X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jeżeli to plamienie i nie pojawiła się krew, to jeszcze jest to stary cykl. Ja ostatnio dopiero 4 dnia plamień dostałam @. Często jest to związane ze spadkiem progesteronu.
    A który masz dziś dzień cyklu?

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już siedzę w słońcu, w ogrodzie. Jest mega przyjemnie, nawet poranna @ nie popsuje mi humoru. Na jakiś czas zawieszamy z lubym starania. Musimy trochę ogarnąć rzeczy nie tylko domowych. Mamy teraz wizyty w tej klinice, może się czegoś dowiemy, może pomyślę o tym badaniu drożności i po wszystkim zaczniemy działać :)

Ale za Was mocno trzymam kciuki i niebawem dołączę znowu do staraczek :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda to mój 25 dc.... ale spadek progesteronu przy dupku??;/

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba, że będę musiała łykać go w większych dawkach ... sama już nie wiem ;/

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach bierzesz duphaston. Wątpię, że za małą dawkę, ale kto wie. 25 dc, to jeszcze wcześnie na @, trzymam kciuki, żeby nie nadeszła, a to oznaczało same dobre wieści.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Oda :* też się jeszcze łudzę, że to jednak nie @, ale siedzę jak na tykającej bombie... bo po dupku okres miałam zazwyczaj po 28 dniach a nie po 24!! Wszystko i tak sobie zapiszę i powiem na wizycie ginowi i zobaczymy co ten biedak ze mną zrobi ;) jutro będę wiedziała jak idę do pracy tego 7mego i czy nie będę musiała nic przesuwa z terminem ;)
    Wczoraj z M było serduszkowanie mimo, że nie miałam zbytnio chęci przez to plamienie i myślałam, że dzisiaj to już od rana będę miała krwawy potok a u nadal tylko plamienie ..

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Biedroneczka94 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki polecacie wiesiołek tj. Jaka firma ?

Spinka_86 lubi tę wiadomość

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja łykałam z firmy Gal ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka94 wrote:
    Dziewczyny jaki polecacie wiesiołek tj. Jaka firma ?
    Wiesz co ja miałam Oeparol brałam ten cykl do owu ale jakoś nie widziałam poprawy żeby śluzu było więcej może był lepszej jakości ale w dalszym ciągu było go mało.

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Rozumiem cie :) generalnie tak z zycia im więcej osob wie tym częściej cos sie nie udaje.

Ja dostałam prace,mam umowę do grudnia potem chca mnie zatrudnić na 1,5roku. Kurczę sama nie wiem jak sobie to wszystko poukładać troche slabo abym zaraz zaszła w ciążę ale z 2 strony tyle sie staram,ze szkoda mi porzucić dalsze starania. Chociaz jak przez rok sie nie udalo to coraz trudniej wierzyć ze szybko zajdę w ciążę.

Hej :)

z doświadczenia wiem, że starania o dzidziusia to jedno a życie zwłaszcza to zawodowe to drugie.

Po krótce moja historia: decyzję o dzidziusia podjęliśmy w grudniu 2015. Na początku nasze "starania" były bardzo spontaniczne :) Dopiero mniej więcej po pół roku zaczęłam bardziej uważać na dni płodne owulacje itp. Przy okazji pojawiło się kilka wyzwań zawodowych i kilka razy mocno się wahałam czy je podjąć no bo "co to będzie jak w końcu zajdę w ciążę" itp... W ciążę zaszłam w październiku 2017 ... (przy czym i ja i mąż jesteśmy zdrowi). Zajęło nam to ok 23 cykle... I też w pewnym momencie miałam spadek nastroju i nadziei.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Oda to mój 25 dc.... ale spadek progesteronu przy dupku??;/
    aga u mnie 35 dc 10 po odstawieniu dupka i dalej nic, czekam na @ jak na zbawienie

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka to dlugo nie masz tego okresu po dupku... Kurcze a moze jednak cos tam w srodku w brzuszku u Cb juz sie zaczyna??;) Ja dzisiaj bralam ostatnia tablete dupka.... Ale plamienie mam caly czas tyle ze.pod wieczor nieco delikatniejsze ale nadal o tym samym kolorze i bez skrzepow....

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Gacka to dlugo nie masz tego okresu po dupku... Kurcze a moze jednak cos tam w srodku w brzuszku u Cb juz sie zaczyna??;) Ja dzisiaj bralam ostatnia tablete dupka.... Ale plamienie mam caly czas tyle ze.pod wieczor nieco delikatniejsze ale nadal o tym samym kolorze i bez skrzepow....
    nie wiem aga, robiłam dwa testy ale to dużo wcześniej było, ovufriend wyznaczył mi owulacje na 13.08 więc dzisiaj byłby 11 dpo, wychodzi, że poniedziałek-wtorek powinna być @, chce w niedziele rano zrobić test.
    Generalnie to kiepsko się czuje, w ciągu dnia mam wrązenie jakby w głowie się mi kręciło, dzisiaj nawet odpuściłam sobie jazde samochodem do pracy, poprosiłam mojego K. żeby nie zawiózł.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Nohemi Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Nohemi, dla mnie jest to duże pocieszenie bo tez mam całkowitą przegrodę co daje dwie macice jeden niedrożny jajowód i pcos. Powiedz długo starała sie o maleństwa ? Jak jej ciąża przebiegała? U nas ciągle nic ponad rok 8miesiecy leczenia i lekarz chce nas wyslac na usuniecie przegrody.

Test negatywny wiec czekam na @.
    Sankwa jestem po odstawieniu duphastonu kilka dni wiec powinnam juz dostać.

Welonka o pierwsza ciążę się nie starała, bo była pewna że nie może mieć dzieci. Kilku lekarzy postawiło taką diagnozę, więc wyobraź sobie jej zdziwienie kiedy się dowiedziała. Niestety tę ciąże straciła w październiku tamtego roku w 6 tygodniu. Obecnie zaczyna 9 tydzień i póki co jest dobrze, ale lekarz powiedział że jak wejdzie w II trymestr to może być pod górkę. Nikt natomiast nie sugerował jej usunięcia przegrody. Wyniki ma książkowe.

Wiesiołka też biorę GAL, ale póki co niewiele mogę powiedzieć na jego temat. Nie zaszkodził. ;)

Spinka gratulacje. <3

• Nohemi Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    nie wiem aga, robiłam dwa testy ale to dużo wcześniej było, ovufriend wyznaczył mi owulacje na 13.08 więc dzisiaj byłby 11 dpo, wychodzi, że poniedziałek-wtorek powinna być @, chce w niedziele rano zrobić test.
    Generalnie to kiepsko się czuje, w ciągu dnia mam wrązenie jakby w głowie się mi kręciło, dzisiaj nawet odpuściłam sobie jazde samochodem do pracy, poprosiłam mojego K. żeby nie zawiózł.

Gacka póki nie ma @ jest nadzieja. Trzymam wciąż. :)

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka zrob w nd ;) zycze Ci tego zebys zaraz po Spince dolaczyla do brzuchatek :) ja jak plamienie sie nie rozkreci to w pon testuje bo to bd termin spodziewanej @ ...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:

Też mnie już kusi by zrobić test, a samopoczucie coraz gorsze. W pracy śpię jak tylko usiądę przy biurku..

Dziewczyny co myślicie, powinnam odpuścić siłownię? Przy każdym ćwiczeniu na brzuch ciągnie mnie podbrzusze i jajniki , wcześniej tak nie miałam. Troszkę się obawiam.

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa90 oby @ nie przybyła:)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Nohemi Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Gacka zrob w nd ;) zycze Ci tego zebys zaraz po Spince dolaczyla do brzuchatek :) ja jak plamienie sie nie rozkreci to w pon testuje bo to bd termin spodziewanej @ ...

Od kilku dni bez zmian Aga? Ciekawe skąd te plamienia. Oby okazał się zielony kropek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 22:10

• Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka ja tez tak się czułam do teraz mam czasem zawroty głowy... Posyłam wirusy zielonego kropka i czekam na dobrą nowinę...

Sońkaa lubi tę wiadomość

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ