X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Nie ma sprawy chociaz i tak uważam ze jakies wspólnie wybierzecie :)

Zaraz tam na łóżko szkoda czasu ile to zajmnie z korytarza do sypialni :D
    Od razu jak wejdzie sie na niego rzuć haha i gwałt na podłodze xD
    właśnie ostatnio tak zrobiłam i w trakcie uderzyłam głową o kant ściany :d hahaha na szczescie tylko siniak

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze nie bedzie mi nauka potrzebna, gin dzisiaj mial powiedzieć kordy owulacja bedzie, a dziwko bo ona juz byla 2-3 dni temu :P a dzisiaj 10 dc, wiec spoko.. Oby więcej takich cykli bezsensu... :x

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Bobitta to chyba w ten weekend wyjeżdża na tą wycieczkę rocznicową nie?
    TAAAAAAAAAAAAAAAKK!!!
    i mnie już coś trafia... Booje się że w ostatnich dniach się wygadam ;)

Vesper, Evanlyn lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałam komentować wcześniejszego wątku, bo nie ma to sensu, ale dodam tylko w każdym razie prawda zawsze leży gdzieś pośrodku... I myślę, że obie strony powinny wrzucić na luz...Nie ma co się nastawiać negatywnie, ale z drugiej strony być pozytywnie nastawionym jeśli robisz wszystko jak należysz a efektu nie ma żadnego ( tak jak w moim przypadku) to jest naprawdę ciężko. każdy ma prawo mieć gorszy dzień i wylać swoje żale. tyle. Powiedziala co wiedziala ;)

a tak btw,

Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was miała laparoskopowo zmniejszane jajniki? Mam PCO, dziś moja gin powiedziała, że moje jajniki są bardzo mocno powiększone, w porównaniu do mojej budowy ciała.. Mówi, że może gdy będzie zmniejszony ich obwód łatwiej będzie coś wychodować, a dwa, że napewno mniejsze prawdopodobieństwo będzie hiperstymulacji... Sama nie wiem co myśleć... Narazie biorę CLostylbegyt zaczęłam od 1 tabletki i nic, aktualnie brałam 2 tabletki i też nic... Od dziś duphaston i od nowego cyklu 3tabletki mam brać... Zastanawiam się czy ten zabieg faktycznie jest konieczny no i czy jest pomocny przy zajściu w ciąże...
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 20:11

Vesper lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Nie chciałam komentować wcześniejszego wątku, bo nie ma to sensu, ale dodam tylko w każdym razie prawda zawsze leży gdzieś pośrodku... I myślę, że obie strony powinny wrzucić na luz...Nie ma co się nastawiać negatywnie, ale z drugiej strony być pozytywnie nastawionym jeśli robisz wszystko jak należysz a efektu nie ma żadnego ( tak jak w moim przypadku) to jest naprawdę ciężko. każdy ma prawo mieć gorszy dzień i wylać swoje żale. tyle. Powiedziala co wiedziala ;)

a tak btw,

Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was miała laparoskopowo zmniejszane jajniki? Mam PCO, dziś moja gin powiedziała, że moje jajniki są bardzo mocno powiększone, w porównaniu do mojej budowy ciała.. Mówi, że może gdy będzie zmniejszony ich obwód łatwiej będzie coś wychodować, a dwa, że napewno mniejsze prawdopodobieństwo będzie hiperstymulacji... Sama nie wiem co myśleć... Narazie biorę CLostylbegyt zaczęłam od 1 tabletki i nic, aktualnie brałam 2 tabletki i też nic... Od dziś duphaston i od nowego cyklu 3tabletki mam brać... Zastanawiam się czy ten zabieg faktycznie jest konieczny no i czy jest pomocny przy zajściu w ciąże...
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.. :*

jedyne to wiem co to laparoskopia bo miałam to robione-usuwanie torbieli która pękła :) dalej niestety nie pomogę, moze ktos inny da rade :*

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    TAAAAAAAAAAAAAAAKK!!!
    i mnie już coś trafia... Booje się że w ostatnich dniach się wygadam ;)
    no szalona! :D nie możesz, to musi byc 2in1 wycieczka i niespodzianka :D

Bobitta lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka... powiem Ci, że sama mam obraz PCO, ale chyba bym się wstrzymała z tak inwazyjnym zabiegiem. Bo to jednak zabieg, który niesie ryzyko powikłań. W moim przypadku dochodzi do tego jeszcze ryzyko zmniejszenia rezerwy jajnikowej... Ale nie znam się na tyle. Może powinnaś pójść jeszcze do innego lekarza i zobaczyć, co Ci powie?
    z mojego doświadczenia: niemal każdy lekarz ma na mnie inną koncepcję. na razie zgadzają się tylko w kwestii leczenia tarczycy, wszyscy :P

zdrowia, kochana <3

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po :) gin bardzo fajna i baardzo młoda. Ciężko stwierdzić czy to dobrze czy źle ale trochę się już naczytałam i z gadki to raczej dobrze prawi :D przemiła, na każde pytanie odpowie :)

Podobno nic groźnego mi się nie dzieje :) owulacja już była bo ciałko żółte, z tego jajnika co myślałam (prawego) czyli prawidłowo go wyczułam.

Co do mojego ostrego bólu to mówiła że prawdopodobnie cysta była i wtedy co mnie zesłabiło to musiała pęknąć bo został tylko jakiś płyn. Nic złego mi nie będzie z tego pęknięcia bo jak to mówią nie ma krwi nie ma żalu :P

Szyjka szeroka i ma się dzidzia gdzie zagnieżdżać ;) pozostaje trzymać kciuki :)

Jestem taka szczęśliwa :D

Vesper, katsuyoshi, Meg0809, Ola_85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owu witaj na naszym forum :)

Kat świetny ten twój Oskar :)

Co do imion ja będę miała Anastazję bo ustępuję mężowi :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, no właśnie Kat - śliczny chłopiec <3

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Owu witaj na naszym forum :)

Kat świetny ten twój Oskar :)

Co do imion ja będę miała Anastazję bo ustępuję mężowi :)
    Dziękuje i Tobie Vesper także :)

A co do gin to ciesze sie ze jestes zadowolona a to że młoda to w sumie nie ma znaczenia jesli zna się na swojej pracy :)
    No widzisz chociaż wiesz że owu była także super :)
    A skąd wiesz że akurt bedzie córka :D A jesli bedzie chłopak? to jakie imie? :)

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dla chłopaka nie mamy :D a mój M chce córcie tatusia, a że <3 było przed owulacją to raczej na córkę :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Właśnie dla chłopaka nie mamy :D a mój M chce córcie tatusia, a że <3 było przed owulacją to raczej na córkę :D
    hihi no ale z tym to różnie bywa ;)
    ja tez 2 dni przed owu i w dniu owu wiec wielka nie wiadoma :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze owulację miałam jednak 27go bo wtedy rano jednorazowo miałam taki lepki śluz a tak to tylko białko jaja. Jakby tak było to u mnie w owulacje nie było <3 bo mąż wrócił o 22.30 padnięty do domu i brzuch mnie już wtedy tak bardzo bolał :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Myślę ze owulację miałam jednak 27go bo wtedy rano jednorazowo miałam taki lepki śluz a tak to tylko białko jaja. Jakby tak było to u mnie w owulacje nie było <3 bo mąż wrócił o 22.30 padnięty do domu i brzuch mnie już wtedy tak bardzo bolał :)
    No to zycze aby wymarzona córeczka byla :)
    U mnie tez fajnie by bylo teraz córeczke taka parka fajnie by była tym bardziej ze tylko dwójke chcemy miec.

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No to zycze aby wymarzona córeczka byla :)
    U mnie tez fajnie by bylo teraz córeczke taka parka fajnie by była tym bardziej ze tylko dwójke chcemy miec.
    E to my minimum 3 jak dam rade tyle urodzić :D oboje mieliśmy po trójce rodzeństwa i podobają nam się duże rodziny :)

Uciekam moje kochane :) mąż wzywa :D może coś beje :D hehehe

miłej nocy :*

Meg0809 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. ja po pracy. Ale nadrukowalyscie dziewczynki. Niezla lektura przed snem ;-)
    Owu witam na forum. Dobrze ze już spor zażegnany. Jutro nowy dzień i mam nadzieje ze lepsze nastroje na forum będą. Odezwe się jutro przy kawce. Dobranoc ;-)

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Hej. ja po pracy. Ale nadrukowalyscie dziewczynki. Niezla lektura przed snem ;-)
    Owu witam na forum. Dobrze ze już spor zażegnany. Jutro nowy dzień i mam nadzieje ze lepsze nastroje na forum będą. Odezwe się jutro przy kawce. Dobranoc ;-)
    Ale jaki spór ? :)
    Dlaczego to tak odbierasz skoro my tego tak obie nie odbieramy xD

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Za radą Kat zmierzyłam temp - 36,87 przy najwyższej temp w II cyklu ogólnie 36.6. Wczoraj na wieczór miałam 37,1 to pewnie za dużo mi nie da ale będę mierzyć dalej - zobaczymy. Jak robiłam 7 km na wieczór to rano miałam nawet niższą bo 36,8 :P

uciekam na uczelnie :* miłego dnia

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba przeziębienie bo 37.6 to niemożliwe żeby była taka wysoka idę wziąć leki na zbicie temp. Miłego dnia laseczki :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ