Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
Co dziewczynki porabiacie? Ja zaniedługo do pracy ide , nie chce się jak nic . Pewnie mierenie temperatury po nocnej zmianie nie jest do końca wiarygodne bo raz mierze z samego rana a raz popołudniu i mogą tez cuda wychodzić, choć staram się zaraz po obudzeniu mierzyc.ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
Witam nową użytkowniczkę
Bobitta, fajnie gada ten lekarz mam nadzieję, że w kwestii opieki podczas ciąży też będziesz z niego zadowolona (czego życzę!)
A on robi też monitoring? (dostałam takie zalecenie od endo).
Powiem Wam: kocham moją lekarkę od tarczycy. Rozbroiła mnie mówiąc: "Zachodzenie w ciążę? Uwielbiam". Czuję się zaopiekowana i Hashimoto mi już nie straszne. Jak któraś będzie chciała więcej szczegółów, piszcie na priv.
Mam całą masę badań do zrobienia, nic nie zostało zbagatelizowane, a wszystko na spokojnie wytłumaczone
PolecamBobitta, palma, Selja lubią tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
aaa, no i najlepsza wiadomość: zaczęłam nowy cykl wreszcie, dziękuję za kibicowanie i otuchę! coś mi się wreszcie odblokowało. Mąż tylko trochę zasmucony już? nie będziemy jeszcze wspólnie wywoływać @? tak to jest jak się próbuje nadrobić post w kilka dni
dobrego wieczoru, kochanestaramy się od września 2015
-
Vesper wrote:aaa, no i najlepsza wiadomość: zaczęłam nowy cykl wreszcie, dziękuję za kibicowanie i otuchę! coś mi się wreszcie odblokowało. Mąż tylko trochę zasmucony już? nie będziemy jeszcze wspólnie wywoływać @? tak to jest jak się próbuje nadrobić post w kilka dni
dobrego wieczoru, kochane
Czyli nowe możliwości się otwierają przed Wami ))
ja dziś już lepszy humor, powiem tak daje sobie jeszcze miesiąc jeśli nic sie nie poprawi ide do innego lekarza... Choć dziś w moim imieniu, moja kolezanka rozmawiala ze swoim lekarzem i mowila, ze czasem na efekty CLO trzeba poczekac... zobaczymy... W pon bedzie 19d.c i zarazem moj ostatni monit...
Ale dzis popijam sobie piwko, bo za duzo tych nerwow i stresu... od nastepnego cyklu chyba zaprzestane mierzyc tempkę, bo i tak ona nic nie daje..Vesper lubi tę wiadomość
-
Evanlyn popatrz ma mój wykres nie ma przeciwwskazań do serduszkowania macie się kochać kiedy chcecie ... znaczy źle to powiedziałam (ups) macie się kochać zawsze a kochać kochać kiedy chcecie
abcd246 Witaj, dawaj znać jak tam Twoja sytuacja!
Vesper teraz żeby ten cykl był inny niż wszystkie będziesz miała ode mnie niespodziewankę codziennie a co do mojego doktorka pytałam czy poprowadzi ciąże i powiedział, że będzie zachwycony :] a co do monitoringu... wiem że prywatnie na bank a na NFZ nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 21:57
Vesper lubi tę wiadomość
Bobitta
-
Mam mnóstwo badań do zrobienia, więc patrzę jak zaoszczędzić. A mogę zrobić monitoring u trzech ginów? (u każdego w innym dniu cyklu) spiszę sobie wyniki
Bobitta uwielbiam niespodzianki
a jak Ty się masz? dziurki przetkane, gardło pod kontrolą?
malutka, życzę Ci zielonego kropka, kochana!
Ev, Ev, a gdzie jest nasza matka Założycielka?staramy się od września 2015
-
Vesper wrote:
Bobitta uwielbiam niespodzianki
a jak Ty się masz? dziurki przetkane, gardło pod kontrolą?
Ev, Ev, a gdzie jest nasza matka Założycielka?
Nos odetkany !!!! Gardło boli i chrypka się pojawiła... :[
Właśnie EV gdzie Cię wetło ?Vesper lubi tę wiadomość
Bobitta
-
Dzięki dziewczynki za miłe przyjęcie mnie do Waszego grona na pewno będę często tu zaglądać, podoba mi się ten wątek a ja zaczęłam krwawić, także nowy cykl, nowe możliwoście, nowe starania a robiłyście testy owulacyjne?? jakieś opinie na ich temat?Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
-
abcd246 wrote:A tak jak pisała Vesper ja też się lecze na tarczycę, stwierdzono u mnie Hashimoto... Jakie robiłaś na to badania? Ja tylko tsh i usg miałam robione. Przyjmuję euthyrox 75 a Ty?
"wyszukałam" sobie chorobę większość badań zrobiłam sama, żeby mieć pewność, że wszystko jest ok. no, ale wyszło jak wyszłostaramy się od września 2015
-
Madziuuuula wrote:Vesper a jakie miałaś TSH?
Ja tez mam hashi, miałam 8.55 ale mój endo dał mi euthyrox25, ale gin mój twierdzi, że to mało i mówi, ze mam brac 50tkę. Sama nie wiem.
ja mam 2,2 - ponoć Hashimotki najlepiej czują się przy TSH poniżej 1staramy się od września 2015
-
Ja biorę 75 a teraz tsh mam 1.9. A faktycznie antyTPO też miałam robione. Myślę że teraz na wizycie u gina to mi zleci dokładniejsze badania wiedząc że się staram. Dobra dziewczyny, ja na dziś już uciekam miłego wieczoru życze i do usłyszenia
Vesper lubi tę wiadomość
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam -
nie, własnie endo nic nie mowila czy to tylko na rozruch.
będę brała 50tkę zgodnie z zaleceniem gina, bo 25 juz biorę dwa tygodnie, więc rozruch jakotaki był
a na moją endo jestem zła, na pewno już do niej nie pojde. Ani słowa nie powiedziała kiedy znow mam zbadac tsh. A ja wtedy byłam trochę w szoku. -
Madziuuuula wrote:nie, własnie endo nic nie mowila czy to tylko na rozruch.
będę brała 50tkę zgodnie z zaleceniem gina, bo 25 juz biorę dwa tygodnie, więc rozruch jakotaki był
a na moją endo jestem zła, na pewno już do niej nie pojde. Ani słowa nie powiedziała kiedy znow mam zbadac tsh. A ja wtedy byłam trochę w szoku.Selja lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
-
Vesper wrote:dostałam od razu propozycję HSG, laparoskopii, no i monitoringu. na to ostatnie się skuszę, mam nadzieję, że inne zabiegi nie będą konieczne nie czułam nacisku, że chce zbić na mnie kasę na diagnostyce, ale przeszło mi to przez myśl... wiem, że wiek mnie predestynuje, ale chciałabym, żeby dziecko się "pojawiło", a nie je "zrobić"
wiem, trochę naiwne. ale rekompensuję tą naiwność badaniami -
nick nieaktualnyDzień Dobry kochane
Nie dawno cała nasza czwórka wstała
I już szaleje po profilach
Jestem troszeczke wkurzona gdyz wczoraj cały dzień padało a dzisiaj od rana widzę to samo
Nawet nie możemy wyjsc na spacer a mój ma wolne ...
Mam nadzieje że pozniej sie rozpogodzi bo musimy isc do miasta zapłacic rachunki.
Czas na kawusieEvanlyn lubi tę wiadomość
-
Witam moje drogie
ta pogoda mnie wykończy! wczoraj padłam o 21.00! obudziłam się koło 10, umyłam zęby i później to już bez przerwy do 7 rano 10 godzin snu!!! i jak tu człowiek ma normalnie funkcjonować mam żal do siebie trochę bo zmarnowałam wieczór z mężem ale bajka, a takie miałam plany na serduszkowanie
Śniły mi się głupoty tej nocy, a raczej jedna głupota - przecierałam oczy ze zmęczenia a tu sypią mi się z nich takie suche muchy i robaki jak nieraz w lampie zaschną bleee
Kłucie podbrzusza trochę ustąpiło, rozstało tylko to dziwne rozpieranie.
Ja tez sobie chyba dzisiaj strzelę kawkę bo 10 godzin snu to mało
Miłego dnia kochanekatsuyoshi, Ola_85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja na fioletowej stronie wlasnie przegladam Galerie USG i sie tak wzruszyłam az mi łzy sie w oku zakreciły.
Jak sobie przypomne moje pierwsze usg z synusiem
Łzy mi wtedy same poleciały jak go zobaczyłam na usg .Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość