Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie daj znać Kalciu!

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia i jak tam?

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia mocne kciuki za wizytę 😘 Na pewno jest dobrze 😊 Jeśli o mnie chodzi, to generalnie czuję się dobrze tylko spojenie łonowe mnie boli i przestanie dopiero po porodzie niestety. No i imienia jeszcze nie mamy. Dla dziewczynki byłoby o wiele łatwiej 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 23:13

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Kalcia mocne kciuki za wizytę 😘 Na pewno jest dovtze😊 Jeśli o mnie chodzi, to generalnie czuję się dobrze tylko spojenie łonowe mnie boli i przestanie dopiero po porodzie niestety. No i imienia jeszcze nie mamy. Dla dziewczynki byłoby o wiele łatwiej 😉
    Widzę ze na ostatniej prostej już jesteś😄, a teraz takie upały, uważaj na siebie 💕 i odpoczywaj

Lady_Dior lubi tę wiadomość

gannvfxm94uozd8n.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Kalcia mocne kciuki za wizytę 😘 Na pewno jest dovtze😊 Jeśli o mnie chodzi, to generalnie czuję się dobrze tylko spojenie łonowe mnie boli i przestanie dopiero po porodzie niestety. No i imienia jeszcze nie mamy. Dla dziewczynki byłoby o wiele łatwiej 😉
    Lady, już fak niedużo Ci zostało, oby bezproblemowo zleciało 🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Moja ty biedna końcówka najgorsza ,bo się dłuży a jeszcze do tego upały nie dają żyć, trzymaj się i odpoczywaj ile się da

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ac5a7963d69f.jpg Hej Ja juz po . Jest pecherzyk ulokowanu na scianie macicy wielkosc 1.07 cm odpowiadajacy 5t 1d. Wedlug aplikacji jest 5t5d . Kolejne usg za 2 - 3 tygodnie :) owulacja byla z lewego jajnika widac w nim bylo cialko zolte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 20:35

Niebieska Gwiazda, Milkana, Lady_Dior, Akinom 59, Maciejka🌸, milam lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    ac5a7963d69f.jpg Hej Ja juz po . Jest pecherzyk ulokowanu na scianie macicy wielkosc 1.07 cm odpowiadajacy 5t 1d. Wedlug aplikacji jest 5t5d . Kolejne usg za 2 - 3 tygodnie :) owulacja byla z lewego jajnika widac w nim bylo cialko zolte.

Piękny pęcherzyk ❤️

kalcia64 lubi tę wiadomość

gannvfxm94uozd8n.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super.
    Czekamy na ❤️

kalcia64, Akinom 59 lubią tę wiadomość

😇11.02.2021 r.
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalciu piękny okrągły pęcherzyk😀 Na następnej wizycie już będzie zarodek z serduszkiem 😁 Kciuków nie puszczam 😊

Dziewczyny dziękuję za troskę 😘😘😘 No łatwo nie jest z dwuletnim dzieckiem jeszcze ale muszę dawać radę 🙂 Na szczęście tu w Nl fala upałów była krótka, bo tylko z 4dni i nie takie jak w Pl te upały. Od dziś już ochłodzenie i będzie tylko 19-22st.w najbliższym czasie.

Hekate42 no niby 10tyg.zostalo ale po cichu liczę na 38tydzień😁 Uwielbiam być w ciąży ale nie ukrywam, że brzuch trochę mi ciąży i nieraz ciężko o wygodną pozycję podczas zabawy z córką 🤷🏼‍♀️

Bardzo lubię ten wątek a każda radosna nowina tu niezmiernie mnie cieszy. Niech wszystkim kobietom pragnącym zajść w ciążę uda się doczekać tego cudu 🙏🏻

Akinom 59, kalcia64, Milkana, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Jeszcze_Blizniaki Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂 mam nadzieję, że mogę tu się przywitać. W tym roku będę miała 40 lat. Staram się o trzecie dziecko. Chciałam Was podpytać o plamienie 1-2 dniowe przed mocnym miesiączkowym krwawieniem. Czy jako pierwszy dzień cyklu traktujecie plamienie czy mocne krwawienie z bólem, sensacjami żołądkowymi itd? Pozdrawiam serdecznie!

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁

11.2021 cb
    2007 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze_Blizniaki wrote:
    Dzień dobry 🙂 mam nadzieję, że mogę tu się przywitać. W tym roku będę miała 40 lat. Staram się o trzecie dziecko. Chciałam Was podpytać o plamienie 1-2 dniowe przed mocnym miesiączkowym krwawieniem. Czy jako pierwszy dzień cyklu traktujecie plamienie czy mocne krwawienie z bólem, sensacjami żołądkowymi itd? Pozdrawiam serdecznie!
    Cześć słońce
    Jeśli masz plamienie zaraz przed okresem to ja bym zaczęła nowy cykl ,ale mam pytanie,czy zawsze taka masz? Czy robiłaś chociaż raz monitoring! Badałaś progesteron 2 razy w jednym cyklu!

Wysłany: 20 czerwca 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dzięki za odzew. No więc tak: jak byłam mlod(sz)a, był termin miesiączki, rano się budziłam i od razu mocne krwawienie, bez wątpliwości pierwszy dzień cyklu.
    A od kilku lat 1-2 dni plamienia, i dopiero mocne krwawienie. Moja gin mówi, żeby za pierwszy DC uznać mocne krwawienie, więc tak robię.
    Przy pierwszej ciąży miałam niedomogę lutealną. W obu ciążach brałam leluteinę i duphaston.
    Progesteron badałam kilka lat temu. Moja gin teraz nie zleciła żadnych badań na wstępie starań. Więc niby na spokojnie próbujemy, ale z tyłu głowy mam swój wiek.
    Wczoraj w 26 DC beta z krwi negatywna. Jutro, pojutrze powinien być okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 10:48

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

11.2021 cb
    2007 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze_Blizniaki wrote:
    Hej! Dzięki za odzew. No więc tak: jak byłam mlod(sz)a, był termin miesiączki, rano się budziłam i od razu mocne krwawienie, bez wątpliwości pierwszy dzień cyklu.
    A od kilku lat 1-2 dni plamienia, i dopiero mocne krwawienie. Moja gin mówi, żeby za pierwszy DC uznać mocne krwawienie, więc tak robię.
    Przy pierwszej ciąży miałam niedomogę lutealną. W obu ciążach brałam leluteinę i duphaston.
    Progesteron badałam kilka lat temu. Moja gin teraz nie zleciła żadnych badań na wstępie starań. Więc niby na spokojnie próbujemy, ale z tyłu głowy mam swój wiek.
    Wczoraj w 26 DC beta z krwi negatywna. Jutro, pojutrze powinien być okres.
    Bo plamienie przed okresem lub w połowie cyklu zazwyczaj oznacza niedomoge lutealną bądź może też być stanem zapalnym warto by sprawdzić progesteron,TSH,i zrobić wymaz z ...😁

Wysłany: 20 czerwca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH mam 1.89 sprzed 2 miesięcy. Cytologia, wymaz ok na świeżo.
    Poproszę ginkę o badania hormonów. Tylko ona twierdzi, że po roku starań w razie czego zrobimy badania....

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

11.2021 cb
    2007 cb
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze_Blizniaki wrote:
    Cześć i powodzenia w staraniach 🙂
    Podstawowe badania warto zrobić, a w naszym wieku to po pół roku starań ...

😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, poszłam dziś do gin. niestety na NFZ😬... cóż,mina pani po moim "staramy się o trzecie dziecko" bezcenna, choć przykra. Ogólnie po tej wizycie mam zjechany nastrój i powrót myśli czy rzeczywiście jeszcze walczyć. Oczywiście skąpe okresy czy 3 dniowe plamienia przed@ nie są niczym niepokojącym i nie wymagają dalszej diagnostyki czy wspomagania bo po co,a tak w ogóle to wyjdź już babo i nie truj dupy...😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 09:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, ale musiałam się troszkę pożalić..
    Miłego dnia Wam życzę 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Wybaczcie, ale musiałam się troszkę pożalić..
    Miłego dnia Wam życzę 😘
    Kochana Maciejko wiem że takie sytuacje są częste i przykre ale miej to w d....e rób to co uważasz za słuszne
    Słuchaj siebie a nie innych ,bo każdy umie tylko krytykować bądź osądzać,a wsparcia żadnego!
    Co do twoich cykli,niby pisze że okres od 3 do 5 dni jest w normie ! Ale plamienia już chyba raczej nie! Więc spróbuj poszukać innego lekarza ,fajnie jakby to był gin endokrynolog lub immunolog trza powtórzyć badania może coś nowego wnieśli by do twoich cykli

• Milkana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka ja tez uważam ze powinnaś poszukać innego lekarza, niestety większość lekarzy na NFZ wiadomo jak podchodzi sama tego doświadczyłam, potem zmieniłam lekarza i od razu różnica w podejściu do pacjenta, a ten również jest na NFZ ale co roku robi mi generalny przegląd, usg itp także to naprawdę zależy od podejścia lekarza do pacjenta i odrobiny chęci do pracy z jego strony

Akinom 59 lubi tę wiadomość

gannvfxm94uozd8n.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ