X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Nohemi Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Też mnie już kusi by zrobić test, a samopoczucie coraz gorsze. W pracy śpię jak tylko usiądę przy biurku..

Dziewczyny co myślicie, powinnam odpuścić siłownię? Przy każdym ćwiczeniu na brzuch ciągnie mnie podbrzusze i jajniki , wcześniej tak nie miałam. Troszkę się obawiam.

Sądzę, że trzeba słuchać organizmu. Podobno intensywne ćwiczenia też dobrze nie wpływają na starania. :/ Może póki co odpuść na brzuch i coś lżejszego. :)

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel moze nie odpuscic zupelnie ale zrob sobie moze z 2-3 dni przerwy a pozniej cwicz,ale z mniejsza intensywnoscia ;) moze typowo cw na brzuch na jakis czas odpusc i popracuj nad innymi czesciami?? ;)

Tak bardzo bym chciala zeby @ nie przyszla..... O niczym innym nir marze

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Gacka zrob w nd ;) zycze Ci tego zebys zaraz po Spince dolaczyla do brzuchatek :) ja jak plamienie sie nie rozkreci to w pon testuje bo to bd termin spodziewanej @ ...
    zrobię, ale kupie ten wykrywający wczesną ciążę 10 mlU, bo jeśli w środe było zagnieżdżenie (spadła mi temperatura) to 25-tka może jeszcze nie wychwycić, tak mi się przynajmniej wydaje.
    Próbowałam wyczytać jaki jest przyrost hcg od zagnieżdżenia ale jakoś tego nie łapie.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohemi plamienia od wczoraj... Wlasciwie 1 wkladka by starczyla na caly dzien ale ze wzgledow higienicznych zmieniam ja oczywiscie.... Kolor nadal taki sam .... Nie boli mnie brzuch, skrzepow nie mam a jak pisalam wczesniej pod wieczor plamienie bylo jeszcze slabsze.... Gdybym nie brala dupka to bym myslala ze to wina niskiego proga, ale przy dupku niski prog?? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 22:19

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka zrob i koniecznie daj znac :* 3mam mocno kciuki za Ciebie :* ja sobie czytalam dzisiaj o plamieniu implantacyjnym,ale pewnie to by bylo zbyt piekne zeby bylo prawdziwe ...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Nohemi Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Nohemi plamienia od wczoraj... Wlasciwie 1 wkladka by starczyla na caly dzien ale ze wzgledow higienicznych zmieniam ja oczywiscie.... Kolor nadal taki sam .... Nie boli mnie brzuch, skrzepow nie mam a jak pisalam wczesniej pod wieczor plamienie bylo jeszcze slabsze.... Gdybym nie brala dupka to bym myslala ze to wina niskiego proga, ale przy dupku niski prog?? :/

No właśnie. Wiesz co, jak w pon termin to może się coś dobrego dzieje. :>

• Nohemi Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Gacka zrob i koniecznie daj znac :* 3mam mocno kciuki za Ciebie :* ja sobie czytalam dzisiaj o plamieniu implantacyjnym,ale pewnie to by bylo zbyt piekne zeby bylo prawdziwe ...

Dopóki nie stanie się prawdziwe. <3

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohemi zobaczymy w pon badz we wt ..
    Z 1/strony chce test zrobic juz w pon,ale tak bardzo boje sie rozczarowania :( ze kolejny raz znowu zobacze 1 kreske i znowu sie zalamie :(

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Nohemi Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Nohemi zobaczymy w pon badz we wt ..
    Z 1/strony chce test zrobic juz w pon,ale tak bardzo boje sie rozczarowania :( ze kolejny raz znowu zobacze 1 kreske i znowu sie zalamie :(

Aga doskonale Cię rozumiem. Wiele razy to przeżywałam. Nie ma dobrego sposobu na poradzenie sobie z tym uczuciem.

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynym dobrym sposobem bylyby II kreski ;) no nic dopoki wredota nie przyjdzie mam nadzieje,ze bede miala powod zeby testowac :) probuje sie pocieszac .... Nieco na sile,ale co innego pozostalo ...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Intensywny tydzien miałam, podczytywałam co u Was, ale przemęczona jakaś byłam... spinka - gratulacje. Oda jakby jutro @ nie przyszła to testujesz czy czekasz? U mnie dzisiaj powinna być @, a tu nic. W tym miesiącu nie było starań, do tego antybiotyki, pewnie przez to... w środę miałam plamienia jednorazowe i cisza... i susza jak na Saharze! Dziewczyny które obserwują szyjkę - jaka powinna być przed @? Zagubiona jestem przez to zmęczenie.

Spinka_86 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Jedynym dobrym sposobem bylyby II kreski ;) no nic dopoki wredota nie przyjdzie mam nadzieje,ze bede miala powod zeby testowac :) probuje sie pocieszac .... Nieco na sile,ale co innego pozostalo ...
    aga mam to samo, ale po pierwszych dwóch mam już teraz takie spokojniejsze podejście.
    Ale skoro dzisiaj 10 dzień po odstawieniu i @ nie ma, to mogłaby już się jednak nie pojawiać :)

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Hej dziewczyny. Intensywny tydzien miałam, podczytywałam co u Was, ale przemęczona jakaś byłam... spinka - gratulacje. Oda jakby jutro @ nie przyszła to testujesz czy czekasz? U mnie dzisiaj powinna być @, a tu nic. W tym miesiącu nie było starań, do tego antybiotyki, pewnie przez to... w środę miałam plamienia jednorazowe i cisza... i susza jak na Saharze! Dziewczyny które obserwują szyjkę - jaka powinna być przed @? Zagubiona jestem przez to zmęczenie.

pilik ja czytałam, że powinna się obniżyć i lekko otworzyć, ale podobno co kobieta to inaczej. Ja teraz zaczęłam obserwować, to wiem, że z początkiem cyklu była niżej i otwarta, teraz mam wysoko i zamkniętą.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka u mnie wlasnie też wysoko i zamknięta i już zupełnie mam mętlik ;)... a po tempkach nic nie mogę bo w tym cyklu cały czas miałam wyższa temperaturę. Do tego połowa cyklu jeszcze na urlopie wiec pomiary o innych porach i przy większej ilości snu ;)... No nic, czekam dalej...

gacka89 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Gacka u mnie wlasnie też wysoko i zamknięta i już zupełnie mam mętlik ;)... a po tempkach nic nie mogę bo w tym cyklu cały czas miałam wyższa temperaturę. Do tego połowa cyklu jeszcze na urlopie wiec pomiary o innych porach i przy większej ilości snu ;)... No nic, czekam dalej...
    miałam dokładnie tak samo jak ty, dlatego to jedna wielka niewiadoma,
    musze powstrzymać się od spania, siedze w pracy razem koleżankami, a w sali obok siedzi nie śpiąca ponad 20 dzieci.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...
    poranek zimny i deszczowy u mnie. Franca @ przylazla, narazie jest tyle co na papierze, ale tylko czekac az sie rozkręci.
    Dzisiaj 11 dpo odstawieniu duphastonu.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka u mnie niestety plamienie przeszło w @ :( dzisiaj już mam ślady krwi na papierze :( także testowanie mogę sobie odpuścić i w ogóle jest mi cholernie przykro :( teraz wychodzi, że cykl miałam 25 dniowy więc ja już zupełnie nie mam zielonego pojęcia kiedy występuje u mnie owu i czy w ogóle :( nie dosyć, że idę na 12h do pracy to jeszcze z takim podłym humorem :( ehhh miałam się nawet wieczorem spotkać z kumpelą, ale ochota mi zupełnie przeszła .... wrócę do domu i obejrzę sobie jakiś film z moim M...
    a pogoda u mnie piękna... słońce i ciepło... nic tylko z uśmiechem iść do roboty... ;/
    Ale Wam dziewczyny życzę miłego dnia i wypoczynku po całym tygodniu harówki ;*

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohemi wrote:
    Welonka o pierwsza ciążę się nie starała, bo była pewna że nie może mieć dzieci. Kilku lekarzy postawiło taką diagnozę, więc wyobraź sobie jej zdziwienie kiedy się dowiedziała. Niestety tę ciąże straciła w październiku tamtego roku w 6 tygodniu. Obecnie zaczyna 9 tydzień i póki co jest dobrze, ale lekarz powiedział że jak wejdzie w II trymestr to może być pod górkę. Nikt natomiast nie sugerował jej usunięcia przegrody. Wyniki ma książkowe.

<3

Dużo siły dla koleżanki;) to jest najgorsze ze ciąża przy tej wadzie nigdy nie jest bezpieczna . Jesli koleżanka z okolic Krakowa to w Krakowie przyjmuje najlepszy specjalista ktora zajmuje sie przegrodami i chyba prowadzeniem ciąż u kobiet z ta przypadłością.

6dzien po odstawieniu duphastonu i @ dalej brak :/ jak na złość

age.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka, agaa, kurcze! Przykro mi... Mam nadzieję, że po kilku gorszych dniach, zbierzecie siłę na nowy cykl :*

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Ja nie potrafię badać szyjki, nie wiem jaka ma być i kiedy, bo zdarzało mi się, że była bardzo wysoko już prawie byłam szczęśliwa, a na drugi dzień nisko, otwarta i miękka i oczywiście @ przychodziła. A kiedy będziesz testować?

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ