Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Akinom 59 wrote:Dagmaro a jak ty się czujesz słońce??
Czasem pobolewa mnie brzuch, czasem mdłości i tak na zmianę. Zmęczenie też jest już konkretne! Na razie nie jest źle. Właśnie zaczęłam ósmy tydzień. Przeraża mnie tylko to, że czuję się podobnie jak w poprzedniej ciąży, która źle się skończyła w 10 tygodniu. Ale powiedzcie, że to nic przecież nie znaczy?Misia78 lubi tę wiadomość
2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
dagmara wrote:Czasem pobolewa mnie brzuch, czasem mdłości i tak na zmianę. Zmęczenie też jest już konkretne! Na razie nie jest źle. Właśnie zaczęłam ósmy tydzień. Przeraża mnie tylko to, że czuję się podobnie jak w poprzedniej ciąży, która źle się skończyła w 10 tygodniu. Ale powiedzcie, że to nic przecież nie znaczy?
Póki są objawy to jest ok.
Akinom 59 lubi tę wiadomość
-
Misia78 wrote:Z tego co piszesz objawy książkowe, nie nakręcaj się. W poprzedniej tak się czułaś bo byłaś w ciąży
Póki są objawy to jest ok.
Wcale tak nie jest. W poprzedniej ciąży mdliło mnie 24h/dobę. Cieszyłam się, bo myślałam, że to dobry objaw. Dlatego nie podejrzewałam nic złego. Poszłam szczęśliwa z mdłościami na kolejną wizytę i ... dowiedziałam się, że serduszko się zatrzymało. Byłam w szoku! Przecież miałam mdłości, ból piersi, zmęczenie... A ciąża od kilku dni była martwa.
2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
nick nieaktualnyDziewczyny w ciazy mysle,ze mimo leku,strachu i niepewnosci 1 trymestru najwazniejsza jest nadzieja mimo wszystko.
Misia ja ide na pierwsza wizyte po ciazach straconych nauczylam sie aby isc dopiero ok.6-7 tc na wizyte aby zobaczyc serduszko.Misia78 lubi tę wiadomość
-
inessa wrote:Dziewczyny w ciazy mysle,ze mimo leku,strachu i niepewnosci 1 trymestru najwazniejsza jest nadzieja mimo wszystko.
Misia ja ide na pierwsza wizyte po ciazach straconych nauczylam sie aby isc dopiero ok.6-7 tc na wizyte aby zobaczyc serduszko. -
dagmara wrote:Wcale tak nie jest. W poprzedniej ciąży mdliło mnie 24h/dobę. Cieszyłam się, bo myślałam, że to dobry objaw. Dlatego nie podejrzewałam nic złego. Poszłam szczęśliwa z mdłościami na kolejną wizytę i ... dowiedziałam się, że serduszko się zatrzymało. Byłam w szoku! Przecież miałam mdłości, ból piersi, zmęczenie... A ciąża od kilku dni była martwa.
-
nick nieaktualnyMisia78 wrote:Ja tez takie coś przeżyłam, ale mi ewidentnie objawy zanikały. Czułam ze jestem „coraz mniej w ciąży”. Potem jeszcze miesiąc chodziłam czekając na poronienie. Lekarz mi mówił ze pójdzie szybko i nic nie bedzie widać, ot- dostane zwykły okres, a przeszłam coś okropnego, skurcze, krwotok. Masakra. Widać moj organizm nie pokapowal się ze już nie jest w ciąży i wszystko oprócz zarodka rosło.
-
Misia78 wrote:Ja tez takie coś przeżyłam, ale mi ewidentnie objawy zanikały. Czułam ze jestem „coraz mniej w ciąży”. Potem jeszcze miesiąc chodziłam czekając na poronienie. Lekarz mi mówił ze pójdzie szybko i nic nie bedzie widać, ot- dostane zwykły okres, a przeszłam coś okropnego, skurcze, krwotok. Masakra. Widać moj organizm nie pokapowal się ze już nie jest w ciąży i wszystko oprócz zarodka rosło.2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
Hej dziewczyny,ja po łyżeczkowaniu musiałam długo czekac bo lekarka wyczyscila bardzo dokładnie ,aż za dokładnie,potem nawet jak była owulacja i moglo sie udac bo temperatura byla wysoka to i tak zarodek się nie miał do czego wczepić 😭 zresztą jak mnie czyścila to powiedziała że tu nie trzeba się martwić bo ta pani juz w tym wieku ... A co do samego poronienia to krwawiłam miałam objawy ciążowe,serduszko biło a za dwa dni juz zarodek się zapadł i serce sie zatrzymało,dostałam ketonal i na stół 😥😥😥😥
Monia jak sie czujesz kochana,to masz jelitówkę też? Masakra jak nie ma zim z mrozem to takie anomalie wyłażą że aż strach.
A ja jestem umówiona jutro na wizytę bo od 3 tyg na zmianę plamię i krwawię,zobacze co mi powie,odstawilam też castagnusa bo ani nie pomaga a jeszcze namieszał w cyklach.Samanta1006 -
nick nieaktualnySamanta72 wrote:Hej dziewczyny,ja po łyżeczkowaniu musiałam długo czekac bo lekarka wyczyscila bardzo dokładnie ,aż za dokładnie,potem nawet jak była owulacja i moglo sie udac bo temperatura byla wysoka to i tak zarodek się nie miał do czego wczepić 😭 zresztą jak mnie czyścila to powiedziała że tu nie trzeba się martwić bo ta pani juz w tym wieku ... A co do samego poronienia to krwawiłam miałam objawy ciążowe,serduszko biło a za dwa dni juz zarodek się zapadł i serce sie zatrzymało,dostałam ketonal i na stół 😥😥😥😥
Monia jak sie czujesz kochana,to masz jelitówkę też? Masakra jak nie ma zim z mrozem to takie anomalie wyłażą że aż strach.
A ja jestem umówiona jutro na wizytę bo od 3 tyg na zmianę plamię i krwawię,zobacze co mi powie,odstawilam też castagnusa bo ani nie pomaga a jeszcze namieszał w cyklach. -
nick nieaktualnyHej Kochane
Zdrowka Wam życze
Dziewczyny ja mialam takie plamienia gdy mialam miesniaki i polipa dobrze aby lekarz zrobil Wam porzadne USG.
A my podziebieni jestesmy leci z nosa i ten kaszel suchu u dzieci co jakis czas sie pojawia. Zatrzymalam Gabryska w domu i zobacze czy wybije sie temperatura jak nie to posle Go jutro do przedszkola bo widocznie to wszystko objaw alergii.
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Hej Kochane
Zdrowka Wam życze
Dziewczyny ja mialam takie plamienia gdy mialam miesniaki i polipa dobrze aby lekarz zrobil Wam porzadne USG.
A my podziebieni jestesmy leci z nosa i ten kaszel suchu u dzieci co jakis czas sie pojawia. Zatrzymalam Gabryska w domu i zobacze czy wybije sie temperatura jak nie to posle Go jutro do przedszkola bo widocznie to wszystko objaw alergii.inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Inessa, będziemy trzymać kciuki!
Znowu musiałam wziąć nurofen, bo bym nie wstała z łóżka. Ból głowy budził mnie co godzinę w nocy mam nadzieję, że klasycznie trzy dni i koniec.
Mam pytanie do tych z Was, które mają ZJD. Czy w ciąży wam się zmienia? Bo u mnie objawia się biegunkami, ale (!) po owu jest lepiej, a w ciążach nie mam objawów, zero po prostu. To nawet jeden z moich pierwszych objawów ciąży, brak biegunek
A w tej ciąży tak nie mam może też dlatego mało w nią wierzę.