X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    tak różnią się, ale u mnie np było tak że one się mieszały był kremowy-wodnisty i wtedy nie wiedziałam jaki zaznaczyc
    Miałam podobną sytuację z lepkim... Wystąpił tylko rano tak jednorazowo a z tego co wiem taki jest na owulację i bądź tu mądry. Wtedy bym na bank miała dziewczynkę bo nie było <3 w owulację :D Ale śluz podobno obserwuje się na koniec dnia a że cały dzień był kremowy to taki zaznaczyłam. o tamtym tylko w notatkach wspomniałam.

palma lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:
    Dzień dobry :)

Ja kolejny dzień zaczynam od przygód toaletowych - zawsze miałam zaparcia, a teraz biegam do łazienki po 3x dziennie...

Dziecko w przedszkolu, a ja dołączam za godzinkę na dzień otwarty.. Później pół dnia w pracy i spokój! :)
    Owu dzień otwarty w przedszkolu?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, może trudno to jeszcze nazwazwać problemem z zajściem w ciąże bo to dopiero drugi cykl, ale ile ja już się naprzeżywałam.... :) Tamten cykl to po prostu było coś przerażającego, przeszukiwałam cały internet, doszukiwałam się objawów i o dziwo wszystkie, dosłownie wszystkie miałam ;) Zaczełam się już nawet oszczedzac :)) robiłam testy, wychodziły negatywne, ale mimo wszystko doszukiwalam sie informacji ze sie mylą achh... Dopiero beta pozbawila mnie zludzen.Z tego wszystkiego cykl wydłużył się o około 2 tygodnie. Bardzo chciałam i bardzo się rozczarowałam...

Teraz postanowilam zachowac zimną krew i się tak nie emocjonować. Ogolnie cykle mam raczej nieregularne, jajniki "obsypane" torbielikami, lekarze juz dawno mnie straszyli ze moge miec problemy w tej kwestii, ale za bardzo tego do siebie nie bralam bo jeszcze jestem młoda i wiadomo człowiek musi do tego dojrzeć :) Z określeniem śluzu też jest problem bo jeśli już jest to cały czas taki sam albo w ogole go nie ma. Postanowiłam w tym miesiącu wypróbować testy owulacyjne. Robiłam je przez 10 dni i caly czas były te dwie kreski z czego jedna zawsze mocniej lub słabiej ale jaśniejsza. Więc skończyłam z testami i straciłam nadzieje.

Przepraszam za ten wywód, ale musiałam to z siebie wyrzucić <3

Evanlyn lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Powiem tak, może trudno to jeszcze nazwazwać problemem z zajściem w ciąże bo to dopiero drugi cykl, ale ile ja już się naprzeżywałam.... :) Tamten cykl to po prostu było coś przerażającego, przeszukiwałam cały internet, doszukiwałam się objawów i o dziwo wszystkie, dosłownie wszystkie miałam ;) Zaczełam się już nawet oszczedzac :)) robiłam testy, wychodziły negatywne, ale mimo wszystko doszukiwalam sie informacji ze sie mylą achh... Dopiero beta pozbawila mnie zludzen.Z tego wszystkiego cykl wydłużył się o około 2 tygodnie. Bardzo chciałam i bardzo się rozczarowałam...

Teraz postanowilam zachowac zimną krew i się tak nie emocjonować. Ogolnie cykle mam raczej nieregularne, jajniki "obsypane" torbielikami, lekarze juz dawno mnie straszyli ze moge miec problemy w tej kwestii, ale za bardzo tego do siebie nie bralam bo jeszcze jestem młoda i wiadomo człowiek musi do tego dojrzeć :) Z określeniem śluzu też jest problem bo jeśli już jest to cały czas taki sam albo w ogole go nie ma. Postanowiłam w tym miesiącu wypróbować testy owulacyjne. Robiłam je przez 10 dni i caly czas były te dwie kreski z czego jedna zawsze mocniej lub słabiej ale jaśniejsza. Więc skończyłam z testami i straciłam nadzieje.

Przepraszam za ten wywód, ale musiałam to z siebie wyrzucić <3
    Anusia uwierz mi że jak nie każda to 90% zaczyna tak starania o dziecko :) doszukiwanie się objawów itp. Tutaj możesz pisać o czym chcesz więc nie przepraszaj za wywody, byś widziała ile ja tu lamentów wylałam ;) z objawami tak miałam w tamtym cyklu - byłam tak zdesperowana i tak chciałam dziecko że mimo abstynencji w płodne zrobiłam test ciążowy bo dostałam @ dwa dni za wcześnie :D a później zrobiłam jeszcze jeden po @ dla pewności co można zobaczyć na moim wykresie :D żałosne nie? ;D

Testów też używałam owulacyjnych i akurat mi się sprawdził ale dziwne że aż tyle Ci pokazało pozytywnych... Może są jakiś lipne?

To tych torbielików się nie operuje?

anusia24 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia 24 witaj na forum. Z tego całego streus to przesuniecie okresu na pewno. Ja jak kiedyś miałam stresujący czas w szkole a do tego w domu to na jakies 2 miesiące mi zanikla @. Teraz mam już regularnie choć i tak nic z tego przez ponad 2 lata.
    Jeszcze nie masz się czym martwic dopiero po kilku miesiącach warto byłoby porobić jakies badania. Ja robiłam hormony, maz nasienie i wszystko w normie. Ostatnio zle nam wyszedł test PCT . Wiec pewnie wrogość sluzu u mnie jest przyczyna.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem co z tymi testami... Wydaje mi się, że były w porządku, kupiłam je w super pharmie, i wcale na nich nie oszczedzalam. Widocznie ze mna cos jest nie tak ;) Jesli chodzi o te torbiele to swego czasu chodziłam po różnych ginekologach i opinie były podzielone, ale ogolnie odradzali mi jesli chce miec dzieci, ze ewentualnie potem mozna cos probowac robic. Wszystkim to wygladalo na PCO, ale wyniki hormonalne byly w normie, wiec mowia ze sami nie wiedza. Pewnie ze stresu, bo kazda "glupote" zawsze biore sobie do serca. Coz... I właśnie tez stres powodował że czasem @ nie widziałam kilka miesięcy :) Tylko wtedy bylam pewna ze w ciazy nie jestem :)

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Owu dzień otwarty w przedszkolu?

Tak, rodzice przychodzą na godzinę i przyglądają sie jak prowadzone są zajęcia. :)

Dziewczyny, nie możecie tak emocjonalnie do tego podchodzić. Trzeba zachować sceprycyzm, zimną krew i ograniczyć szukanie informacji do jednego miejsca! Takie przejmowanie sie wszystkim tylko bardziej szkodzi... Nasz organizm jest bardzo wrażliwy na bodźce z zewnątrz, więc nie warto jeszcze bardziej go obciążać :)

anusia24, Evanlyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    No właśnie nie wiem co z tymi testami... Wydaje mi się, że były w porządku, kupiłam je w super pharmie, i wcale na nich nie oszczedzalam. Widocznie ze mna cos jest nie tak ;) Jesli chodzi o te torbiele to swego czasu chodziłam po różnych ginekologach i opinie były podzielone, ale ogolnie odradzali mi jesli chce miec dzieci, ze ewentualnie potem mozna cos probowac robic. Wszystkim to wygladalo na PCO, ale wyniki hormonalne byly w normie, wiec mowia ze sami nie wiedza. Pewnie ze stresu, bo kazda "glupote" zawsze biore sobie do serca. Coz... I właśnie tez stres powodował że czasem @ nie widziałam kilka miesięcy :) Tylko wtedy bylam pewna ze w ciazy nie jestem :)

Przy pcos testy owulacyjne mogą zawodzic...

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Bądź twarda ;) może to głupio brzmi ale może spróbuj sobie może znaleźć jakiś hobby, oderwać się od problemów - coś w czym znajdziesz przyjemność i będziesz mogła się zapomnieć jak tak się stresujesz wszystkim :)

ja z mężem pocinam w fife :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 witaj

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój organizm chyba juz sam wyrobił sobie jakiś mechanizm obronny przed myśleniem.. Mam dużo na głowie, więc czasem zapominam pomyśleć o ciąży, problemach z hormonami etc

Najczęściej jest tak, że sobie coś wmowimy i na opór szukamy informacji, ktore to potwierdzą odrzucajac wszystkie inne i tracimy zdrowy rozsądek.

Evanlyn, anusia24 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu osiągnęłam jakiś wewnętrzny spokój :) ale mam wrażenie że ktoś na górze mi pomaga dzięki modlitwom :) Czekam i ufam ;)

Ola_85, anusia24, Karolla. lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dni bede pozniej :)

Evanlyn, zuzanna lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jaki szczęśliwy awatar :D

Ola_85 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, najważniejsze to tak dużo o tym nie myśleć bo zwariować można :) Może zaczne chodzic na joge ;)) Kurcze, niby kilka wymienionych zdań a już mi się lepiej na duchu zrobiło!

p19uskjoxacp4928.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Dokładnie, najważniejsze to tak dużo o tym nie myśleć bo zwariować można :) Może zaczne chodzic na joge ;)) Kurcze, niby kilka wymienionych zdań a już mi się lepiej na duchu zrobiło!
    Wiadomo :) ja nie chciałam z nikim rozmawiać o tym że się staram, a z mężem nie bardzo mogłam bo on nie lubi się nakręcać. A wiesz..w razie niepowodzeń albo straty dziecka nie zniosłabym ich wzroku a dopiero co pytań ... Lepszego wsparcia niż tutaj nie mogłam sobie wymarzyć :) a i mąż przestał się wkurzać bo przestałam o tym gadać non stop.

Ola_85, anusia24 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do doktorka- będę później. miłego dzionka ;-)

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

kawa_na_dzien_dobry_0.jpg

Evanlyn, Meg0809, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry katsuyoshi :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza O.o

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ