X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Oby już niedługo. Nie lubię, jak lekarz czegoś nie dopowie :D i nie wiesz, czy jak za tydzień nie przejdzie, to się do niego dobijać, czy nie :D a ja zapomniałam zapytać, bo mnie zbił z pantałyku tym tekstem, że będzie mi ciężko zajść w ciąże :D
    Znam to :) ja biorę luteinę i do tej pory nie wiem na co dokładnie bo jest kilka opcji :D bo mi nie powiedziała :D dzisiaj stwierdziłam że chyba na wszystko :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś bierzesz, znaczy to, że bierzesz to na coś :P
    Ja mam ten problem, że to była wizyta "grzecznościowa" załatwiona przez męza wujka (ginekolog) u jego kolegi w szpitalu onkologiczno-ginekologicznym. I nawet nie wiem, czy ten Pan się takimi pierdołami zajmuje, skoro to onkolog :D

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, wcinaj grzecznie lutkę, nie zaszkodzi Ci :)

Natka, Bobitta, dobrze radzi odnośnie lekarzy i luzu, ale wiadomo, że jak np ma się swoje latka (jak ja ;)), to człowiek woli wcześniej wiedzieć, co w macicy piszczy i działać :P

u mnie dobrze działa dieta (mówi się, że na płodność ma wpływ równowaga organizmu, a dieta prozdrowotna temu służy), co więcej, nie wszystkie leki ponoć działają, jeśli nie ma diety.

pietruszkanatki, Bobitta, missy83, Selja lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper, ja mam 24, więc mam świadomość, że nie jest źle, ale mąż ma straszne parcie (30 mu stuknęła). Dieta...staram się bardzo, biorę kwas foliowy, piję czystek, jem dużo warzyw i uprawiam sport, ale do tego jem słodycze chyba z 5 razy dziennie i chyba to mi troszkę miesza.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Anulka24 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane Kobietki. Szukałam odpowiedniego forum. Co tam u Was? Ja z moim narzeczonym staramy się o dzidzia ponad dwa lata. I mam nadzieje ze nam się wkoncu udało.

Evanlyn, Ola_85 lubią tę wiadomość

Anulka24
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Madziulla, ja miałam polipa dwa lata temu, a nie plamiłam...
    wg mnie to może być bardzie stan zapalny...

jak mi coś jeszcze wpadnie do łba, to napiszę ;)

Nie, no trochę żartowałam, od razu nie zakładam, że mam te polipy.
    Zresztą miałam trylion razy usg 3d, na którym zresztą lekarz wykrył mi nieprzeszkadzającego mięśniaka, więc myslę, że polipy tez by widział ( a może nie znam się i jestem w błędzie )
    U mnie plamienie zaczyna się kilka dni po (stwierdzonej) owulacji.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Anulka24 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak mogę pokazać wam dziewczynki swój teścik? Bo wiecie bo juz nie wiem czy ubzduralam sobie ten cień kreseczki czy co. ;(

Anulka24
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Anulka24
    tez mam taka nadzieje :*

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Przykro mi. Nieraz to mi głupio że inni starają się tak długo a mi to przyszło tak łatwo...nawet głupio mi pocieszać :( Czy to to PCO ma na to takie wielki wpływ?
    No coś Ty, ciesz się swoim szczęściem, nie powinno być Ci w ogóle głupio! :)
    No wiadomo, policystyczne jajniki nie mają dobrego wpływu na zajście w ciążę :/

Evanlyn lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka24 wrote:
    Kurcze jak mogę pokazać wam dziewczynki swój teścik? Bo wiecie bo juz nie wiem czy ubzduralam sobie ten cień kreseczki czy co. ;(
    Zrób zdjęcie i wrzuć na http://www.fotosik.pl/ i podaj nam link

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper "piękne" streszczenie ;) Ale właśnie niestety tak to wygląda u wielu z nas.

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape ma rację !
    Evanlyn nie możesz sobie wurzucać i obwiniać się, że Tobie wyszło tak o.
    Ja się starałam dłużej niż Ty, ale krócej niż inni.
    Każda ma swój czas. Każda znajdzie szczęście wtedy kiedy ma znaleźć.
    Ja np widocznie musiałam dojrzeć (prznajmniej tak mi się wydaje) do tego że nie ważny chłopak cz dziewczynka ważne żeby było zdrowe i żeby było. Może w moim przypadku o to chodziło... Inne będą się borykać z problemami zdrowotnymi ale umocnią swój związek z partnerem. Myśle że wszystko ma jakiś ukryty sens, który po czasie będzie widoczny.

Evanlyn, missy83, Ola_85, Vesper, anusia24 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    agape ma rację !
    Ja np widocznie musiałam dojrzeć (prznajmniej tak mi się wydaje) do tego że nie ważny chłopak cz dziewczynka ważne żeby było zdrowe i żeby było. Może w moim przypadku o to chodziło... Inne będą się borykać z problemami zdrowotnymi ale umocnią swój związek z partnerem. Myśle że wszystko ma jakiś ukryty sens, który po czasie będzie widoczny.
    Amen! ;)

Bobitta, Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

PCO
    wysoka prolaktyna
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    agape ma rację !
    <3 <3 <3

Bobitta, Vesper lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka,
    pokaż teścik i powiedz, ile dni po stosunku go robiłaś, każda z nas sporo testowała (ja np. jak jeszcze nie chciałam zajść w ciążę, a teraz chcę-ah te baby...)

Bobitta, Evanlyn lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Anulka,
    pokaż teścik i powiedz, ile dni po stosunku go robiłaś, każda z nas sporo testowała (ja np. jak jeszcze nie chciałam zajść w ciążę, a teraz chcę-ah te baby...)
    hehehe ja to zawsze przed ślubem miałam "o Boże oby był negatywny! ale Boże ile bym dała żeby był pozytywny!" panika, kłębek myśli i mieszane uczucia :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Anulka24 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/c503194a8c897ad2 i robiłam dzień przed miesiączka. I powiem Wam ze dostałam jasno czerwonego krwawienia ale ten okres był skąpy. Inny niż zwykle i zero boli podbrzusza czy czego kolwiek tam. I choćby to miałby być okres to wiecie dziewczyny zazwyczaj kobiety mają sucho po mniemanym okresie a ja mam mokro. Gęsty, biały i rozciągliwy sluz to raz. Dwa mam bóle w okolicach pachwiny i ból kości ogonowej i tak samo mam bóle piersi a już dawno powinnam ich już nie mieć skoro byłby to okres. :( i nie wiem co mam myśleć. Widzicie co kolwiek na tym teściku?

Anulka24
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka24 wrote:
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/c503194a8c897ad2 i robiłam dzień przed miesiączka. I powiem Wam ze dostałam jasno czerwonego krwawienia ale ten okres był skąpy. Inny niż zwykle i zero boli podbrzusza czy czego kolwiek tam. I choćby to miałby być okres to wiecie dziewczyny zazwyczaj kobiety mają sucho po mniemanym okresie a ja mam mokro. Gęsty, biały i rozciągliwy sluz to raz. Dwa mam bóle w okolicach pachwiny i ból kości ogonowej i tak samo mam bóle piersi a już dawno powinnam ich już nie mieć skoro byłby to okres. :( i nie wiem co mam myśleć. Widzicie co kolwiek na tym teściku?
    A mogłabyś zrobić tak żeby było widać tylko te kreski tak z bliska? bo hmm no nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 18:57

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka,
    ja niestety ale tu nic nie widzę, może to zależy od ustawień monitora. Co mogę powiedzieć? Z jakim lekarzem, czy położną nie rozmawiam, to mówią, że lepiej robić test nawet kilka dni po terminie spodziewanej miesiączki, jeśli Ci się spieszy, to beta HCg w laboratorium.
    Co do drugiej części Twojego postu, miałam raz dokładnie takie same objawy, ogromnie gęsty śluz i było go baardzo dużo, ból pleców i piersi. Okazało się, że miałam jakieś wahania hormonów i zapalenie w organizmie.
    Ale nie poddawaj się, jeśli myślisz, że możesz być w ciąży, idź do laboratorium, ale z chłodną głową, im później tym lepiej, może poczekaj jeszcze ze 2-3 dni.

Anulka24, Vesper lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, dokładnie, bo "jak to będzie wyglądało z brzuchem do ślubu" :D a teraz? Gdzie ten brzuch? :D

yuudyx8dhaa1o8es.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ