Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane, poszukam na spokojnie,a w międzyczasie i tak będziemy sobie po swojemu się starać,bo niestety czas oczekiwania na wizytę u kogoś dobrego zwykle jest dość długi... Jedyny plus to zrobiona cytologia i za 3tyg. USG piersi. No nic, poczekam...a tymczasem u mnie zaraz płodne więc...do dzieła 😀

Akinom 59, Milkana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka, ale mina, że co? że wiek? no bez jaj.

• Milkana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Dziękuję Wam kochane, poszukam na spokojnie,a w międzyczasie i tak będziemy sobie po swojemu się starać,bo niestety czas oczekiwania na wizytę u kogoś dobrego zwykle jest dość długi... Jedyny plus to zrobiona cytologia i za 3tyg. USG piersi. No nic, poczekam...a tymczasem u mnie zaraz płodne więc...do dzieła 😀
    To trzymam kciuki ja tez na dniach dni płodne, dzisiaj robiłam test owu ale jeszcze nic, w ciągu tygodnia powinno być, także działamy 😃

Maciejka🌸, Akinom 59 lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Jeszcze_Blizniaki Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, okres powinnam mieć wczoraj, a tu żadnego nawet plamienia, tylko zwykły pms. Beta z soboty negatywna, sikane oczywiście też. Może przez upały się okres spóźnia? Już sama nie wiem.

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁

11.2021 cb
    2007 cb
  • Jeszcze_Blizniaki Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka, znajdź przychylnego ginekologa. Przynajmniej ta dała Ci skierowanie na badania, zawsze coś do przodu. Starajcie się, powodzenia 🙂

Akinom 59, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁

11.2021 cb
    2007 cb
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze_Blizniaki wrote:
    Dziewczyny, okres powinnam mieć wczoraj, a tu żadnego nawet plamienia, tylko zwykły pms. Beta z soboty negatywna, sikane oczywiście też. Może przez upały się okres spóźnia? Już sama nie wiem.

Możliwe ze przez upały , mi się spóźniła o 20 dni ale to przez moje próby wydłużenia cyklu z 25 na 32 dni castagnusem 🤦🏼‍♀️

gannvfxm94uozd8n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bławatku odniosłam wrażenie, że miała na myśli wiek..🙄pani doktor raczej z tych co pamieta czasy,kiedy kobiety rodziły w wieku 20-stki,a te po 30-stce to już były matrony...

No nic, my działamy 😃
    Milkana Tobie życzę owocnej owu😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Bławatku odniosłam wrażenie, że miała na myśli wiek..🙄pani doktor raczej z tych co pamieta czasy,kiedy kobiety rodziły w wieku 20-stki,a te po 30-stce to już były matrony...

No nic, my działamy 😃
    Olej to babsko. Ale tupet.

• Milkana Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:

No nic, my działamy 😃
    A dziękuje ❤️

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

gannvfxm94uozd8n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Olej to babsko. Ale tupet.
    Noo, i niech sobie żyje na tym nfz'cie. Ja ją olewam po całości i działamy po swojemu ;)
    Ja mam 38 lat i chcę mieć jeszcze dwoje dzieci i żadne gadanie starej baby mnie nie będzie dołowało :D
    Działamy kochane póki zdrowie i chęci są :*
    Miłego dnia dla Was :)

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Noo, i niech sobie żyje na tym nfz'cie. Ja ją olewam po całości i działamy po swojemu ;)
    Ja mam 38 lat i chcę mieć jeszcze dwoje dzieci i żadne gadanie starej baby mnie nie będzie dołowało :D
    Działamy kochane póki zdrowie i chęci są :*
    Miłego dnia dla Was :)
    ja mam 39, 40 w pazdzierniku. I szczerze to bardzo dobija mnie mój wiek w kontekście starań.

• milam Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia64 miałam dzisiaj rozmowę z twoją dietetyczką. Okazało się że ta dietetyczka z której wcześniej korzystałam to jej koleżanka, razem się uczyły więc suplementy będę miała te same. Ale przynajmniej dała mi kilka wskazówek co jeszcze mogę zrobić, zbadać, nakierowała mnie na parę rzeczy. Zadowolona jestem, dzięki za ten namiar.
    W ogóle to jestem w ciąży, ale znowu biochemiczna albo nie daj Boże pozamaciczna. Tego się boję fest. Ktoś tu ma doświadczenie z cp i może podzielić się swoimi przyrostami bety?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 19:56

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Kalcia64 miałam dzisiaj rozmowę z twoją dietetyczką. Okazało się że ta dietetyczka z której wcześniej korzystałam to jej koleżanka, razem się uczyły więc suplementy będę miała te same. Ale przynajmniej dała mi kilka wskazówek co jeszcze mogę zrobić, zbadać, nakierowała mnie na parę rzeczy. Zadowolona jestem, dzięki za ten namiar.
    W ogóle to jestem w ciąży, ale znowu biochemiczna albo nie daj Boże pozamaciczna. Tego się boję fest. Ktoś tu ma doświadczenie z cp i może podzielić się swoimi przyrostami bety?
    Milam to straszne i smutne,a skąd wiesz że co? Jak te twoje przyrosty bety?
    Ja jestem w drugim cyklu po ciężkim kejnym poronieniu gdzie wszystko było pięknie ale serduszko przestało bić,nie chciałam być już w ciąży bo to było okropne przeżycie najcięższe z nich wszystkich omal się nie wykrwawiłam,unikałam ❤️ piłam trochę alkochu i
    Niewiedxiec czemu coś mi kazało zrobić test i są2 kreski
    Jestem tak przerażona że moja pierwsza myśl to
    Muszę nabrać sił na kolejne poronienie

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś ale jak to❓ Że teraz❓ Kochana jeju może teraz się uda🙏🏻 Ja Cię oczywiście rozumiem i pewnie też bym tak myślała ale mam nadzieję, że wszystkie pozostałe dziewczyny będą trzymać kciuki i wierzyć ze mną za Ciebie ❤️❤️❤️

Kalcia i jak tam się czujesz❓🙂 W sumie objawów mieć nie musisz wcale jakichś z kosmosu😉 Mi się zaczęły mdłości w 6tyg. ale Tobie życzę jak najmniej dokuczliwych objawów 😁

Maciejka i super masz podejście - jesteśmy jeszcze w takim wieku, że spokojnie możemy rodzić - przecież nie mamy 60lat🙄 a Polscy lekarze to chyba jacyś zacofani nadal w tej kwestii 🤷🏼‍♀️ Jakoś tu na zachodzie to jest całkiem normalne i nikt nie daje ci sygnałów, że masz kuku na muniu bo chcesz mieć dziecko w tym wieku 🙄
    Pamiętam jak moja kuzynka zaszła w ciążę (drugą) mając skończone 30lat to jej lekarka (kobieta) też powiedziała, że no 30lat to tak trochę już późno na dzieci 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ 30lat rozumiecie to😠❓

Bławatek nawet nie próbuj myśleć o wieku-to naprawdę tylko liczba. Wiadomo, że z wiekiem jest trudniej ale nie jest to niemożliwe. Spełniajmy swoje marzenia, róbmy tyle ile jesteśmy w stanie. Wiadomo wszystko w granicach rozsądku ale nie poddawajmy się 😘😘😘😘

Maciejka🌸, Akinom 59 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milam dołączam do pytań Moniki!

Monia ja będę wierzyć w Twoją kruszynę,z całych sił zaciskam kciuki by tym razem wszystko się udało😘✊

Walczymy o nasze marzenia kochane, jeśli się nie uda to przynajmniej nie zarzucimy sobie braku walki.💪🍀😘

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko✊🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ✊🏻😍😍😍

gannvfxm94uozd8n.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    To się cieszę ze mogłam pomoc . A czemu myślisz ze to CB albo pozamaciczna . Mam nadzieje ze nie ❤️😞💚😍

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to super wiadomość.Ciąże nieplanowane,z zaskoczenia najlepiej się prowadzą.Wierzę w ten Cud.
    Prawdę mówiłaś,że nie masz problemu z zajściem.

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Moniś ale jak to❓ Że teraz❓ Kochana jeju może teraz się uda🙏🏻 Ja Cię oczywiście rozumiem i pewnie też bym tak myślała ale mam nadzieję, że wszystkie pozostałe dziewczyny będą trzymać kciuki i wierzyć ze mną za Ciebie ❤️❤️❤️

Kalcia i jak tam się czujesz❓🙂 W sumie objawów mieć nie musisz wcale jakichś z kosmosu😉 Mi się zaczęły mdłości w 6tyg. ale Tobie życzę jak najmniej dokuczliwych objawów 😁

Maciejka i super masz podejście - jesteśmy jeszcze w takim wieku, że spokojnie możemy rodzić - przecież nie mamy 60lat🙄 a Polscy lekarze to chyba jacyś zacofani nadal w tej kwestii 🤷🏼‍♀️ Jakoś tu na zachodzie to jest całkiem normalne i nikt nie daje ci sygnałów, że masz kuku na muniu bo chcesz mieć dziecko w tym wieku 🙄
    Pamiętam jak moja kuzynka zaszła w ciążę (drugą) mając skończone 30lat to jej lekarka (kobieta) też powiedziała, że no 30lat to tak trochę już późno na dzieci 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ 30lat rozumiecie to😠❓

Bławatek nawet nie próbuj myśleć o wieku-to naprawdę tylko liczba. Wiadomo, że z wiekiem jest trudniej ale nie jest to niemożliwe. Spełniajmy swoje marzenia, róbmy tyle ile jesteśmy w stanie. Wiadomo wszystko w granicach rozsądku ale nie poddawajmy się 😘😘😘😘
    Hej kochana . A ja narazie nienajgorzej . Dale susiam jak wściekła przynajmniej raz wstaje w nocy . Jeszcze mi się przyplątała infekcja intymna ale to norma umnie na początku ciąży . Dostałam leki i maść mam nadzieje ze się wyleczę do Soboty . W weeken zabieram moja polowe na samotny wypad nad morze taki mu zorganizowałam rezent niespodziankę na urodziny . Pierwszy wypad sam na sam od 3 lat chyba 😂😂 Nadal muszę walnąc drzemkę popołudniu chociaż 30 minut i jestem znowu pełna energii . Mdłości dziś podwieczor mnie za atakowały he he . A ty jak się czujesz . U ciebie już bliżej niż dalej ✅💚❤️😍

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ