Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
agaaa90 przy kto mi szkoda, ze nie ma tu takiej opcji teleportuj to wszystkie byśmy się spotkały i Ciebie wyściskały trzymam kciuki, żeby @ przyszła szybko.A powiedz mi miałaś jakieś objawy,ze zrobiłaś amh długie cykle albo krótkie czy slabe krwawienia albo mocne ?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
O rany, Aga, bardzo Ci współczuję ;( Człowiek myśli, że ma całe życie przed sobą i że wszystko może, a okazuje się, że organizm się szybciej starzeje od środka Jak to jest w ogóle możliwe?! Kochana, ciesz się, że masz takiego kochanego, wspierającego M. Razem dacie radę przez to przejść!
Apropo drętwienia... Mogę się wypowiedzieć na ten temat, bo mam doświadczenie. Kiedyś wstałam rano jak zwykle i nagle szok, powłóczę lewą stroną. Noga i ręka bezwładne, praktycznie niewyczuwalne. Spanikowana wezwałam pogotowie. Leżałam w szpitalu 4 dni, wykluczyli wylew, boreliozę, kłuli mnie w kręgosłup, razili prądem i nie wykryli NIC. Dopiero po 3 latach sama po studiowaniu wielu artykułów w Internecie zaczęłam zażywać kompleks witamin, przede wszystkim chodzi o B12. Praktycznie cały czas czułam jakąś ciężkość, odrętwienia rąk, nóg, palców, a od kilku miesięcy mam spokój. -
Dziękuję Wam :* co do tego,ze obniżone amh moze być na podłożu genetycznym to wiem bo dzisiaj siedzialam i dużo o tym czytałam... Ale z tego co wiem to ani od str.mamy ani taty zadns z babć nie miała problemów ani z zajściem w ciaze ani ze wczesna menopauza....wiec boje sie ze może faktycznie cos zlego wyjdzie w autoimmunologii mam taki kociol w glowie a jeszcze dzisiaj na nockę do pracy
-
Dzieki dziewczyny. U mnie z pewnoscia wiaze to sie z brakiem magnezu bo tak jak pisalam mialam kiedyś taki napad i okazało się, że to tężyczka:/ leżałam też w szpitalu pare dni. Magnez musze brac codziennie, a ostatnio nie bralam go tak jak powinnam i mam za swoje.
Dzis u mnie znów plamienie i mysle, ze to już jednak okres:( listopad w staraniach odpadnie bo po usunięciu nadzerki nie mozna szalec. I nastanie grudzien i bede od nowego roku juz stara:p30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel a może bedziesz miała prezent pod choinke? A musisz usuwać nadzerke? Tez kiedys miałam i dostałam globulki i po nich mi przeszło.
Ja zaczęłam dzisiaj dupka brać, a w tyg. wybiore sie na proga zobaczymy co wskaze.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Erastel a może bedziesz miała prezent pod choinke? A musisz usuwać nadzerke? Tez kiedys miałam i dostałam globulki i po nich mi przeszło.
Ja zaczęłam dzisiaj dupka brać, a w tyg. wybiore sie na proga zobaczymy co wskaze.
Hej, widzę że stosujesz ovarin. Jak odczucia? Na co stosujesz i czy widzisz zmiany? Ja się przymierzam trochę, ale nie jestem przekonana."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Agaaa, jak tam u Ciebie?
A jak to jest, te przeciwciała również musisz zrobić na początku cyklu? Może da się teraz i nie musiałabyś czekać? Ja robiłam je po poronieniu i nie kojarzę obostrzeń innych, niż to, że trzeba do 6tyg po poronieniu - ale w Twoim przypadku to nie ma miejsca.
Nie bój się aż tak o wyniki, wiele dziewczyn po poronieniu chce, żeby immunologia wykazała coś nie tak, bo to się leczy, a z genetyką już gorzej. Przynajmniej z takimi opiniami spotkałam się na tamtym dziale (nie polecam wchodzić, strasznie mnie dołowało czytanie tam ).
U mnie dziś prawdopodobnie 6dpo, i jak co miesiąc będę wypatrywać plamienia... oczywiście się go nie doczekam Biust boli coraz bardziej, więc mam nadzieję, że to oznaka wysokiego progesteronu. Tak miałam w miesiącu z cb, ale i w kolejnym.
Coś nie mam dobrych przeczuć na ten miesiąc, za to z jakiegoś powodu w głowie siedzi mi grudzień... Może wtedy się uda już na poważnie
Pisałam w kilku innych wątkach na forum, ale tu się czuję najlepiej, więc chyba tylko tu zostanęSanKwt lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Marudaruda wrote:Hej, widzę że stosujesz ovarin. Jak odczucia? Na co stosujesz i czy widzisz zmiany? Ja się przymierzam trochę, ale nie jestem przekonana.
Marudaruda lubi tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
mi88 wrote:Agaaa, jak tam u Ciebie?
A jak to jest, te przeciwciała również musisz zrobić na początku cyklu? Może da się teraz i nie musiałabyś czekać? Ja robiłam je po poronieniu i nie kojarzę obostrzeń innych, niż to, że trzeba do 6tyg po poronieniu - ale w Twoim przypadku to nie ma miejsca.
Nie bój się aż tak o wyniki, wiele dziewczyn po poronieniu chce, żeby immunologia wykazała coś nie tak, bo to się leczy, a z genetyką już gorzej. Przynajmniej z takimi opiniami spotkałam się na tamtym dziale (nie polecam wchodzić, strasznie mnie dołowało czytanie tam ).
U mnie dziś prawdopodobnie 6dpo, i jak co miesiąc będę wypatrywać plamienia... oczywiście się go nie doczekam Biust boli coraz bardziej, więc mam nadzieję, że to oznaka wysokiego progesteronu. Tak miałam w miesiącu z cb, ale i w kolejnym.
Coś nie mam dobrych przeczuć na ten miesiąc, za to z jakiegoś powodu w głowie siedzi mi grudzień... Może wtedy się uda już na poważnie
Pisałam w kilku innych wątkach na forum, ale tu się czuję najlepiej, więc chyba tylko tu zostanę
mi88, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Marudaruda wrote:Hej, widzę że stosujesz ovarin. Jak odczucia? Na co stosujesz i czy widzisz zmiany? Ja się przymierzam trochę, ale nie jestem przekonana.
No i wiecej śluzu widac w trakcie cyklu bylam w stanie wychwycic płodny. Z dod. plusow libido sie podnosi
Marudaruda lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Aga bardzo mi przykro wiem że marne pocieszenie, ale obniżona rezerwa świadczy o tym że jest rezerwa! Czyli szanse nadal są. Macie mniej czasu - mniej cykli, ale jesteście w klinice, lekarze wiedzą co robią i wierzę że Wam pomogą i doczekacie się dzidziusia
-
Ineczka, przeczytałam, że masz kwas foliowy we krwi powyżej normy. Nie udało mi się znaleźć konkretnej informacji(a długo szukałam kiedyś), ale w niektórych miejscach pisze, że taki nadmiar może świadczyć właśnie o problemach z przyswajaniem (suplementujemy, ale się nie przyswaja, więc jest dużo we krwi). Od razu mówię, że to tylko informacje gdzieś tam zasłyszane, ale nie pewne - po stwierdzeniu mutacji chciałam sobie to zbadać, ale w końcu zrezygnowałam, bo nie wiedziałabym, jak interpretować wysoki wynik.
Na Twoim miejscu profilaktycznie przerzuciłabym się na formę zmetylowaną (pół na pół ma Femibion Natal 1, całość droższy Folian Solgaru). A żeby sprawdzić - badanie mutacji.
A ten ovarin też bym chciała, bo zauważyłam, że Inofolic z mio-inozytolem na mnie dobrze działał, ale wszystkie suplementy mają dodatkowo zwykły kwas foliowy - więc nie mogę Znacie jakiś preparat z samym mio? Znalazłam tylko inozytol, ale to inna forma, niż ten mio, więc nie chcę kombinować.
No i nie ma co testować. Przyszła @. Co sie dzis napłakałam. Mąż wraca z nocki, a ja rozszlochana jak małe dziecko. Dzis caly dzien w pracy:(
Milego dnia dziewczynki:*30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Kasiulka90 wrote:Ineczka, jeśli Ci się teraz uda (na co bardzo liczę), to chyba wzrośnie sprzedaż Ovarinu, bo tak zachwalasz
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
mi88 wrote:Ineczka, przeczytałam, że masz kwas foliowy we krwi powyżej normy. Nie udało mi się znaleźć konkretnej informacji(a długo szukałam kiedyś), ale w niektórych miejscach pisze, że taki nadmiar może świadczyć właśnie o problemach z przyswajaniem (suplementujemy, ale się nie przyswaja, więc jest dużo we krwi). Od razu mówię, że to tylko informacje gdzieś tam zasłyszane, ale nie pewne - po stwierdzeniu mutacji chciałam sobie to zbadać, ale w końcu zrezygnowałam, bo nie wiedziałabym, jak interpretować wysoki wynik.
Na Twoim miejscu profilaktycznie przerzuciłabym się na formę zmetylowaną (pół na pół ma Femibion Natal 1, całość droższy Folian Solgaru). A żeby sprawdzić - badanie mutacji.
Dopiero co usiadłam.... nockę skończyłam o 10 a jeszcze zrobiłam po drodze zakupy i posprzątałam mieszkanie bo M przyjedzie dzisiaj ze swoim tatą bo dzisiaj malują nam domek no i przyjechały płytki obiad też im jakiś zaserwuje ;]
Tak poza tym to u mnie bez zmian nadal siedzi mi to wszystko w głowie... do tego jeszcze się dowiedziałam że siostra mojego M zaszła w drugą ciążę a jej pierwsza cóa nie ma nawet roku.... cieszę się bardzo jej szczęściem, ale wiecie doskonale jakie to uczucie... zazdrość....ale mam nadzieję, że spokojnie przez nią przebrnie i urodzi zdrowego malucha Co do badań to lekaka kazałą właśnie wszystkie zrobić miedzy 3-5 dc... nawet jak miałoby to być delikatne plamienie bo gin, któy mnie przejął musi mieć porównanie do poprzednich wyników tzn lh, fsh, glukozy i insuliny no i tsh... nie wiem czy autoimmunologia tez musi być koniecznie w danym cyklu robiona, ale jak już dostanę ten okres to pójdę na te badania i zrobie wszystkim za jednym zamachem jak tylko przyjdą wyniki od razu umawiam się do lekarza i czekam jaki plan będzie miał na mnie ...wiem tylko, że od razu przejdzie do konkretów...i nie wiem, ale podświadomie czuje, że zacznie od inseminacji ..pod warunkiem że w ogóle dochodzi do mnie do jajeczkowania więc pewnie jeszcze zapisze coś na wzrost pęcherzyków potem monitoring i do dzieła Ale mówię boję się co pokażą te wyniki, ale z drugiej strony wiem, że "ostro" się tam za mnie wezmą i będziemy dążyć d tego żebym miała bobasa