X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa. Dołączam do Waszego grona :) ja miałam taką sytuacje w tym tygodniu że miesiączka mi się spóźniała o dzień a że staramy się z mężem o dzidzie to poszłam na beta przy okazji bo robiłam też badania na tarczyce. Z poniedziałku beta wyszła mi 4.3 więc lekarz kazał powtórzyć bete w środę. No więc zrobiłam ale wyszła 2.6 , także spadła :( na wizycie ginekologo zrobił mi usg i powiedział że nie widzi nic ani na ciąże ani na miesiączke,a że jest to śladowa ilość hcg to mam czekać do wtorku i powtórzyć bete i wizyta w czwartek.... Powiedział że z czegoś się to wzięło, ale on póki co nie wiem. Kurde a taką miałam nadzieję że w tą środe beta urośnie.... :(
    Niestety ja jestem niedoświadczona w takich sprawach, nigdy nie robiłam bety i nawet nie wiem kiedy będę robić :P

Ale witam w naszych skromnych progach :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również bardzo serdecznie :)

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)
  • agape Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 witaj :) Taka bardzo niska beta i na dodatek spadająca o ponad 50% to raczej niestety nie wróży nic dobrego:(

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem :( a któraś z Was miała podobną sytuację?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o objawy to u mnie pojawiły się w 7tc wcześniej czułam się cały czas dobrze i normalnie tylko jakbym miała dostać @.
    Jeśli chodzi o betę to jeśli spadła to nic z tego nie będzie. Na początku ciąży wzrost jest największy. Z dnia na dzień rośnie coraz więcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najczęstsze objawy które pojawiają się najszybciej to częste bieganie do toalety pełne piersi i zmiana koloru brodawek oraz czasem pojawiają się krostki białe na brodawkach.

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a łudze się że jednak może coś.... wiem że bez sensu :(

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    No a łudze się że jednak może coś.... wiem że bez sensu :(
    Nie martw się :) tutaj każdy się łudzi ;)

abcd246, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 6tc miałam betę 32000

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli spadło to najprawdopodobniej nie doszło do zagnieżdzaniu, mogło wykształcić się puste jajo dlatego wykazało w becie. Nie martw się głowa do góry.

abcd246, katsuyoshi lubią tę wiadomość

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Teraz po tym wydarzeniu nie wiem jak rozpatrywać dni płodne..? Kiedy będą, chyba najlepiej po miesiączce regularnie kochać się żeby coś z tego było? CO dwa dni to jest tak optymalnie? Plemniki zdąrzą się wykształcić u męża hehe ? :)

• agape Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Dzięki dziewczyny! Teraz po tym wydarzeniu nie wiem jak rozpatrywać dni płodne..? Kiedy będą, chyba najlepiej po miesiączce regularnie kochać się żeby coś z tego było? CO dwa dni to jest tak optymalnie? Plemniki zdąrzą się wykształcić u męża hehe ? :)
    Musisz się obserwować dokładnie. U mnie po poronieniu dni płodne w pierwszym cyklu wypadły niemal tydzień wcześniej niż zwykle. A teza, co do seksu co dwa dni, to wcale nie ma reguły. Mój gin powiedział, że w dni płodne najlepiej raz dziennie i tyle :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej co 2 dni częściej nie bo nie zdążą się wyprodukować żołnierze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kobiety najlepiej wieczorem bo hormon lh jest wtedy najwyższy a u faceta najlepiej rano ;) i taki to psikus :)

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe i tu już dwie opinie :) Spróbuje w tym cyklu z testami owulacyjnymi.. Może tak się uda :) Trzeba wypośrodkować i w nocy :D Dla kobiety to jeszcze wieczór a dla mężczyznu już prawie rano :)

katsuyoshi, Meg0809, Evanlyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cię abcd246 miło że dołączyłaś do naszego grona :)
    Mamy nadzieje że poczujesz się u nas dobrze <3

Co do pytania o stosunek przed testowaniem to nie ma przeciwskazań , to w niczym nie przeszkadza także spokojnie można baraszkowac :D

abcd246, Evanlyn, Ola_85 lubią tę wiadomość

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że dobrze, już się wygadałam i jest mi lepiej, nie dusze tego w sobie. Męża mam wspaniałego i oczywiście mnie wspiera ale jest meżczyzną więc do końca nie rozumie tego o my przeżywamy... A na innych forach jak pisałam moją sytuację to zostałam potraktowana typu : "przecież jest poniżej 5 to jest wynik jednoznaczny". Niby tak ale nie do końca skoro nawet lekarz powiedział że śladowe ilości hormonu były. No nie ważne, w każdym razie już sie wygadałam jest mi lepiej :) kupuje testy owulacyjne i w tym cyklu działamy z testami :)

Meg0809, Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze to pozytywne podejście :)

abcd246 lubi tę wiadomość

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest, już się podniosłam na duchu i nie załamuje, będzie na pewno dobrze :) a tym czasem kończę na dziś i życzę Wam miłego i owocnego wieczoru ;)

Meg0809 lubi tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 Witaj :)

abcd246 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ