Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Gacka, tez troche lekarzy przerobilam. Większość ma olewatorskie podejscie gdy nie jest sie w ciąży. Mojgin teraz od razu kazal robic badania mojemu K. Bo u mezczyzn wszystko dluzej trwa z "naprawą ". Uwielbiam faceta, ma mega poczucie humoru więc sie nie krepuje biegac z golym tylkiem przy nim:p Damy rade!
Maruda trzymamy kciuki. Bedzie dobrze, ingerencja w ciało to zawsze srres,ale pomysl, ze pojzniej moze byc tylko lepiej;)
Kurcze też mi gardło siada:( na cmentarzu mnie 1 tak wywiało:/ a tym czasem wstajemy do pracy...30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Dzięki dziewczyny:* mam nadzieje ze u mnie bedzie do trzech razy sztuka tylko
Ja mam dzisiaj wolne. Średnio mi sir chce ruszać z kanapy. Leje się ze mnie jakby kran odkrecil ktoś. Juz dawno tak nie miałam.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Cześć
Welonka, w ciąży mogą się właśnie takie choroby odzywać, bo organizm jest przeciążony. Ale trochę się pomęczysz i będzie dobrze. Najważniejsze, że dzidziusiowi nic nie jest.
U Pilik pewnie też był podobny powód - Pilik, jak tam u Ciebie?
Gacka, do końca roku się uda
Anuś_ku, kiedy wyniki? Nie denerwuj się, jak źle wyjdzie to zawsze można zbić, a póki jeszcze nie jesteś w ciąży nie ma stresu
U mnie dziś znajomi wieczorem, więc przede mną dzień sprzątania i szykowania jedzenia
gacka89 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi poszlam do labo a tam dzisiaj zamkniete taka wsciekla bylam ze szok ale nic, moze tak musialo byc.
Zostaly mi dwa ostaynie testy owu i tak z ciekawosci zrobilam i wiecie co od wtorku wychodza pozytywne, zwariowalam ale nie ma co sie nakrecac czekam do 14 listopada. -
hej
my dzisiaj z przyjaciółką byłyśmy na shoppingu w poszukiwaniu butów i o dziwo po 2h udało mi się coś wybrać wróciłam,, posprzątałam obejrzałam serial i później zrobię obiad dla M i jego taty bo jak wrócą z budowy będą mega głodni teraz siedzę w domu sama z kotem i tak jakoś znowu doła złapałam ...do tego wszystkiego znowu mam wzdęcia... progesteron mi nie służy w tych sprawach ....okropne uczucie wrrr....
Oda a co u Ciebie?? Jak się czujesz??
-
Anuśka na spokojnie, w poniedziałek zrobisz badania i będziesz miała wynik tego samego dnia przynajmniej!
Mi - dzięki, ja wczoraj byłam na IP. Zaczęłam krwawić, trafiłam na jakąś średnio empatyczną położną. Zbadała mnie, wzięła na usg. Kropeczka urosła - w poniedziałek był tylko zalążek ledwo widoczny, a wczoraj 3,5mm człowieka i serduszko. No ale serduszko wolno bije, mówiła że to w normie jak na wiek ciąży (6t2d z usg), ale co do krwawienia to nie mogą nic pomóc i teraz działa natura. Wszystko albo nic. Mam odpoczywać i czekać na rozwój wydarzeń. Powiedziała że jak mam poronic to natura zrobi swoje.. wróciłam do domu, przepłakałam pół nocy i dzisiaj pół dnia, ale teraz krwawienia nie ma a śluz tylko w środku taki brunatny.
Welonka Ty tak miewasz jeśli dobrze kojarzę? Jest jakaś przyczyna?
Moja gin wraca w końcu w poniedziałek. Czekam już bardzo...
Ja wczoraj powtórzyłam badania moczu i wszystko dobrze na szczęście. -
Pilik u mnie tez 6t4d pojawiło się pierwsze plamienie pozniej zaobserwowałam 3 razy ale gin mi pokazał ma wizycie ze w środku jest świeża zywa krew czyli utrzymuje sie caly czas. Co jest przyczyna nie wiadomo bo na usg nic nie widac złego mamy nadzieje ze te plemienia to powód drugiej macicy ,ale na wizycie gin juz nie byl tak zachwycony jak zobaczył ze ciągle są te plemienia, to samo co Ty mam brac leki i czekać. Jutro zaczynam 11 tydzień a dzisiaj zaczynam brac acarad .
A co do bicia serduszka u nas w 6t3d bilo 118uderzen na minutę gin mowil ze nawet dobrze a w internacie pisze ze przy takim tętnie ciąża nie utrzyma sie sie -
Welonka No co Ty! Mi powiedziała że to w ogóle za wczesnie żeby sprawdzać tętno bo ma czas na szybsze bicie. Ogólnie wielu lekarzy do 7-8tc mówi tylko że serduszko bije i nie patrzy na to jak bo to może być mylące i nie potrzebnie straszące na początku...
u mnie w środku, jak „pogrzebie” na pewno nie ma krwi żywej. Tylko brunatne resztki... powinnam mieć teraz owulacje i się głowie czy to możliwe że wtedy plamienia np... -
Hej San:) ja się dzisiaj porządnie wyspalam i wczorajszy dół mi minął.
Postanowilam się zrelaksowac i sącze piwko przy filmie.
A ty jak się czujesz kochana?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 21:16
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Ja tez sie w miare wyspalam dzis, wlasnie skonczylam sprzatac zachcialo mi sie scierac kurze , muc podlogi i wypucowac lazienke, koniecznie o tej porze
Teraz padam a jeszcze do znakomych jedziemy.. nie bardzo mam ochote ale juz pojade
Gacus ale ja bym sie napila jakis % ooo jej super ze dolek zazegnany. Trzymaj tak dalej;)
Jak sie czuje ?? W sumie to tak jak bym nie byla w ciazy wczoraj mnie trochę mdlilo a tak po za tym to dobrze;) za tydzien zobacze moje malenstwo i sersuszko. Trzymajcie kciuki aby biloWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 22:59
-
SanKwt wrote:Ja tez sie w miare wyspalam dzis, wlasnie skonczylam sprzatac zachcialo mi sie scierac kurze , muc podlogi i wypucowac lazienke, koniecznie o tej porze
Teraz padam a jeszcze do znakomych jedziemy.. nie bardzo mam ochote ale juz pojade
Gacus ale ja bym sie napila jakis % ooo jej super ze dolek zazegnany. Trzymaj tak dalej;)
Jak sie czuje ?? W sumie to tak jak bym nie byla w ciazy wczoraj mnie trochę mdlilo a tak po za tym to dobrze;) za tydzien zobacze moke malenstwo i sersuszko. Trzymajcie kciuki aby bilo
Ja za dwa tygodnie ide do nowego gina. A do tej pory uzupelniam jeszcze wyniki. Chce isc do niego juz z "czyms" zeby nie czekac.
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
San,Pilik,Welonka wszystko będzie dobrze z waszymi fasolkami :* nie po to się tyle starałyście ) musi być happy end
A ja dzisiaj czuję się mega niewyspana ....rano trzeba było wstać żeby chłopakom zrobic śniadanie zanim pojada na budowę coś czuje, ze popołudniu będzie kima
Poza tym już widzę skutki luteiny... oczywiście w postaci wyprysków na twarzy;/ ale cóż jak mam dostać ten okres to chyba zniosę wszystko łącznie z moimi wahaniami nastrojów, które doprowadzają mnie do szaleństwa ;/
-
Czesc
Pilik, Welonka, San na pewno waszystko bedzie dobrze, wiem ze czarne mysli zawsze gdzies sa ale musicie je odgonic, bedzie dobrze.
Wiedzialam ze cykl po poronieniu bedzie dziwny ale nie az tak, moja gin powiedziala abym w tym mieaiacu robila testy ovu, zaczelam w 10 dc, piwrwszy test i co blada druga kreska i tak az do teraz z tym ze druga ciemniala ale i tak byla o ton jasniejsza od testowej. Zrobilam ich w sumie 14 i mam dosc. Dzisiaj mam 5 dpo i w poprzednich cyklach piersi juz bolaly to w tym tylko niemilosiernie pieka sutki i pobolewa mnie brzuch.
Tak bardzo bym chciala aby sie udalo bo juz nie mam sily, ciagle liczenie, tabletki na czas a jak mam dni plodne to latam ciagle za mezem, ostatnio plakalam i go przepraszalam ze tak go "wykorzystuje". Zostaly mi jeszcze 8 dni do @, zaplanowalam sobie testowanie na 13 listopada ( akurat rocznica smierci tescia, ktorych bardzo chcial wnuki) moze to jakis znak, sama nie wiem we wrzesniu jak sie udalo byla rocznica mojej babci. Takie jakies mam dziwne przemyslenia ale mojego juz nie chce zadreczac tym a wiem ze Wam moge sie wygadac.