X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide jutro do innej gin aby sir skonsultować, u mnie 4 cs jak poszlam pierwszy raz do dostalam skierowanie na tsh i prolaktyne, dostalam leki na obnizenie prolaktyny ale źle czulam, w a tsh powiedziala ze okej, miesiac temu bylam znowu tym razem poszlam tez do engo i stwierdzil ze tsh jednak trzeba obnizyc, a na prolaktyne biore castagnus. Jutro ide bo poczytalam u Was ze mialyście robioby progesteron i inne badania a ja niestety nie mialam.

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia muszę być twarda i naprawdę bardzo się cieszę , że będę ciocią:) powiem więcej to ja byłam z bratową w szpitalu kiedy dowiedziała się, że jest w ciąży (a była zszokowana) i również byłam z nią kiedy poznała płeć ;)) więc naprawdę czuję się już mega zżyta z Małym :) i wiem, że będę najlepszą ciocią na świecie ;))

Jestem raczej osobą, która nie okazuje emocji, ale jak zobaczę Wiktora to poryczę się jak dziecko, naprawdę ;) Mam nadzieję, że już niedługo zamienię się miejscami z bratową i to ona będzie mnie odwiedzać na porodówce :D

MisiaABC, Marcelina85 lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka z tym duphastonem to co lekarz to inna opinia ,mi dopiero pozwala wziac po sprawdzeniu czy pękły zazwyczaj 17-18dc. Pomyśl o monitoringu aby sprawdzić kiedy u Ciebie jest owu . Warto skonsultować sie z innym lekarzem nawet iść do niego na 2-3wizyty zobaczyć jakie ma podejscie .

Oda ja przyjmowałam luteinę podjęzykową i przy większej dawce 3x2 mialam takie żółty śluz.

Aga, oda dobrze mówi nie czytaj o skutkach ubocznych , przyjmuje 5cykl clo nie mam skutków ubocznych moze w pierwszych cyklach Glowa mnie bolała więcej skutków ubocznych mam po duphastonie:) przy stymulacji będziesz wyraźnie czuła prace jajników a jesli dostaniesz zastrzyk na pęknięcie to tez czuje sie moment owu u mnie po zastrzyku owulacja boli bardzo.

Paulina ja poszłam po 4 miesiącach ,lekarz odrazu zajął się leczeniem . Jestem młoda tez myślałam ,że pójdzie bez problemu niestety co chwile wychodzi cos nowego.

Popieram słowa Ody gonić partnerów na badania .

Misia my zaczęliśmy stymulacje bylam w trakcie pierwszego cyklu clo na które wtedy nie zareagowałam i wtedy dowiedziałam sie ze siostra narzeczonego jest w ciąży mi bylo ciężko , ale małego z rąk bym nie wypuszczała :)

Jutro idę sprawdzić czy oba pęcherzyki pękły ,ale myślę ze tak bo brzuch bolał okropnie.
    Mamy w pracy nowa dziewczynę i dzisiaj dała mi do zrozumienia ,ze ja mam z wolnym podporządkować sie pod dziewczyny które maja dzieci bo ja sobie poradzę i mogę chodzić weekend i święta a ta z dzieckiem nie , no myślałam ze mnie cos trafi powiedziałam jej ze ja tez mam rodzinę i swoje życie i niech o tym zapomni ze będę kazdy weekend i święta w pracy ,znowu będę tą zla:)

MisiaABC lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś w pracy wypaliłam,że ona ma dziecko,a ja chce mieć dziecko,na jedno wychodzi,bo i tu, i tu potrzebny jest czas wolny od pracy.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pracą to tak jest... Ja na szczęście pracuję tylko w tygodniu ale i u mnie problemem jest szefowa. Każde wolne na badania albo urwanie się z pracy chwilę szybciej - ona musi wiedzieć co, jak, gdzie i dlaczego. Jak jej powiedziałam że mi źle wyniki wyszły i muszę to skonsultować to chciała temat drążyć i doradzać jakby to ona lekarzem była. I ja dobrze wiem że ona tylko czeka czy ja w ciążę zadję. Jeszcze przed ślubem usłyszałam od niej komentarz "Ale wie Pani, to trzeba sie mężem nacieszyć kilka lat a nie w ciążę od razu zachodzić". A nic jej o moich planach nie mówiłam.. .

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Gacka a pytałaś jeszcze o testy przy PCOS. Ja mam podejrzenie PCOS (ten stosunek lh do fsh ponad 2, AMH prawie 5 (to podobno też świadczy), na usg widać liczne pęcherzyki), ale mam naturalną owulację i rzeczywiście mam zawsze drugą kreskę na teście (ale robię od 10 dc mniej więcej więc już LH też może być wykrywalne), ale mi ciemnieje z każdym dniem i dzień przed owu wyraźnie widać skok LH.

Myślę, że jeżeli masz owulacje, to zawsze skok LH Ci pokaże.
    Dzięki Oda chyba sprobuje w nastepnym cyklu z testami owu zobaczymy czy cos wyjdzie. :)

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka94 wrote:
    Gacka dostałam juz L4 do końca ciąży ;)
    Aha, chcialas? Czy to lekarz zdecydował? Matko ja sobie nie wyobrażam siedziec cala ciążę w domu. Nie cierpie, po operacji jolana siła w domu mnie trzymali. Chociaz z moim kręgosłupem musz sie liczyc z tym. Dbaj o Was :)

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Gacka z tym duphastonem to co lekarz to inna opinia ,mi dopiero pozwala wziac po sprawdzeniu czy pękły zazwyczaj 17-18dc. Pomyśl o monitoringu aby sprawdzić kiedy u Ciebie jest owu . Warto skonsultować sie z innym lekarzem nawet iść do niego na 2-3wizyty zobaczyć jakie ma podejscie .
    Tak zrobię. Tylko musze sie z praca ogarnąć. Wiem że to zle podejście bo to jest dla mnie najwazniejsze, ale mam zbyt odpowiedzialne stanowisko i bez mojego wkladu pewne rzeczy nie ruszą. Dziewczyny u mnie w pracy mimo, że mi zycza zajścia to juz sie boja co bedzie jak pojde na chorobowe.
    Na ostatniej wizycie jak bylam nie bylo na usg pęcherzyków, ale byłam pewna ze owu juz musiała być. Poprzednio jak bylam u niego w pierwszej połowie cyklu to powiedział ze sa 3 pęcherzyki bie pamietam ile mialy ale mówił ze jakby co to mozna dzialac bo powinny pękać.
    Moj gin uchodzi za jednego z najlepszych, ale niedawno trafilam na jeszcze jednego i czytalam ze pomogl właśnie ie zajść bo byly problemy wiec sprobuje do niego chyba.
    Jutro wkoncu termometr przyjdzie.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka dzięki za odp. Plamienie na razie znowu jest w normie, nie jest takie żółte, może po nocy tak się stało, a w ciągu dnia wróciło do normy. Zobaczę rano.

Ja natomiast ciągle walczę z bólem piersi. Zaczął się w poprzednim cyklu po owulacji i do @ bolało bardzo, nawet kilka dni po, potem bolały średnio, mówiłam o tym gin, ale kazała sie nie przejmować na razie. Przed i w owulacje ból nei do zniesienia i dzis znowu po 6 dniach się zaczął silny :(

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie zagladalam do Was;/. Nam sie w koncu udało!:) 4 cykl stymulacjo clo + duphaston. Jestem w 5/6 tydzien ciazy, serducho juz bije:) Pozdrawiam Was i zycze kazdej z Was takich przezyc zwiazanych z pozytywnym testem jakie ja mialam. Cos cudowanego, myslalam ze sie juz nei doczekam.

MisiaABC, welonka, gacka89, Paulinaaa, klaudiaaa93 lubią tę wiadomość

Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula <3 spokojnej ciąży :*

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratulacje:* dbajcie o siebie :)

Mnie lapie stres przed wizytą niby brzuch bolał co by oznaczało ,że pękły ale w poprzednim cyklu tez bolał i nie pękły zrobiła się torbiel. Dominujący pęcherzyk byl na prawym jajniku a prawy niedrożny .

age.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratulacje dbaj o WAS :)
    Kurcze, ale się ciesze, że tylu już się udało :)

Welonka miałaś racje wyraźny spadek był dopiero wczoraj, dzisiaj temperatura podskoczyła. Czyli co owu była wczoraj czy dopiero będzie? Jestem zielona jeszcze z tym analizowaniem temperatury. ;/

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula- gratuluję!!! :)

Dzięki za opinie, odnośnie konieczności badań, muszę to przemyśleć :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • muffinkaa Koleżanka

Wysłany: 13 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Ula- gratulacje! Spokojnej ciąży życzę :).

Ja już po wizytach u gin i endo. Ginekolog potwierdził owulację w tym cyklu :). Stwierdził też, że progesteron powyżej 10 potwierdza owulację i nie ma sensu faszerować mnie duphastonem. Z kolei endokrynolog na tarczycę 3,3 przepisał mi euthyrox 25 1 tabletka dziennie. Jestem dobrej myśli, choć w tym cyklu się nie nastawiam. W ogóle się nie nastawiam i nie zamierzam robić testów przed terminem miesiączki :). Co ma być to będzie.

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratulacje ;) 3mam kciuki za Ciebie i fasolę ;)

Muffinka takie podejście jest najlepsze chociaż wiem, że gdzieś w głowie krąży myśl, że może akurat w tym cyklu się uda ;) Czego oczywiście bardzo Tobie życzę ;)) Owulka jest więc szansa istnieje :))

A ja się zaczynam powoli stresować jutrzejszą wizytą ... nie wiem czego się spodziewać a nienawidzę niepewności ;/

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga możesz się spodziewać profesjonalisty, który spokojnie i cierpliwie wytłumaczy Ci, co powinniście zrobić, co analizować, diagnozować, zobaczysz, że dostaniesz cały plan działania, wiele się wyjaśni i nabierzesz nowych sił :) Nie stresuj się!

pilik lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Oda :* próbuje zająć myśli czym innym ale póki co średnio wychodzi ;p Ważne że wdrożymy odpowiednie leczenie i będziemy z M działać :)) Pewnie hormony będą znowu do badania, ale ważne że jestem juz po laparo to chociaż to mnie powinno ominąć ;)

Za to dzisiaj bolą mnie oba jajniki i ledwo mogę chodzić ;/ właściwie od czwartkowego badania tak mam ....ciekawe czym to jest spowodowane

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Mam takie pytanie, może któraś się orientuje. W związku z tym, że mam jajniki o obrazie policystycznym, wiem, że nie zawsze występuje u mnie owulacja i rozkmina czy ją mam czy strasznie mnie męczy. Często w czasie kiedy powinna być owulacja kłuje mnie jeden albo drugi jajnik. Teraz mam tak samo, do tego śluz płodny. Zastanawiam się, czy to kłucie i śluz płodny zwiastuje, że owulacja będzie? Czy tak naprawdę nie świadczy o niczym i nie ma co się nakręcać? Czy Wy „czujecie” że macie owulację?

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotures ja z własnego doświadczenia wiem i mogę Ci powiedzieć, że takie kłucie nie zawsze oznacza owu niestety ;/ chociażby w tym cyklu prawy jajnik czułam bardzo intensywnie a w 13 dc byłam u gina i nic ... owu nie było ani nie będzie, cykl stracony ... jedynym pewnym wyznacznikiem będzie monitoring cyklu wtedy na 100% będziesz wiedzieć kiedy masz jajeczkowanie.... testy owu Ci tej pewności nie dadzą zwłaszcza, ze jak piszesz masz pco... porozmawiaj ze swoim ginem o monitoringu ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ