X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Anulka24 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    A mogłabyś zrobić tak żeby było widać tylko te kreski tak z bliska? bo hmm no nie wiem

Nie mogę właśnie zrobić innego zdjęcia bo z tego wszystkiego wyrzuciłam go do kosza :( Jezuniu jak ja bym chciała być w ciąży. I mam nadzieje ze to krwawienie skąpe a nie okres to był.

Anulka24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka24 wrote:
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/c503194a8c897ad2 i robiłam dzień przed miesiączka. I powiem Wam ze dostałam jasno czerwonego krwawienia ale ten okres był skąpy. Inny niż zwykle i zero boli podbrzusza czy czego kolwiek tam. I choćby to miałby być okres to wiecie dziewczyny zazwyczaj kobiety mają sucho po mniemanym okresie a ja mam mokro. Gęsty, biały i rozciągliwy sluz to raz. Dwa mam bóle w okolicach pachwiny i ból kości ogonowej i tak samo mam bóle piersi a już dawno powinnam ich już nie mieć skoro byłby to okres. :( i nie wiem co mam myśleć. Widzicie co kolwiek na tym teściku?
    Ja niestety nic na nim nie widze po za jedną kreską... robiłas dzien przed @ wiec jesli jest ciaza to powinna byc druga widac juz dosyc ladnie a tutaj przygladam sie bardzo twojemu zdjeciu i nic nie widac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole to przepraszam ze sie teraz nie odzywam ale przygotowywałam sobie na obiad aby potem tylko wstawic no i na bigos szykowałam i kapusty wstawiłam itp.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ja niestety nic na nim nie widze po za jedną kreską... robiłas dzien przed @ wiec jesli jest ciaza to powinna byc druga widac juz dosyc ladnie a tutaj przygladam sie bardzo twojemu zdjeciu i nic nie widac.
    NO ja też robiłam dzień przed @, kreska była nie tak mocna jak kontrolna ale była widoczna...

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    NO ja też robiłam dzień przed @, kreska była nie tak mocna jak kontrolna ale była widoczna...
    no ja robilam 2 dni przed @ i byla kreseczka slaba ale widoczna.

• Anulka24 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Kurcze ale jeszcze dziewczyny zatestuje. Może akurat.

Anulka24
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka24 wrote:
    Nie mogę właśnie zrobić innego zdjęcia bo z tego wszystkiego wyrzuciłam go do kosza :( Jezuniu jak ja bym chciała być w ciąży. I mam nadzieje ze to krwawienie skąpe a nie okres to był.
    Przykro mi :( ale nie możesz się załamywać. widzę że masz dopiero 24 lata, tak? macie jeszcze dużo czasu :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka24 wrote:
    :( Kurcze ale jeszcze dziewczyny zatestuje. Może akurat.
    Nie chce Cie całkiem załamywać ale ja też testowałam w czasie @ bo byłą dziwnie skąpa ale okazało się że nic z tego :/

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nic nie widze ;/

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka24 wrote:
    ja rowniez nie widze nic procz jednej :(

km5s8ribs34fnes6.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie łam się, zrób betę, to da Ci pewność na 100% w tę lub drugą stronę, szkoda nerwów na sikańce.

Anulka24 lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Anulka24 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za wsparcie. No trudno jeśli się okaże że to nie fasolka to bd próbować dalej. I tak mam 24 lata ale bardzo juz mi się marzy mieć dzidziusia. Tym bardziej ze że swoim jesteśmy już ponad 7 lat. Kochamy się i chcemy owoc tej naszej miłości. Ale widocznie jeszcze nie jest pisana Nam fasoleczka. A po drugie jestem po ciężkiej operacji embolizacji tetniaka mozgu. Może to też ma jakiś wpływ na zaciazenie.

Anulka24
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym cyklu nawwet testu nie kupie hee chyba ze po 40 dniach jak nie dostane okresu to wtedy zaczne sie tym interesowac.Wyrzuciłam z głowy starania.

km5s8ribs34fnes6.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojna głowa, może jesteś za bardzo zestresowana i zasmucona staraniami? Poczytaj rady ojca Sroki ;) ja zaczynam starania dopiero od przyszłego cyklu, ale to, co on tam radzi samo w sobie wprawia mnie w dobry nastrój :) np, że powinnaś być po sprzątaniu całego domu, umęczona i wtedy brać się za próbę :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Hej, dziewczyny, wpadam na chwilę, bo mam jeszcze robotę, ale widzę, ze martwicie się owu.

Ja mam podejrzenie PCOs. Mam obraz prawego jajnika PCO, ale oba owulują i sądząc po wynikach proga, nieźle.
    Ale coś w hormonach jest.

Anusia, ja też sama zaczęłam badania.
    Zrób jeszcze:
    -badanie tarczycy (TSH wraz z FT3, FT4 - to na NFZ u rodzinnego; oprócz tego anty TG i antyTPO kontrolnie); tarczyca w ciąży to podstawa - od tarczycy zależy też płodność (chyba, ze już badałaś)

- prolaktynę 7dc (zbyt wysoka blokuje owu)

- androgeny (ja miałam wolny testosteron i DHEAs 2-5 dc; potem androstendion).
    androgeny wyszły mi podwyższone (androgeny są podwyższone przy PCOs), stąd moja dalsza diagnostyka (od tego stosunku LH i FSH już się odchodzi w diagnostyce, szuka się głębiej przyczyny).

aby stwierdzić PCOs mam jeszcze zrobić (to już tylko na skierowanie) krzywą cukrową i insulinową oraz kortyzol, androstendion i DHEAs po dexamethasonie (chodzi o to, na jakim tle są problemy, czy związane z insuliną czy z nadnerczami)

Dopiero wtedy będę mogła powiedzieć, że to faktycznie mam, czy nie ;)
    pewnie mam, ale lekką wersję ;), bo owu jednak jest i druga faza cyklu też niezła.

dla endo w drugiej fazie badałam 3 razy progesteron od 20 dc (7dpo, 9 dpo, 11 dpo); dla niej mam też zrobić monitoring cyklu o USG jamy brzusznej.

Owu jest, pomagam jej suplementami (przy PCOs selen, cynk, inofolic), na prolaktynę, która blokuje owu stosuję niepokalanka. Pomagają mi też zioła ojca sroki nr 3 pite do owu.
    Jestem też na diecie na Hashi i diecie o obniżonym IG (a w każdym razie się staram :P).

Jest nieźle, więc proszę: don't panic! wszystko jest do opanowania!

No i wiadomo, dobry lekarz :)

Madziulla, ja miałam polipa dwa lata temu, a nie plamiłam...
    wg mnie to może być bardzie stan zapalny...

jak mi coś jeszcze wpadnie do łba, to napiszę ;)
    Vesper jestes prawdziwa skarbnicą wiedzy ;) Tarczycowe tez zrobilam, ale jakos mną tak nie wstrzasnely jak tamte

TSH 3,49 (pół roku temu było 4,01, ale nic z tym nie robilam)
    FT3 3,20
    FT4 1,11 (według Twojego kalkulatora ft4-23,38% natomiast ft3- 31,58%)
    W poniedzialek mam wizyte u gin i zobacze jak mi sie z nia bedzie gadalo, co poradzi. Ale mysle ze napewno tez wezme sie za te pozostale badania zeby juz wiedziec na czym stoje. Bardzo Ci dziekuje za odpowiedź <3 Trzymam za Ciebie mocno kciuki, oby ten wysilek przyniosl zamierzony rezultat <3

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jak ucichlo... Dziewczyny nie musicie milknać przez moje zale! :P

missy83 lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Anulka24 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 :)

Anulka24
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka24 wrote:
    anusia24 :)
    Zauważylam :) <3

p19uskjoxacp4928.png
  • Anulka24 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Zauważylam :) <3

NAPRAWDE?? Chociaż Ty jedna :-*

anusia24, Bobitta lubią tę wiadomość

Anulka24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Ja jestem po owulce. I się zastanawiam czy zacząć brać luteinę czy nie. Rozmawiałam dziś z ginem przez tel.,już relacjonowałam na poprzedniej stronie...
    Mam krótkie cykle - to nawet jakby mi się cykl wydłużył o te 2 lub więcej dni,to wielkiej różnicy co do średniej długości cyklów by to nie zrobiło.
    Niby lekarz mi powiedział: że najpierw niech pani zajdzie w ciążę,a potem niech suplementacja prog.w razie czego właśnie... Jakoś on uważa,że jak owulka doszła do skutku,endometrium pogrubione,to z progiem problemu nie ma,że "zaczął działać"..
    ...a ja mam obawy,że właśnie jakby wystąpił niedobór prog to w czasie trwania II fazy by nie udało się z zagnieżdżeniem/ utrzymaniem ....
    Ja uważam, że pomaga. Gdyby moja siostra nie brała to i pierwszą i drugą córcię by straciła.

missy83 lubi tę wiadomość

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ