X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja a nie mozesz pojechac do szpitala na IP takie krwawienie nie zawsze odrazu oznacz poronienie. Niedawno moja znajoma pidobnie miala ale z niej lecialo jak podczas okresu pojechala do lekarza a setduszko pieknie bilo prawdopodobnie krwiak pekl.
    Ja mocno wspieram <3

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    To moja piąta strata, niestety cudów nie będzie. Zaczęłam ronić. Tak strasznie nie chcę do szpitala, po raz kolejny, że nigdzie się nie ruszam, o ile nie zaleję się krwią.
    Do tej pory nie poroniłam samoistnie, więc nie wiem czego się spodziewać i co dalej robić. Na razie ból znośny i krwawienie znośne, taka końcówka okresu, tylko żywo czerwona. Objawy zniknęły wszystkie. Nawet kot mi się przestał na brzuchu kłaść...
    O matko kochanie tak bardzo mi przykro jest😢😢 💗 na razie jest dobrze,puki krwawienie,potem jak już krwawienie się zmniejszy to idź na USG niech lekarz sprawdzi czy wszystko zeszło 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    O matko kochanie tak bardzo mi przykro jest😢😢 💗 na razie jest dobrze,puki krwawienie,potem jak już krwawienie się zmniejszy to idź na USG niech lekarz sprawdzi czy wszystko zeszło 😘
    W sumie Aga ma rację tak też może byc,tego nie wiesz do puki nie sprawdzisz

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, tak mi przykro. Trzymaj się dziewczyno!

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.
    03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
    10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    To moja piąta strata, niestety cudów nie będzie. Zaczęłam ronić. Tak strasznie nie chcę do szpitala, po raz kolejny, że nigdzie się nie ruszam, o ile nie zaleję się krwią.
    Do tej pory nie poroniłam samoistnie, więc nie wiem czego się spodziewać i co dalej robić. Na razie ból znośny i krwawienie znośne, taka końcówka okresu, tylko żywo czerwona. Objawy zniknęły wszystkie. Nawet kot mi się przestał na brzuchu kłaść...
    Miałam cytować. Ja roniłam w domu to był 8 tydzień. Jakieś dwa dni dużego krwawienia po tygodniu zrobiłam usg dla sprawdzenia. Wszystko się dobrze oczyściło.

Freja000, Akinom 59 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja trzymaj się. Niezależnie od sytuacji...

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Freja a nie mozesz pojechac do szpitala na IP takie krwawienie nie zawsze odrazu oznacz poronienie. Niedawno moja znajoma pidobnie miala ale z niej lecialo jak podczas okresu pojechala do lekarza a setduszko pieknie bilo prawdopodobnie krwiak pekl.
    Ja mocno wspieram <3

Mogę, ale nie chcę. Gdyby tylko krwawienie to co innego, ale ja się czułam potwornie i miałam mocne objawy. Teraz nic. Czuję się praktycznie jak przed ciążą. Tylko bóle okresowe.
    Ani na krwiak nic nie poradzą ani na poronienie. Wolę, żeby to się stało w domu.
    Umówiłam się na usg w poniedziałek, żeby sprawdzić co i jak.
    Ja naprawdę to znam. Wczoraj ból krzyża, a ostatnie dni parcie na szyjkę. Zupełnie jak poprzednim razem.

baby lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś u teściowej na urodzinach. Nie mówiłam im jeszcze bo za wcześnie no i wolę razem z mężem. Ale gadu gadu przy kawie i ciastku i ... Okazuje się że mamy wizytę tego samego dnia u tego samego lekarza 😳😅😅😅😳😳 Nie wiem czy nie zadzwonię tam zapytać na którą ona ma Godzinę 😅 żebyśmy się nie spotkały. Kłamać nie umiem... 😐

Akinom 59 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• baby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Mogę, ale nie chcę. Gdyby tylko krwawienie to co innego, ale ja się czułam potwornie i miałam mocne objawy. Teraz nic. Czuję się praktycznie jak przed ciążą. Tylko bóle okresowe.
    Ani na krwiak nic nie poradzą ani na poronienie. Wolę, żeby to się stało w domu.
    Umówiłam się na usg w poniedziałek, żeby sprawdzić co i jak.
    Ja naprawdę to znam. Wczoraj ból krzyża, a ostatnie dni parcie na szyjkę. Zupełnie jak poprzednim razem.

Freja ja Cię rozumiem i szanuję Twoją decyzję. Trzymaj się dziewczyno

Freja000 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja rozumiem.
    Mocno wspieram <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby ooo ale sytuacja :)

Najwyzej powiedz,ze przyszlas do kontroli jak co roku no bo jak nie chcesz jeszcze mowic o ciazy to co innego mowic...

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja współczuję ,trzymaj się .

cf409fc7e7.png
  • dagmara Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w tym tyg byłam u trzech ginekologow. Jeden powiedział, że widzi dwa zarodki (dał mi nawet zdjęcie!), drugi i trzeci gin powiedzieli, że widzą jeden zarodek. Ten tydzień kosztował mnie sporo nerwów.
    Kiedy ciąża jest mała, to rozumiem, że jeden zarodek może schować się za drugi i najpierw widać jeden, a potem dwa. Ale odwrotnie?? Jak ginekolog z 30 letnim stażem, może popełnić taki błąd??

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara 😉 czary. Spokojnie. Poczekaj 2 tygodnie i będziesz wszystko wiedziała. Cierpliwości

f2wl4z17a25l2zbv.png

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Dagmara 😉 czary. Spokojnie. Poczekaj 2 tygodnie i będziesz wszystko wiedziała. Cierpliwości
    Myślisz, że liczba zarodków jeszcze może ulec zmianie?? Ja myślę, że nie muszę czekać dwóch tyg i teraz już wiem.

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Freja jak mi przykro :((( Ja się nie znam ale słyszałam że niektóre poronienia da się zatrzymać, ale to chyba w starszej ciąży ...
    Co do krwiaka to ja miałam, zaczęłam plamic jeszcze w 1 miesiacu, na szczęście poszłam do lekarza z plamieniami i od razu krwiaka znalazła i uprzedzila mnie że może lecieć żywa krew. I tak się stało po jakimś tygodniu. Pojechałam na ip, zarodek żył i miał się ok. Też się bałam poronienia A objawy przy krwawieniu miałam właśnie takie jak na okres, skurcze i bóle w dole brzucha. Tylko krew była inna bo bardzo jasna.
    Trzymaj się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 21:47

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    Freja jak tam dziś u ciebie? Nie chcę ci robić złudnych nadziei ale może to nie to co myślisz ,może się okaże że przyczyną jest inna a dzieciątko jest całe i zdrowe.

cf409fc7e7.png
  • Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Freja mocno przytulam kochana,człowiek ma jeszcze tam gdzies nadzieje i się jej trzyma,moze tak jak Aga pisze to krwiak i jednak ciąża jest zdrowa,ja tez przy moim ostatnim poronieniu wierzyłam tym bardziej że jak mnie do szpitala przyjmowali to serduszko biło .Wierze że jednak sie maluszek trzyma😘

Samanta1006
  • jastin Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja....
    Tule ❤
    tak jak dziewczyny piszą może być krwiak, ja tak miałam dziecko żyło jeszcze długo pomimo opróżniania się krwiaka, a przyczyna że nie donosilam była inna.

U nas choroba wraca , mała chodziła tydz do żłobka i wczoraj znów temp, mnie gardło i tak piękny week mamy! Niech już wiosna przychodzi bo mam dość przeziębienia.
    Miłej niedzieli wszystkim Wam życzę 😚

klz9vcqgtj0l9yz1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane <3
    Spokojnej niedzieli oraz zdrowka życze!!

Mnie zaczyna bolec gardlo i krtan a dzieci zaczynaja kaszlec. Oby jednka nic sie nie rozwinelo. A pogoda obrzydliwa u nas :(
    Ja chce juz wiosne :)

Freja <3

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ