Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Malenstwo juz sie nie rozwija
    Serduszko nie bije
    Dzis mialo 16,6 wiec juz sie skurczylo
    Nic nie piszcie kochane zostawcie ❤
    💔

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • milam Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Malenstwo juz sie nie rozwija
    Serduszko nie bije
    Dzis mialo 16,6 wiec juz sie skurczylo
    Nic nie piszcie kochane zostawcie ❤
    ❤️💔

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunia wrote:
    Witam nowe dziewczyny 😊 i stałe bywalczynie.
    Trochę mnie nie bylo. Praktycznie stoje w miejscu.
    Nie mam chęci na nic. Ten covid mnie dobil. Mija prawie miesiąc, kaszel ustępuje. Trochę gardło zdarte i podraznione. Jak minie to wracam po weekendzie majowym do pracy ...i może do starań.
    Nunia🤗
    Ja tez mam doła, choć nie z powodu COVID-19.
    Niby jest dobrze, ale coraz częściej łapie się na tym, że życie mnie kurewsko boli i niebo wali mi się na głowę 😢🤷‍♀️

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Nunia🤗
    Ja tez mam doła, choć nie z powodu COVID-19.
    Niby jest dobrze, ale coraz częściej łapie się na tym, że życie mnie kurewsko boli i niebo wali mi się na głowę 😢🤷‍♀️

Wspieram Cie kochana ... bo tyle nas łączy🤗
    A jak Twoja beta?

ALE to jest, jakieś wszysto dziwne. Już niby wychodzę na prostą, po poronieniu i po chorobie a glowa pelna żalu. Dlaczego to wszystko mnie spotyka, przecież czas ucieka mi miedzy palcami.
    Nie mogę tyle czekać i czy już się nie powinnam wycofac ze swoimi planami? Masakra😪

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23.04 zrobiłam w szpitalu, ale wynik odbiorę dopiero 07.05 przy kolejnej becie.
    @ nr 2 przyszła i jest intensywna...
    Głowa pełna żalu - to idealne określenie - pasuje jak ulał również do mnie.
    Moniczki przeżycie dodatkowo dają do myślenia🥺🤷‍♀️
    Póki co wiec zapisałam się na szczepienie i zamierzam wykonać tomografię szczęki.

I choć niby wierzę, że zajdę i będzie dobrze, to niestety coraz mniej😢

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    23.04 zrobiłam w szpitalu, ale wynik odbiorę dopiero 07.05 przy kolejnej becie.
    @ nr 2 przyszła i jest intensywna...
    Głowa pełna żalu - to idealne określenie - pasuje jak ulał również do mnie.
    Moniczki przeżycie dodatkowo dają do myślenia🥺🤷‍♀️
    Póki co wiec zapisałam się na szczepienie i zamierzam wykonać tomografię szczęki.

I choć niby wierzę, że zajdę i będzie dobrze, to niestety coraz mniej😢
    Moje słoneczko głowa do góry , wszystko bedzie dobrze żyjemy, mamy kochające istoty obok siebie, ktore martwią i troszczą sie o nas, odwzajemniajmy to i cieszmy sie życiem!!😘😘😘😘😘❤❤❤
    Ja od 24 w nocy nie spałam , dostałam silnego krwawienia, macica dosłownie wypychała mnostwo skrzepów, ale i tak nie wyszło to co miało wiec bedzie cd.
    Maz został w domu bo nie dałabym dzis rafy taka jestem słaba, leżę bo co wstanę to mi okropnie słabo
    Pamiętam i wspieram całym serduchem

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Przez kilka dni czytalam ten wątek. Teraz postanowilam się przywitać.Mam 41 lat.Juz jedno dziecko w domku.Za sobą ponad rok starań o drugiego malucha z dwoma poronieniami na karku. Ostatnie na przelomie grudnia I stycznia br. Pierwsza ciaza zatrzymala sie w wieku 5 tyg a po tygodniu doszlo do samoistnego poronienia.Druga pomiedzy 8 a 9 tyg. Poronilam samoistnie w 10 tyg.Staram sie nadal.Ale mam ogromnego stracha co to bedzie jak sie uda zajść... Ciesze sie,ze tu trafilam.

Akinom 59, Maciejka🌸, Milkana, Lady_Dior, Nunia, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Czesc dziewczyny! Przez kilka dni czytalam ten wątek. Teraz postanowilam się przywitać.Mam 41 lat.Juz jedno dziecko w domku.Za sobą ponad rok starań o drugiego malucha z dwoma poronieniami na karku. Ostatnie na przelomie grudnia I stycznia br. Pierwsza ciaza zatrzymala sie w wieku 5 tyg a po tygodniu doszlo do samoistnego poronienia.Druga pomiedzy 8 a 9 tyg. Poronilam samoistnie w 10 tyg.Staram sie nadal.Ale mam ogromnego stracha co to bedzie jak sie uda zajść... Ciesze sie,ze tu trafilam.
    Witaj slonce trzymam kciuki za starania, robilas jakies badania?po poronieniach

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, jesteś złota kobietą😘
    Trzymaj się Koxhana🤗

Frezja- rozgość się 🙂

😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Monika, jesteś złota kobietą😘
    Trzymaj się Koxhana🤗

Frezja- rozgość się 🙂
    Hekate ❤😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wszystkim uffff , ale nigdy wiecej nie chcę przez to przechodzić.Nogi , krocze boli jak po porodzie
    Intensywnosc i tempo tego mnie zdumiała! Jestem wykończona fizycznie! Bardzo duzo krwi straciłam! Teraz?muszę dojsc do siebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezja witaj 🙂 powodzenia!!
    Moniko😘odpocznij porządnie i bardzo zadbaj o siebie!! buźka!!

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Milkana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jestes mega dzielną kobietą, teraz odpoczywaj i nabieraj sił 😘

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezja witaj i powodzenia w staraniach 🙂

Moniś odpoczywaj na ile to możliwe 😘 Będzie dobrze dzielna mamo😘

Kalcia a u Ciebie jak tam ❓ Zaczęłaś już nowy cykl❓

Hekate42 dobry pomysł z tym szczepieniem 😌 akurat przed ciążą lepiej być zabezpieczonym, bo covid czycha🙄 Uda się jeszcze 😘

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Witaj w gronie😀

• Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Już po wszystkim uffff , ale nigdy wiecej nie chcę przez to przechodzić.Nogi , krocze boli jak po porodzie
    Intensywnosc i tempo tego mnie zdumiała! Jestem wykończona fizycznie! Bardzo duzo krwi straciłam! Teraz?muszę dojsc do siebie
    Podziwiam Cie😘 Kochana odpoczywaj 🤗

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za mile przyjęcie.
    Po drugim poronieniu dostalam skierowanie na badanie kariotypow mojego I partnera.(prawidlowe)
    Natomiast sama na wlasna reke wykonalam jakies badania.Generalnie wszystko wychodzilo prawidlowe procz tego,ze mam mutacje Leiden i PAI 1. No I TSH mialam wysokie w ostatniej ciazy 5.9 a normalnie w okolicy 3.Teraz biore Euthyrox 50 I spadlo do 1.67.Oprocz tego ginka zalecila mi acard.Oczywiscie zajadam tez kwas foliowy..

Czyli chyba standard prawda?
    Ach,zeby bylo cos na odmlodzenie jajeczek ... ;)

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezja przy V Leiden konieczna heparyna, bo to już nie byle jaka mutacja.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki . Monia całuje cie mocna . Dżudo zdrówka żebyś szybko wróciła do siebie a napewno nie jest ci łatwo. Witam wszystkie kobitki co do nas dołączyły . Lady Dior nadal stary cykl . Umnie jakieś chocki klocki z testami od 3dni 0e239a74ffdb.jpg 740b9cd90584.jpg 3f87c2f06c34.jpg wychodzą kreski ale nie ciemnieją . Czekam na miesiączkę dzisaj 15 dpo. A wykres tak wyglada 8c6a5333251e.png

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po konsultacji z dietetykiem klinicznym . No mam ostra nietolerancję glutenu i laktozy . Czekam właśnie na plan podrasowania i wyleczenia moich problemów zdrowotnych nawracających boli brzucha gazów zapalenia pęcherza . W sobotę jade na badanie w moczu na bakterie i grzyby . Muszę zrobić badanie na czystość pochwy tez grzyby i bakterie . W przyszłym tygodniu będę mieć cały plan suplementacji i plan badań jakie muszę jeszcze wykonać . Muszę pod radować jeszcze poziom żelaza vit d . Będzie mi zbijać FSh . Dziś tez jestem po wstępnej konsultacji z endokrynologiem . Pani dietetyk kazała zbić TSH obecnie mam 2.02 . Wiem ze dostanę jakieś lekarstwo ale w małej dawcę 25mg. W tym tygodniu dodałam do suplementacji Dhea 50mg i ubiquinol 200 mg to lepiej przyswajalna wersja CoQ 10 . No to chyba na tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 22:34

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ