Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Welonka u mnie to była dziwna sprawa bo na 2 wizycie u mojego gina on stwierdził u mnie jajeczkowanie więc oczywiście się ucieszyłam tylko nic z tego nie wyszło ;/ zapisał mi wtedy duphaston, ale na kolejnej wizycie jak mu powiedziałam, że miałam plamienia podczas jego brania to skierował mnie na laparo .... oczywiście miesiąc po byam na kontroli a był to ok. 8 dc i jak on to stwierdził "z prawego jajnika powinna być owulacja)... no, ale nie było.... i okres znowu zanikł na 2 miechy ;/ nie wiem co jest nie tak ;/ brak owu moge zwalić na pcos, ale dlaczego bez dupka nie mam okresu a bez estrofemu moje endo jest bardzo cienkie...
-
Hej Myszaka
Staramy się ponad rok... z tym, że o pcos wiem od pół roku...
Gina teraz muszę zmienić ponieważ odesłał mnie do kliniki leczenia niepłodności bo on nie jest w stanie zapewnić mi takiej opieki jak własnie w klinice... mówił, że najprawdopodobniej będę musiała mieć robiony monitoring cyklu i stymulacje..... w czwartek idę na pierwszą wizytę ....
-
Szkoda ,ze przed lapro nie zrobil Ci pełnego monitoringu bo gdyby poznał sie wczesniej odrazu po wprowadził by leki na stymulacje , w 8dc widział pęcherzyk ale mógł później nie dojrzeć dlatego ważne jest zeby zrobić pelny monitoring. Okresu bez duphastonu nie masz bo masz pewnie niski progesteron który jest spowodowany brakiem owulacji przy pcos zatrzymanie @ na2-4 miesiące to niesty normalny objaw , u mnie progesteron nie wynosi nawet 1 od kilu lat jestem na lekach typu duphaston zeby miec w ogóle @.
-
Cóż teraz to nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.... zrobił co uważał za stosowne
zostaje mi czekać do czwartku ;] ciekawa tylko jestem jak to teraz bd z moim okresem.... pewnie znowu wszystko się porozjeżdża ... i jak tu normalnie funkcjonować ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 12:00
-
Pewnie tak bo z tego co tu czytam to kliniki powtarzają wszystkie badania jeszcze raz u siebie. Przy tak nieregularnych cyklach nie ma co czekać aż pojawi się sama lepiej przyjmować cos na wywołanie .
do jakiej kliniki idziesz jesli można wiedzieć? -
Hej Dziewczyny mogę dołączyć tez się staramy od pierwszego malucha już 3 miesiąc i mam do was pytanie czy macie jakieś testy owulacyjne które możecie polecić bo te w aptece co ostatnio kupowałam kosztowały 3 dychy a na allegro można wyhaczyć za 30 zl 50 sztuk tylko pytanie czy warto i tak samo pokazuja co te " markowe "
-
Cześć alex0806
Witaj Blanka991 Ja mam właśnie te testy z allegro (w biało-różowym opakowaniu), kupiłam 50 owu + 5 ciążowych. Testuję owu od roku, zawsze późno wieczorem, unikam nadmiaru picia przed testem. Mam bardzo regularne cykle po 28 dni i zawsze ok. 12-13 dnia wychodzi blada kreska (jeszcze nigdy nie było takiej ciemnej jak kontrolna). Kiedyś 11 i 12 d.c. miałam bladą kreskę (do tego ból jajnika i płodny śluz), a 13 d.c. gin sprawdził, że owu była i pęcherzyk pęknięty, wieczorem test wyszedł negatywny. Tak więc te testy są chyba mniej czułe od aptecznych, ale coś tam pokazują, wg mnie szkoda płacić 5 razy więcej żeby kreska była ciemniejsza"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Przy okazji tematu testów owu. Czy któraś z Was mająca PCOS robiła je? Jestem ciekawa czy przy pcos w 100% nie ma sensu ich robić.
Mi dzisiaj temperatura spadla znowu (dalej czekam na dokladniejszy termometr) do tego zaczęły pobolewac jajniki i pojawił sie duuzo śluzu.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Hej hej
Ja sie staram od grudnia, kiedys bywałam na tym form pozniej nie miałam czasu moze ktos mnie kojarzy
Ja tez sie staram o pierwsze i ostatnio po raz pierwszy dostałam luteinę, sytuacja była dosc dziwna bo podczas wizyty kiedy gin robiła usg go popatrzyła najpierw na jeden jajnik i powiedziała ze dzisiaj (wtedy) mam owulacje, pozniej na drugi i uznała ze cos jest nie tak zwłaszcza ze teoretycznie było po prawidłowym terminie owulacji. Dostałam wlasnie luteinę 5x1 100mg. Skończyłam ja brac z tydzien temu i okresu jak nie było tak nie ma, dzisiaj tylko lekkie bezowe plamienie i okropne bole podbrzusza.
Co to moze byc jesli owulacji raczej nie było?Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Cześć dziewczyny
Ja jestem świeżo po wizycie u gina. Juz zobaczyłam moja fasolkę ale na serduszko bijące jeszcze za wcześnie kazał przyjsc na 2 tygodnie ale L4 wystawił od ręki. Teraz czeka mnie szereg badań, które zalecił i czekać do 25 wrześniaPaulinaaa, SanKwt, MisiaABC, alex0806 lubią tę wiadomość
-
Hej Biedroneczka! Super bardzo się ciesze, że już widziałaś swoje maleństwo A L4 to już do końca ciąży czy tylko na czas badań?
Ja chyba trafiłam na cykl bez owu, temperatura znowu spadła (17 dc), zaczęłam wczoraj brać dupka, może tym razem @ szybciej przyjdzie.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Biedroneczka bardzooo zazdroszczę widoku fasolki :* teraz tylko rośnijcie zdrowo
U mnie dzisiaj 18 dc i od samego rana boli mnie prawy jajnik ;/ po 6 rano tak mnie zakuł, że aż się obudziłam.... chwilowy ból, ale bardzo silny.... teraz czuję takie jakby pulsowanie... mam nadzieję, że żaden syf w postaci zrostów tam się nie tworzy bo wcześniej przed laparo tak mnie właśnie lewy jajnik dokuczał ;/
-
Aga, może nic poważnego. W którym dc miałaś usg ? Zastanawiam się nad owulacją u Ciebie, ale pewnie lekarz by zauważył, że już coś się dzieje kilka dni wcześniej. U mnie w 6dc był już jeden pęcherzyk większy (ok 8mm) i w 14 dc pękł i to czułam - silny ból, aż nie nogłam się wyprostować.
A po laparo bierzesz coś przeciw zrostom? Podejrzewam, że to jej skutki daja jeszcze o sobie znać. W czw się wszystko wyjaśni* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
welonka wrote:Gacka ale to jest twój największy spadek ,moze pozna owu?moze bylo wstrzymać sie z tym dupkiem dwa dni . U mnie dzisiaj 17dc i jeszcze nie zaczęłam brac
Welonka już nie wiem, zaczynam się zastanawiać czy nie iść na wszelki wypadek do innego gina na konsultacje. W zeszłym cyklu ovufriend wyznaczył mi owu na 25 dc cykl trwał 37 dni.
Gin powiedział, żebym brała mniej więcej ok. 16 dc, w tym cyklu na nic nie liczę ostatnie przytulasy były w sobote, mojego K nie ma do niedzieli więc nawet jeśli mam późną owu to i tak nic z tego nie będzie.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️