Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ev wrote:Witaj kochana ! . Opowiedz cos o sobie .Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Hatfe wrote:Mam 27 lat, pracuję głównie w szkole. Staramy się o potomka od grudnia. W tym czasie jedno wczesne poronienie, w tamtym cyklu ciąża biochemiczne. Po poronieniu kilka badań - za wysoka prolaktyna i trochę rozregulowana tarczyca. Biorę bromergon i euthyrox. Zobaczymy co dalej, czekam niecierpliwie na testowanie, choć u mnie dwie kreski niewiele niestety znaczą...
Dobrze ze trafiłaś na Nasze forum ... teraz juz na pewno bedzie dobrze ! Trzymamy kciuki ! -
Ev ma rację, będziemy się wspierać nawzajem. Ja teraz biorę się za ogarnięcie trochę z ruchem i dietą, bo do ślubu wiadomo, chciałam pięknie wyglądać i się trzymałam, potem przyszły wakacje, podróż poślubna, do tego odstawienie tabletek, brak okresu i w ciągu 3 miesięcy przybyło mi 8kg Masakra, mówię Wam, samej ze sobą mi źle. Aaaaa, no i jeszcze oczywiście byłam pewna, że zaraz będę w ciąży, więc i tak przytyje, więć po co się męczyć. A jak wiadomo przy PCOS waga też ma znaczenie...
Ev lubi tę wiadomość
Cudzie trwaj...
-
Musi być dobrze po obiedzie postaram się poczytać wczesniejsze strony aby i Was nieco poznać
Tez staram się zrzucić kilka kilogramów. Idzie ciężko ale postanowiłam zmienić nieco nawyki żywieniowe i ogólnie jeść bardziej zdrowo. A, i codziennie mam zamiar robić koktajle. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, od kilku dni dzialam - pyyycha jak cos, mogę Wam podrzucac przepisyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 16:54
Ev lubi tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
Andzia1985 wrote:Ev ma rację, będziemy się wspierać nawzajem. Ja teraz biorę się za ogarnięcie trochę z ruchem i dietą, bo do ślubu wiadomo, chciałam pięknie wyglądać i się trzymałam, potem przyszły wakacje, podróż poślubna, do tego odstawienie tabletek, brak okresu i w ciągu 3 miesięcy przybyło mi 8kg Masakra, mówię Wam, samej ze sobą mi źle. Aaaaa, no i jeszcze oczywiście byłam pewna, że zaraz będę w ciąży, więc i tak przytyje, więć po co się męczyć. A jak wiadomo przy PCOS waga też ma znaczenie...
Ja tez musze zaczac sie ruszac ;/ co prawda wiele do zrzucenia nie mam ale troche sie znajdzie. Poza tym dieta jakas konkretna i dobra by sie przydala ) -
Ja od niedzieli wzięłam się za regularne posiłki, zero słodkiego itd. I własnie od niedzieli już kilogram w dół Ale nie ma co się cieszyć, bo dzisiaj miałam rano mega biegunke i pewnie to też dlatego. Nie wiem od czego, czy od duphastonu, bo ma biegunki jako skutki uboczne. Do tego w poniedziałek wróciłam do biegania, za pół godziny znów idę. A wczoraj poszłam do dietetyczki i mam dostać za tydzień diete. Normalnie bym nie poszła, ale wykupiłam sobie abonament w swojej przychodni i dietetyk też jest w tym abonamencie, więc trzeba korzytać
Hatfe jakie robisz koktajle? Ja uwielbiam owoce plus jogurt naturalny.Cudzie trwaj...
-
Troszkę czytam i sama kombinuję, bo ogólnie uwielbiam gotować codziennie chce inny koktajl probowac. Wczoraj zrobiłam koktajl tropikalny - ananas (na ewentualne zagnieżdżanie ), marakuja, banan, mleko kokosowe, sok pomarańczowy, trochę jogurtu naturalnego i kefir. Potem sporo kostek lodu. Wyszedł naprawdę świetny.
W koktajlach staram się używać sporo kefiru, nie jogurtu. Kiedyś mój ginekolog mówił, żeby starać się codziennie pić kefir, żeby nie pojawiały się stany zapalne. I naprawdę to działaDroga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
6 inseminacji
nick nieaktualny
-
smerfetka22 wrote:hej dziewczyny,dolączam sie i ja do Was ...odebrałam dzisiaj morfologie i TSH mam 2,690 (0,270-4,200 norma) czy powinnam się nie pokoić??
Smerfetka wracając do twojego posta o tsh. Jeśli chodzi o ZACIĄŻENIE to jest trochę za wysokie, najlepszy wynik do zaciążenia to 1-1,5. Wiem coś o tym, bo sama jestem ''tarczycowa''i pod opieką endokrynologa. Natomiast twoje wyniki są w normie więc inny lekarz może powiedzieć,że tsh jest okay. Tylko podczas wizyt trzeba pytać, czy tsh nadaję się na zachodzenia w ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 17:25
Demeter -
Ev wrote:Dziewczyny czy ktoras z was robila badania w Diagnostyce ? Zastanawiam sie ile moze mnie kosztowac pakiet tych 6 badan ;/
http://www.eskulapretkinia.pl/wp-content/uploads/2011/04/diagnostyka1.pdf t
u masz cennik ja jak robiłam badania to też szukałam cennika i to znalazłam. u mnie w oddziale Diagnostyki ceny różniły się +/- 2zł za badanie
Ev lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie