Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga, a czy stres nie może być przyczyną tych wszystkich zaburzeń organizmu ? Bo według mojego giną stes w pracy i parcie na dziecko jest największym problemem na chwilę obecną by je wgl mieć. Czekam niecierpliwie na wieści od Ciebie. Ja 16 idę zobaczyć co tam na dole u mnie słychać i czy lekarz coś dalej mi zaproponuje apropo starań. Zobaczymy:)30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Ja tez nie uwazam, ze ktoras z nas jest gorsza, jesli tak zrozumialyscie moja wypowiedz to przepraszam. Ja pisalam o sobie, kazda kobieta jest inna, i kazda z nas w innym wieku jest gotowa na zalozenie rodziny. A zaluje swojej glupoty bo gdybym nie spanikowala przed badaniami to moze wszystko by sie inaczej potoczylo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 19:43
-
Stres na pewno w niczym nie pomaga ....tylko jak go ograniczyć? ;/ wiem, że połową rzeczy mogłabym się nie przejmować, ale nie potrafię.... fakt może za mało się staram może powinnam bardziej wyluzować tylko, że jest to trudne ....
Wczoraj z M usiedliśmy i pogadaliśmy o lekarzu, klinice , kosztach itd... i powiedział, że mam się nie martwić, że przebrniemy przez to razem a kasa się znajdzie.... spróbujemy wszystkich możliwości ... ja mu też powiedziałam o swoich obawach.... M kazał mi się nie martwić tylko jak najszybciej umówić do lekarki i wtedy będziemy działać podbudował mnie i to bardzo bo wiem, że on też jest gotowy na każdy krok
a jakie plany na dzisiaj macie Kobietki?? ja niestety całe dwa dni spędzę w pracy mam nadzieję, że poniedziałek będę miała wolny ....
-
Aga bardzo mi przykro, ale wierzę ze w klinice Wam pomiga i juz nie długo bedziesz sie cieszyć malenstwem
Wsparcie drugiej polowki jest bardzo wqzne bez tego ja chyba nie miałbym na nic siły.
Ja mam to samo ze stresem staram się nie denerwowac. Uspokajam koleżanki w pracy, ale ostatecznie w którymś momencie juz nie daje rady. Kiedyś w takim momencie krytycznym dostałam tabletki... Ale tetaz n8e chce sie niczym faszerowac przy staraniach. Dlatego pozostaje mi sie tylko wypłakać jak szala sie przechyli
Aga ja tez ide do pracy dzis i jutro, w poniedzielk tez normalnie niestety przy moich obowiazkach to ja dzien wolny zobaczę w grudniu dopiero. Przede mną samotny tydzień. Moj K wyjechał dzisiaj szkolic się na kowala
Temperatura mi zjechala znów wiec juz sama nie wiem czy owu była czy nie. Wszelkie mozliwosci jesli byla wykorzystalismy. Jesli nie no to juz nic z tym nie zrobie oprócz czekania na nastepny cykl. Przynajmniej bez zastanawiania się od o poniedziałku zaczne brac dupka bo to bedzie 17dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 08:13
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka, a Ty sprawdzałaś, czy w ogóle owulacja u Ciebie występuje?
Ja jutro właśnie mam usg po owulacji, zobaczyć jak moje endo i czy pęcherzyk pękł.* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
A u mnie od kilku dni słoneczko pięknie grzeje ja dopiero wyszłam z pracy czekam na mks szybki prysznic i idziemy w tany dzisiaj do południa okropnie bolał mnie brzuch kazdy krok czułam później poczułam dużą ulge to znak ze owulacja prawdopodobnie była dzisiaj teraz zostało tylko czekać wtorek środa pójdę potwierdzić .
Miłego wieczoru. -
Oda_33 wrote:Gacka, a Ty sprawdzałaś, czy w ogóle owulacja u Ciebie występuje?
Ja jutro właśnie mam usg po owulacji, zobaczyć jak moje endo i czy pęcherzyk pękł.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka mam nadzieję, że nam pomogą w klinice bo ja naprawdę nie wiem dlaczego mojego pęcherzyki nie rosną ;( niby laparo się udała, zrosty pousuwane, jajowody oba drożne ale pęcherzyki to tragedia przy dupku plamienia tylko endo mi się poprawiło, ale też nie znacznie ;/ doceniam gina, że nie chciał mnie faszerować na siłę tabsami i że umiał powiedzieć, że nie będzie w stanie zapewnić mi takiej opieki jaką oferuje klinika ... a umówiłam się na wizytę na czw na 12 .... idę na popołudniówkę do pracy więc akurat .... ciekawa jestem jakie badania mi zleci lekarka i co będzie ze mną dalej ... mam armagedon w głowie ... z jednej strony chcę wierzyć, że tam mi pomogą, ale z drugiej znowu się nakręcę i się rozczaruję ... a tego już nie chcę przeżywać ;/
-
Musisz wierzyć i ufać Aga pozytwne myślenie ma tez wplyw na leczenie. Bez wiary ze leczenie przyniesie skutek nie ma ono 100 % skuteczności tak kiedys uslyszalam od lekarza.
Wiem co czujesz jesli chodzi o prace. Wrocilam z niej o 21 pracowałam jeszcze w domu a jutro na 10-19 i w poniedzialek znowu na 8. Nie moge sie ogarnąć ze wszystkim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 23:58
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka padniemy na twarz ;/ wczoraj 12h, dzisiaj na 11 i jutro na 7 do 14 .... brak mi sił nie mówiąc już o koncentracji ;(
Staram się myśleć pozytywnie i powtarzam sobie, że chyba nie jestem az tak beznadziejnym przypadkiem i uda się mnie w końcu "ruszyć", ale mam takie momenty, że wątpię w to wszystko ;/ chwilami takimi jak miałam w piątek to chciało mi się tylko ryczeć.... wiem, że to w niczym nie pomaga, ale trochę mi ulżyło ...
Teraz zostaje mi czekać do czwartku , zabrać do lekarki wyniki ze szpitala i walczyć o maleństwo
-
Aga wiem , że jest Ci ciężko ale nie myśl o najgorszym . Teraz z brakiem naturalnej owulacji lekarze sobie radzą sa różne leki które trzeba brać w konkretne dni cyklu monitoringi itp , niestety ale jest to powszechny problem przy pcos. Nie łam sie w klinice wprowadzą Ci odpowiednie leczenie dla Ciebie będzie dobrze zobaczysz :* Aga a ze względu na pcos podczas laparoskopii nie nakłuwali Ci jamników masz w opisie wspomniane jak wyglądają? U mnie na kucie pomogło troche ale mimo tego musze dalej byc stymulowana.
U mnie z praca tez ciężko od czwartku codziennie do18 i tak do wtorku. -
Aga My tu wszystkie trzymamy za Was kciuki:) u mnie dziś też niedziela w pracy , ale stwierdziliśmy z moim M. że potrzeba nam się odstresowac i jutro idziemy do spa na masaż i troszkę się polenic. U niego też zajezdnia w pracy, więc stwierdził, że w tym miesiącu musi się udać i luzujemy:)
Miłej niedzieli wszystkim !30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Ha odwolali impreze bo pada tyle z tego, ze nadrobie zaleglosci w pracy w domu, no i trochę dom ogarne. Ulzylo mi jak zadzwonili
Aga damy rade, ja z kazdym miesiacem trace wiare ale zaraz sie zbieram i staram sie nabrać nowe siły. Ty tez musisz!Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Hej. Dziewczyny współczuję pracujacej Niedzieli.
Haaalllo nie nie nie tracimy wiary!!! Uda sie i to juz niedlugo , zobaczycie;)
U mnie paskudne samopoczucie..
Meza cos ugryzlo o od wczoraj cos mu jest , bo rozmawia ze mna tylko jak zapytam o cos.. wrrr a zachowuje sie jak baba bo pytam co mu jest to odp nic.
Jestem tak zla ale nie wiem na co bo nie wiem o co jemu chodzi. Mam wrażenie ze za chwile wybuchne złością..
A co u Was ? Jak niedziela? -
Witam dziewczyny
Dołączam do was, staramy się z mężem o pierwsze dziecko od stycznia. Właśnie przed chwilą dostałam @, zaczynamy kolejny cykl Po poprzednim 47 dniowym Tak więc dobrze się składa, zaczynam uzupełniać moje wykresy i mam nadzieję, że się uda.
Jak na razie mam podejrzenie PCO i nieciekawe wyniki tarczycowe, czekam na konsultację ginekologa i endokrynologa.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
SanKwt wrote:Hej. Dziewczyny współczuję pracujacej Niedzieli.
Haaalllo nie nie nie tracimy wiary!!! Uda sie i to juz niedlugo , zobaczycie;)
U mnie paskudne samopoczucie..
Meza cos ugryzlo o od wczoraj cos mu jest , bo rozmawia ze mna tylko jak zapytam o cos.. wrrr a zachowuje sie jak baba bo pytam co mu jest to odp nic.
Jestem tak zla ale nie wiem na co bo nie wiem o co jemu chodzi. Mam wrażenie ze za chwile wybuchne złością..
A co u Was ? Jak niedziela?
Kiedys sie śmiałam z koleżankami ze faceci czasami maja odpowiednik naszego pmsa wiec moze i Twoj M. ma taki gorszy dzień: )nie przejmuj sie jak bedzie chcial to powie.
Ja siedze sama w domu, bawie sie bindownica bo musze listy zapisow zbindowac. Potemrovbota papierkowa:/ pogoda do kitu wiec samotność dzisiaj mnie calkiem przytłacza. Mam nadzieje ze u Was dzien zapowiada sie bardziej optymistycznie.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Welonka miałam nakłuwane jajniki, ale jak widać w moim przypadku coś dalej nie gra ;/
Wiem, ze muszę być silna i na razie staram się 3mać myśli, że do czw mam się nie zamartwiać bo jeszcze nic nie wiadomo... wszystkie musimy być twarde )
Jutro znowu do pracy na popo ale wt mam wolny tylko i tak spędzę go sama bo M wyjeżdża i wraca w środę... przynajmniej trochę odsapnę ) Przyda mi się nieco oddechu bo czuje się zajechana wrrr .... Cieszę się, że przyszły weekend mam wolny a nie kolejny w robocie ...
-
Aga a powiedz mi nikt przed laparoskopią nie sprawdzał czy u Ciebie w ogóle występuje owulacja czy pęcherzyki dojrzewają pękają ?czy przed lapro nie bylo problemu z pęcherzykami? Bo jesli lekarz nie sprawdził tego przed to moim zdaniem zaniedbał sprawę bardzo skoro Ty dowiadujesz sie dopiero o tym w 3cyklu po lapro gdzie największe szanse po nakłuwaniu jajników i lapro są w pierwszych 3 cyklach .
Ja jutro dostałam wolne ale u mnie tak jak u Ciebie moj M jedzie do Chełma ze szwagrem wiec spędzę dzień sama .