Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
mój tak samo na luzaka śpi, ew. w zimie to luźne gatki ubiera xD
też jestem na tym etapie, że jak nie wytrzymam to zacznę co innego szukać, ale na razie sobie radzę, plus jest taki jeszcze z moją pracą, że idą mi na rękę jak coś potrzebuje, czy wolne, czy inne sprawy, generalnie to nie mam co narzekać, ale w każdym zakładzie jak się to potwierdza po waszych odpowiedziach znajdzie się przynajmniej jedna larwa, która psuje atmosferę.
mnie dzisiaj pobolewa podbrzusze, staram się nie myśleć o tym bo pewnie to sprawa dupka
San wypatruj owu, trzeba działać dziewczyny, zajdziemy wszystkie to trzeba będzie zrobić jakiś zlot staraczek hahaLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
No koniecznie gacka!
No i niech ktoś już zajdzie Niech pokaże, że można, że się da!
A który macie dzień cyklu?
U mnie dziś 11, poluję na owu testami powoli, chociaż ja mam późne i według gina w ogóle ma jej nie być w tym cyklu, ale ja staram się myśleć pozytywnie10 cs szczęśliwy
-
Ja dzisiaj 17 dc. Wczoraj monitoringiem potwierdzony pęcherzyk, dzisiaj pójdę do tej lekarki,może mi potwierdzi, że pękł. Chociaż nie wiem, czy nie za wcześnie.
U mnie testy pięknie się sprawdziły 2 cykl. W pierwszym jednak podejrzewam, że owu była z prawego jajnika, a jak ma podejrzenie zrostów to na niego nie liczę.
I oczywiście pozytywny był odpiero jak kreska była mocniejsza od kontrolnej (albo taka sama).
Polecam
Ale nie u każdego się sprawdzi oczywiście.
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
u mnie 23 dc,
San masakra z tym czekaniem, u mnie dopiero 7dpo i już dostaje choleryLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Ja robiłam test w tym cyklu 13,14,15 dwa testy i 16 dnia cyklu rano przed usg.
Nie wiem, czy jest sens robić testy cały cykl - szkoda kasy. Lepiej zainwestować w lepszej jakości (ja kupowałam te z rossmana ok 20-25 zł/5 szt). W zeszłym cyklu zaczęłam w 10 dc a 14 wyszedł pozytywny.
Zawsze jak pojawią się objawy, można też testować, bo np sluz jest też objawem przed-owulacyjnym a nie samej owulacji.
Najbezpieczniej pewnie od 10 dc (ale wtedy cykl miałby 24 dni).
Ja się cieszę przynajmniej ze względnej regularności, w zeszłym cyklu 15 dc owulka, w tym 16. Oby była owocna
Gacja u mnie 1dpo a już chce wiedzieć!!!
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Mam to samo, ale nie chce sie też jakoś nakręcać, nie wiem czy ovarin i dupek od razu w pierwszyn cyklu mi juz zadziałają na korzyść. Wole się nie nastawiać wtedy będzie większa radość, a mniej przykro jak teraz nie wyjdzie.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
nick nieaktualnyOda_33 wrote:Hej MisiaABC. Długie starania, ale widzę ciągle walczysz, to dobrze!
Wiesz co u Ciebie jest przeszkodą do tej pory?
Miałam mnóstwo, również te inwazyjne. U mnie zaburzone są hormony związane ze stresem. A mąż leczy się od pół roku urologicznie i to na razie musimy pokonać. Choć nasienie ma bardzo dobre (z wyjątkiem aglutynacji i leukocytów, co jest efektem stanów zapalnych). -
nick nieaktualny
-
Sońka nie wiem czy co drugi dzień to dobry pomysł. Zaraz poszukam zdjęcia swoich testów z zeszłego cyklu, ale ja 13 dc blada druga kreska, 14 dc mocniejsza niż kontrolna, 15 dc sporo słabsza od tej 14 dc i słabsza od kontrolnej. Gdybym robia co drugi dzień mogłabym uznać, że kreska jest dość ciemna, ale nigdy nie zobaczyłabym już pozywtynego testu.
Oczywiście to mój przypadek, ale może warto dmuchać na zimne* hormony w normie
* naturalna owulacja
nick nieaktualnyCześć, dawno mnie tu nie było ale wracam
W tym cyklu dwóch kresek raczej nie zobaczę, chyba że mój kalendarz mnie nie okłamał to może jest cień szansy. a wszystko przez to, że mój mężczyzna leżał trochę w szpitalu. Trudno się mówi, ale zdrowie ukochanego najważniejsze także czekam teraz cierpliwie na okres a wszystkim starającym się życzę jak najszybszego zafasolkowania -
Sońka zobacz: https://zapodaj.net/511005121dc50.jpg.html
na górze 13 dc negatyw, w srodku 14 dc zdecydowanie pozytyw, na dole 15 dc, ładna kreska ale to już negatyw.* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda, faktycznie! Chyba jednak muszę zmienić strategię, zwłaszcza, że biorę leki i tak naprawdę to nie wiem jak będzie wyglądał mój cykl. Tylko kurcze, ja jednego nie rozumiem - na tych testach piszą, że pozytywny test zwiastuje owu w ciągu 24-36 godz., a Twój eksperyment pokazuje, że jak są krechy to trzeba biec natychmiast do łóżka10 cs szczęśliwy
-
welonka wrote:U mnie dzisiaj 18 dc ale nie nastawiam się bo nie wiadomo czy owu była poza tym jedno serduszko przed lapro i drugie po ,ale kto wie może to był złoty strzał Dzisiaj zaczęłam brać dupahost .10 cs szczęśliwy
-
Każda z nas jest indywidualna, a testy mogą być różnej czułości. Mi wyszedł pozytywny rano, a po kilku h gin stwierdziła pęcherzyk i powiedziała, że pęknie dziś najpóźniej jutro rano, ale obstawia dziś. Czyli jakby pękł rano,a czułam silny ból ale tylko kilka sekund na tym jajniku, to akurat byłoby 24 h.
Myślę, że gdybym zrobiła ten test późnym wieczorem 15 dc też już mógłby wyjść pozytywny. W ogóle zaleca się zaprzestanie testowania po pierwszym pozytywnym wyniku.
Najlepiej, PODOBNO, też jednak serduszkować przed owulacją, bo jajniki swoje muszą przebyć (podobno trwa to od ok godziny, nawet do kilkunastu h). One w razie czego poczekają na jajko, a jajko nie :p
Żyje 12-24 h i trzeba się wstrzelić. Podobno też odpowiednio wcześnie przed owulacją zwiastuje dziewczynkę a w samą owulację chłopca, ma na to wpływ, że plemniki zakodowane na płeć żeńską są o wiele bardziej wytrzymałe od chłopców i mogą doczekać na jajko. Nigdy jednak jakoś się nie zgłębiałam. Mąż chce córeczkę, ale tak naprawdę płeć nam obojętna* hormony w normie
* naturalna owulacja
* słabe wyniki nasienia