X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka94 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Pilik, San jak sie czujecie dziewczyny?
    Ja dzisiaj odebrałam moja przesyłkę, nie umiałam sie doczekać i w końcu jest !
    Bardzo polecam, wszystko na swoim miejscu + dużo niezbędnych informacji !
    https://zapodaj.net/dde3231269d2c.jpg.html

• pilik Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dzirwczyny. Ja testy tylko przez internet, hurtowo, hehe, i dużo taniej wychodzi
    Dzięki dziewczyny
    Biedroneczka marzy mi się ten zestaw! Obiecałam sobie że jak zobaczę || to sobie kupię, a tak strasznie się boje... mam kryzys straszny. Jutro idę na powtórkę bety. Trzymajcie kciuki bo ze mnie kłębek nerwów i mam złe przeczucia :( a chce się zacząć cieszyć i wyluzować... macie receptę?
    Mnie ciągnie w podbrzuszu czasem, szczególne jak za szybko wstanę albo coś podniosę... poza tym brak objawów. Piersi tez mniej bolą co już mnie stresuje, chociaż to podobno może się zmieniać na początku...
    A Ty jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 20:24

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Biedroneczka94 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bywa źle ale tez dobrze. Częściej teraz jestem zmęczona i przespałabym cały dzien. Dzisiaj cały dzien leżałam w lozku i kazałam mojemu M kupić tylko kinder beuno :D Gdy za szybko wstanę albo zle sie przekręcę ciągnie mnie w dole brzucha a sutki bolą niesamowicie przy lekkim dotknięciu ich.. 2 listopada mam badania prenatalne, stres niesamowity ale może przynajmniej sie dowiem jaka płeć ale cos czuje ze chłopczyk :P trzymała kciuki za piękna betę ! A kiedy do lekarza?

• Nataliie Koleżanka

Wysłany: 24 października 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka zazdro tej paczuszki:) też cały czas czekam aż taki sobie prezent sprawię +książka Lewandowskiej takie moje ciążowe must have. Głęboko w to wierzę że już niedługo. Z moim mężem śmiejemy się że w naszym życiu jesień zawsze przynosi zmiany na lepsze :) jesienią się poznaliśmy, jesienią się zaręczyliśmy, jesienią znalazł dobrą prace, jesienią kupiliśmy wymarzone mieszkanie więc błagam niech ta jesień też będzie szczęśliwa.:)

Biedroneczka94, Marudaruda lubią tę wiadomość

20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325. :)
    f2w3vfxmlw3djogq.png
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny Gratuluję zielonych kropeczek. Ja właśnie po pierwszym usg prenatalnym i dzisiaj miałam wizytę u mojej Ginki. Wszystko jest ok. Co prawda nie przybieram na wadze ale mija pani doktor powiedziała że najważniejsze że waga nie spada. Teraz mam jeść 6 posiłków dziennie i codziennie pół godzinny spacer. Poza tym innych zaleceń nie mam. No i mój mąż od soboty pierś do orderu wypina bo ginekolog powiedział że na razie wstępnie wygląda że będzie córka więc jest przeszczęśliwy, sobotę maleństwo tak fikało że doktor miał utrudnione zadanie ;) To meeeega szczęście patrzeć na taki cud. Więc gratuluję tym którym się udało i trzymam kciuki za resztę oby szybko się zazieleniło i u Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 22:42

Marudaruda, gacka89, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah Biedroneczka moj maz wie ze jak bede w ciazy to tez bede zamawiala :-)

pilik lubi tę wiadomość

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem, zyje ;)
    Nadrobilam;) pilik widze ze u Ciebie szał testowy;) ale piekne widoki , ja tez juz mam takie wyrazne;)
    A co do ciagniecia to dzis dwa razy jak szybko sie podnioslam to zarwalo , nie przyjemne uczucie, ale w ciagu dnia mam bole miesiaczkowe ale nie silne. Piersi tez tak bola raz nie wiec glowa do gory.

Spinka , biedroneczka trzymajcie sie zdrowo ;)
    Agaa wszystko sie ulozy wiem ze teraz jestes bezsilna , i myslisz "latwo Ci powiedziec " ale wiedz ze strasznie trzymam kciuki za Was ;*

Co do zielonej herbatki to przez nia kwas foliowy ma mniejsze przyswajanie .

Aaaa Witaj Mii ;) duzo Ciebie ;) po postach widze ze jestes bardzo optymistyczna osoba ;) fajnie ze jestes ;)

Ja jutro jade na wizyte , to jest 5tc wiec pewnie tylko pecherzyk bedzie .

mi88, pumka1990, gacka89, agaaa90 lubią tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik i u mnie dzis koszmar;( tez @ przyszla . A taki rzeczywisty byl , dobrze ze wie obudziłam.
    Milego dnia.

Loczek88 lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże San, tak mi przykro :( Na październikowym testowaniu też niewesoło wczoraj.
    Jak sobie myślę, ile dziewczyn to spotyka, to masakra... trzymaj się!

Pilik, mocno trzymam kciuki!

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San rozumiem, że to tylko koszmar?

Dobrze czytać Was przyszłe Mamy aż nie mogę doczekać się swoich dwóch kresek :-)

Spinka aż się uśmiecham jak czytam o Twoim maleństwie, życzę córeczki w takim razie skoro mąż taki dumny chodzi. Będzie córeczka tatusia <3

Spinka_86 lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, San zwątpiłam to był tylko sen prawda?

Dziewczyny Spinka, Biedroneczka dobrze wiedzieć, że u Was ok :)

Mi of dalej nie wyznaczyło owu, ale temperatura rośnie tyle dobrze :) Dzisiaj rano jak wstałam miałam gęsty biały śluz, do poniedziałku jeszcze biorę dupka a potem chyba zrobię od razu test żeby zapytać jakiegokolwiek lekarza czy mam go brać dalej.

Oda jak u Ciebie jak się czujesz? Ponawialiście już M. badania?

Też jesteście takie nieprzytomne? Ja ledwo wstałam do pracy najchętniej bym spalam dalej.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie koszmar w sensie sen;) bo pilik mowila ze tez miala zly sen. Poki co @nie ma i juz pewnie nie bedzie.

Gacka oby owu byla juz tuz tuz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 08:48

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Spokojnie koszmar w sensie sen;) bo pilik mowila ze tez miala zly sen. Poki co @nie ma i juz pewnie nie bedzie.

Uf....

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• mi88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San, chyba byłam jeszcze zaspana i źle zrozumiałam - że u Ciebie koszmar, bo przyszła. Uff, straszysz... :)

Biedroneczka94 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:

No to kamień z serce.

Co do owu to mi się wydaje że już była, tylko of mi jej nie wskazał przez to, że nie mierzyłam temperatury o stałej godzinie.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny, Dziś mój 24 dc... testy owulacyjne wykazały owulacje 3 dni z rzędu więc w sumie to nie wiem czy owulacja była i kiedy była... ;-( temperatura skoczyła delikatnie bo do 36,55 i od 3 dni taka sama. A dziś rano poczułam okropny ból... aż mnie wygięlo i nie dałam rady chodzić... co to może być ? Zernijcie na mój wykres proszę.

https://ovufriend.pl/graph/b91468fbf6934442cd8a91e14f1249fa

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.
    Gin o wszystko dokładnie wypytal , ogladal wynik bety. Dal skierowanie na kolejna bete ale kazal zrobic ja najwczesniej w piatek i umowil mnie na wtorek i powiedzial ze wtedy zobaczymy co tam sie dzieje, oczywiscie pytalam czy nie podejrzy mnie dzis ale powiedzial ze teraz bedzie widac sam pecherzyk ciazowy i ze za tydzien jak przyjde z wynikami to wtedy juz bedzie cos widac a na ten moment nie chce mnie stresowac ciaza biochemiczna.
    Ale jestem na siebie wściekła bo mialam zapytac o tyle rzeczy i nie zapytalam o nic . Taka zakrecona bylam dzis i rozkojarzona.
    Ogolnie lekarz widac ze kompetentny , i chyba juz mu zaufalam ;)
    Nie moge sie doczekac wtorku.

gacka89 lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Jestem po wizycie.
    Gin o wszystko dokładnie wypytal , ogladal wynik bety. Dal skierowanie na kolejna bete ale kazal zrobic ja najwczesniej w piatek i umowil mnie na wtorek i powiedzial ze wtedy zobaczymy co tam sie dzieje, oczywiscie pytalam czy nie podejrzy mnie dzis ale powiedzial ze teraz bedzie widac sam pecherzyk ciazowy i ze za tydzien jak przyjde z wynikami to wtedy juz bedzie cos widac a na ten moment nie chce mnie stresowac ciaza biochemiczna.
    Ale jestem na siebie wściekła bo mialam zapytac o tyle rzeczy i nie zapytalam o nic . Taka zakrecona bylam dzis i rozkojarzona.
    Ogolnie lekarz widac ze kompetentny , i chyba juz mu zaufalam ;)
    Nie moge sie doczekac wtorku.

Hmm. to kiedy najlepiej iść na wizytę by miało to sens ??
    Ile czasu po owu ???

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze 6 -7 tydz , ja jestem teraz ja jestem okolo 22 dni po owulacji jak pojde za 6 dni bedzie 28 dpo tak mysle.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Mysle ze 6 -7 tydz , ja jestem teraz ja jestem okolo 22 dni po owulacji jak pojde za 6 dni bedzie 28 dpo tak mysle.

To sporo czasu trzeba żyć w nerwach :(

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ