. Albo jedz to co wpływa na endometrium .
Póki co powiedział, żeby jeść orzechy i pić czerwone winko .
Jak przyjdę w przyszłym cyklu ma monitoring to sprawdzi jak wygląda endo aktualnie .
Dziś mam 11 dc i w teście owulacyjnym wyszła mi słaba ale widoczna kreska testowa (wczoraj była tylko krecha kontrolna). Dziewczyny, czy to znak, że coś tam się dzieje przed owulacyjnie u mnie? -
muffinkaa wrote:Póki co powiedział, żeby jeść orzechy i pić czerwone winko .
Jak przyjdę w przyszłym cyklu ma monitoring to sprawdzi jak wygląda endo aktualnie .
Dziś mam 11 dc i w teście owulacyjnym wyszła mi słaba ale widoczna kreska testowa (wczoraj była tylko krecha kontrolna). Dziewczyny, czy to znak, że coś tam się dzieje przed owulacyjnie u mnie?
No to orzechy i wino chyba najlepsze hahah z testem nie pomogę nawet nie próbowałam robić, bo przy proszę i tak by nic mi nie pokazało.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Marudaruda wrote:Dziewczyny, potrzebuję zrobić badania kontrolne hormonów, żeby mieć je na świeżo przed wizytą u nowego gina. Planuję zrobić testosteron (bo mam z nim problemy), tsh, lh, gsh, progesteron, prolaktynę, morfologię ogólną... Co jeszcze proponujecie?
Jak byłam u mojego internisty prosić o skierowanie na badania bo się staramy, to dał mi jeszcze glukozę. Powiedział, że przy staraniach to ważne żeby skorzystać skontrolować.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Jak byłam u mojego internisty prosić o skierowanie na badania bo się staramy, to dał mi jeszcze glukozę. Powiedział, że przy staraniach to ważne żeby skorzystać skontrolować.
Mam w porządku, krzywą też robiłam.gacka89 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Dziewczyny, potrzebuję zrobić badania kontrolne hormonów, żeby mieć je na świeżo przed wizytą u nowego gina. Planuję zrobić testosteron (bo mam z nim problemy), tsh, lh, gsh, progesteron, prolaktynę, morfologię ogólną... Co jeszcze proponujecie?
Marudaruda lubi tę wiadomość
10 cs szczęśliwy
-
Witaj w naszym gronie Anuśka.
Ja dzisiaj świetuje urodziny taty i mojego lubego
Temperature mam znow dzis wyższą, ale wykres nie pokazuje żeby ovulka miała się przesunąć. Dzisiaj zaczęłam juz brać dupka. No i teraz tylko czekać na rozwój sytuacji chyba zakwitne do testowania haha.1Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️