Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bardzo dobrze :) Moze akurat sie uda,nigdy nie wiadomo :)
    A ja mam pytanie techniczne :P Wiecie moze w jakich godzinach najlepiej brac luteine, czy to ma w ogole jakies znaczenie?

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dwie godziny przed spaniem. A w dzień to nie wiem, na ulotce nie ma napisane? Ile razy dziennie Kochana?

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie w ulotce nie ma nic na temat pory tylko ile razy dziennie w jakich przypadkach. No a mi gin napisala na karteczce 2 tabletki dziennie przez 10 dni. No a ze ja zwykle u lekarzy jestem zestresowana to i nie dopytalam jak z tym dokladnie jest. Wiec w poprzednim cyklu bralam 2 na raz w poludnie... :/

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, to nie tak xDD
    Dwa razy dziennie czyli rano i wieczorem, najlepiej co 12 godzin ;)

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no wlasnie rozne kombinacje rozwazalam az w koncu stwierdzilam ze juz sama nie wiem :P Za 2 dni zaczynam znow brac dlatego poruszylam temat :) dzieki za sugestie :D :)

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Ania, uwielbiam Cię :D

anusia24 lubi tę wiadomość

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 :P

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje czy wam też wyszło jakieś dziwne coś na sutkach? Zauważyłam, że wyszły mi takie jasne plamki na sutkach i przez nie bardzo mnie bolą..

• martta Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jednym z pierwszych objawów który dał mi do myślenia przed testowaniem były ciemne obwódki naokoło sutków. Ale żadnych bolących plamek nie miałam, poza tym, że piersi dość mocno cały czas dają o sobie znać..

o148p07w5riqasy7.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak biust jest tak obolały ze dotknac sie nie da.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wysyłam wam ciazowe wiruski :) &&&&&&&&&&&&&

Meg0809, anusia24 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyłajcie Kochane :*
    Ja mam takie sutki i piersi tylko wtedy jak się je dotknie ;)
    Ale chyba przyjdzie @..

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Olu :) Ale u mnie kryzys od 3 dni ciagle sie klocimy i wypominamy sobie rozne dziwne rzeczy... Oczywiscie w dniach kiedy trzeba najbardziej dzialac... Takze marnie to widze ;/

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z tymi facetami.. Ta pogoda chyba tak na nich działa, tylko by się kłócili..
    Nie przejmuj się Kochana :* Do owulacji się musicie pogodzić <3

• martta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Dzieki Olu :) Ale u mnie kryzys od 3 dni ciagle sie klocimy i wypominamy sobie rozne dziwne rzeczy... Oczywiscie w dniach kiedy trzeba najbardziej dzialac... Takze marnie to widze ;/
    Aniu, tak to niestety z nimi jest, że w najmniej oczekiwanym momencie jakieś afery. A może po prostu jak u nas było napięcie przed staraniami w powietrzu wisi i wtedy o aferę łatwiej?
    Nic się nie bój u nas w szczęśliwym cyklu dzień przed owu była kłótnia, płacze i inne, potem pogodzenie i wyszła fasolka ;)

Szarlotka123, anusia24 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wczoraj były niesnaski, ja płakałam jak głupia i najlepsze jest to, ze sama nie wiem o co.. A dzisiaj taki Kochany wstał, śniadanie zrobił. Przejdzie, oni muszą sobie przemyśleć swoje sprawy i potem przychodzą jak kot z podkulonym ogonem ;)
    Właśnie miałam mówić, najlepsze w kłóceniu jest to, ze można się pogodzić :D

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta no wlasnie, no wlasnie... :) Mam nadzieje że ta owulacja przesunela mi sie chociaz dzien dwa, zeby chociaz dzisiaj nie przyszla ;) No a takie pogodzenie sie to moze faktycznie okazac sie skuteczne :D Poprawilas mi humor! :)

Szarlotka123, martta lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Martta no wlasnie, no wlasnie... :) Mam nadzieje że ta owulacja przesunela mi sie chociaz dzien dwa, zeby chociaz dzisiaj nie przyszla ;) No a takie pogodzenie sie to moze faktycznie okazac sie skuteczne :D Poprawilas mi humor! :)
    zawsze do usług! :)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak ma być ;) Nie można się smutać przed tak ważnym dniem ;)
    Marta, co u Ciebie?

• martta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy to ja jestem wywołana do tablicy ;) wybrałam sobie mało oryginalny nick hehe :) u mnie w miarę, czekam z niecierpliwością na piątkowe popołudnie, bo mam wizytę u gina i zobaczę jak się ma Fasolek. Ale tak naprawdę to czekam trochę w zawieszeniu na usg genetyczne 4 marca, strasznie się boję że przez te chorobę której się nie mogłam pozbyć przez prawie cały miesiąc (zaczęło się od gorączki tydzień po owulacji i choroby, skończyło dwa tygodnie temu na braniu antybiotyku) coś jest nie tak. Zresztą sama lekarka powiedziała, że martwi ją ta infekcja bo to na początku zawsze niedobrze, ale zobaczymy dalej i mam się nie martwić. Łatwo powiedzieć.... ale nie pozostaje nic innego jak czekać do 04 marca.... Wtedy dopiero tak na 200% będę skakać pod sufit z radości jak się okaże że wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 13:31

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ