Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
agaaa90 wrote:Gacka u mnie niestety plamienie przeszło w @ dzisiaj już mam ślady krwi na papierze także testowanie mogę sobie odpuścić i w ogóle jest mi cholernie przykro teraz wychodzi, że cykl miałam 25 dniowy więc ja już zupełnie nie mam zielonego pojęcia kiedy występuje u mnie owu i czy w ogóle nie dosyć, że idę na 12h do pracy to jeszcze z takim podłym humorem ehhh miałam się nawet wieczorem spotkać z kumpelą, ale ochota mi zupełnie przeszła .... wrócę do domu i obejrzę sobie jakiś film z moim M...
a pogoda u mnie piękna... słońce i ciepło... nic tylko z uśmiechem iść do roboty... ;/
Ale Wam dziewczyny życzę miłego dnia i wypoczynku po całym tygodniu harówki ;*
Agaaa90 oj przykro mi, nowy cykl będzie lepszy duże uściski dla Ciebie. Mnie również czeka długi dzień w prwcy:/ damy radę.30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Gacka, aga - przykro mi! Ale ten cykl jest Wasz! Ja twz dzisiaj 2 dc, ale ja na razie odpuszczam, ale pewnie owulacje bedę sprawdzać bo idziemy do tej kliniki w środe.
Chociaż Aga dziene, że u Ciebie przy dupku tak szybko przylazła!
Welonka trzymam kciuki ale jak widać @ po duphastonie i po 11 dniach przychodzi.
Ja na szczęście na razie mam spokoj, nie mam jeszcze bólu brzucha, a to drugi dzien tylko te piersi... Kiedy poeinny przestać boleć, dopiero po @?* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Sońkaa wrote:Gacka, agaa, kurcze! Przykro mi... Mam nadzieję, że po kilku gorszych dniach, zbierzecie siłę na nowy cykl :*Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka - gdzie pracujesz z dziećmi w nocy?
Sońka mam nadzieję że @ przyjdzie dzisiaj/jutro i nie będę testować. Na 90% to nie ciąża, ale boje się że jakieś zakażenie czy coś się przyplątało po tych antybiotykach... we wtorek mam wizytę u gin. Nie znam jej i myślałam że tylko po skierowania pójdę, ale jak u @ nie przyszła to rano we wtorek zatestuje No i zapytam jej co jest grane... już bym chciała po prostu nowy cykl zacząć.
Oda - powodzenia w klinice!
Aga - a robisz testy owulacyjne albo miałaś kiedyś monitoring? -
pilik wrote:Gacka - gdzie pracujesz z dziećmi w nocy?
Sońka mam nadzieję że @ przyjdzie dzisiaj/jutro i nie będę testować. Na 90% to nie ciąża, ale boje się że jakieś zakażenie czy coś się przyplątało po tych antybiotykach... we wtorek mam wizytę u gin. Nie znam jej i myślałam że tylko po skierowania pójdę, ale jak u @ nie przyszła to rano we wtorek zatestuje No i zapytam jej co jest grane... już bym chciała po prostu nowy cykl zacząć.
Oda - powodzenia w klinice!
Aga - a robisz testy owulacyjne albo miałaś kiedyś monitoring?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Raz w życiu miałam taki ból piersi i byłam z nim u lekarza, już dawno, ale jeszce przed @ poszłam bo nie mogłam wytrzymać. Ginekolog ponaciskał je (ależ to bolało) i stwierdził, że nic mi nie jest. Przyszła @ i ból przeszedł. A tak to 2-3 dni przed @ czasami mnie bola lekko i to glownie sutki. A tutaj bola mie cale piersi, glownie po bokach, jak
Dotykam, nawet lekko.
Jak nie minie po @ bede sie martwic, w srode mam wizyte to tez o to zapytam. Ale chyba jest lzejszy niz wczoraj to dobry znak
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Dla mnie bol piersi jest norma na codzień, więc chyba bym nie zauważyła różnicy gdyby coś było ba rzeczy:/mam 5guzkow, które ciągle bolą, ale to moja wina bo wiecznie je "macam" czy nie ma kolejnych. Onkolog stwierdził, że taki mój urok i jak znajdę w ciążę to powinny się wchłonąć i inne się nie pojawiać bo organizm obroni się przed takimi zmianami.30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Znowu.ta.kryska wrote:Bol nie jest norma! Sa leki, ktore pomoga guzkom sie wchlonac, jesli nie sa zlosliwe. Na raku sie nie znam, ale wiem, ze moje dwie znajome z niego wyszly, wiec powtarzam do znudzenia. Nie musi bolec!!!
Złośliwe na szczęście nie są, przy kolejnej wizycie zapytam w takim razie. Może akurat:)
Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
u mnie to incydentalne. Jeżeli będzi się powtarzac - na pewno zwrócę na to uwagę lekarzowi. Chociaż usg też zrobię, ze 2 lata nie miałam.
A kiedy Wam mija ten bol piersi? Dla mnie to mega uciazliwe i chcialabym juz! Ale na razie u mnie @ slaa jeszcze czuje ze sie rozkreciZnowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Hej .
Gacunia , agunia pezykro mi bardzo.
Ja wlasnie czytalam ze ktos kiedys yez dostal 11dni po dupku. Pewnie w nastepnym cyklu bedzie trwac to krócej. Alw oby nie bylo znow @.
Oda mam nadzieje ze szybko do nas dolaczysz;) trzymam mocno kciuki.
Kryska ciesze sie zr dzis spokojnej;)
Jasne zawsze przyda sie donre slowo dla kazdej. Powodzenia rozniez zyczymy;)
U mnie dzis 6 dzien dupka , mbie tak caly czas boli ten prawy jajnik, oczywiscie lekko ale czuje skubanca. I czasem nol jak ma @ , tak wczesnie?
My dzis jedziemy do mamy na obiad, sloneczko jest wiwc moze kakis grill;)
Milego dzionka;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 10:11
Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
San mam nadzieje ostatnio az tak dlugi cykl mialam chyba w lutym 40 dni.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Co do tych piersi, to mnie od lat bolały okropnie już na tydzień przed @, ból się stopniowo zmniejszał i jak już nic nie bolało przychodził okres. W tym miesiącu miałam usg piersi, nic tam nie było i lekarz powiedział, że to dobry znak, że hormony pracuja. Nie podważam tego co pisze Kryska, być może to i racja, tylko tak akurat było u mnie. Ale ten ból był bardzo uciążliwy, utrudniał zasypianie, miałam nawet takie luźniejsze staniki na ten czas. To mój drugi cykl z castagnusem, nie wiem czy to on pomógł, ale pierwszy raz w ŻYCIU w tym cyklu mnie nie bolą, są tylko pełniejsze i trochę cieplejsze.10 cs szczęśliwy
-
Oda dziękuję, że pytasz :* Czuję się dobrze Wczoraj poszłam wcześniej spać, bo byłam taka wypluta po całym tygodniu i ciśnienie miałam niskie, dziś pewnie też, bo trochę mnie boli głowa Jestem w 26 dc, po owu jakieś 10 dni chyba, mam już test o czułości 10... i wcale nie wiem czy to dobrze, że go mam
A Ty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 11:25
10 cs szczęśliwy
-
Ja testowalam w 11 dpo bez sensu. Sama pisalas ze lepiej poczekać, już nie chodzi o to że nic może nie pokazac, gorzej jak pokaze 2 kreski a ciaza nie przetrwa. Ale jak nie wytrzymasz to tez nie bede Cie negować Ważne żebys miała odpowiedni dystans do tego* hormony w normie
* naturalna owulacja
A u mnie 2 dc, @ na razie slaba i bezbolesna. Ale siedze jak na bombie bo boje się że jeszcze najgorsze przede mna szczegolnie, ze te piersi bola i bola.
A tak to dobrze najblizszy cykl bez staran wiec jakos na luzie* hormony w normie
* naturalna owulacja
Właśnie, pisałam! I powinnam się tego trzymać! Kiedyś pisałam, że tylko brak objawów będzie dla mnie objawem, bo zwykle mam cały zestaw i d.. i te piersi mnie zbijają z tropu. Muszę to na spokojnie przemyśleć i się zdystansować, dziękuję, że jesteś moim głosem rozsądku :* :* :*10 cs szczęśliwy
-
Oda_33 wrote:A u mnie 2 dc, @ na razie slaba i bezbolesna. Ale siedze jak na bombie bo boje się że jeszcze najgorsze przede mna szczegolnie, ze te piersi bola i bola.
A tak to dobrze najblizszy cykl bez staran wiec jakos na luzie10 cs szczęśliwy
-
Sonka, na pewno zrobienie testu nie sprawi ze ciaza zniknie, wiec sobie nie zaszkodzisz w ten sposob, wazne czy psychicznie sobie nie zaszkodzisz ale jestes madra dziewczyna wiec mysle ze podejdziesz w odpowiedni sposob. Najczesciej wszystko przeciez konczy sie dobrze.
Wlasnie chyba mniej juz dzis, ale nadal dosc uciazliwie bola. Maz mowi ze chyba udaje zeby m ke nie przytulal, ale lekki dotyk i czuje je dosc mocno. W srode mam wizyte, pewnie skonczy mi sie juz @ wiec pogadam z lekarzem jak bol sie utrzyma* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda oj dokładnie, ja też tyle razy nakrzyczałam na mojego M jak mnie znienacka złapał za cyc, aż patrzył na mnie z wyrzutem, hehe Ciekawi mnie co Twój ginekolog powie, bo jak widać, często ilu ich jest tyle opinii. Myślę, że u mnie do poprawy przyczynił się właśnie castagnus, zaczęłam go brać odkąd mojej koleżance z małymi guzkami na piersi polecił go gin, do tego miałam lekko podwyższoną prolaktynę i to tez mogło być przyczyną bólu, już po pierwszym miesiącu prolaktyna spadła o 3 cośtam/ml, ale ból się nie zmniejszył wtedy, teraz jest drugi cykl z nim, ale prolaktyny akurat nie sprawdzałam.
Dziękuję Ci za te słowa, sama nie wiem jakbym zareagowała na dwie kreski, ale pewnie z dziką radością musiałabym się wstrzymać, niestety dookoła mnie dużo trudnych historii ciążowych... wszystkie koleżanki doświadczyły bardzo przykrych zdarzeń, to mnie nauczyło dystansu, dlatego mam do tego takie podejście i staram się podchodzić na chłodno do tematu.10 cs szczęśliwy