X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to anus do dziela ;) oby Wam sie ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San piękna beta:) to teraz odpoczywać i cieszyć sie:)

Anuś powodzenia i tym razem:*

Byłam u endokrynologa i dostałam euthyrox więc czas obniżyć TSH i starać się dalej;)
    Brzuch nadal dokucza, już cała spuchłam i jestem wzdęta. Do tego zaczęła się płaczliwośc i marudzenie mężowi jak to ja strasznie wyglądam. Co miesiąc obiecuje sobie, że nie będę jęczeć nno ale się nie da no! W końcu mój K. zechce rozwodu za to marudznie :P

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś, super!:)

Ja muszę przestać ciągle myśleć i czekać, bo się zamęczę. Tylko jeszcze nie wiem, jak to zrobić :)

Pilik, gdzie jesteś?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie jestem tak nakrecona, Erastel wiem cos o tym, Tsh najgorsze tez musze zbic kolejny raz wieksza dawka eutyroxu ( a tak to trzymalam sie 6 lat bez zmiany dawki) ale jak trzeba to trzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa! Pozdrawiam wszystkie które czekają na dzidzie.Mam nadzieję że wszystkie co do jednej z tego całego forum bedziemy mieć upragnione bobaski.Mam 29 lat z mężem staramy się 3 lata o dzidzie byłam u ginekologow na badaniu drożności jajników hsg które wyszło ok. Z mężem byłam na badaniach nasienia tu trochę gorzej wyszło no ale nie tragicznie.Miałam robiona cytologie przeswietlenie macicy i jajników wszystko ok.Staramy się i nic .Ostatnio z testami owul.próbowaliśmy i wychodzi na to z tych testów ze tylko w jeden dzień w miesiącu mam dwie wyraźne kreski wy też tak mialyscie?A i jeszcze jedno ostatnio zaczełam stosować z mezem taki żel który poprawia dotarcie plemników i i ich ruchliwość podczas zapłodnienia... Stosowałyście może takie coś??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anusku wiesz co moja znajoma 2 lata chorowała na tarczycę możesz mi wierzyć lub nie ale wyleczyła się z niej jej wyniki się ogromnie zmieniły po zażywaniu 100% witaminy C.

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka witaj :) Oj, widzę, że życie Cię porządnie nauczyło cierpliwości. My tutaj na forum świrujemy, jak przez kilka miesięcy nam się nie udaje. Brawo dla Ciebie i męża, że się nie poddajecie. Trzymam kciuki, żeby się w końcu udało. Szczęście będzie wtedy trzy razy większe!!!

Paulinaaa lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś jakaś porażka z tątarczycą,wszyscy do okoła chorują. Nie wiem co to się porobiło.

Ikulinka hej hej;) ja również tak jak Kasiulka podziwiam za cierpliwość. U mnie starania od maja i już zgłupieć można!

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jestem jestem :) dzień miałam bardzo męczący i intensywny. Ledwo żyje. Jak wyszłam z domu o 7 tak wróciłam po 20! Brzuch mnie ciągnie i trochę się nie pokoje. Wzięłam urlop na jutro i piątek, pojadę się z siostra spotkać bo przyjechała a 1,5 roku się nie widziałyśmy! Wiec może nie będę tyle myśleć... a w poniedziałek może na betę skocze.

mi88 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo bo już się zaczynałam bać, że nie ma Cię i nie ma i że może coś się stało! I tylko wchodzę co jakiś czas na forum zobaczyć, czy napisałaś :D
    W takim razie miłego weekendu ;)
    Ja muszę postarać się na chwilę uciec z forum, żeby przestać tyle myśleć :D

Marudaruda lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi - ciężko uciec, też próbowałam ;).
    Ja ostatnio jak idę do pracy to mam za dużo roboty żeby na forum wejść i wieczorem nadrabiam, ale wczoraj bez siły. Dzisiaj miałam skę wyspać, w końcu urlop, a tu nic z tego. Od godziny się kręcę, zaraz pewnie wstanę. Siknęłam już sobie dla uspokojenia i wróciłam do łóżka ;). Dzisiaj pewnie będę szyła i sprzątała a koło 17-18 pojadę, to w pociągu Was pewnie nadrobię. Miłego dnia wszystkim :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to nie wiesz, że jak ma się urlop to organizm sie buntuje i każe wstawać do pracy?:p

Ja już siedze od 9 i w sumie dzis za wiele pracy nie przewiduje, ale zobaczymy.
    Coś mnie chyba rozkłada. Zaczeło mnie łamać w kościach i ogólnie jakies takie uczucie rozbicia. Do tego nadal ciągnący brzuch i Znowu nie mogłam spać.

Wczoraj 20st opni na dworze, a dzis zimnica.
    Milego dnia dziewczyny!;)

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • WNK Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka29 Witaj i bardzo podziwiam za cierpliwość, mam nadzieję że się wam w końcu uda :)Żelu nie stosujemy, a jeśli chodzi o testy owulacyjne to też tak miałam, że dwie wyraźne kreski były tylko w jednym dniu. W następnym dniu druga kreska była ledwo widoczna :)

Ikulinka29 lubi tę wiadomość

7v8rugpjtdvu3riq.png
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny co tam u Was ile zielonego szczęścia przybyło? Ja mam w sobotę usg prenatalne i się trochę stresuje czy wszystko ok a we wtorek kolejna wizyta u mojej ginki. Trzymajcie kciuki i piszcie koniecznie co u Was...

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka!!!;) o my good to juz 12tc u Ciebie ;) ale ten czas leci .
    Ten miesiąc byl szczesliwy dla mnie i dla pilik ;)
    Wczorajsza beta 63.17 ;)
    A jak u Ciebie?

pilik, Spinka_86 lubią tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dobrze ze do was dołączyłam. Dzieki WNK ZA ODPOWIEDZ!:)Spinka 86 gratuluję naprawdę dzidzi. Napewno wszystko będzie dobrze na USG.A ja już 3 lata próbuje bez skutku... No cóż na cud trzeba czasem poczekać :P:P

Spinka_86 lubi tę wiadomość

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Spinka dawno Cię nie było :) Nie martw się będzie wszystko dobrze z kropkiem :)

u mnie starania wstrzymane K. się rozchorował, a wiadomo jak to chory facet jest nie do życia, a zmuszać go nie będę przecież. Mogę tylko liczyć, że jakiś wytrwały "żołnierzyk" dotrwał do dnia owu, która powinna być jakoś teraz. :)

Spinka_86 lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Hej dziewczyny! Spinka dawno Cię nie było :) Nie martw się będzie wszystko dobrze z kropkiem :)

u mnie starania wstrzymane K. się rozchorował, a wiadomo jak to chory facet jest nie do życia, a zmuszać go nie będę przecież. Mogę tylko liczyć, że jakiś wytrwały "żołnierzyk" dotrwał do dnia owu, która powinna być jakoś teraz. :)
    ostatnio sporo zielonych kropeczek z serduszkowania trzy dni przed ovu wiec trzymam kciuki za silna główkę ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • WNK Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka też to zauważyłam :)
    Trochę mnie to pociesza, ponieważ my w tym miesiącu z mężem na pewno nie trafimy w owu, a nie mam zamiaru serduszkować na siłę po jego przyjściu z pracy bo wraca bardzo późno :) Może i u nas zadziała zasada "3 dni przed" :D

7v8rugpjtdvu3riq.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby :) córeczka w pierwszej kolejności bym nie pogardziła, chociaż tak naprawdę płeć nie ma znaczenia dla mnie.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ