Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe,pewnie że tak im nas więcej tym lepiej :):D

• Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka mało tego, obraz jajników o prawidłowej budowie z drobnymi pęcherzykami, więc myślę, że jakby to było coś niepokojącego, to raczej by nie wpisali, że prawidłowo.

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 Nie ma co sie przejmowac na zapas :) jednak z tymi lekazami to jest roznie niestety ;/ ja jestem zrazona jak nie wiem do gin.

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Witaj kochana ! :) . Opowiedz cos o sobie .
    Mam 27 lat, pracuję głównie w szkole. Staramy się o potomka ;-) od grudnia. W tym czasie jedno wczesne poronienie, w tamtym cyklu ciąża biochemiczne. Po poronieniu kilka badań - za wysoka prolaktyna i trochę rozregulowana tarczyca. Biorę bromergon i euthyrox. Zobaczymy co dalej, czekam niecierpliwie na testowanie, choć u mnie dwie kreski niewiele niestety znaczą...

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Ev Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    Mam 27 lat, pracuję głównie w szkole. Staramy się o potomka ;-) od grudnia. W tym czasie jedno wczesne poronienie, w tamtym cyklu ciąża biochemiczne. Po poronieniu kilka badań - za wysoka prolaktyna i trochę rozregulowana tarczyca. Biorę bromergon i euthyrox. Zobaczymy co dalej, czekam niecierpliwie na testowanie, choć u mnie dwie kreski niewiele niestety znaczą...

Dobrze ze trafiłaś na Nasze forum :) ... teraz juz na pewno bedzie dobrze :)! Trzymamy kciuki !638145bltz6zqhdo.gif

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev ma rację, będziemy się wspierać nawzajem. Ja teraz biorę się za ogarnięcie trochę z ruchem i dietą, bo do ślubu wiadomo, chciałam pięknie wyglądać i się trzymałam, potem przyszły wakacje, podróż poślubna, do tego odstawienie tabletek, brak okresu i w ciągu 3 miesięcy przybyło mi 8kg :( Masakra, mówię Wam, samej ze sobą mi źle. Aaaaa, no i jeszcze oczywiście byłam pewna, że zaraz będę w ciąży, więc i tak przytyje, więć po co się męczyć. A jak wiadomo przy PCOS waga też ma znaczenie...

Ev lubi tę wiadomość

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze ;-) po obiedzie postaram się poczytać wczesniejsze strony aby i Was nieco poznać :-)

Tez staram się zrzucić kilka kilogramów. Idzie ciężko ;-) ale postanowiłam zmienić nieco nawyki żywieniowe i ogólnie jeść bardziej zdrowo. A, i codziennie mam zamiar robić koktajle. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, od kilku dni dzialam - pyyycha ;-) jak cos, mogę Wam podrzucac przepisy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 16:54

Ev lubi tę wiadomość

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
  • Selja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe,

Podrzucaj przepisy koniecznie, ja też muszę zrzucić parę kg :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 16:58

Ev lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    Ev ma rację, będziemy się wspierać nawzajem. Ja teraz biorę się za ogarnięcie trochę z ruchem i dietą, bo do ślubu wiadomo, chciałam pięknie wyglądać i się trzymałam, potem przyszły wakacje, podróż poślubna, do tego odstawienie tabletek, brak okresu i w ciągu 3 miesięcy przybyło mi 8kg :( Masakra, mówię Wam, samej ze sobą mi źle. Aaaaa, no i jeszcze oczywiście byłam pewna, że zaraz będę w ciąży, więc i tak przytyje, więć po co się męczyć. A jak wiadomo przy PCOS waga też ma znaczenie...

Ja tez musze zaczac sie ruszac ;/ co prawda wiele do zrzucenia nie mam ale troche sie znajdzie. Poza tym dieta jakas konkretna i dobra by sie przydala :))

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od niedzieli wzięłam się za regularne posiłki, zero słodkiego itd. I własnie od niedzieli już kilogram w dół :) Ale nie ma co się cieszyć, bo dzisiaj miałam rano mega biegunke i pewnie to też dlatego. Nie wiem od czego, czy od duphastonu, bo ma biegunki jako skutki uboczne. Do tego w poniedziałek wróciłam do biegania, za pół godziny znów idę. A wczoraj poszłam do dietetyczki i mam dostać za tydzień diete. Normalnie bym nie poszła, ale wykupiłam sobie abonament w swojej przychodni i dietetyk też jest w tym abonamencie, więc trzeba korzytać :)
    Hatfe jakie robisz koktajle? Ja uwielbiam owoce plus jogurt naturalny.

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 1985 no to ladnie ladnie;) ! Ja sie zastanawiam czy tu na ovu nie wykupic sobie tej diety :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę czytam i sama kombinuję, bo ogólnie uwielbiam gotować :-) codziennie chce inny koktajl probowac. Wczoraj zrobiłam koktajl tropikalny - ananas (na ewentualne zagnieżdżanie ;-) ), marakuja, banan, mleko kokosowe, sok pomarańczowy, trochę jogurtu naturalnego i kefir. Potem sporo kostek lodu. Wyszedł naprawdę świetny.

W koktajlach staram się używać sporo kefiru, nie jogurtu. Kiedyś mój ginekolog mówił, żeby starać się codziennie pić kefir, żeby nie pojawiały się stany zapalne. I naprawdę to działa

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
  • Ev Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kefir ?:) a na jakie stany zapalne ? Ja uwielbiam kefir!

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wezme sobie rade twojego ginekologa do serca i teraz zamienie jogurt naturalny na kefir - w sumie smak podobny :) A ja mam wogóle problem z nabiałem - w czystej postacji, bez owoców nie przejdzie :P

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z koleji mogłabym żyć tylko na nabiale :)

• Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na słodyczach, ale niestety nie jest mi to dane :(

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mogla bym tylko na nabiale zyc :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    Ja na słodyczach, ale niestety nie jest mi to dane :(
    Podpisuje się pid Twoimi słowami ;)

Z nabiałem miewam problem, czasem mogę jeść, czasem nie :(

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    hej dziewczyny,dolączam sie i ja do Was :)...odebrałam dzisiaj morfologie i TSH mam 2,690 (0,270-4,200 norma) czy powinnam się nie pokoić??

Smerfetka wracając do twojego posta o tsh. Jeśli chodzi o ZACIĄŻENIE to jest trochę za wysokie, najlepszy wynik do zaciążenia to 1-1,5. Wiem coś o tym, bo sama jestem ''tarczycowa''i pod opieką endokrynologa. Natomiast twoje wyniki są w normie więc inny lekarz może powiedzieć,że tsh jest okay. Tylko podczas wizyt trzeba pytać, czy tsh nadaję się na zachodzenia w ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 17:25

Demeter
  • agape Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was robila badania w Diagnostyce ? Zastanawiam sie ile moze mnie kosztowac pakiet tych 6 badan ;/

http://www.eskulapretkinia.pl/wp-content/uploads/2011/04/diagnostyka1.pdf t
    u masz cennik ja jak robiłam badania to też szukałam cennika i to znalazłam. u mnie w oddziale Diagnostyki ceny różniły się +/- 2zł za badanie :)

Ev lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ