Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny we wtorek miałam wizytę kontrolną u mojej gin, wszystko jest wporządku dała Nam zielone światło na starania. Stwierdziła, że nie ma co czekać i tak będę dostawała zastrzyki i już biorę kwas foliowy na receptę i witaminy. Jeszcze wizyta u pani genetyk 17 maja i badania kariotypu i na trombofile, zobaczymy co powie pani genetyk i wtedy ruszamy do działania. Ale dodała mi moja gin skrzydeł. Byłam u niej chyba z 40 min, obojętnie co wyjdzie z badań to i tak będę miała zastrzyki, w sumie to nie ma znaczenia co wychodzi z badań genetycznych to i tak jest uśmiech losu i przypadek. Nawet in vitro nie jest w stanie pomóc i zapobiec jak się rozwija dziecko i jak się dzielą komórki. Trzeba mieć po prostu kupę szczęścia.
Szarlotka123, Vesper lubią tę wiadomość
-
anusia24 wrote:Bardzo dziekuje mysle ze w tej sytuacji kciuki sie przydadza Chociaz cos mi mowi ze to znow falszywy alarm... Dokladnie Pierzynka, lepiej sie pozytywnie zaskoczyc niż nakręcać a potem nic z tego nie bedzie... Wszakze i ja Tobie kibicuje
-
Evanlyn wrote:Zuzanna przykro mi zrozumiałam że to drugie podejście? Mam tu koleżankę która stara się o maleństwo. Miała z tym problem bo @ co miesiąc, co półtora lub co dwa czyli totalnie rozjechany cykl. Co miesiąc miała nadzieję że to ten miesiąc i nic. A ja jej ciągle powtarzałam że zajdzie w najmniej spodziewanym dla niej momencie, że się nawet nie będzie spodziewała, że straci nadzieję a tu dzidzia ją zaskoczy i tak się stało teraz jest w 9 tyg może i u Ciebie tak będzie stracisz nadzieję, nie będziesz się nastawiała że ta próba okaże się owocna i wyjdzie tylko się nie poddawaj próbować zawsze trzeba! mimo wszystko będę trzymać kciuki za cud w czwartek ale w razie złego co zamierzasz? trzecie podejście?
-
nick nieaktualnyMeg, bardzo się cieszę :* teraz już będzie wszystko dobrze :*
Ola, ja prenatalne mam 17 Maja a zapisywałam się tydzień temu, strasznie daleki termin masz. ;/
Dobrze, ze zapisałaś się prywatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 14:04
Meg0809 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny- wpadłam żeby podzielisc się zla nowina- beta niestety negatywna- czyli 2 IUI bez powodzenia. Zrobilam tez bafdanie TSH- - 3,7 wynik. Chyba to trochę dużo jak na starania? Wczesniej nie miałam z tarczyca problemu. Mialam 1,9. Czy przez stymulacje hormonami moglo się cos pozmieniać?ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
nick nieaktualnyzuzanna wrote:Hej dziewczyny- wpadłam żeby podzielisc się zla nowina- beta niestety negatywna- czyli 2 IUI bez powodzenia. Zrobilam tez bafdanie TSH- - 3,7 wynik. Chyba to trochę dużo jak na starania? Wczesniej nie miałam z tarczyca problemu. Mialam 1,9. Czy przez stymulacje hormonami moglo się cos pozmieniać?
Wiem, że Ci ciężko, ale pamiętaj nadzieja umiera ostatnia.zuzanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuper Ola, gratuluje
U mnie maluch ma 5,33 na badaniach wszystko ok. Co do płci, coś mu tam wystaje ale nie wiadomo czy zniknie czy zostanie więc jeszcze czekamy czy będzie Bianka czy Mikołaj
Zuzanna przykro mi trzymaj się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 08:43
Meg0809, Vesper, zuzanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, wczoraj byliśmy na wizycie u pani genetyk. Bardzo sympatyczna i konkretna kobieta. Wszystko Nam wyjaśniła i zrobiła dokładny wywiad. Zdecydowaliśmy się na prywatne badania kariotypu i ja dodatkowo na badanie w kierunku trombofilii. Teraz czekamy ok.3 tygodni na winiki. Jak będą wyniki to na kolejnej wizycie pani doktor wszystko Nam wyjaśni i pokieruje w zależności od wyników. Powiedziała, że jeśli są jakieś problemy zdrowotne to mamy się z nimi uporać, kontrola u dentysty do następnej wizyty. Już nie mogę się doczekać wyników.
Vesper, Ola_85 lubią tę wiadomość
-
Meg, a jakie badania w przypadku trombolifii robiłaś? Byłaś prywatnie czy na NFZ?
trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło i żebyś doczekała się zdrowego dzieciaczkaMeg0809 lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualnyBadanie w kierunku trombofilii, takie badanie mi zrobili. Ponoć wystarczy tylko to badanie i nie trzeba robić tej całej reszty ( zespół antyfosfolipidowy, przeciwciała antykardiolipidowe itd.) bo wszystkie te badania są na krzepliwość krwi.
Robiłam prywatnie bo na NFZ dopiero termin za pół roku. -
a wiesz dokładnie jak się nazywa to badanie i ile kosztuje? po u mnie krzepliwość podwyższona trochę i sama się zastanawiam, czy się nie zbadać profilaktyczniestaramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja gin stwierdziła, że obojętnie co wyjdzie z wyników to i tak będę miała clexan podawany. Kwas foliowy już biorę ten większy.
A jeśli wyjdzie coś nie tak w kariotypie to i tak starać się będziemy, przecież to ruletka nigdy nie wiadomo jak geny się podzielą i co maluch dostanie od Nas. Za którymś razem się uda i urodzę zdrowego malucha.
A co u Ciebie Vesper?Vesper lubi tę wiadomość