Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena41 wrote:
    Hej. Niestety Młody mam się pochorował i musiałam zrezygnować z wizyty w Białymstoku za długa podróż. Na szybko umówiłam się bliżej czyli w Bocianie w Łódzi. Byłam w piątek i mam mieszane uczucia. Zrobili drożność jajowodu i drożny. Zrobiłam ponownie Amh po miesiącu i mam 0,63 -dramat. Miesiąc temu było 0,7. Ehhh. Natomiast przebadaliśmy starego i wszystkie parametry ma ok za wyjątkiem morfologi. Morfologia 0 prawidłowych pływaków. Płakać mi się chce. Stary załamany. Kupiłam mu suplementy. Wyłączył grzanie fotela. Ale czy pomoże? Przed badaniem nie uprawialiśmy sexu co najmniej 10 dni. W klinice zaproponowali invitro. Od badania sonohsg bolą mnie jajniki i plamie. Ehhh mam nadzieję że sobie krzywdy nie zrobiłam. Idę na monitoring w tym tygodniu. Zobaczymy czy jest owulacja. Jak jest to będziemy się starać. Jednak wydaje mi się że w maju zrobimy podejście do invitro.
    Czy lekarz powiedział że parametry nasienia są wystarczające do in vitro? Jesli tak to nie ma co płakać. Będą mogli wybrać najlepsze plemniki i zapłodnić komórki.
    Badanie nasienia najlepiej robić po ok. 3-4 dniach przerwy od ejakulacji.
    U nas też jest oligospermia i teratozoospermia - czyli właśnie morfologia poniżej normy. Z 10 komórek KD udało się uzyskać 2 zarodki. Więc się da.
    Suplementy działają po ok. 3 miesiącach. Ważny jest też ruch i dieta. Głowa do góry i do dzieła🤞💪

Mas lubi tę wiadomość

Rocznik 78
    Torbiel endometrialna na jednym jajniku.
    Mała niedoczynność tarczycy, MTHFR, PAI hetero, rozchwiane cytokiny, Ana
    Novum: 1 podejście
    Kriobank: 2 podejścia
    Unica Praga Czechy: Transfer 04.2023 🤞🤞🤞

preg.png
  • Mas Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LateBloomer wrote:
    Czy lekarz powiedział że parametry nasienia są wystarczające do in vitro? Jesli tak to nie ma co płakać. Będą mogli wybrać najlepsze plemniki i zapłodnić komórki.
    U nas też jest oligospermia i teratozoospermia - czyli właśnie morfologia poniżej normy. Z 10 komórek KD udało się uzyskać 2 zarodki. Więc się da.
    Suplementy działają po ok. 3 miesiącach. Ważny jest też ruch i dieta. Głowa do góry i do dzieła🤞💪

Część, jeśli wszystkie parametry są ok, to morfologia nie jest aż takim dramatem. To się zmienia. Na pewno mieliście za długą abstynencję przed badaniem. Nasz androlog mówił, że optymalnie to 3 dni. To naprawdę mogło wpłynąć na wynik.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Ata76 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem po wizycie, wszystko ok a serce najgłośniejsze z wszystkich dzieci na dzisiejszych wizytach .Mam już skierowanie na prenatelne i po nich już mogę się chwalić wszystkim 🙂

LateBloomer, Niebieska Gwiazda, FrezJa, SzuumFal lubią tę wiadomość

• LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata76 wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem po wizycie, wszystko ok a serce najgłośniejsze z wszystkich dzieci na dzisiejszych wizytach .Mam już skierowanie na prenatelne i po nich już mogę się chwalić wszystkim 🙂
    Gratulacje! Tak trzymać 😀💪. Zrób sobie suwaczek w stopce 👍

Ata76 lubi tę wiadomość

Rocznik 78
    Torbiel endometrialna na jednym jajniku.
    Mała niedoczynność tarczycy, MTHFR, PAI hetero, rozchwiane cytokiny, Ana
    Novum: 1 podejście
    Kriobank: 2 podejścia
    Unica Praga Czechy: Transfer 04.2023 🤞🤞🤞

preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena41 wrote:
    Hej. Niestety Młody mam się pochorował i musiałam zrezygnować z wizyty w Białymstoku za długa podróż. Na szybko umówiłam się bliżej czyli w Bocianie w Łódzi. Byłam w piątek i mam mieszane uczucia. Zrobili drożność jajowodu i drożny. Zrobiłam ponownie Amh po miesiącu i mam 0,63 -dramat. Miesiąc temu było 0,7. Ehhh. Natomiast przebadaliśmy starego i wszystkie parametry ma ok za wyjątkiem morfologi. Morfologia 0 prawidłowych pływaków. Płakać mi się chce. Stary załamany. Kupiłam mu suplementy. Wyłączył grzanie fotela. Ale czy pomoże? Przed badaniem nie uprawialiśmy sexu co najmniej 10 dni. W klinice zaproponowali invitro. Od badania sonohsg bolą mnie jajniki i plamie. Ehhh mam nadzieję że sobie krzywdy nie zrobiłam. Idę na monitoring w tym tygodniu. Zobaczymy czy jest owulacja. Jak jest to będziemy się starać. Jednak wydaje mi się że w maju zrobimy podejście do invitro.

Tak się troszkę zastanawiam nad twoją sytuacją.Jak miałam 41 lat staraliśmy się o bobasa.Miałam amh 0.26.Trafiłam na lekarza speca od naprotechnologii.Nie wiem czy w takie cos wierzysz I bierzesz pod uwagę.On jest ginekologiem andrologiem I normalne jest to,że na wizytę idzie para I on patrzy całościowo na problem I rozwiązuje.My staraliśmy sié trzy lata,trafiłam do niego przepisał sporo leków mi I mężowi I po czterech cyklach byłam w ciąży.Człowiek przyjmuje w Łodzi I Warszawie.Jeśli będziesz zainteresowana pisz podam namiary.

• Magdalena41 Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Tak się troszkę zastanawiam nad twoją sytuacją.Jak miałam 41 lat staraliśmy się o bobasa.Miałam amh 0.26.Trafiłam na lekarza speca od naprotechnologii.Nie wiem czy w takie cos wierzysz I bierzesz pod uwagę.On jest ginekologiem andrologiem I normalne jest to,że na wizytę idzie para I on patrzy całościowo na problem I rozwiązuje.My staraliśmy sié trzy lata,trafiłam do niego przepisał sporo leków mi I mężowi I po czterech cyklach byłam w ciąży.Człowiek przyjmuje w Łodzi I Warszawie.Jeśli będziesz zainteresowana pisz podam namiary.
    Oczywiście poproszę o namiary.

Wysłany: 7 marca 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie.
    Dziś byłam na monitoringu tj 10 DC pęcherzyk w prawym jajniku 20 mm. Owulacja z jajnika bez jajowodu. Dziś się przytulalismy i będziemy się przytulać co drugi dzień. Trzeba trenować 😁.
    Mąż ciężko znosi wynik badania nasienia. Ja mam wahania nastroju od euforii po placz. Dałam na luz w tym cylku i następnym, bo raczej marne szanse ale przytulać się będziemy. Na monitoring w tym cylku jeszcze pójdę, bo biorę duphaston.

Wysłany: 8 marca 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LateBloomer wrote:
    Dzięki wielkie. Wyniki badań nasienia dostaliśmy na maila więc nie omawialiśmy z lekarzem. Wszystko jest w normie tylko ta morfologia koszmarna. Pożyjemy i zobaczymy co dalej

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata76 wrote:
    Brawa dla Maluszka!! Pięknie! Ale się cieszę!!

Ata76 lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 marca 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena41 wrote:
    Oczywiście poproszę o namiary.
    Dr Radosław Maksym.W Łodzi przyjmuje w przychodni CODE na ulicy Tuwima.Jak do niego chodziłam to przyjmował raz w miesiącu w sobotę.Wiem,że pracuje w stolicy ,ale nie wiem gdzie przyjmuje.

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata76 , Magdalena41...Co tam dziewczyny....
    Piszcie z jakimiś newsami ,co u Was??

• Ata76 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2023, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Ata76 , Magdalena41...Co tam dziewczyny....
    Piszcie z jakimiś newsami ,co u Was??
    Hejka. Czuję się ok a 7.04. mam prenatalne i wtedy coś więcej napiszę. Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie tego lekarza, którego tu polecacie Radosława Maksym czy faktycznie jest to godny polecenia człowiek?

Wysłany: 29 marca 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest godny polecenia?Jest.Patrzę właśnie na 3.5 letniego śpiącego rozrabiakę.Miałam kiepskie wyniki I amh 0.26.Zapodał leki I mnie I facetowi I po czterech miesiącach zaskoczyło.Jakoś tak czuje co I jak.Nie czaruje I nie jest typem naciągacza.I w moim miescie przyjmował raz w miesiącu I za każdym razem jakaś nowa ciężarówka była.Zawsze to pocieszało I dawało nadzieje.

• Ata76 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Melduję co jest. Dzisiaj byłam na badaniach, ostateczne wyniki dopiero w środę no i decyzja o ewentualnej amniopunkcji bo jak to doktor powiedział wiek mi ryzyko podnosi. A na USG przezierność ok, kości nosowe ok , rączki nóżki ok , serduszko i żołądek ok - czyli ogólnie prawdopodobnie zdrowa dziewuszka. Jestem szczęśliwa 😁 Ale mam inny problem. Dzisiaj robiłam krzywą cukrową i masakra. Na czczo cukier 81, po godzinie 204 a po dwóch 37 . Pewnie diabetolog się kłania. 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 22:27

• SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata76 wrote:
    Hej dziewczyny. Melduję co jest. Dzisiaj byłam na badaniach, ostateczne wyniki dopiero w środę no i decyzja o ewentualnej amniopunkcji bo jak to doktor powiedział wiek mi ryzyko podnosi. A na USG przezierność ok, kości nosowe ok , rączki nóżki ok , serduszko i żołądek ok - czyli ogólnie prawdopodobnie zdrowa dziewuszka. Jestem szczęśliwa 😁 Ale mam inny problem. Dzisiaj robiłam krzywą cukrową i masakra. Na czczo cukier 81, po godzinie 204 a po dwóch 37 . Pewnie diabetolog się kłania. 😞

Diabetolog do przeżycia
    Samokontrola leki jak będzie trzeba i będzie cacy

Super ze wszystko Ok
    A ze tak dopytam jaki jest Twój wiek ?
    Podczytuje ale wiadomo bywa ze coś umyka i ciężko nadrobić od początku :))

• Ata76 Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    Diabetolog do przeżycia
    Samokontrola leki jak będzie trzeba i będzie cacy

Super ze wszystko Ok
    A ze tak dopytam jaki jest Twój wiek ?
    Podczytuje ale wiadomo bywa ze coś umyka i ciężko nadrobić od początku :))
    W grudniu skończyłam 46 lat 😉

• SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata76 wrote:
    W grudniu skończyłam 46 lat 😉

I można ;)

Ata76 lubi tę wiadomość

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata76 Ale super!!!Bardzo się cieszę Twoim szczęściem!!! GRATULUJĘ dziewczynki!!!Też bym chciała!Póki co same chłopy w domu...Ja też miałam amniopunkcję.Mimo perfekcyjnego usg to wyniki pappa zwiększały ryzyko 1:77 ZD że względu na wiek no I miałam jeden wskaźnik podniesiony z krwi .Amnio do przeżycia natomiast to czekanie na wynik-tragedia.Gorszych nerwów chyba w życiu nie miałam.Wzielismy za dodatkową opłatą test fish-wykrywa 3 najczęstsze wady już chyba po 3 dniach była odpowiedź.Zadzwonila pani że szpitala I też ten numer na wyświetlaczu sprawił,ze prawie zemdlalam ze stresu A właśnie jechałam samochodem.Na szczęście wszystko ok.Tylko mnie płcią zaskoczyła,bo na USG wyszło,że dziewczynka.hahaha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2023, 20:27

Ata76 lubi tę wiadomość

• SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Ata76 Ale super!!!Bardzo się cieszę Twoim szczęściem!!! GRATULUJĘ dziewczynki!!!Też bym chciała!Póki co same chłopy w domu...Ja też miałam amniopunkcję.Mimo perfekcyjnego usg to wyniki pappa zwiększały ryzyko 1:77 ZD że względu na wiek no I miałam jeden wskaźnik podniesiony z krwi .Amnio do przeżycia natomiast to czekanie na wynik-tragedia.Gorszych nerwów chyba w życiu nie miałam.Wzielismy za dodatkową opłatą test fish-wykrywa 3 najczęstsze wady już chyba po 3 dniach była odpowiedź.Zadzwonila pani że szpitala I też ten numer na wyświetlaczu sprawił,ze prawie zemdlalam ze stresu A właśnie jechałam samochodem.Na szczęście wszystko ok.Tylko mnie płcią zaskoczyła,bo na USG wyszło,że dziewczynka.hahaha.

Najważniejsze ze wszystko Ok i z reszta wyników tez tak będzie
    Czyli dziewczynka
    Cudownie !!!! Gratuluje

Ata76 lubi tę wiadomość

‹‹ 233 234 235 236 237
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ