Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalcia mocne kciuki za wizytę 😘 Na pewno jest dobrze 😊 Jeśli o mnie chodzi, to generalnie czuję się dobrze tylko spojenie łonowe mnie boli i przestanie dopiero po porodzie niestety. No i imienia jeszcze nie mamy. Dla dziewczynki byłoby o wiele łatwiej 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 23:13
-
Lady_Dior wrote:Kalcia mocne kciuki za wizytę 😘 Na pewno jest dovtze😊 Jeśli o mnie chodzi, to generalnie czuję się dobrze tylko spojenie łonowe mnie boli i przestanie dopiero po porodzie niestety. No i imienia jeszcze nie mamy. Dla dziewczynki byłoby o wiele łatwiej 😉
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Kalcia mocne kciuki za wizytę 😘 Na pewno jest dovtze😊 Jeśli o mnie chodzi, to generalnie czuję się dobrze tylko spojenie łonowe mnie boli i przestanie dopiero po porodzie niestety. No i imienia jeszcze nie mamy. Dla dziewczynki byłoby o wiele łatwiej 😉
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualnyLady_Dior wrote:Kalcia mocne kciuki za wizytę 😘 Na pewno jest dovtze😊 Jeśli o mnie chodzi, to generalnie czuję się dobrze tylko spojenie łonowe mnie boli i przestanie dopiero po porodzie niestety. No i imienia jeszcze nie mamy. Dla dziewczynki byłoby o wiele łatwiej 😉
-
Hej Ja juz po . Jest pecherzyk ulokowanu na scianie macicy wielkosc 1.07 cm odpowiadajacy 5t 1d. Wedlug aplikacji jest 5t5d . Kolejne usg za 2 - 3 tygodnie owulacja byla z lewego jajnika widac w nim bylo cialko zolte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 20:35
Niebieska Gwiazda, Milkana, Lady_Dior, Akinom 59, Maciejka🌸, milam lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
kalcia64 wrote:
Piękny pęcherzyk ❤️
kalcia64 lubi tę wiadomość
-
Kalciu piękny okrągły pęcherzyk😀 Na następnej wizycie już będzie zarodek z serduszkiem 😁 Kciuków nie puszczam 😊
Dziewczyny dziękuję za troskę 😘😘😘 No łatwo nie jest z dwuletnim dzieckiem jeszcze ale muszę dawać radę 🙂 Na szczęście tu w Nl fala upałów była krótka, bo tylko z 4dni i nie takie jak w Pl te upały. Od dziś już ochłodzenie i będzie tylko 19-22st.w najbliższym czasie.
Hekate42 no niby 10tyg.zostalo ale po cichu liczę na 38tydzień😁 Uwielbiam być w ciąży ale nie ukrywam, że brzuch trochę mi ciąży i nieraz ciężko o wygodną pozycję podczas zabawy z córką 🤷🏼♀️
Bardzo lubię ten wątek a każda radosna nowina tu niezmiernie mnie cieszy. Niech wszystkim kobietom pragnącym zajść w ciążę uda się doczekać tego cudu 🙏🏻Akinom 59, kalcia64, Milkana, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 🙂 mam nadzieję, że mogę tu się przywitać. W tym roku będę miała 40 lat. Staram się o trzecie dziecko. Chciałam Was podpytać o plamienie 1-2 dniowe przed mocnym miesiączkowym krwawieniem. Czy jako pierwszy dzień cyklu traktujecie plamienie czy mocne krwawienie z bólem, sensacjami żołądkowymi itd? Pozdrawiam serdecznie!2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁
11.2021 cb
2007 cb -
nick nieaktualnyJeszcze_Blizniaki wrote:Dzień dobry 🙂 mam nadzieję, że mogę tu się przywitać. W tym roku będę miała 40 lat. Staram się o trzecie dziecko. Chciałam Was podpytać o plamienie 1-2 dniowe przed mocnym miesiączkowym krwawieniem. Czy jako pierwszy dzień cyklu traktujecie plamienie czy mocne krwawienie z bólem, sensacjami żołądkowymi itd? Pozdrawiam serdecznie!
Jeśli masz plamienie zaraz przed okresem to ja bym zaczęła nowy cykl ,ale mam pytanie,czy zawsze taka masz? Czy robiłaś chociaż raz monitoring! Badałaś progesteron 2 razy w jednym cyklu! -
Hej! Dzięki za odzew. No więc tak: jak byłam mlod(sz)a, był termin miesiączki, rano się budziłam i od razu mocne krwawienie, bez wątpliwości pierwszy dzień cyklu.
A od kilku lat 1-2 dni plamienia, i dopiero mocne krwawienie. Moja gin mówi, żeby za pierwszy DC uznać mocne krwawienie, więc tak robię.
Przy pierwszej ciąży miałam niedomogę lutealną. W obu ciążach brałam leluteinę i duphaston.
Progesteron badałam kilka lat temu. Moja gin teraz nie zleciła żadnych badań na wstępie starań. Więc niby na spokojnie próbujemy, ale z tyłu głowy mam swój wiek.
Wczoraj w 26 DC beta z krwi negatywna. Jutro, pojutrze powinien być okres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 10:48
2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
11.2021 cb
2007 cb -
nick nieaktualnyJeszcze_Blizniaki wrote:Hej! Dzięki za odzew. No więc tak: jak byłam mlod(sz)a, był termin miesiączki, rano się budziłam i od razu mocne krwawienie, bez wątpliwości pierwszy dzień cyklu.
A od kilku lat 1-2 dni plamienia, i dopiero mocne krwawienie. Moja gin mówi, żeby za pierwszy DC uznać mocne krwawienie, więc tak robię.
Przy pierwszej ciąży miałam niedomogę lutealną. W obu ciążach brałam leluteinę i duphaston.
Progesteron badałam kilka lat temu. Moja gin teraz nie zleciła żadnych badań na wstępie starań. Więc niby na spokojnie próbujemy, ale z tyłu głowy mam swój wiek.
Wczoraj w 26 DC beta z krwi negatywna. Jutro, pojutrze powinien być okres. -
TSH mam 1.89 sprzed 2 miesięcy. Cytologia, wymaz ok na świeżo.
Poproszę ginkę o badania hormonów. Tylko ona twierdzi, że po roku starań w razie czego zrobimy badania....2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
11.2021 cb
2007 cb -
Jeszcze_Blizniaki wrote:Dzień dobry 🙂 mam nadzieję, że mogę tu się przywitać. W tym roku będę miała 40 lat. Staram się o trzecie dziecko. Chciałam Was podpytać o plamienie 1-2 dniowe przed mocnym miesiączkowym krwawieniem. Czy jako pierwszy dzień cyklu traktujecie plamienie czy mocne krwawienie z bólem, sensacjami żołądkowymi itd? Pozdrawiam serdecznie!
Podstawowe badania warto zrobić, a w naszym wieku to po pół roku starań ...„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, poszłam dziś do gin. niestety na NFZ😬... cóż,mina pani po moim "staramy się o trzecie dziecko" bezcenna, choć przykra. Ogólnie po tej wizycie mam zjechany nastrój i powrót myśli czy rzeczywiście jeszcze walczyć. Oczywiście skąpe okresy czy 3 dniowe plamienia przed@ nie są niczym niepokojącym i nie wymagają dalszej diagnostyki czy wspomagania bo po co,a tak w ogóle to wyjdź już babo i nie truj dupy...😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 09:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaciejka🌸 wrote:Wybaczcie, ale musiałam się troszkę pożalić..
Miłego dnia Wam życzę 😘
Słuchaj siebie a nie innych ,bo każdy umie tylko krytykować bądź osądzać,a wsparcia żadnego!
Co do twoich cykli,niby pisze że okres od 3 do 5 dni jest w normie ! Ale plamienia już chyba raczej nie! Więc spróbuj poszukać innego lekarza ,fajnie jakby to był gin endokrynolog lub immunolog trza powtórzyć badania może coś nowego wnieśli by do twoich cykli -
Maciejka ja tez uważam ze powinnaś poszukać innego lekarza, niestety większość lekarzy na NFZ wiadomo jak podchodzi sama tego doświadczyłam, potem zmieniłam lekarza i od razu różnica w podejściu do pacjenta, a ten również jest na NFZ ale co roku robi mi generalny przegląd, usg itp także to naprawdę zależy od podejścia lekarza do pacjenta i odrobiny chęci do pracy z jego strony
Akinom 59 lubi tę wiadomość