Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
anusia24 wrote:No wlasnie ciekawe jak to dalej bedzie z tymi @ wygladalo... Ja podobnie, zawsze mialam bolesne (zwlaszcza 2 pierwsze dni) i obfite, ale dzisiaj to po prostu jakas masakra, skurcze i ogolnie jakis taki obcy mi bol promieniujacy ;/... a caly czas jestem na paracetamolu ze wzgledu na zapalenie zatok i angine, mimo to jest ciezko... wiec ciekawe jak by bylo bez tego o_O'... No wlasnie najgorsze w tym cyklu jest to ze nie wiadomo kiedy sie tej @ spodziewac... Nie masz wyjscia, musisz brac ze soba pakiet jakis super maxi...
A powiedz mi, jeśli mogę zapytać, jak u Ciebie było po poronieniu? Ja już jestem 2,5 tygodnia po zabiegu, a brodawki robią się coraz ciemniejsze, brzuch nie zmniejsza się. Nie wiem, czy to normalne żeby objawy ciążowe sie tak utrzymywały...
Oczywiście zapytam o to lekarza, ale Was też pytam o zdanie. -
Tasza a probowalas pytac w dziale "starajac sie z pomoca medyczna"?
Witaj Mona Lisa
Niesmiała haha dokladnie, przezorny zawsze ubezpieczony Hmm, wiesz co mysle ze lepiej zeby wypowiedzial sie ktos po zabiegu, bo jak wiesz ja czekalam na samoistne (miesiac). W zwiazku z tym u mnie wszystko stopniowo samo zanikalo w momencie poronienia juz zupelnie nie mialam objawow ciazowych - piersi nie bolaly, wrocil apetyt, wszystko po staremu. Wydaje mi sie ze po zabiegu organizm przezywa wiekszy szok bo nagle ta ciaza zostaje przerwana i wiadomo, zanim hormony sie ureguluja pewnie troche czasu minie... Ale tak jak mowisz, to tylko takie przypuszczenia, najlepiej swoj przypadek omowic z lekarzem -
anusia24 wrote:Tasza a probowalas pytac w dziale "starajac sie z pomoca medyczna"?
Witaj Mona Lisa
Niesmiała haha dokladnie, przezorny zawsze ubezpieczony Hmm, wiesz co mysle ze lepiej zeby wypowiedzial sie ktos po zabiegu, bo jak wiesz ja czekalam na samoistne (miesiac). W zwiazku z tym u mnie wszystko stopniowo samo zanikalo w momencie poronienia juz zupelnie nie mialam objawow ciazowych - piersi nie bolaly, wrocil apetyt, wszystko po staremu. Wydaje mi sie ze po zabiegu organizm przezywa wiekszy szok bo nagle ta ciaza zostaje przerwana i wiadomo, zanim hormony sie ureguluja pewnie troche czasu minie... Ale tak jak mowisz, to tylko takie przypuszczenia, najlepiej swoj przypadek omowic z lekarzemwedług OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Tasza wrote:Mona_Lisa. U mnie tak samo. Z pierwszym - od razu i szczęśliwie do końca.A teraz po 10 latach przerwy - same problemy.4 - 5.11 - testuję.
Achhh... to mnie nie pocieszyłaś... myślałam, że też łatwo pójdzie... czekam do 13.11 jak @ wcześniej nie przyjdzie...
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
Mona_Lisa wrote:Achhh... to mnie nie pocieszyłaś... myślałam, że też łatwo pójdzie... czekam do 13.11 jak @ wcześniej nie przyjdzie...według OM
Tasza wrote:Podobno właśnie zdaża się tak, że dużo problemów wychodzi po pierwszym porodzie, w tym problemy immunologiczne. Najczęściej tarczyca.
Doktor powiedziała właśnie, że daje nam 4 m-ce na starania a jeśli nie wyjdzie to daje skierowanie na badania tarczycy i hormonów.... w przyszłym tygodniu się okaże...
Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest ze śluzem? Mam cykle przeważnie 32 dniowe obecnie mam 22 dzień cyklu i od dwóch, trzech dni mam taki mleczny śluz... będąc w pierwszej ciąży miałam taki śluz, ale dopiero na późniejszym etapie. Szperałam w necie i zdania są podzielone. Część pisze, że taki jest przed @ a część, że to wczesny objaw ciąży... ja przed @ zawsze miałam suszę. Czy miała któraś z Was tak?
Mona_Lisa wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest ze śluzem? Mam cykle przeważnie 32 dniowe obecnie mam 22 dzień cyklu i od dwóch, trzech dni mam taki mleczny śluz... będąc w pierwszej ciąży miałam taki śluz, ale dopiero na późniejszym etapie. Szperałam w necie i zdania są podzielone. Część pisze, że taki jest przed @ a część, że to wczesny objaw ciąży... ja przed @ zawsze miałam suszę. Czy miała któraś z Was tak?
Dlaczego od razu nie zrobisz tsh, ft3 i ft4? tsh powinno byc - najlepiej poniżej 1.według OM
Niesmiala u mnie z badaniem histopatologicznym bylo podobnie tez niewiele napisali.. ALe w sumie juz na samym poczatku powiedzieli ze te badania za wiele nie wnosza.
Mama Ali temperatura jest wysoka, ale na podstawie jednego pomiaru ciezko cokolwiek powiedziec