X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Ineczka kiedy testujesz tempka ładnie się trzyma :)

A mi dalej of nie potwierdził owu, ale pewnie dlatego że prze ostatnie dni mierzyłam temp. ok 9 a dzisiaj o 7 rano więc wyszedł spadek ;/
    W czwartek :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    W czwartek :)

no to trzymam kciuki :)

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    no to trzymam kciuki :)
    Dziękuje:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Pilik, zjadłaś coś w tym stresie dziś w ogóle? ;)
    Ja dziś też się martwię czekając na wyniki - tym razem o dziwo nie moje - mój M choruje na nerki i robi dziś badania, które mają potwierdzić, że wszystko w porządku.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaka idiotka ze mnie. Kończy nam się piąty miesiąc starań, a ja dopiero dzisiaj odkryłam, że żel intymny Durex mógł nam bardzo przeszkadzać :/ Używamy go od jakichś dwóch lat, bo wiadomo, przyjemniej z nawilżeniem, a ja najczęściej jestem sucha :( Niby czytałam to opakowanie i jest napisane, że nie jest środkiem plemnikobójczym. Ale dopiero dzisiaj w Internecie wyczytałam, że może ograniczać ruchliwość plemników ;( Tyle piszecie o tym żelu Conceive i ciągle myślałam: po co mi to? Mnie to nie dotyczy. Dzisiaj jadę w miasto na poszukiwanie go. Może w którejś aptece znajdę. Aż mi przykro, że przez taką pierdołę nieświadomie zmniejszaliśmy nasze szanse :(

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja również staram się o pierwsze dziecko. Mamy za sobą 26 cs i coraz mniej nadziei

MisiaABC, Erastel lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to trzymam kciuki za wyniki M!
    Ja mam wyniki, stresuje się że beta za niska a prog wiem że za niskie, śle nie wiem ile supka brać przy nim... beta 340, prog 16

ds022el.png

u4uGp2.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, spokojnie. Wyliczyłam, że masz dziś 17dpo (tak?). Zobacz tutaj, lubię tę stronkę:
    https://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
    Jak pojeździsz sobie po wykresie tym na dole, to masz średnie poziomy beta w dpo. I dla 17dpo masz średni 132, a maksymalny 429, minimalny 60. Wygląda na to, że Twoja beta jest bliżej maksymalnego ;)

A prog nie jest taki zły, niektórzy lekarze mowią, że ok. Brałaś coś na przyrost kiedyś? Najlepiej skonsultuj ze swoim lekarzem jak najszybciej, ale to pewnie wiesz :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/958dce980396.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 17:20

agaaa90 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Masz jakieś negatywne skutki brania luteiny ??
    Nie mialam zadnych skutkow ubocznych bo luteinie tyle ze wczesniej bralam ja raz dziennie a teraz 2x2 wiec zobaczymy jak moj org.zareaguje w kazdym badz razie okres ma przyjsc i koniec kropka:) po dupku za to meczyly mnie wzdecia....

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik bedzie dobrze zobaczysz :) beta bd juz tylko rosla i rosla ;))

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, dobrze, że się zorientowałaś :)
    Ja tak miałam z kwasem foliowym - byłam przekonana, że biorę na wszelki wypadek formę zmetylowaną w Inofoliku i kiedy się dowiedziałam, że mam mutację, to cieszyłam się, że zapobiegawczo brałam.
    Po czym ktoś mi tu napisał, że tam jest po prostu czyst kwas foliowy. Podejrzewam, że czułam się podobnie, jak Ty teraz :)

Ten żel - nie wiem, czy znajdziesz w stacjonarnej aptece, ale przez internet na pewno.
    No i ślina też źle działa na plemniki ;)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Mi to trzymam kciuki za wyniki M!
    Ja mam wyniki, stresuje się że beta za niska a prog wiem że za niskie, śle nie wiem ile supka brać przy nim... beta 340, prog 16

Nic tylko się cieszyć. Piękny wynik. Gratuluję <3 zrób Za dwa, trzy dni i zobacz czy nie spada :) i zapisz się do lekarza :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cóż. Najeździłam się bez sensu. W trzech aptekach musiałam paniom literować nazwę, a w piątej (ostatniej) pani mi bez sprawdzania powiedziała, że nie ma, bo już kilka osób wcześniej pytało. Co za popyt! Odechciało mi się tych całych starań... Skoro nawet ślina zła, to już sama nie wiem. Mój mąż ma tyle cierpliwości na moje humory... Oznajmił mi, że idziemy za kilka dni na masaż. Zaproponował wyjazd na wspólny weekend - wyjazd do jakiegoś fajnego miasta. Mega się tym cieszę, ale ciągle jestem rozdrażniona i mi się ryczeć chce. Już się łudziłam, że się tym wszystkim nie przejmuję, ale ostatnio moja mama znowu mnie o to spytała i znowu się bardziej przejęłam ;(

pilik lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka nie lam sie :* wiem ze jest trudno,ale niestety nawet jak mowimy sobie ze odpuszczamy emocjonalnie to szczerze, oszukac mozemy kazdego ale nie sama siebie... To caly czas siedzi nam w glowie i nie da sie inaczej... Ja juz na widok ciezarnych czuje tak wielka zazdrosc ze plakac sie chce.... Musimy sie starac bardziej niz inne kobietki o ciaze,ale wierze ze nam sie uda :)

mi88, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bez zmian, 8 dzień duphastonu. Czuję, że od niego ciągle chce mi się jeść, więc jem i już znowu przytyłam :( Byle do wywołanej @, potem na zabieg nacięcia i zaczynamy stymulację. Ech, przygnębiające to wszystko :(

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda a nie masz po dupku wzdec?? Bo moj apetyt sie nie zmienil,ale takie mnie meczyly wzdecia ze masakra.... Moglam prawie nic nie jesc caly dzien a brzuch mialam jak balon

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Maruda a nie masz po dupku wzdec?? Bo moj apetyt sie nie zmienil,ale takie mnie meczyly wzdecia ze masakra.... Moglam prawie nic nie jesc caly dzien a brzuch mialam jak balon

Też i apetyt też. Ogólnie przez pół roku przytyłam ponad 5 kg :(

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wkoncu nadrobilam :-)

Pilik jak dla mnie beta super:-)
    Ja po dupku mialam tylko uderzenia goraca.

Ja dzisiaj zrobilam pierwszy test owulacyjny i druga byla blada, tak cos przeczuwalam ze sie zaczely plodne bo mam brzuch wzdety, ale uzgodnilam z koja gin ze w tym miesiacu bede robila testy owulacyjne bo po poronieniu moglo sie jakos poprzestawiac.
    Dupka w tym miesiacu bede brala przez 12 a nie jak ostatnio przez 10. Naczytalam sie ze niby po poronieniu latwiej zajsc e ciaze bo miejmy nadzieje ze tak bedzie, zreszta moja lekarka jest bardzo dobrej mysli.

Marudaruda lubi tę wiadomość

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś, powodzenia :)

PCOS, ↑ testosteron.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny! Mi super strona. Pocieszająca :) ja się wkręcam bo jednak w maju poronienie, w lipcu cb więc ciężko mi uwierzyć że będzie ok. Biorę dhupaston 2x1 więc mam nadzieję że będzie ok. W środę albo czwartek pójdę na betę, chociaż boję się bardzo. Moja gin na urlopie :( wraca 6.11, najbliższy wolny termin na 13.11, ale mam nadzieję że się wcześniej wcisnę.
    Aga i maruda powodzenia!!

Marudaruda, mi88, agaaa90 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ