X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa. Dołączam do Waszego grona :) ja miałam taką sytuacje w tym tygodniu że miesiączka mi się spóźniała o dzień a że staramy się z mężem o dzidzie to poszłam na beta przy okazji bo robiłam też badania na tarczyce. Z poniedziałku beta wyszła mi 4.3 więc lekarz kazał powtórzyć bete w środę. No więc zrobiłam ale wyszła 2.6 , także spadła :( na wizycie ginekologo zrobił mi usg i powiedział że nie widzi nic ani na ciąże ani na miesiączke,a że jest to śladowa ilość hcg to mam czekać do wtorku i powtórzyć bete i wizyta w czwartek.... Powiedział że z czegoś się to wzięło, ale on póki co nie wiem. Kurde a taką miałam nadzieję że w tą środe beta urośnie.... :(
    Niestety ja jestem niedoświadczona w takich sprawach, nigdy nie robiłam bety i nawet nie wiem kiedy będę robić :P

Ale witam w naszych skromnych progach :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również bardzo serdecznie :)

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)
  • agape Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 witaj :) Taka bardzo niska beta i na dodatek spadająca o ponad 50% to raczej niestety nie wróży nic dobrego:(

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem :( a któraś z Was miała podobną sytuację?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o objawy to u mnie pojawiły się w 7tc wcześniej czułam się cały czas dobrze i normalnie tylko jakbym miała dostać @.
    Jeśli chodzi o betę to jeśli spadła to nic z tego nie będzie. Na początku ciąży wzrost jest największy. Z dnia na dzień rośnie coraz więcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najczęstsze objawy które pojawiają się najszybciej to częste bieganie do toalety pełne piersi i zmiana koloru brodawek oraz czasem pojawiają się krostki białe na brodawkach.

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a łudze się że jednak może coś.... wiem że bez sensu :(

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    No a łudze się że jednak może coś.... wiem że bez sensu :(
    Nie martw się :) tutaj każdy się łudzi ;)

abcd246, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 6tc miałam betę 32000

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli spadło to najprawdopodobniej nie doszło do zagnieżdzaniu, mogło wykształcić się puste jajo dlatego wykazało w becie. Nie martw się głowa do góry.

abcd246, katsuyoshi lubią tę wiadomość

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Teraz po tym wydarzeniu nie wiem jak rozpatrywać dni płodne..? Kiedy będą, chyba najlepiej po miesiączce regularnie kochać się żeby coś z tego było? CO dwa dni to jest tak optymalnie? Plemniki zdąrzą się wykształcić u męża hehe ? :)

• agape Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Dzięki dziewczyny! Teraz po tym wydarzeniu nie wiem jak rozpatrywać dni płodne..? Kiedy będą, chyba najlepiej po miesiączce regularnie kochać się żeby coś z tego było? CO dwa dni to jest tak optymalnie? Plemniki zdąrzą się wykształcić u męża hehe ? :)
    Musisz się obserwować dokładnie. U mnie po poronieniu dni płodne w pierwszym cyklu wypadły niemal tydzień wcześniej niż zwykle. A teza, co do seksu co dwa dni, to wcale nie ma reguły. Mój gin powiedział, że w dni płodne najlepiej raz dziennie i tyle :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej co 2 dni częściej nie bo nie zdążą się wyprodukować żołnierze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kobiety najlepiej wieczorem bo hormon lh jest wtedy najwyższy a u faceta najlepiej rano ;) i taki to psikus :)

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe i tu już dwie opinie :) Spróbuje w tym cyklu z testami owulacyjnymi.. Może tak się uda :) Trzeba wypośrodkować i w nocy :D Dla kobiety to jeszcze wieczór a dla mężczyznu już prawie rano :)

katsuyoshi, Meg0809, Evanlyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cię abcd246 miło że dołączyłaś do naszego grona :)
    Mamy nadzieje że poczujesz się u nas dobrze <3

Co do pytania o stosunek przed testowaniem to nie ma przeciwskazań , to w niczym nie przeszkadza także spokojnie można baraszkowac :D

abcd246, Evanlyn, Ola_85 lubią tę wiadomość

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że dobrze, już się wygadałam i jest mi lepiej, nie dusze tego w sobie. Męża mam wspaniałego i oczywiście mnie wspiera ale jest meżczyzną więc do końca nie rozumie tego o my przeżywamy... A na innych forach jak pisałam moją sytuację to zostałam potraktowana typu : "przecież jest poniżej 5 to jest wynik jednoznaczny". Niby tak ale nie do końca skoro nawet lekarz powiedział że śladowe ilości hormonu były. No nie ważne, w każdym razie już sie wygadałam jest mi lepiej :) kupuje testy owulacyjne i w tym cyklu działamy z testami :)

Meg0809, Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze to pozytywne podejście :)

abcd246 lubi tę wiadomość

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest, już się podniosłam na duchu i nie załamuje, będzie na pewno dobrze :) a tym czasem kończę na dziś i życzę Wam miłego i owocnego wieczoru ;)

Meg0809 lubi tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 Witaj :)

abcd246 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ