Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj idę do ginekologa, zobaczymy co mi powie. Lepiej, żebym tą owulację miała na dniach bo w Środę mój wyjeżdża i nie będzie przytulanek..

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie mozesz miec niedługo skoro sluz jest wodnisty... ;)

p19uskjoxacp4928.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze jednak to fasolka??

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na usg chyba pojde w piatek badz czwartek ale boje sie ze pomomo pozytywnej bety cos bedzie nie tak,na serduszko jest jeszcze pewnie za wczesnie.

km5s8ribs34fnes6.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja serduszko zobaczyłam w 5t6d, ale to różnie bywa. Ale lęk że coś jest nie tak póki co towarzyszy mi przed każdym usg, takie ciąży uroki, człowiek się ciągle boi i zastanawia czy wszystko ok. Trzeba wierzyć, że fasolki są silne i zdrowe.
    Szarlotka, Aniu trzymam kciuki niezmiennie za Was! :)

anusia24 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta a jak u ciebie?jak sie czujesz?

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczynki zycze Wam aby ten lęk był jak najmniejszy <3 Napewno wszystko bedzie dobrze :) Martta bardzo dziekuje :) Szczerze mowiac to juz zwatpilam w to ze uda nam sie w najblizszych miesiacach zajsc w ciaze bo jednak caly czas chodzimy nerwowi jak bomby zegarowe a to raczej tym sprawom nie sprzyja...No i w sumie chyba juz tak na serio zaczynam sie z tym godzic ze w najblizszym czasie nic z tego nie bedzie. Ale wiadomo... nie poddajemy sie. A jak tutaj sobie wchodze i widze ze Wam sie udaje to jakos tak cieplej na serduchu :D

p19uskjoxacp4928.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniusia poddawać sie nie wolno, ale odpuścić trochę czasem dobrze, mi pomogło ;-)
    Ja czuję sie znosnie, chociaż do normalnego samopoczucia daleko, mdłości trochę się zmniejszyły i lepiej nie będę krakala, no i zmęczenie cały czas. Piersi juz większe, nowy stanik no i spodnie bo w stare sie nie dopinam hehe. Ehhh, mam nadzieję, ze nadchodzi pomalu ten lepszy czas "rozkwitu" o którym tyle słyszałam.
    No i wkurzajacy kaszel jeszcze resztka czasami atakuje...a bąbel ma obecnie 2,4 cm :-)
    Podczytuje tu Was i staram sie być na bieżąco, bo kibicuję z całego serducha!

o148p07w5riqasy7.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na kiedy masz termin??

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie niby kolejny trymestr jest bardzo super :D Ach... te uroki ciazy :) Rosnijcie zdrowo! Ta choroba to sie Ciebie uczepila... A co do spodni... Trudno zostaną na za rok! ;)
    Fajnie, że jesteś z nami!<3 Mowi sie ze kobiety w ciazy przynoszą szczęście, a więc... poprosze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 19:13

martta lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszałam, że jak dotykasz brzuszka kobiety która jest w 6 miesiącu to jest prawdopodobieństwo ze niedługo Ciebie też to spotka :D U kuzynki mojego męża sie to sprawdziło, więc jak macie możliwość dotykajcie ile możecie!! :D
    Ja już podotykalam i czekam na cud haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 19:17

Szarlotka123, anusia24 lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta95 no to trzymam kciuki! :-) mi termin wychodzi póki co na 14 września.
    Przesyłam dużo ciążowych zarazkow i wiruskow Anusia! :-) dzięki dziewczyny za dobre słowa :-*

Szarlotka123, anusia24 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie marta, jak się czujesz?
    Ola, będzie dobrze :*
    Anusia, lepiej się tak nastawić to potem się pozytywnie zaskoczysz.
    Ja właśnie wróciłam od lekarza ;)

anusia24 lubi tę wiadomość

• marta95 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki martta! Przyda się :) tobie też dużo zdrówka i dla maleństwa :*

martta lubi tę wiadomość

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka i jak tam?

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest płyn w zatoce douglasa, brak pęcherzyka dominującego i tworzące się ciałko żółte- czyli jestem po owu ;)
    Zastanawia mnie tylko jedno odnośnie dupka. Kazała mi go odstawić po 25 dc i czekać z testowaniem do 28 czyli do Niedzieli. Ale wszystko wskazuje na to, że owu była jakoś teraz albo dzisiaj albo wczoraj więc na test w 28 dc będzie jeszcze za wcześnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 21:24

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no to powiem Ci ze jestem zdziwiona bo wykres nie jest jednoznaczny, ale skoro tak to trzeba uzbroic sie w cierpliwosc :) No ja nie wiem mi tez powiedziala moja gin ze mam robic testy od razu po skonczeniu brania luteiny (tj. gdzies 26dc), no ale przy moich zazwyczaj bardzo dlugich cyklach takie testowanie i tak niczego nie pokaze. Ba. Nawet gdybym cykle miala 28 dniowe to raczej by nie pokazalo :P Tez sie zastanawialam ostatnim razem jaki to ma sens i zrobilam ten test tak jak mowila no ale wynik byl wiadomy... :P

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam zdziwiona i to bardzo. Ale tempka na razie wzrasta na nowo, śluz trochę inny więc chyba jednak już po ;) W końcu! Teraz zostaje nam tylko czekać ;) No i właśnie nie wiem co robić z tym dupkiem bo przecież jak dojdzie do krwawienia z odstawienia to jednocześnie do poronienia wczesnej ciąży.. Kurcze nie wiem..

• martta Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka ja zrobiłam tak, że też miałam odstawić dupka 26dc i tego dnia zrobiłam test, tak jak wcześniej pisałam wyszedł mi pozytywnie wtedy ten z rossmanna Facelle, a te apteczne to cień cienia był, a tam wyraźna druga kreska. Ale i tak chciałam przeciągnąć tego dupka jeden dzień na wszelki wypadek, to nic takiego się nie stanie, tylko okres może się wtedy przesunąć o ten jeden dzień a i tak nie musi.

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba tak zrobię. Pobiorę go dłużej ;)
    Nie wiem czemu ale jestem jakoś pozytywnie nastawiona..

Ola_85 lubi tę wiadomość

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ