Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn jestes mojego wzrostu :) ja mam 158 i wage po pierszej ciazy 65 :/ przytyłam w ciazy 10 kg i nie zrobilam nic z tym lenistwo.

Evanlyn lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Evanlyn jestes mojego wzrostu :) ja mam 158 i wage po pierszej ciazy 65 :/ przytyłam w ciazy 10 kg i nie zrobilam nic z tym lenistwo.
    Ja przytyłam jak typowa żona zaraz po ślubie :P brałam ślub w lipcu a że byliśmy studentami i mieliśmy jeszcze dwa mies wakacji to były to dwa miesiące niekończącej się imprezy bo każdy z nowożeńcami chciał :) piwko się lało i tak brzuszek urósł + drastyczna zmiana diety, moja teściowa lubi tłusto gotować i dopiero rok po ślubie zaczęłam gotować to co mi pasuje albo mówię teściowej wprost że ja tego nie jem ;) na początku wiadomo ne chciałam podpaść :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka tylko chwile mnie nie bylo a juz tlumy :D
    Ja małego uspałam i wstawiłam sobie obiadek :D

Evanlyn, Ola_85 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Kurka tylko chwile mnie nie bylo a juz tlumy :D
    Ja małego uspałam i wstawiłam sobie obiadek :D
    U mnie szybki obiad był bo popołudniu wychodzę do koleżanki, zrobię sobie krótki spacer kości rozprostować :D także ja już po obiedzie :D

katsuyoshi, Ola_85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę nadrabiać na wspólnej i singielkę ;)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Będę nadrabiać na wspólnej i singielkę ;)
    To ci dobrze a ja siedze w tych 4 scianach obecnie sama bo maly spi a za oknem tak leje że masakra :/
    Jedyne co czekam na obiad bo jestem glodna, rybka sie juz piecze,zmieniaczki gotują.

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gotuje ogorkowa :)

katsuyoshi, Evanlyn, madziarella88 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja gotuje ogorkowa :)
    No to dzisiaj juz druga osoba ma ogórkową widze :D
    ja mam rybe w sosie smietanowo koperkowym z zmiemniaczkami :D

Evanlyn, Ola_85, madziarella88 lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pycha poprosze o przepis :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co prawdopodobnie nasza ulubiona osoba z forum jest w ciazy i nie odwiedza nas.

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    a wiecie co prawdopodobnie nasza ulubiona osoba z forum jest w ciazy i nie odwiedza nas.
    Coś Ty :O

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • alexmk Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa - szkoda, że nie wiedziałam o istnieniu tej stronki na poczatku cykle tylko dopiero w polowie... ale jeśli w tym miesiacu się nie uda to będę miała możliwość kontrolowania swojego ciała od początku. Jestem osobą mało cierpliwą i to oczekiwanie do momentu kiedy test będzie juz najbardziej wiarygodny wykańcza mnie... a czas na dodatek tak wolno płynie...
    Jeśli chodzi o obiad to ja robię rosół i kotlety mielone z zasmażaną kapustą :) - SMACZNEGO!!!
    Czytam na różnych forach, ale może Wy mi doradzicie - kiedy powinnam wykonać beta hcg?
    Pozdrawiam Was!

Evanlyn, Ola_85, Vesper lubią tę wiadomość

alexmk
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexmk wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa - szkoda, że nie wiedziałam o istnieniu tej stronki na poczatku cykle tylko dopiero w polowie... ale jeśli w tym miesiacu się nie uda to będę miała możliwość kontrolowania swojego ciała od początku. Jestem osobą mało cierpliwą i to oczekiwanie do momentu kiedy test będzie juz najbardziej wiarygodny wykańcza mnie... a czas na dodatek tak wolno płynie...
    Jeśli chodzi o obiad to ja robię rosół i kotlety mielone z zasmażaną kapustą :) - SMACZNEGO!!!
    Czytam na różnych forach, ale może Wy mi doradzicie - kiedy powinnam wykonać beta hcg?
    Pozdrawiam Was!
    Witaj na forum alexmk :) ja robiłam betę dwa dni po spodziewanej @ i już była elegancka ;) a nie wiem kiedy się robi najwcześniej...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    skad takie masz info ???
    Ja zaglądałam na jej wykres wczoraj i nie miala + zaznaczonego.
    Ide dzis sprawdzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj alexmk

Ola sprawdzałam jej wykres i tempka sie utrzymuje ale nie ma testu zrobionego wiec nie sadze ;)

• alexmk Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to jeszcze tyle czekać :( mnie rozniesie od środka :D mimo, że wiem że to za wcześnie wykonałam test wczoraj - to taki impuls był... i oczywiście się doszukuję drugiej kreski i wyzywam ją - no pokaż się no pokaż... a ona uparta i nie chce się pokazać :) chociaż pokazała się biala momentalnie - w miejscu tej drugiej. pozniej pod swiatło też ją było widać...
    dzisiaj mam 8 dzień po najprawdopodobniej owulacji. zastanawiam się żeby się w koncu jakos uspokoic zeby w czwartek pojsc i w poniedzialek powtorzyc...

alexmk
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Witaj alexmk

Ola sprawdzałam jej wykres i tempka sie utrzymuje ale nie ma testu zrobionego wiec nie sadze ;)
    widzialam gdzies na forum ze sie udziela albo pod jakims wykresem

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexmk wrote:
    Kurczę to jeszcze tyle czekać :( mnie rozniesie od środka :D mimo, że wiem że to za wcześnie wykonałam test wczoraj - to taki impuls był... i oczywiście się doszukuję drugiej kreski i wyzywam ją - no pokaż się no pokaż... a ona uparta i nie chce się pokazać :) chociaż pokazała się biala momentalnie - w miejscu tej drugiej. pozniej pod swiatło też ją było widać...
    dzisiaj mam 8 dzień po najprawdopodobniej owulacji. zastanawiam się żeby się w koncu jakos uspokoic zeby w czwartek pojsc i w poniedzialek powtorzyc...
    mi sie wydaje ze ok 9-12 dpo

km5s8ribs34fnes6.png
  • alexmk Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ola_85 :) trzymajcie i za mnie kciuki :)

alexmk
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexmk wrote:

Witamy Alex.

Powiem ci tak. Zdecydowanie rozumiem niecierpliwosc, chyba kazna z mas jej doswiadcza w mniejszym lub wiwkszym stopniu. Moja opinia jest taka, że jeżeli nie ma się historii z poronieniami to uważam że robienie bety przed @ nie ma sensu robić. Tylko dodatkowy stres, bo jak wyjdIe malutka to zaraz stres że coś nie tak. Jak wyjdzie niewystarczająca to i tak myśli przychodza- a może za wcześnie. I cały czas się tylko organizm stresuje.

Oczywiście nikt nikomu nie zabroni robić bety :) moje zdanie jest takie żeby starać się poczekać do terminu @ bo np mnie by to dodatkowo nakrecalo i stresowalo, gdybym wcześniej miała robić. ale jeżeli uwazasz że Tobie to pomoże to masz święte prawo żeby się w ten sposób uspokoic :)

Ola_85, Evanlyn lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ