X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Ev Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Witam. Bylam dzisiaj na tsh i becie. Nie moge doczekac sie wynikow juz... :(

Na pewno jest wszystko w porządku , nie denerwuj sie :):*

Selja lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że dopiero piszę... ale tak do d.. dnia już dawno nie miałam :( ale od początku...
    Pecherzyka brak, nic totaltnie nie ma :( ale nie wiem czy to oznacza, że nadal jestem przed owu, czy poprostu tej owu nie będzie. W środę idę znów na monitoring. Pani dr powiedziała, że jeśli się nic nie zadzieje, to zwiększy dawkę leków od następnego cyklu :( także ten już raczej nic nie przyniesie... :( ale nie kazała mi tracić nadziei... Wyszłam tak zdołowana z tego gabinetu i tak zła że kosmos. Pojechałam do ikei na zakupy i wysiadając z auta zbiłam szybkę w telefonie i byłam bez telefonu. Nowa 500zł. Więc mówie super! Na szczęście mogłam przedłużyć 7mc wcześniej umowę i już mam nowy telefon, ale musiałam jechać go odebrać z salonu aż na promienistej więc całe popołudnie w biegu, w nerwach i smutku :(

Odpowiadajając na wcześniejsze pytania - jestem pierwsz raz na wspomagaczu. Biorę Clostilbegyt 1tabl przez 5 dni od 3-8d,c.
    Ponadto Pani doktor sama zaproponowała monitoring aby zobaczyć czy jest reakcja na leki.. I wykonuje je u mojej ginekolog

Także taka ot moja historia,
    to sobie ponarzekłam.
    Mąż nie traci nadziei i jest ze mną, i to jest najważniejsze :)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny przepraszam, że dopiero piszę... ale tak do d.. dnia już dawno nie miałam :( ale od początku...
    Pecherzyka brak, nic totaltnie nie ma :( ale nie wiem czy to oznacza, że nadal jestem przed owu, czy poprostu tej owu nie będzie. W środę idę znów na monitoring. Pani dr powiedziała, że jeśli się nic nie zadzieje, to zwiększy dawkę leków od następnego cyklu :( także ten już raczej nic nie przyniesie... :( ale nie kazała mi tracić nadziei... Wyszłam tak zdołowana z tego gabinetu i tak zła że kosmos. Pojechałam do ikei na zakupy i wysiadając z auta zbiłam szybkę w telefonie i byłam bez telefonu. Nowa 500zł. Więc mówie super! Na szczęście mogłam przedłużyć 7mc wcześniej umowę i już mam nowy telefon, ale musiałam jechać go odebrać z salonu aż na promienistej więc całe popołudnie w biegu, w nerwach i smutku :(

Odpowiadajając na wcześniejsze pytania - jestem pierwsz raz na wspomagaczu. Biorę Clostilbegyt 1tabl przez 5 dni od 3-8d,c.
    Ponadto Pani doktor sama zaproponowała monitoring aby zobaczyć czy jest reakcja na leki.. I wykonuje je u mojej ginekolog

Także taka ot moja historia,
    to sobie ponarzekłam.
    Mąż nie traci nadziei i jest ze mną, i to jest najważniejsze :)

Wspolczuje fatalnego dnia :(

Ale powiem ci jedno , ja bylam w tym cyklu u gin. w 12 d.c i stwierdzil tez ze nic nie ma i raczej nie ma juz szans na ovu ... a tu owulka chyba jednak byla (? ) w 20 dc ;) tak ze spokojnie nie zawsze to wszystko jest jak w ksiazce aaa no i to tez jest cykl po CLO .

Nie trac nadzieji :) <3

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh znow boli podbrzusze i plecy z dolu ... bawi sie ze mna ta @ ... :|

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Wspolczuje fatalnego dnia :(

Ale powiem ci jedno , ja bylam w tym cyklu u gin. w 12 d.c i stwierdzil tez ze nic nie ma i raczej nie ma juz szans na ovu ... a tu owulka chyba jednak byla (? ) w 20 dc ;) tak ze spokojnie nie zawsze to wszystko jest jak w ksiazce aaa no i to tez jest cykl po CLO .

Nie trac nadzieji :) <3

Ale byłaś poźniej też czy nie? Pocieszam się fakt ze macica jest ok

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Ale byłaś poźniej też czy nie? Pocieszam się fakt ze macica jest ok

Nie , do gina pojde dopiero na monitoring okolo 12 dc ... albo i pozniej kolo 14 dc .

No to super ! a jajniki ogolnie to jak ?

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev bardzo możliwe że przez te nowe leki i ilosc twój cykl zmienil stan rzeczy i wygląda to jak wygląda...
    Taka ilosc leków mogła różne rzeczy zmienic

• Ev Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka , wiesz ze przy PCO owulacje czesto wystepuja pozniej niz miedzy 12 - 16 dc ?:)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ev bardzo możliwe że przez te nowe leki i ilosc twój cykl zmienil stan rzeczy i wygląda to jak wygląda...
    Taka ilosc leków mogła różne rzeczy zmienic

No własnie tez tak myślę ... i jestem wściekła bo miało być lepiej a nie ... eh ;///

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev dlatego jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa :) będę walczyć o moją fasolkę :)

Ev, Vesper lubią tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Ev dlatego jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa :) będę walczyć o moją fasolkę :)

I to mi sie podoba ! :) <3

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

Ja mam ostatnio dużo pracy, więc mam mało czasu na pisanie, ale czytuję Was, więc jestem na bieżąco. przykro mi z powodu wszystkich @, które nadeszły i owulacji, które nie nadchodzą albo się spóźniają... mimo wszystko jestem dobrej myśli i życzę nam doczekania się zdrowego potomstwa w niedługim czasie.

Mój aktualny cykl może się okazać przekreślony. wydaje mi się, że mam infekcję (niestety, ginka to zbagatelizowała mówiąc, że spada mi PH podczas @ i stąd objawy). chyba muszę pójść do innego lekarza, pewnie dostanę leki i będzie po zawodach...

inna sprawa, że zioła unormowały mi długość cyklu i zmniejszyły krwawienie. tyle dobrze :P

bądźcie dzielne i niech moc będzie z Wami ! :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 22:40

Ev, maluutka90 lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• missy83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. A ja w tym cyklu się nie staram !

Musimy zadbać o nasze komórki rozrodcze. Ja porobię badania... a tak dla treningu pomierzę temperaturę... poobserwuję swój wykres..
    Za to trzymam kciuki za Wasze staranka :-)

Vesper lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka90 - ja też jestem 1 cykl na clo, miałam monitoring w piątek (14 dc) i usłyszałam, że mam mnóstwo pęcherzyków, ale malutkich i doktor zaprasza za tydzień (21 dc).. Mówiła, że potrzeba czasu, ale ja również sceptycznie do tego podchodzę, że niby owulacja na clo w okolicy 20 dc?

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dabtka wrote:
    Malutka90 - ja też jestem 1 cykl na clo, miałam monitoring w piątek (14 dc) i usłyszałam, że mam mnóstwo pęcherzyków, ale malutkich i doktor zaprasza za tydzień (21 dc).. Mówiła, że potrzeba czasu, ale ja również sceptycznie do tego podchodzę, że niby owulacja na clo w okolicy 20 dc?

Nie mam pojęcia, ale z tego co zrozumiałam, to u mnie ten lek nie podziałał, w sensie, że miałam obraz typowo policystycznych jajników, i żadnego dominującego. Idę jutro znów (16d.c) i zobaczymy... ale nie nastawiam się już.
    W nocy wogóle mi się śniły takie bzdury, że szkoda gadać.

f2w33e3khxcaayjq.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki- jesteście? Dzis tempkka u mnie troszkę wyżej ale wydaje mi się ze mój termometr to cos fiksuje i nie wierze tak do końca. Jeszcze jakiś tydzień do @ wiec nie nastawiam się bo zadnych dolegliwości nie mam itd. Dzis wizyta u lekarza.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek staraczki :D
    u mnie z rana humor ekstra, oby tak było jak najdłużej ;p
    śluz się zmienił na wodnisty, nie wiem już o co chodzi, mój organizm się ze mną bawi :D
    jakie macie plany na dziś ?:)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Dzień doberek staraczki :D
    u mnie z rana humor ekstra, oby tak było jak najdłużej ;p
    śluz się zmienił na wodnisty, nie wiem już o co chodzi, mój organizm się ze mną bawi :D
    jakie macie plany na dziś ?:)
    Może ten sluz będzie objawem czegos pięknego. Trzymam kciuki. Nadzieja jest. A ja zaraz się biore za obiadek a pod wieczor do lekarza- maly stresik jest.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna trzymam kciuki <3 daj znac jak poszło ;)
    ja właśnie nie mam pomysłu na obiadek, chyba muszę coś pysznego na necie poszukać :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Zuzanna trzymam kciuki <3 daj znac jak poszło ;)
    ja właśnie nie mam pomysłu na obiadek, chyba muszę coś pysznego na necie poszukać :)
    A ja chyba pojde dziś w klasykę na obiad- filet z kurczaka z pieczarkami i serem i ziemniaczki z koperkiem.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ