X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Anulka24 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    A mogłabyś zrobić tak żeby było widać tylko te kreski tak z bliska? bo hmm no nie wiem

Nie mogę właśnie zrobić innego zdjęcia bo z tego wszystkiego wyrzuciłam go do kosza :( Jezuniu jak ja bym chciała być w ciąży. I mam nadzieje ze to krwawienie skąpe a nie okres to był.

Anulka24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka24 wrote:
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/c503194a8c897ad2 i robiłam dzień przed miesiączka. I powiem Wam ze dostałam jasno czerwonego krwawienia ale ten okres był skąpy. Inny niż zwykle i zero boli podbrzusza czy czego kolwiek tam. I choćby to miałby być okres to wiecie dziewczyny zazwyczaj kobiety mają sucho po mniemanym okresie a ja mam mokro. Gęsty, biały i rozciągliwy sluz to raz. Dwa mam bóle w okolicach pachwiny i ból kości ogonowej i tak samo mam bóle piersi a już dawno powinnam ich już nie mieć skoro byłby to okres. :( i nie wiem co mam myśleć. Widzicie co kolwiek na tym teściku?
    Ja niestety nic na nim nie widze po za jedną kreską... robiłas dzien przed @ wiec jesli jest ciaza to powinna byc druga widac juz dosyc ladnie a tutaj przygladam sie bardzo twojemu zdjeciu i nic nie widac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole to przepraszam ze sie teraz nie odzywam ale przygotowywałam sobie na obiad aby potem tylko wstawic no i na bigos szykowałam i kapusty wstawiłam itp.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ja niestety nic na nim nie widze po za jedną kreską... robiłas dzien przed @ wiec jesli jest ciaza to powinna byc druga widac juz dosyc ladnie a tutaj przygladam sie bardzo twojemu zdjeciu i nic nie widac.
    NO ja też robiłam dzień przed @, kreska była nie tak mocna jak kontrolna ale była widoczna...

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    NO ja też robiłam dzień przed @, kreska była nie tak mocna jak kontrolna ale była widoczna...
    no ja robilam 2 dni przed @ i byla kreseczka slaba ale widoczna.

• Anulka24 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Kurcze ale jeszcze dziewczyny zatestuje. Może akurat.

Anulka24
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka24 wrote:
    Nie mogę właśnie zrobić innego zdjęcia bo z tego wszystkiego wyrzuciłam go do kosza :( Jezuniu jak ja bym chciała być w ciąży. I mam nadzieje ze to krwawienie skąpe a nie okres to był.
    Przykro mi :( ale nie możesz się załamywać. widzę że masz dopiero 24 lata, tak? macie jeszcze dużo czasu :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka24 wrote:
    :( Kurcze ale jeszcze dziewczyny zatestuje. Może akurat.
    Nie chce Cie całkiem załamywać ale ja też testowałam w czasie @ bo byłą dziwnie skąpa ale okazało się że nic z tego :/

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nic nie widze ;/

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka24 wrote:
    ja rowniez nie widze nic procz jednej :(

km5s8ribs34fnes6.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie łam się, zrób betę, to da Ci pewność na 100% w tę lub drugą stronę, szkoda nerwów na sikańce.

Anulka24 lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Anulka24 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za wsparcie. No trudno jeśli się okaże że to nie fasolka to bd próbować dalej. I tak mam 24 lata ale bardzo juz mi się marzy mieć dzidziusia. Tym bardziej ze że swoim jesteśmy już ponad 7 lat. Kochamy się i chcemy owoc tej naszej miłości. Ale widocznie jeszcze nie jest pisana Nam fasoleczka. A po drugie jestem po ciężkiej operacji embolizacji tetniaka mozgu. Może to też ma jakiś wpływ na zaciazenie.

Anulka24
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym cyklu nawwet testu nie kupie hee chyba ze po 40 dniach jak nie dostane okresu to wtedy zaczne sie tym interesowac.Wyrzuciłam z głowy starania.

km5s8ribs34fnes6.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojna głowa, może jesteś za bardzo zestresowana i zasmucona staraniami? Poczytaj rady ojca Sroki ;) ja zaczynam starania dopiero od przyszłego cyklu, ale to, co on tam radzi samo w sobie wprawia mnie w dobry nastrój :) np, że powinnaś być po sprzątaniu całego domu, umęczona i wtedy brać się za próbę :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Hej, dziewczyny, wpadam na chwilę, bo mam jeszcze robotę, ale widzę, ze martwicie się owu.

Ja mam podejrzenie PCOs. Mam obraz prawego jajnika PCO, ale oba owulują i sądząc po wynikach proga, nieźle.
    Ale coś w hormonach jest.

Anusia, ja też sama zaczęłam badania.
    Zrób jeszcze:
    -badanie tarczycy (TSH wraz z FT3, FT4 - to na NFZ u rodzinnego; oprócz tego anty TG i antyTPO kontrolnie); tarczyca w ciąży to podstawa - od tarczycy zależy też płodność (chyba, ze już badałaś)

- prolaktynę 7dc (zbyt wysoka blokuje owu)

- androgeny (ja miałam wolny testosteron i DHEAs 2-5 dc; potem androstendion).
    androgeny wyszły mi podwyższone (androgeny są podwyższone przy PCOs), stąd moja dalsza diagnostyka (od tego stosunku LH i FSH już się odchodzi w diagnostyce, szuka się głębiej przyczyny).

aby stwierdzić PCOs mam jeszcze zrobić (to już tylko na skierowanie) krzywą cukrową i insulinową oraz kortyzol, androstendion i DHEAs po dexamethasonie (chodzi o to, na jakim tle są problemy, czy związane z insuliną czy z nadnerczami)

Dopiero wtedy będę mogła powiedzieć, że to faktycznie mam, czy nie ;)
    pewnie mam, ale lekką wersję ;), bo owu jednak jest i druga faza cyklu też niezła.

dla endo w drugiej fazie badałam 3 razy progesteron od 20 dc (7dpo, 9 dpo, 11 dpo); dla niej mam też zrobić monitoring cyklu o USG jamy brzusznej.

Owu jest, pomagam jej suplementami (przy PCOs selen, cynk, inofolic), na prolaktynę, która blokuje owu stosuję niepokalanka. Pomagają mi też zioła ojca sroki nr 3 pite do owu.
    Jestem też na diecie na Hashi i diecie o obniżonym IG (a w każdym razie się staram :P).

Jest nieźle, więc proszę: don't panic! wszystko jest do opanowania!

No i wiadomo, dobry lekarz :)

Madziulla, ja miałam polipa dwa lata temu, a nie plamiłam...
    wg mnie to może być bardzie stan zapalny...

jak mi coś jeszcze wpadnie do łba, to napiszę ;)
    Vesper jestes prawdziwa skarbnicą wiedzy ;) Tarczycowe tez zrobilam, ale jakos mną tak nie wstrzasnely jak tamte

TSH 3,49 (pół roku temu było 4,01, ale nic z tym nie robilam)
    FT3 3,20
    FT4 1,11 (według Twojego kalkulatora ft4-23,38% natomiast ft3- 31,58%)
    W poniedzialek mam wizyte u gin i zobacze jak mi sie z nia bedzie gadalo, co poradzi. Ale mysle ze napewno tez wezme sie za te pozostale badania zeby juz wiedziec na czym stoje. Bardzo Ci dziekuje za odpowiedź <3 Trzymam za Ciebie mocno kciuki, oby ten wysilek przyniosl zamierzony rezultat <3

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jak ucichlo... Dziewczyny nie musicie milknać przez moje zale! :P

missy83 lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Anulka24 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 :)

Anulka24
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka24 wrote:
    anusia24 :)
    Zauważylam :) <3

p19uskjoxacp4928.png
  • Anulka24 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Zauważylam :) <3

NAPRAWDE?? Chociaż Ty jedna :-*

anusia24, Bobitta lubią tę wiadomość

Anulka24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Ja jestem po owulce. I się zastanawiam czy zacząć brać luteinę czy nie. Rozmawiałam dziś z ginem przez tel.,już relacjonowałam na poprzedniej stronie...
    Mam krótkie cykle - to nawet jakby mi się cykl wydłużył o te 2 lub więcej dni,to wielkiej różnicy co do średniej długości cyklów by to nie zrobiło.
    Niby lekarz mi powiedział: że najpierw niech pani zajdzie w ciążę,a potem niech suplementacja prog.w razie czego właśnie... Jakoś on uważa,że jak owulka doszła do skutku,endometrium pogrubione,to z progiem problemu nie ma,że "zaczął działać"..
    ...a ja mam obawy,że właśnie jakby wystąpił niedobór prog to w czasie trwania II fazy by nie udało się z zagnieżdżeniem/ utrzymaniem ....
    Ja uważam, że pomaga. Gdyby moja siostra nie brała to i pierwszą i drugą córcię by straciła.

missy83 lubi tę wiadomość

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ