X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Malenstwo juz sie nie rozwija
    Serduszko nie bije
    Dzis mialo 16,6 wiec juz sie skurczylo
    Nic nie piszcie kochane zostawcie ❤
    💔

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • milam Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Malenstwo juz sie nie rozwija
    Serduszko nie bije
    Dzis mialo 16,6 wiec juz sie skurczylo
    Nic nie piszcie kochane zostawcie ❤
    ❤️💔

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunia wrote:
    Witam nowe dziewczyny 😊 i stałe bywalczynie.
    Trochę mnie nie bylo. Praktycznie stoje w miejscu.
    Nie mam chęci na nic. Ten covid mnie dobil. Mija prawie miesiąc, kaszel ustępuje. Trochę gardło zdarte i podraznione. Jak minie to wracam po weekendzie majowym do pracy ...i może do starań.
    Nunia🤗
    Ja tez mam doła, choć nie z powodu COVID-19.
    Niby jest dobrze, ale coraz częściej łapie się na tym, że życie mnie kurewsko boli i niebo wali mi się na głowę 😢🤷‍♀️

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Nunia🤗
    Ja tez mam doła, choć nie z powodu COVID-19.
    Niby jest dobrze, ale coraz częściej łapie się na tym, że życie mnie kurewsko boli i niebo wali mi się na głowę 😢🤷‍♀️

Wspieram Cie kochana ... bo tyle nas łączy🤗
    A jak Twoja beta?

ALE to jest, jakieś wszysto dziwne. Już niby wychodzę na prostą, po poronieniu i po chorobie a glowa pelna żalu. Dlaczego to wszystko mnie spotyka, przecież czas ucieka mi miedzy palcami.
    Nie mogę tyle czekać i czy już się nie powinnam wycofac ze swoimi planami? Masakra😪

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23.04 zrobiłam w szpitalu, ale wynik odbiorę dopiero 07.05 przy kolejnej becie.
    @ nr 2 przyszła i jest intensywna...
    Głowa pełna żalu - to idealne określenie - pasuje jak ulał również do mnie.
    Moniczki przeżycie dodatkowo dają do myślenia🥺🤷‍♀️
    Póki co wiec zapisałam się na szczepienie i zamierzam wykonać tomografię szczęki.

I choć niby wierzę, że zajdę i będzie dobrze, to niestety coraz mniej😢

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    23.04 zrobiłam w szpitalu, ale wynik odbiorę dopiero 07.05 przy kolejnej becie.
    @ nr 2 przyszła i jest intensywna...
    Głowa pełna żalu - to idealne określenie - pasuje jak ulał również do mnie.
    Moniczki przeżycie dodatkowo dają do myślenia🥺🤷‍♀️
    Póki co wiec zapisałam się na szczepienie i zamierzam wykonać tomografię szczęki.

I choć niby wierzę, że zajdę i będzie dobrze, to niestety coraz mniej😢
    Moje słoneczko głowa do góry , wszystko bedzie dobrze żyjemy, mamy kochające istoty obok siebie, ktore martwią i troszczą sie o nas, odwzajemniajmy to i cieszmy sie życiem!!😘😘😘😘😘❤❤❤
    Ja od 24 w nocy nie spałam , dostałam silnego krwawienia, macica dosłownie wypychała mnostwo skrzepów, ale i tak nie wyszło to co miało wiec bedzie cd.
    Maz został w domu bo nie dałabym dzis rafy taka jestem słaba, leżę bo co wstanę to mi okropnie słabo
    Pamiętam i wspieram całym serduchem

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Przez kilka dni czytalam ten wątek. Teraz postanowilam się przywitać.Mam 41 lat.Juz jedno dziecko w domku.Za sobą ponad rok starań o drugiego malucha z dwoma poronieniami na karku. Ostatnie na przelomie grudnia I stycznia br. Pierwsza ciaza zatrzymala sie w wieku 5 tyg a po tygodniu doszlo do samoistnego poronienia.Druga pomiedzy 8 a 9 tyg. Poronilam samoistnie w 10 tyg.Staram sie nadal.Ale mam ogromnego stracha co to bedzie jak sie uda zajść... Ciesze sie,ze tu trafilam.

Akinom 59, Maciejka🌸, Milkana, Lady_Dior, Nunia, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Czesc dziewczyny! Przez kilka dni czytalam ten wątek. Teraz postanowilam się przywitać.Mam 41 lat.Juz jedno dziecko w domku.Za sobą ponad rok starań o drugiego malucha z dwoma poronieniami na karku. Ostatnie na przelomie grudnia I stycznia br. Pierwsza ciaza zatrzymala sie w wieku 5 tyg a po tygodniu doszlo do samoistnego poronienia.Druga pomiedzy 8 a 9 tyg. Poronilam samoistnie w 10 tyg.Staram sie nadal.Ale mam ogromnego stracha co to bedzie jak sie uda zajść... Ciesze sie,ze tu trafilam.
    Witaj slonce trzymam kciuki za starania, robilas jakies badania?po poronieniach

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, jesteś złota kobietą😘
    Trzymaj się Koxhana🤗

Frezja- rozgość się 🙂

😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Monika, jesteś złota kobietą😘
    Trzymaj się Koxhana🤗

Frezja- rozgość się 🙂
    Hekate ❤😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wszystkim uffff , ale nigdy wiecej nie chcę przez to przechodzić.Nogi , krocze boli jak po porodzie
    Intensywnosc i tempo tego mnie zdumiała! Jestem wykończona fizycznie! Bardzo duzo krwi straciłam! Teraz?muszę dojsc do siebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezja witaj 🙂 powodzenia!!
    Moniko😘odpocznij porządnie i bardzo zadbaj o siebie!! buźka!!

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Milkana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jestes mega dzielną kobietą, teraz odpoczywaj i nabieraj sił 😘

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezja witaj i powodzenia w staraniach 🙂

Moniś odpoczywaj na ile to możliwe 😘 Będzie dobrze dzielna mamo😘

Kalcia a u Ciebie jak tam ❓ Zaczęłaś już nowy cykl❓

Hekate42 dobry pomysł z tym szczepieniem 😌 akurat przed ciążą lepiej być zabezpieczonym, bo covid czycha🙄 Uda się jeszcze 😘

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Witaj w gronie😀

• Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Już po wszystkim uffff , ale nigdy wiecej nie chcę przez to przechodzić.Nogi , krocze boli jak po porodzie
    Intensywnosc i tempo tego mnie zdumiała! Jestem wykończona fizycznie! Bardzo duzo krwi straciłam! Teraz?muszę dojsc do siebie
    Podziwiam Cie😘 Kochana odpoczywaj 🤗

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za mile przyjęcie.
    Po drugim poronieniu dostalam skierowanie na badanie kariotypow mojego I partnera.(prawidlowe)
    Natomiast sama na wlasna reke wykonalam jakies badania.Generalnie wszystko wychodzilo prawidlowe procz tego,ze mam mutacje Leiden i PAI 1. No I TSH mialam wysokie w ostatniej ciazy 5.9 a normalnie w okolicy 3.Teraz biore Euthyrox 50 I spadlo do 1.67.Oprocz tego ginka zalecila mi acard.Oczywiscie zajadam tez kwas foliowy..

Czyli chyba standard prawda?
    Ach,zeby bylo cos na odmlodzenie jajeczek ... ;)

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezja przy V Leiden konieczna heparyna, bo to już nie byle jaka mutacja.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki . Monia całuje cie mocna . Dżudo zdrówka żebyś szybko wróciła do siebie a napewno nie jest ci łatwo. Witam wszystkie kobitki co do nas dołączyły . Lady Dior nadal stary cykl . Umnie jakieś chocki klocki z testami od 3dni 0e239a74ffdb.jpg 740b9cd90584.jpg 3f87c2f06c34.jpg wychodzą kreski ale nie ciemnieją . Czekam na miesiączkę dzisaj 15 dpo. A wykres tak wyglada 8c6a5333251e.png

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po konsultacji z dietetykiem klinicznym . No mam ostra nietolerancję glutenu i laktozy . Czekam właśnie na plan podrasowania i wyleczenia moich problemów zdrowotnych nawracających boli brzucha gazów zapalenia pęcherza . W sobotę jade na badanie w moczu na bakterie i grzyby . Muszę zrobić badanie na czystość pochwy tez grzyby i bakterie . W przyszłym tygodniu będę mieć cały plan suplementacji i plan badań jakie muszę jeszcze wykonać . Muszę pod radować jeszcze poziom żelaza vit d . Będzie mi zbijać FSh . Dziś tez jestem po wstępnej konsultacji z endokrynologiem . Pani dietetyk kazała zbić TSH obecnie mam 2.02 . Wiem ze dostanę jakieś lekarstwo ale w małej dawcę 25mg. W tym tygodniu dodałam do suplementacji Dhea 50mg i ubiquinol 200 mg to lepiej przyswajalna wersja CoQ 10 . No to chyba na tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 22:34

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ