X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn jestes mojego wzrostu :) ja mam 158 i wage po pierszej ciazy 65 :/ przytyłam w ciazy 10 kg i nie zrobilam nic z tym lenistwo.

Evanlyn lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Evanlyn jestes mojego wzrostu :) ja mam 158 i wage po pierszej ciazy 65 :/ przytyłam w ciazy 10 kg i nie zrobilam nic z tym lenistwo.
    Ja przytyłam jak typowa żona zaraz po ślubie :P brałam ślub w lipcu a że byliśmy studentami i mieliśmy jeszcze dwa mies wakacji to były to dwa miesiące niekończącej się imprezy bo każdy z nowożeńcami chciał :) piwko się lało i tak brzuszek urósł + drastyczna zmiana diety, moja teściowa lubi tłusto gotować i dopiero rok po ślubie zaczęłam gotować to co mi pasuje albo mówię teściowej wprost że ja tego nie jem ;) na początku wiadomo ne chciałam podpaść :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka tylko chwile mnie nie bylo a juz tlumy :D
    Ja małego uspałam i wstawiłam sobie obiadek :D

Evanlyn, Ola_85 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Kurka tylko chwile mnie nie bylo a juz tlumy :D
    Ja małego uspałam i wstawiłam sobie obiadek :D
    U mnie szybki obiad był bo popołudniu wychodzę do koleżanki, zrobię sobie krótki spacer kości rozprostować :D także ja już po obiedzie :D

katsuyoshi, Ola_85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę nadrabiać na wspólnej i singielkę ;)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Będę nadrabiać na wspólnej i singielkę ;)
    To ci dobrze a ja siedze w tych 4 scianach obecnie sama bo maly spi a za oknem tak leje że masakra :/
    Jedyne co czekam na obiad bo jestem glodna, rybka sie juz piecze,zmieniaczki gotują.

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gotuje ogorkowa :)

katsuyoshi, Evanlyn, madziarella88 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja gotuje ogorkowa :)
    No to dzisiaj juz druga osoba ma ogórkową widze :D
    ja mam rybe w sosie smietanowo koperkowym z zmiemniaczkami :D

Evanlyn, Ola_85, madziarella88 lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pycha poprosze o przepis :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co prawdopodobnie nasza ulubiona osoba z forum jest w ciazy i nie odwiedza nas.

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    a wiecie co prawdopodobnie nasza ulubiona osoba z forum jest w ciazy i nie odwiedza nas.
    Coś Ty :O

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • alexmk Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa - szkoda, że nie wiedziałam o istnieniu tej stronki na poczatku cykle tylko dopiero w polowie... ale jeśli w tym miesiacu się nie uda to będę miała możliwość kontrolowania swojego ciała od początku. Jestem osobą mało cierpliwą i to oczekiwanie do momentu kiedy test będzie juz najbardziej wiarygodny wykańcza mnie... a czas na dodatek tak wolno płynie...
    Jeśli chodzi o obiad to ja robię rosół i kotlety mielone z zasmażaną kapustą :) - SMACZNEGO!!!
    Czytam na różnych forach, ale może Wy mi doradzicie - kiedy powinnam wykonać beta hcg?
    Pozdrawiam Was!

Evanlyn, Ola_85, Vesper lubią tę wiadomość

alexmk
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexmk wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa - szkoda, że nie wiedziałam o istnieniu tej stronki na poczatku cykle tylko dopiero w polowie... ale jeśli w tym miesiacu się nie uda to będę miała możliwość kontrolowania swojego ciała od początku. Jestem osobą mało cierpliwą i to oczekiwanie do momentu kiedy test będzie juz najbardziej wiarygodny wykańcza mnie... a czas na dodatek tak wolno płynie...
    Jeśli chodzi o obiad to ja robię rosół i kotlety mielone z zasmażaną kapustą :) - SMACZNEGO!!!
    Czytam na różnych forach, ale może Wy mi doradzicie - kiedy powinnam wykonać beta hcg?
    Pozdrawiam Was!
    Witaj na forum alexmk :) ja robiłam betę dwa dni po spodziewanej @ i już była elegancka ;) a nie wiem kiedy się robi najwcześniej...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    skad takie masz info ???
    Ja zaglądałam na jej wykres wczoraj i nie miala + zaznaczonego.
    Ide dzis sprawdzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj alexmk

Ola sprawdzałam jej wykres i tempka sie utrzymuje ale nie ma testu zrobionego wiec nie sadze ;)

• alexmk Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to jeszcze tyle czekać :( mnie rozniesie od środka :D mimo, że wiem że to za wcześnie wykonałam test wczoraj - to taki impuls był... i oczywiście się doszukuję drugiej kreski i wyzywam ją - no pokaż się no pokaż... a ona uparta i nie chce się pokazać :) chociaż pokazała się biala momentalnie - w miejscu tej drugiej. pozniej pod swiatło też ją było widać...
    dzisiaj mam 8 dzień po najprawdopodobniej owulacji. zastanawiam się żeby się w koncu jakos uspokoic zeby w czwartek pojsc i w poniedzialek powtorzyc...

alexmk
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Witaj alexmk

Ola sprawdzałam jej wykres i tempka sie utrzymuje ale nie ma testu zrobionego wiec nie sadze ;)
    widzialam gdzies na forum ze sie udziela albo pod jakims wykresem

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexmk wrote:
    Kurczę to jeszcze tyle czekać :( mnie rozniesie od środka :D mimo, że wiem że to za wcześnie wykonałam test wczoraj - to taki impuls był... i oczywiście się doszukuję drugiej kreski i wyzywam ją - no pokaż się no pokaż... a ona uparta i nie chce się pokazać :) chociaż pokazała się biala momentalnie - w miejscu tej drugiej. pozniej pod swiatło też ją było widać...
    dzisiaj mam 8 dzień po najprawdopodobniej owulacji. zastanawiam się żeby się w koncu jakos uspokoic zeby w czwartek pojsc i w poniedzialek powtorzyc...
    mi sie wydaje ze ok 9-12 dpo

km5s8ribs34fnes6.png
  • alexmk Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ola_85 :) trzymajcie i za mnie kciuki :)

alexmk
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexmk wrote:

Witamy Alex.

Powiem ci tak. Zdecydowanie rozumiem niecierpliwosc, chyba kazna z mas jej doswiadcza w mniejszym lub wiwkszym stopniu. Moja opinia jest taka, że jeżeli nie ma się historii z poronieniami to uważam że robienie bety przed @ nie ma sensu robić. Tylko dodatkowy stres, bo jak wyjdIe malutka to zaraz stres że coś nie tak. Jak wyjdzie niewystarczająca to i tak myśli przychodza- a może za wcześnie. I cały czas się tylko organizm stresuje.

Oczywiście nikt nikomu nie zabroni robić bety :) moje zdanie jest takie żeby starać się poczekać do terminu @ bo np mnie by to dodatkowo nakrecalo i stresowalo, gdybym wcześniej miała robić. ale jeżeli uwazasz że Tobie to pomoże to masz święte prawo żeby się w ten sposób uspokoic :)

Ola_85, Evanlyn lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ