X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    tak różnią się, ale u mnie np było tak że one się mieszały był kremowy-wodnisty i wtedy nie wiedziałam jaki zaznaczyc
    Miałam podobną sytuację z lepkim... Wystąpił tylko rano tak jednorazowo a z tego co wiem taki jest na owulację i bądź tu mądry. Wtedy bym na bank miała dziewczynkę bo nie było <3 w owulację :D Ale śluz podobno obserwuje się na koniec dnia a że cały dzień był kremowy to taki zaznaczyłam. o tamtym tylko w notatkach wspomniałam.

palma lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:
    Dzień dobry :)

Ja kolejny dzień zaczynam od przygód toaletowych - zawsze miałam zaparcia, a teraz biegam do łazienki po 3x dziennie...

Dziecko w przedszkolu, a ja dołączam za godzinkę na dzień otwarty.. Później pół dnia w pracy i spokój! :)
    Owu dzień otwarty w przedszkolu?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, może trudno to jeszcze nazwazwać problemem z zajściem w ciąże bo to dopiero drugi cykl, ale ile ja już się naprzeżywałam.... :) Tamten cykl to po prostu było coś przerażającego, przeszukiwałam cały internet, doszukiwałam się objawów i o dziwo wszystkie, dosłownie wszystkie miałam ;) Zaczełam się już nawet oszczedzac :)) robiłam testy, wychodziły negatywne, ale mimo wszystko doszukiwalam sie informacji ze sie mylą achh... Dopiero beta pozbawila mnie zludzen.Z tego wszystkiego cykl wydłużył się o około 2 tygodnie. Bardzo chciałam i bardzo się rozczarowałam...

Teraz postanowilam zachowac zimną krew i się tak nie emocjonować. Ogolnie cykle mam raczej nieregularne, jajniki "obsypane" torbielikami, lekarze juz dawno mnie straszyli ze moge miec problemy w tej kwestii, ale za bardzo tego do siebie nie bralam bo jeszcze jestem młoda i wiadomo człowiek musi do tego dojrzeć :) Z określeniem śluzu też jest problem bo jeśli już jest to cały czas taki sam albo w ogole go nie ma. Postanowiłam w tym miesiącu wypróbować testy owulacyjne. Robiłam je przez 10 dni i caly czas były te dwie kreski z czego jedna zawsze mocniej lub słabiej ale jaśniejsza. Więc skończyłam z testami i straciłam nadzieje.

Przepraszam za ten wywód, ale musiałam to z siebie wyrzucić <3

Evanlyn lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Powiem tak, może trudno to jeszcze nazwazwać problemem z zajściem w ciąże bo to dopiero drugi cykl, ale ile ja już się naprzeżywałam.... :) Tamten cykl to po prostu było coś przerażającego, przeszukiwałam cały internet, doszukiwałam się objawów i o dziwo wszystkie, dosłownie wszystkie miałam ;) Zaczełam się już nawet oszczedzac :)) robiłam testy, wychodziły negatywne, ale mimo wszystko doszukiwalam sie informacji ze sie mylą achh... Dopiero beta pozbawila mnie zludzen.Z tego wszystkiego cykl wydłużył się o około 2 tygodnie. Bardzo chciałam i bardzo się rozczarowałam...

Teraz postanowilam zachowac zimną krew i się tak nie emocjonować. Ogolnie cykle mam raczej nieregularne, jajniki "obsypane" torbielikami, lekarze juz dawno mnie straszyli ze moge miec problemy w tej kwestii, ale za bardzo tego do siebie nie bralam bo jeszcze jestem młoda i wiadomo człowiek musi do tego dojrzeć :) Z określeniem śluzu też jest problem bo jeśli już jest to cały czas taki sam albo w ogole go nie ma. Postanowiłam w tym miesiącu wypróbować testy owulacyjne. Robiłam je przez 10 dni i caly czas były te dwie kreski z czego jedna zawsze mocniej lub słabiej ale jaśniejsza. Więc skończyłam z testami i straciłam nadzieje.

Przepraszam za ten wywód, ale musiałam to z siebie wyrzucić <3
    Anusia uwierz mi że jak nie każda to 90% zaczyna tak starania o dziecko :) doszukiwanie się objawów itp. Tutaj możesz pisać o czym chcesz więc nie przepraszaj za wywody, byś widziała ile ja tu lamentów wylałam ;) z objawami tak miałam w tamtym cyklu - byłam tak zdesperowana i tak chciałam dziecko że mimo abstynencji w płodne zrobiłam test ciążowy bo dostałam @ dwa dni za wcześnie :D a później zrobiłam jeszcze jeden po @ dla pewności co można zobaczyć na moim wykresie :D żałosne nie? ;D

Testów też używałam owulacyjnych i akurat mi się sprawdził ale dziwne że aż tyle Ci pokazało pozytywnych... Może są jakiś lipne?

To tych torbielików się nie operuje?

anusia24 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia 24 witaj na forum. Z tego całego streus to przesuniecie okresu na pewno. Ja jak kiedyś miałam stresujący czas w szkole a do tego w domu to na jakies 2 miesiące mi zanikla @. Teraz mam już regularnie choć i tak nic z tego przez ponad 2 lata.
    Jeszcze nie masz się czym martwic dopiero po kilku miesiącach warto byłoby porobić jakies badania. Ja robiłam hormony, maz nasienie i wszystko w normie. Ostatnio zle nam wyszedł test PCT . Wiec pewnie wrogość sluzu u mnie jest przyczyna.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem co z tymi testami... Wydaje mi się, że były w porządku, kupiłam je w super pharmie, i wcale na nich nie oszczedzalam. Widocznie ze mna cos jest nie tak ;) Jesli chodzi o te torbiele to swego czasu chodziłam po różnych ginekologach i opinie były podzielone, ale ogolnie odradzali mi jesli chce miec dzieci, ze ewentualnie potem mozna cos probowac robic. Wszystkim to wygladalo na PCO, ale wyniki hormonalne byly w normie, wiec mowia ze sami nie wiedza. Pewnie ze stresu, bo kazda "glupote" zawsze biore sobie do serca. Coz... I właśnie tez stres powodował że czasem @ nie widziałam kilka miesięcy :) Tylko wtedy bylam pewna ze w ciazy nie jestem :)

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Owu dzień otwarty w przedszkolu?

Tak, rodzice przychodzą na godzinę i przyglądają sie jak prowadzone są zajęcia. :)

Dziewczyny, nie możecie tak emocjonalnie do tego podchodzić. Trzeba zachować sceprycyzm, zimną krew i ograniczyć szukanie informacji do jednego miejsca! Takie przejmowanie sie wszystkim tylko bardziej szkodzi... Nasz organizm jest bardzo wrażliwy na bodźce z zewnątrz, więc nie warto jeszcze bardziej go obciążać :)

anusia24, Evanlyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    No właśnie nie wiem co z tymi testami... Wydaje mi się, że były w porządku, kupiłam je w super pharmie, i wcale na nich nie oszczedzalam. Widocznie ze mna cos jest nie tak ;) Jesli chodzi o te torbiele to swego czasu chodziłam po różnych ginekologach i opinie były podzielone, ale ogolnie odradzali mi jesli chce miec dzieci, ze ewentualnie potem mozna cos probowac robic. Wszystkim to wygladalo na PCO, ale wyniki hormonalne byly w normie, wiec mowia ze sami nie wiedza. Pewnie ze stresu, bo kazda "glupote" zawsze biore sobie do serca. Coz... I właśnie tez stres powodował że czasem @ nie widziałam kilka miesięcy :) Tylko wtedy bylam pewna ze w ciazy nie jestem :)

Przy pcos testy owulacyjne mogą zawodzic...

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Bądź twarda ;) może to głupio brzmi ale może spróbuj sobie może znaleźć jakiś hobby, oderwać się od problemów - coś w czym znajdziesz przyjemność i będziesz mogła się zapomnieć jak tak się stresujesz wszystkim :)

ja z mężem pocinam w fife :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 witaj

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój organizm chyba juz sam wyrobił sobie jakiś mechanizm obronny przed myśleniem.. Mam dużo na głowie, więc czasem zapominam pomyśleć o ciąży, problemach z hormonami etc

Najczęściej jest tak, że sobie coś wmowimy i na opór szukamy informacji, ktore to potwierdzą odrzucajac wszystkie inne i tracimy zdrowy rozsądek.

Evanlyn, anusia24 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu osiągnęłam jakiś wewnętrzny spokój :) ale mam wrażenie że ktoś na górze mi pomaga dzięki modlitwom :) Czekam i ufam ;)

Ola_85, anusia24, Karolla. lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dni bede pozniej :)

Evanlyn, zuzanna lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jaki szczęśliwy awatar :D

Ola_85 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, najważniejsze to tak dużo o tym nie myśleć bo zwariować można :) Może zaczne chodzic na joge ;)) Kurcze, niby kilka wymienionych zdań a już mi się lepiej na duchu zrobiło!

p19uskjoxacp4928.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Dokładnie, najważniejsze to tak dużo o tym nie myśleć bo zwariować można :) Może zaczne chodzic na joge ;)) Kurcze, niby kilka wymienionych zdań a już mi się lepiej na duchu zrobiło!
    Wiadomo :) ja nie chciałam z nikim rozmawiać o tym że się staram, a z mężem nie bardzo mogłam bo on nie lubi się nakręcać. A wiesz..w razie niepowodzeń albo straty dziecka nie zniosłabym ich wzroku a dopiero co pytań ... Lepszego wsparcia niż tutaj nie mogłam sobie wymarzyć :) a i mąż przestał się wkurzać bo przestałam o tym gadać non stop.

Ola_85, anusia24 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do doktorka- będę później. miłego dzionka ;-)

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

kawa_na_dzien_dobry_0.jpg

Evanlyn, Meg0809, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry katsuyoshi :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza O.o

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ