X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a czy stres nie może być przyczyną tych wszystkich zaburzeń organizmu ? Bo według mojego giną stes w pracy i parcie na dziecko jest największym problemem na chwilę obecną by je wgl mieć. Czekam niecierpliwie na wieści od Ciebie. Ja 16 idę zobaczyć co tam na dole u mnie słychać i czy lekarz coś dalej mi zaproponuje apropo starań. Zobaczymy:)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie uwazam, ze ktoras z nas jest gorsza, jesli tak zrozumialyscie moja wypowiedz to przepraszam. Ja pisalam o sobie, kazda kobieta jest inna, i kazda z nas w innym wieku jest gotowa na zalozenie rodziny. A zaluje swojej glupoty bo gdybym nie spanikowala przed badaniami to moze wszystko by sie inaczej potoczylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 19:43

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres na pewno w niczym nie pomaga ....tylko jak go ograniczyć? ;/ wiem, że połową rzeczy mogłabym się nie przejmować, ale nie potrafię.... fakt może za mało się staram może powinnam bardziej wyluzować tylko, że jest to trudne ....
    Wczoraj z M usiedliśmy i pogadaliśmy o lekarzu, klinice , kosztach itd... i powiedział, że mam się nie martwić, że przebrniemy przez to razem a kasa się znajdzie.... spróbujemy wszystkich możliwości ... ja mu też powiedziałam o swoich obawach.... M kazał mi się nie martwić tylko jak najszybciej umówić do lekarki i wtedy będziemy działać :) podbudował mnie i to bardzo bo wiem, że on też jest gotowy na każdy krok ;)

a jakie plany na dzisiaj macie Kobietki?? ja niestety całe dwa dni spędzę w pracy :( mam nadzieję, że poniedziałek będę miała wolny ....

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo mi przykro, ale wierzę ze w klinice Wam pomiga i juz nie długo bedziesz sie cieszyć malenstwem :-)

Wsparcie drugiej polowki jest bardzo wqzne bez tego ja chyba nie miałbym na nic siły.

Ja mam to samo ze stresem staram się nie denerwowac. Uspokajam koleżanki w pracy, ale ostatecznie w którymś momencie juz nie daje rady. Kiedyś w takim momencie krytycznym dostałam tabletki... Ale tetaz n8e chce sie niczym faszerowac przy staraniach. Dlatego pozostaje mi sie tylko wypłakać jak szala sie przechyli :-\
    Aga ja tez ide do pracy dzis i jutro, w poniedzielk tez normalnie niestety przy moich obowiazkach to ja dzien wolny zobaczę w grudniu dopiero. Przede mną samotny tydzień. Moj K wyjechał dzisiaj szkolic się na kowala :)

Temperatura mi zjechala znów wiec juz sama nie wiem czy owu była czy nie. Wszelkie mozliwosci jesli byla wykorzystalismy. Jesli nie no to juz nic z tym nie zrobie oprócz czekania na nastepny cykl. Przynajmniej bez zastanawiania się od o poniedziałku zaczne brac dupka bo to bedzie 17dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 08:13

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka, a Ty sprawdzałaś, czy w ogóle owulacja u Ciebie występuje?

Ja jutro właśnie mam usg po owulacji, zobaczyć jak moje endo i czy pęcherzyk pękł.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od kilku dni słoneczko pięknie grzeje :) ja dopiero wyszłam z pracy czekam na mks szybki prysznic i idziemy w tany :) dzisiaj do południa okropnie bolał mnie brzuch kazdy krok czułam później poczułam dużą ulge to znak ze owulacja prawdopodobnie była dzisiaj :) teraz zostało tylko czekać wtorek środa pójdę potwierdzić .

Miłego wieczoru.:)

age.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Gacka, a Ty sprawdzałaś, czy w ogóle owulacja u Ciebie występuje?

Ja jutro właśnie mam usg po owulacji, zobaczyć jak moje endo i czy pęcherzyk pękł.
    Tak sprawdzałam, występuje.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka mam nadzieję, że nam pomogą w klinice bo ja naprawdę nie wiem dlaczego mojego pęcherzyki nie rosną ;( niby laparo się udała, zrosty pousuwane, jajowody oba drożne ale pęcherzyki to tragedia :( przy dupku plamienia tylko endo mi się poprawiło, ale też nie znacznie ;/ doceniam gina, że nie chciał mnie faszerować na siłę tabsami i że umiał powiedzieć, że nie będzie w stanie zapewnić mi takiej opieki jaką oferuje klinika ... a umówiłam się na wizytę na czw na 12 .... idę na popołudniówkę do pracy więc akurat .... ciekawa jestem jakie badania mi zleci lekarka i co będzie ze mną dalej ... mam armagedon w głowie ... z jednej strony chcę wierzyć, że tam mi pomogą, ale z drugiej znowu się nakręcę i się rozczaruję ... a tego już nie chcę przeżywać ;/

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh i do pracy idę równiej i jutro i w pon ;/ nie ma czasu kiedy odpocząć :( za dużo się dzieje ;/ zdecydowanie za dużo ;/

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz wierzyć i ufać Aga pozytwne myślenie ma tez wplyw na leczenie. Bez wiary ze leczenie przyniesie skutek nie ma ono 100 % skuteczności tak kiedys uslyszalam od lekarza.

Wiem co czujesz jesli chodzi o prace. Wrocilam z niej o 21 pracowałam jeszcze w domu a jutro na 10-19 i w poniedzialek znowu na 8. Nie moge sie ogarnąć ze wszystkim. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 23:58

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka padniemy na twarz ;/ wczoraj 12h, dzisiaj na 11 i jutro na 7 do 14 .... brak mi sił nie mówiąc już o koncentracji ;(

Staram się myśleć pozytywnie i powtarzam sobie, że chyba nie jestem az tak beznadziejnym przypadkiem i uda się mnie w końcu "ruszyć", ale mam takie momenty, że wątpię w to wszystko ;/ chwilami takimi jak miałam w piątek to chciało mi się tylko ryczeć.... wiem, że to w niczym nie pomaga, ale trochę mi ulżyło ...
    Teraz zostaje mi czekać do czwartku , zabrać do lekarki wyniki ze szpitala i walczyć o maleństwo ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wiem , że jest Ci ciężko ale nie myśl o najgorszym . Teraz z brakiem naturalnej owulacji lekarze sobie radzą sa różne leki które trzeba brać w konkretne dni cyklu monitoringi itp , niestety ale jest to powszechny problem przy pcos. Nie łam sie w klinice wprowadzą Ci odpowiednie leczenie dla Ciebie będzie dobrze zobaczysz :* Aga a ze względu na pcos podczas laparoskopii nie nakłuwali Ci jamników masz w opisie wspomniane jak wyglądają? U mnie na kucie pomogło troche ale mimo tego musze dalej byc stymulowana.

U mnie z praca tez ciężko od czwartku codziennie do18 i tak do wtorku.

age.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga My tu wszystkie trzymamy za Was kciuki:) u mnie dziś też niedziela w pracy , ale stwierdziliśmy z moim M. że potrzeba nam się odstresowac i jutro idziemy do spa na masaż i troszkę się polenic. U niego też zajezdnia w pracy, więc stwierdził, że w tym miesiącu musi się udać i luzujemy:)

Miłej niedzieli wszystkim !:)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha odwolali impreze bo pada tyle z tego, ze nadrobie zaleglosci w pracy w domu, no i trochę dom ogarne. Ulzylo mi jak zadzwonili :)
    Aga damy rade, ja z kazdym miesiacem trace wiare ale zaraz sie zbieram i staram sie nabrać nowe siły. Ty tez musisz!

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny współczuję pracujacej Niedzieli.
    Haaalllo nie nie nie tracimy wiary!!! Uda sie i to juz niedlugo , zobaczycie;)

U mnie paskudne samopoczucie..
    Meza cos ugryzlo o od wczoraj cos mu jest , bo rozmawia ze mna tylko jak zapytam o cos.. wrrr a zachowuje sie jak baba bo pytam co mu jest to odp nic.
    Jestem tak zla ale nie wiem na co bo nie wiem o co jemu chodzi. Mam wrażenie ze za chwile wybuchne złością..

A co u Was ? Jak niedziela?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Dołączam do was, staramy się z mężem o pierwsze dziecko od stycznia. Właśnie przed chwilą dostałam @, zaczynamy kolejny cykl :) Po poprzednim 47 dniowym :/ Tak więc dobrze się składa, zaczynam uzupełniać moje wykresy i mam nadzieję, że się uda.
    Jak na razie mam podejrzenie PCO i nieciekawe wyniki tarczycowe, czekam na konsultację ginekologa i endokrynologa.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Hej. Dziewczyny współczuję pracujacej Niedzieli.
    Haaalllo nie nie nie tracimy wiary!!! Uda sie i to juz niedlugo , zobaczycie;)

U mnie paskudne samopoczucie..
    Meza cos ugryzlo o od wczoraj cos mu jest , bo rozmawia ze mna tylko jak zapytam o cos.. wrrr a zachowuje sie jak baba bo pytam co mu jest to odp nic.
    Jestem tak zla ale nie wiem na co bo nie wiem o co jemu chodzi. Mam wrażenie ze za chwile wybuchne złością..

A co u Was ? Jak niedziela?

Kiedys sie śmiałam z koleżankami ze faceci czasami maja odpowiednik naszego pmsa wiec moze i Twoj M. ma taki gorszy dzień: )nie przejmuj sie jak bedzie chcial to powie.

Ja siedze sama w domu, bawie sie bindownica bo musze listy zapisow zbindowac. Potemrovbota papierkowa:/ pogoda do kitu wiec samotność dzisiaj mnie calkiem przytłacza. Mam nadzieje ze u Was dzien zapowiada sie bardziej optymistycznie.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka miałam nakłuwane jajniki, ale jak widać w moim przypadku coś dalej nie gra ;/
    Wiem, ze muszę być silna i na razie staram się 3mać myśli, że do czw mam się nie zamartwiać bo jeszcze nic nie wiadomo... wszystkie musimy być twarde ;))

Jutro znowu do pracy na popo ale wt mam wolny tylko i tak spędzę go sama bo M wyjeżdża i wraca w środę... przynajmniej trochę odsapnę ;)) Przyda mi się nieco oddechu bo czuje się zajechana wrrr .... Cieszę się, że przyszły weekend mam wolny a nie kolejny w robocie ...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a powiedz mi nikt przed laparoskopią nie sprawdzał czy u Ciebie w ogóle występuje owulacja czy pęcherzyki dojrzewają pękają ?czy przed lapro nie bylo problemu z pęcherzykami? Bo jesli lekarz nie sprawdził tego przed to moim zdaniem zaniedbał sprawę bardzo skoro Ty dowiadujesz sie dopiero o tym w 3cyklu po lapro gdzie największe szanse po nakłuwaniu jajników i lapro są w pierwszych 3 cyklach .
    Ja jutro dostałam wolne ale u mnie tak jak u Ciebie moj M jedzie do Chełma ze szwagrem wiec spędzę dzień sama .

age.png
  • Bercia Znajoma

Wysłany: 11 września 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem jesteśmy niecałe dwa miesiące po ślubie, ale juz staramy się o nowego członka rodziny. Dwa miesiące temu odłożyłam tabletki antykoncepcyjne i mam nadzieję, że wkrótce będę mamą ;)

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ