Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
gacka89 wrote:Ineczka kiedy testujesz tempka ładnie się trzyma
A mi dalej of nie potwierdził owu, ale pewnie dlatego że prze ostatnie dni mierzyłam temp. ok 9 a dzisiaj o 7 rano więc wyszedł spadek ;/
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:W czwartek
no to trzymam kciukiLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Jak tam Pilik, zjadłaś coś w tym stresie dziś w ogóle?
Ja dziś też się martwię czekając na wyniki - tym razem o dziwo nie moje - mój M choruje na nerki i robi dziś badania, które mają potwierdzić, że wszystko w porządku.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Dziewczyny, jaka idiotka ze mnie. Kończy nam się piąty miesiąc starań, a ja dopiero dzisiaj odkryłam, że żel intymny Durex mógł nam bardzo przeszkadzać Używamy go od jakichś dwóch lat, bo wiadomo, przyjemniej z nawilżeniem, a ja najczęściej jestem sucha Niby czytałam to opakowanie i jest napisane, że nie jest środkiem plemnikobójczym. Ale dopiero dzisiaj w Internecie wyczytałam, że może ograniczać ruchliwość plemników ;( Tyle piszecie o tym żelu Conceive i ciągle myślałam: po co mi to? Mnie to nie dotyczy. Dzisiaj jadę w miasto na poszukiwanie go. Może w którejś aptece znajdę. Aż mi przykro, że przez taką pierdołę nieświadomie zmniejszaliśmy nasze szanse
-
nick nieaktualny
-
Pilik, spokojnie. Wyliczyłam, że masz dziś 17dpo (tak?). Zobacz tutaj, lubię tę stronkę:
https://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
Jak pojeździsz sobie po wykresie tym na dole, to masz średnie poziomy beta w dpo. I dla 17dpo masz średni 132, a maksymalny 429, minimalny 60. Wygląda na to, że Twoja beta jest bliżej maksymalnego
A prog nie jest taki zły, niektórzy lekarze mowią, że ok. Brałaś coś na przyrost kiedyś? Najlepiej skonsultuj ze swoim lekarzem jak najszybciej, ale to pewnie wiesz
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/958dce980396.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 17:20
agaaa90 lubi tę wiadomość
PLPaulina wrote:Masz jakieś negatywne skutki brania luteiny ??
-
Kasiulka, dobrze, że się zorientowałaś
Ja tak miałam z kwasem foliowym - byłam przekonana, że biorę na wszelki wypadek formę zmetylowaną w Inofoliku i kiedy się dowiedziałam, że mam mutację, to cieszyłam się, że zapobiegawczo brałam.
Po czym ktoś mi tu napisał, że tam jest po prostu czyst kwas foliowy. Podejrzewam, że czułam się podobnie, jak Ty teraz
Ten żel - nie wiem, czy znajdziesz w stacjonarnej aptece, ale przez internet na pewno.
No i ślina też źle działa na plemniki
pilik wrote:Mi to trzymam kciuki za wyniki M!
Ja mam wyniki, stresuje się że beta za niska a prog wiem że za niskie, śle nie wiem ile supka brać przy nim... beta 340, prog 16
Nic tylko się cieszyć. Piękny wynik. Gratuluję zrób Za dwa, trzy dni i zobacz czy nie spada i zapisz się do lekarzaEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
No i cóż. Najeździłam się bez sensu. W trzech aptekach musiałam paniom literować nazwę, a w piątej (ostatniej) pani mi bez sprawdzania powiedziała, że nie ma, bo już kilka osób wcześniej pytało. Co za popyt! Odechciało mi się tych całych starań... Skoro nawet ślina zła, to już sama nie wiem. Mój mąż ma tyle cierpliwości na moje humory... Oznajmił mi, że idziemy za kilka dni na masaż. Zaproponował wyjazd na wspólny weekend - wyjazd do jakiegoś fajnego miasta. Mega się tym cieszę, ale ciągle jestem rozdrażniona i mi się ryczeć chce. Już się łudziłam, że się tym wszystkim nie przejmuję, ale ostatnio moja mama znowu mnie o to spytała i znowu się bardziej przejęłam ;(
pilik lubi tę wiadomość
-
Kasiulka nie lam sie :* wiem ze jest trudno,ale niestety nawet jak mowimy sobie ze odpuszczamy emocjonalnie to szczerze, oszukac mozemy kazdego ale nie sama siebie... To caly czas siedzi nam w glowie i nie da sie inaczej... Ja juz na widok ciezarnych czuje tak wielka zazdrosc ze plakac sie chce.... Musimy sie starac bardziej niz inne kobietki o ciaze,ale wierze ze nam sie uda
mi88, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
A u mnie bez zmian, 8 dzień duphastonu. Czuję, że od niego ciągle chce mi się jeść, więc jem i już znowu przytyłam Byle do wywołanej @, potem na zabieg nacięcia i zaczynamy stymulację. Ech, przygnębiające to wszystko"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
agaaa90 wrote:Maruda a nie masz po dupku wzdec?? Bo moj apetyt sie nie zmienil,ale takie mnie meczyly wzdecia ze masakra.... Moglam prawie nic nie jesc caly dzien a brzuch mialam jak balon
Też i apetyt też. Ogólnie przez pół roku przytyłam ponad 5 kg"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Hej wkoncu nadrobilam
Pilik jak dla mnie beta super:-)
Ja po dupku mialam tylko uderzenia goraca.
Ja dzisiaj zrobilam pierwszy test owulacyjny i druga byla blada, tak cos przeczuwalam ze sie zaczely plodne bo mam brzuch wzdety, ale uzgodnilam z koja gin ze w tym miesiacu bede robila testy owulacyjne bo po poronieniu moglo sie jakos poprzestawiac.
Dupka w tym miesiacu bede brala przez 12 a nie jak ostatnio przez 10. Naczytalam sie ze niby po poronieniu latwiej zajsc e ciaze bo miejmy nadzieje ze tak bedzie, zreszta moja lekarka jest bardzo dobrej mysli.Marudaruda lubi tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny! Mi super strona. Pocieszająca ja się wkręcam bo jednak w maju poronienie, w lipcu cb więc ciężko mi uwierzyć że będzie ok. Biorę dhupaston 2x1 więc mam nadzieję że będzie ok. W środę albo czwartek pójdę na betę, chociaż boję się bardzo. Moja gin na urlopie wraca 6.11, najbliższy wolny termin na 13.11, ale mam nadzieję że się wcześniej wcisnę.
Aga i maruda powodzenia!!Marudaruda, mi88, agaaa90 lubią tę wiadomość