X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że nawet minimalne wahniecia sa tak istotne, że aż tak dokładny termometr lepszy?

Ja już nie mogę się doczekać sż będę mogła mierzyć i coś z tego rozumieć :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Rozumiem, że nawet minimalne wahniecia sa tak istotne, że aż tak dokładny termometr lepszy?

Ja już nie mogę się doczekać sż będę mogła mierzyć i coś z tego rozumieć :)
    Pewnie ze lepszy bo powiedzmy masz 36.5 ale nie wiesz czy blizej 36.6 czy blizej 36.4;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, niebywałe, że aż takie dokładne wyniki, wahnięcia mają znaczenie. Oby chociaż pod tym względem mój organizm byl ogarnięty i ładnie, żeby temp wskazywała owu :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28296ac1910b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb4e58ebdd5c.jpg

Ten ostatni bez opisu jest z dzisiaj. Wiem, że negatywne, ale czy ja już mam schizy czy faktycznie delikatnie widać różnicę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 12:50

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28296ac1910b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb4e58ebdd5c.jpg

Ten ostatni bez opisu jest z dzisiaj. Wiem, że negatywne, ale czy ja już mam schizy czy faktycznie delikatnie widać różnicę?
    Jak na moje oko to owu dopiero bedzie , przewiduje na 14-15 dc.
    A jak robisz to ten pasek trzymasz przynajmniej 10 sek w moczu?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nawet dłużej, prawie minutę.

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda coraz lepiej, wydaje mi się, że może być ciemniejsza, tak jak SanKwt mówi -
    Jutro, pojutrze, no myślę, że maks 16 dc o ile nie weźmiesz duphastonu

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Tak, nawet dłużej, prawie minutę.
    Trzymaj tak 20 sek bo prawie min to za dlugo chyba , jest mozlieosc zalania testu. Tak jak bys do ciazowego zamiast 3 kropli dala 10 .

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Trzymaj tak 20 sek bo prawie min to za dlugo chyba , jest mozlieosc zalania testu. Tak jak bys do ciazowego zamiast 3 kropli dala 10 .

W sumie na teście jest napisane, żeby trzymać minimum 10 sekund, o maksimum nic nie ma. Ale jutro zobaczę w ten sposób jak mówisz. No z tym duphastonem chyba się wstrzymam, niech się dzieje wola nieba.

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę, chociaż te nie są zalane, to lepiej krócej.

Ja biję się z myślami, żeby zrobić dziś test. Powtrzymajcie mnie! Ale jak wyjdzie negatywny to może dostanę w końcu @ :p

Czy rzeczywiście poranny mocz ma dużo więcej stężenia? Na testach jest często napisane, że można robić popołudniu.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:

Ja biję się z myślami, żeby zrobić dziś test. Powtrzymajcie mnie! Ale jak wyjdzie negatywny to może dostanę w końcu @ :p

Czy rzeczywiście poranny mocz ma dużo więcej stężenia? Na testach jest często napisane, że można robić popołudniu.
    Ja Cie nie bede powstrzymywac ;) jesli o tym myslisz to po co sie meczyc?
    Tak rano wychodzą lepiej bo te stezenie jest wyzsze w sensie ze nie sa tak rozcieczone jak za dnia. To jest tak jesli robisz przed spodziewana @ lub w dniu jej soodziewania robi sie rano a jak juz @ sie spoznia to mozna w ciagu dnia.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:

Raczej tak, w końcu w nocy ok 7 godzin nie sikasz i nie pijesz, z zasady :)

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/345d7dd33230.jpg

O, tu jak widać.

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi przeszedł napad chęci zrobienia :-)
    Powstrzymać się chcę, bo to, że teraz zrobię - nic mi nie da. Zmarnowany czas, pieniadze, bez sensu.
    Jutro trzasne rano, szczególnie, że i tak za wcześnie jeżeli chcę sprawdzić czy to owulacja w 29 dniu.

Marudaruda, jeszcze nie sa pozytywne, ale ciemnieją, po nalutku, ale ja widzę :-) trzymam kciuki za mocną 2 krechę jutro, pojutrze, szykuj się na staranka :D

Marudaruda lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Już mi przeszedł napad chęci zrobienia :-)
    Powstrzymać się chcę, bo to, że teraz zrobię - nic mi nie da. Zmarnowany czas, pieniadze, bez sensu.
    Jutro trzasne rano, szczególnie, że i tak za wcześnie jeżeli chcę sprawdzić czy to owulacja w 29 dniu.

Marudaruda, jeszcze nie sa pozytywne, ale ciemnieją, po nalutku, ale ja widzę :-) trzymam kciuki za mocną 2 krechę jutro, pojutrze, szykuj się na staranka :D

Myślałam, że mam jakieś schizy wzrokowe :D

A nie lepiej iść zrobić krew jutro?

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew? Nie wiem, nie slyszalam o badaniu krwi na owu, sle mozesz, dalabym jednak szanse testom :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Krew? Nie wiem, nie slyszalam o badaniu krwi na owu, sle mozesz, dalabym jednak szanse testom :)

Mówiłam o Tobie i hcg z krwi :D

• welonka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda moim zdaniem tez jestes przed owu która pojawi się jutro albo pojutrze ,akurat owulacja w połowie cyklu :)

Jest mi przykro ,ale coz musze się wziąć w garść i zebrać sily na nowy i ostatni cykl z clo .

Ja tez mierze termometrem z dwoma miejscami po przecinku ,ja zamówilam na allegro za jakies 15zl.
    Mówiłam u mnie juz spadek oznacza @ juz zaczyna mnie brzuch bolec typowo na @ i pojawił sie podbarwiony śluz so rana rozkręcić sie.

age.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Mówiłam o Tobie i hcg z krwi :D

Haha :-) Może jednak jestem w ciąży bo podobno roztargnienie to jeden z objawów :D
    Wydaje mi się, że test to tylko formalność, więc aż na krew nie będę się wybierać. I tak chcę iść do gin, porozmawiać wtf z moją @,bo miało być kepiej a jest 40 dc i cisza!

Jeszcze raz sorry, źle zrozumiałam Cię :p

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Maruda moim zdaniem tez jestes przed owu która pojawi się jutro albo pojutrze ,akurat owulacja w połowie cyklu :)

Jest mi przykro ,ale coz musze się wziąć w garść i zebrać sily na nowy i ostatni cykl z clo .

Ja tez mierze termometrem z dwoma miejscami po przecinku ,ja zamówilam na allegro za jakies 15zl.
    Mówiłam u mnie juz spadek oznacza @ juz zaczyna mnie brzuch bolec typowo na @ i pojawił sie podbarwiony śluz so rana rozkręcić sie.

Dobrze, że jasno interpretujesz swoje objawy i podchodzisz do tego z rozsądkiem. Nie znam dokładnie na czym polega clo, ale wierzę, że się uda w nadchodzącym cyklu, bo co jakis czas robi się przerwę prawda?

Bardzo dobre nastawienie też, wziąć się w garść to najlepsze wyjście, ale nie bądź dla siebie za surowa, czasami trochę słabości potrafi dobrze nas oczyścić. Wszystkie jesteśmy z Tobą :-) Przed większością z nas kolejny cykl do wykorzystania :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ