X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Nie ma sprawy chociaz i tak uważam ze jakies wspólnie wybierzecie :)

Zaraz tam na łóżko szkoda czasu ile to zajmnie z korytarza do sypialni :D
    Od razu jak wejdzie sie na niego rzuć haha i gwałt na podłodze xD
    właśnie ostatnio tak zrobiłam i w trakcie uderzyłam głową o kant ściany :d hahaha na szczescie tylko siniak

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze nie bedzie mi nauka potrzebna, gin dzisiaj mial powiedzieć kordy owulacja bedzie, a dziwko bo ona juz byla 2-3 dni temu :P a dzisiaj 10 dc, wiec spoko.. Oby więcej takich cykli bezsensu... :x

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Bobitta to chyba w ten weekend wyjeżdża na tą wycieczkę rocznicową nie?
    TAAAAAAAAAAAAAAAKK!!!
    i mnie już coś trafia... Booje się że w ostatnich dniach się wygadam ;)

Vesper, Evanlyn lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałam komentować wcześniejszego wątku, bo nie ma to sensu, ale dodam tylko w każdym razie prawda zawsze leży gdzieś pośrodku... I myślę, że obie strony powinny wrzucić na luz...Nie ma co się nastawiać negatywnie, ale z drugiej strony być pozytywnie nastawionym jeśli robisz wszystko jak należysz a efektu nie ma żadnego ( tak jak w moim przypadku) to jest naprawdę ciężko. każdy ma prawo mieć gorszy dzień i wylać swoje żale. tyle. Powiedziala co wiedziala ;)

a tak btw,

Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was miała laparoskopowo zmniejszane jajniki? Mam PCO, dziś moja gin powiedziała, że moje jajniki są bardzo mocno powiększone, w porównaniu do mojej budowy ciała.. Mówi, że może gdy będzie zmniejszony ich obwód łatwiej będzie coś wychodować, a dwa, że napewno mniejsze prawdopodobieństwo będzie hiperstymulacji... Sama nie wiem co myśleć... Narazie biorę CLostylbegyt zaczęłam od 1 tabletki i nic, aktualnie brałam 2 tabletki i też nic... Od dziś duphaston i od nowego cyklu 3tabletki mam brać... Zastanawiam się czy ten zabieg faktycznie jest konieczny no i czy jest pomocny przy zajściu w ciąże...
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 20:11

Vesper lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Nie chciałam komentować wcześniejszego wątku, bo nie ma to sensu, ale dodam tylko w każdym razie prawda zawsze leży gdzieś pośrodku... I myślę, że obie strony powinny wrzucić na luz...Nie ma co się nastawiać negatywnie, ale z drugiej strony być pozytywnie nastawionym jeśli robisz wszystko jak należysz a efektu nie ma żadnego ( tak jak w moim przypadku) to jest naprawdę ciężko. każdy ma prawo mieć gorszy dzień i wylać swoje żale. tyle. Powiedziala co wiedziala ;)

a tak btw,

Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was miała laparoskopowo zmniejszane jajniki? Mam PCO, dziś moja gin powiedziała, że moje jajniki są bardzo mocno powiększone, w porównaniu do mojej budowy ciała.. Mówi, że może gdy będzie zmniejszony ich obwód łatwiej będzie coś wychodować, a dwa, że napewno mniejsze prawdopodobieństwo będzie hiperstymulacji... Sama nie wiem co myśleć... Narazie biorę CLostylbegyt zaczęłam od 1 tabletki i nic, aktualnie brałam 2 tabletki i też nic... Od dziś duphaston i od nowego cyklu 3tabletki mam brać... Zastanawiam się czy ten zabieg faktycznie jest konieczny no i czy jest pomocny przy zajściu w ciąże...
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.. :*

jedyne to wiem co to laparoskopia bo miałam to robione-usuwanie torbieli która pękła :) dalej niestety nie pomogę, moze ktos inny da rade :*

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    TAAAAAAAAAAAAAAAKK!!!
    i mnie już coś trafia... Booje się że w ostatnich dniach się wygadam ;)
    no szalona! :D nie możesz, to musi byc 2in1 wycieczka i niespodzianka :D

Bobitta lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka... powiem Ci, że sama mam obraz PCO, ale chyba bym się wstrzymała z tak inwazyjnym zabiegiem. Bo to jednak zabieg, który niesie ryzyko powikłań. W moim przypadku dochodzi do tego jeszcze ryzyko zmniejszenia rezerwy jajnikowej... Ale nie znam się na tyle. Może powinnaś pójść jeszcze do innego lekarza i zobaczyć, co Ci powie?
    z mojego doświadczenia: niemal każdy lekarz ma na mnie inną koncepcję. na razie zgadzają się tylko w kwestii leczenia tarczycy, wszyscy :P

zdrowia, kochana <3

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po :) gin bardzo fajna i baardzo młoda. Ciężko stwierdzić czy to dobrze czy źle ale trochę się już naczytałam i z gadki to raczej dobrze prawi :D przemiła, na każde pytanie odpowie :)

Podobno nic groźnego mi się nie dzieje :) owulacja już była bo ciałko żółte, z tego jajnika co myślałam (prawego) czyli prawidłowo go wyczułam.

Co do mojego ostrego bólu to mówiła że prawdopodobnie cysta była i wtedy co mnie zesłabiło to musiała pęknąć bo został tylko jakiś płyn. Nic złego mi nie będzie z tego pęknięcia bo jak to mówią nie ma krwi nie ma żalu :P

Szyjka szeroka i ma się dzidzia gdzie zagnieżdżać ;) pozostaje trzymać kciuki :)

Jestem taka szczęśliwa :D

Vesper, katsuyoshi, Meg0809, Ola_85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owu witaj na naszym forum :)

Kat świetny ten twój Oskar :)

Co do imion ja będę miała Anastazję bo ustępuję mężowi :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, no właśnie Kat - śliczny chłopiec <3

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Owu witaj na naszym forum :)

Kat świetny ten twój Oskar :)

Co do imion ja będę miała Anastazję bo ustępuję mężowi :)
    Dziękuje i Tobie Vesper także :)

A co do gin to ciesze sie ze jestes zadowolona a to że młoda to w sumie nie ma znaczenia jesli zna się na swojej pracy :)
    No widzisz chociaż wiesz że owu była także super :)
    A skąd wiesz że akurt bedzie córka :D A jesli bedzie chłopak? to jakie imie? :)

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dla chłopaka nie mamy :D a mój M chce córcie tatusia, a że <3 było przed owulacją to raczej na córkę :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Właśnie dla chłopaka nie mamy :D a mój M chce córcie tatusia, a że <3 było przed owulacją to raczej na córkę :D
    hihi no ale z tym to różnie bywa ;)
    ja tez 2 dni przed owu i w dniu owu wiec wielka nie wiadoma :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze owulację miałam jednak 27go bo wtedy rano jednorazowo miałam taki lepki śluz a tak to tylko białko jaja. Jakby tak było to u mnie w owulacje nie było <3 bo mąż wrócił o 22.30 padnięty do domu i brzuch mnie już wtedy tak bardzo bolał :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Myślę ze owulację miałam jednak 27go bo wtedy rano jednorazowo miałam taki lepki śluz a tak to tylko białko jaja. Jakby tak było to u mnie w owulacje nie było <3 bo mąż wrócił o 22.30 padnięty do domu i brzuch mnie już wtedy tak bardzo bolał :)
    No to zycze aby wymarzona córeczka byla :)
    U mnie tez fajnie by bylo teraz córeczke taka parka fajnie by była tym bardziej ze tylko dwójke chcemy miec.

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No to zycze aby wymarzona córeczka byla :)
    U mnie tez fajnie by bylo teraz córeczke taka parka fajnie by była tym bardziej ze tylko dwójke chcemy miec.
    E to my minimum 3 jak dam rade tyle urodzić :D oboje mieliśmy po trójce rodzeństwa i podobają nam się duże rodziny :)

Uciekam moje kochane :) mąż wzywa :D może coś beje :D hehehe

miłej nocy :*

Meg0809 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. ja po pracy. Ale nadrukowalyscie dziewczynki. Niezla lektura przed snem ;-)
    Owu witam na forum. Dobrze ze już spor zażegnany. Jutro nowy dzień i mam nadzieje ze lepsze nastroje na forum będą. Odezwe się jutro przy kawce. Dobranoc ;-)

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Hej. ja po pracy. Ale nadrukowalyscie dziewczynki. Niezla lektura przed snem ;-)
    Owu witam na forum. Dobrze ze już spor zażegnany. Jutro nowy dzień i mam nadzieje ze lepsze nastroje na forum będą. Odezwe się jutro przy kawce. Dobranoc ;-)
    Ale jaki spór ? :)
    Dlaczego to tak odbierasz skoro my tego tak obie nie odbieramy xD

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Za radą Kat zmierzyłam temp - 36,87 przy najwyższej temp w II cyklu ogólnie 36.6. Wczoraj na wieczór miałam 37,1 to pewnie za dużo mi nie da ale będę mierzyć dalej - zobaczymy. Jak robiłam 7 km na wieczór to rano miałam nawet niższą bo 36,8 :P

uciekam na uczelnie :* miłego dnia

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba przeziębienie bo 37.6 to niemożliwe żeby była taka wysoka idę wziąć leki na zbicie temp. Miłego dnia laseczki :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ