X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Kasiulka nie lam sie :* wiem ze jest trudno,ale niestety nawet jak mowimy sobie ze odpuszczamy emocjonalnie to szczerze, oszukac mozemy kazdego ale nie sama siebie... To caly czas siedzi nam w glowie i nie da sie inaczej... Ja juz na widok ciezarnych czuje tak wielka zazdrosc ze plakac sie chce.... Musimy sie starac bardziej niz inne kobietki o ciaze,ale wierze ze nam sie uda :)
    Jakie to miłe :) Dziękuję Ci Kochana za wsparcie! :*

agaaa90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik beta ładna:)moze udaj sie do inego gina doradzi Ci jak brac progesteron, ja przed ciąża tez miałam bardzo niski progesteron teraz w ciazy biorę duphaston 3x1.

U mnie niestety ciągle jakies plemienia mam brac duphaston i czekać di wizyty ..

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka nie obarczają się tym że mogliście sobie szkodzić żelem. Zaopatrz się na następny cykl w conceive (czy jak to tam się pisze...) i wspomagajcie. Dużo dziewczyn pisze ze przy nim super odczucia :)
    Welonka mam nadzieję że plamienia szybko miną i z nimi stres!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Nataliie Koleżanka

Wysłany: 23 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    No i cóż. Najeździłam się bez sensu. W trzech aptekach musiałam paniom literować nazwę, a w piątej (ostatniej) pani mi bez sprawdzania powiedziała, że nie ma, bo już kilka osób wcześniej pytało. Co za popyt! Odechciało mi się tych całych starań... Skoro nawet ślina zła, to już sama nie wiem. Mój mąż ma tyle cierpliwości na moje humory... Oznajmił mi, że idziemy za kilka dni na masaż. Zaproponował wyjazd na wspólny weekend - wyjazd do jakiegoś fajnego miasta. Mega się tym cieszę, ale ciągle jestem rozdrażniona i mi się ryczeć chce. Już się łudziłam, że się tym wszystkim nie przejmuję, ale ostatnio moja mama znowu mnie o to spytała i znowu się bardziej przejęłam ;(
    Kasiulka szkoda że nie było mnie popołudniu na forum oszczędziłabym ci jeżdżenia.Ja też robiłam z siebie kretynkę literując w aptekach i o zgrozo (przy kolejce ludzi) tłumacząc na co mi to bo Pani pierwszy raz słyszy. A wkońcu trafiłam na fajną farmaceutkę, która powiedziała mi, że są środki które nie są puszczane do aptek stacjonarnych i tylko w tych internetowych można je kupić. I tak zrobiłam, żel w fajnej cenie, a przy okazji zaopatrzyłam się w zapas kwasu foliowego i innych rzeczy w promocyjnych cenach.

20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325. :)
    f2w3vfxmlw3djogq.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Duphaston to nie luteina, więc chyba nie wychodzi w badaniu, prawda? Kiedyś coś takiego czytałam, ale musiałabym odświeżyć. Doczytaj, bo może niepotrzebnie się przejmujesz i to 16 to Twój naturalny :)

A nie myślałaś, żeby jutro iść na betę? Bo ja chyba tak pójdę... Jestem niemal pewna, że wyjdzie dobrze - spadnie Ci stres z głowy :)
    Swoją drogą - zrobiłaś eksperyment?
    Chodzisz prywatnie? Ja często jak czekam w kolejce, jest sporo dziewczyn 'dopisanych' danego dnia. Wystarczy spytać, czy lekarz przyjmie i przyznam, że jeszcze się nie spotkałam z sytuacją, żeby odmówił. Ostatnio tylko lekarz spytał kobiety, czy jest w ciąży - i po potwierdzeniu się zgodził.

Welonka, ech, tyle stresów w tej ciąży. A kiedy następna wizyta? :)

Kasiulka - to jeszcze tak na ślepo powiem Ci, jakich rzeczy ja się przez ostatnie miesięcy dowiedziałam - może też o którychś nie słyszałaś. Zdania są różne, więc nie traktuj tego jako wyroczni, tylko wskazówki.

Kawa, tak jak olej z wiesiołka i cola, mogą powodować mikroskurcze macicy i najlepiej unikać po owulacji.
    Podobno nie zaleca się też herbaty miętowej, jako wczesnoporonnej. Herbata zielona też podobno niewskazana. Tak samo morwa i dziurawiec.
    Trzeba uważać na półsurowe mięso (stek, tatar) albo podczas krojenia mięsa (osobna deska, osobny nóż), bo z mięsa najłatwiej zarazić się toksoplazmozą.
    Tu fajna tabelka: https://parenting.pl/produkty-zakazane-w-ciazy
    Jak ognia unikasz Ibupromu, Paracetamol jest bezpieczny.
    Niektóre kremy specjalistyczne też są niewskazane - wszelkie kremy z kwasami czy z retinolem, ja np. zrezygnowałam z Effaclaru - w ciąży jest niewskazany, nie jestem pewna, jak długo utrzymuje się w organizmie.
    Po IVF podobno zakazują współżycia ze względu na skurcze macicy i problemy z zagnieżdżeniem - ale nie wiem, jak to się ma do normalnych starań.

Hmm, to chyba tyle z tego, co mi przyszło do głowy. Oczywiście tak jak mówię - część z tych rzeczy może być przesadzona i musisz sama doczytać i uznać, na co sobie pozwalasz, a z czym będziesz ostrożna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 20:28

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliie wrote:
    Kasiulka szkoda że nie było mnie popołudniu na forum oszczędziłabym ci jeżdżenia.Ja też robiłam z siebie kretynkę literując w aptekach i o zgrozo (przy kolejce ludzi) tłumacząc na co mi to bo Pani pierwszy raz słyszy. A wkońcu trafiłam na fajną farmaceutkę, która powiedziała mi, że są środki które nie są puszczane do aptek stacjonarnych i tylko w tych internetowych można je kupić. I tak zrobiłam, żel w fajnej cenie, a przy okazji zaopatrzyłam się w zapas kwasu foliowego i innych rzeczy w promocyjnych cenach.
    Tak zrobię. Za chwilę siądę do kompa, zrobię research i zamówię. Po prostu chciałam ten żel już, natychmiast - jak wszystko, kiedy coś mi się ubzdura xD No ale trudno, poczekam najwyżej kilka dni na przesyłkę. Dzięki za radę :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi masz racje z tym duphastonem on nie wpływa na wynik progesteronu .
    Tez słyszałam ze herbata zielona miętowa ,pokrzywa nie są wskazane przy staraniach ,ale co dziwne miętę poleca sie w ciazy na mdłości.

Następna wizytę mam dopiero31.10wiec musze jakoś wytrzymać narazie tłumacze sobie ze ta druga macica oczyszcza sie ze starej krwi .

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam o zielonej herbacie... A ja ją tak uwielbiam! :(

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka to już za tydzień, przeleci :)
    Mi wiem że nie wpływa. Ale myślę czy przy moim naturalnym 16, dawkowanie 2x1 będzie wystarczające. Jutro na betę nie chce, za szybko. Zreszta jutro idę do rodzinnego i liczę że wyciągnę od niego skierowanie na tsh, krzepliwość, b12, d3, morfologię i mocz. A może i betę mi zleci. Zobaczymy ile się uda ;) tak czy siak w środę bym poszła ze skierowaniem bo i po 48h lepiej badać. Mija ginka na urlopie, dlatego jestem w kropce. Najgorsze że moja druga, awaryjna ginka też ma właśnie urlop. Zmówiły się chyba ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda pamiętam ze nawet tutaj na owu kiedys notatka była na temat zielonej herbaty .

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Maruda pamiętam ze nawet tutaj na owu kiedys notatka była na temat zielonej herbaty .

Przemyślę to :) Na pewno chcę spróbować z ovarinem, kupię go pod koniec tygodnia.

Nie wiecie może jak długo będzie trzeba czekać z <3 po zabiegu nacięcia?

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sań a jak u Ciebie?

Mi eksperyment testowy zrobiłam ;) od góry płytkowe vitam i bobo żółty, strumieniowy bobo niebieski, niby najczulszy. Wszystkie testy z jednego moczu przy becie 340.
    I jeszcze od siebie - wszystkie testy z ostatnich dni mają różowe cienie. Nawet te które były wtedy białe całkiem.

Testy 5 minut po „regulaminowy” czas
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23e04c9837fa.jpg

15 minut po
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b779de336ab.jpg

I pół godziny po
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a449d59c8fea.jpg

Marudaruda, Kasiulka90, mi88, Paulinaaa, agaaa90, SanKwt lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, to takie śliczne, że nie mogę się napatrzeć <3

mhsvcbxmf17updrl.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik zakochalam sie w widoku Twoich dwoch kreseczek :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 22:22

Loczek88 lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki pilik za eksperyment z testami, czyli nie warto kupować te niby super czułe :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zakupiłam bobo żółtego i pink:)

Magda - mbc, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pink widziałam w rossmanie a gdzie kupiłaś żółtego bobo?

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • WNK Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik ale piękne krechy :D

7v8rugpjtdvu3riq.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    pink widziałam w rossmanie a gdzie kupiłaś żółtego bobo?
    W rossmanie jeden i drugi :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aptece internetowej można kupić żółte bobo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 13:25

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ