Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja a nie mozesz pojechac do szpitala na IP takie krwawienie nie zawsze odrazu oznacz poronienie. Niedawno moja znajoma pidobnie miala ale z niej lecialo jak podczas okresu pojechala do lekarza a setduszko pieknie bilo prawdopodobnie krwiak pekl.
    Ja mocno wspieram <3

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    To moja piąta strata, niestety cudów nie będzie. Zaczęłam ronić. Tak strasznie nie chcę do szpitala, po raz kolejny, że nigdzie się nie ruszam, o ile nie zaleję się krwią.
    Do tej pory nie poroniłam samoistnie, więc nie wiem czego się spodziewać i co dalej robić. Na razie ból znośny i krwawienie znośne, taka końcówka okresu, tylko żywo czerwona. Objawy zniknęły wszystkie. Nawet kot mi się przestał na brzuchu kłaść...
    O matko kochanie tak bardzo mi przykro jest😢😢 💗 na razie jest dobrze,puki krwawienie,potem jak już krwawienie się zmniejszy to idź na USG niech lekarz sprawdzi czy wszystko zeszło 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    O matko kochanie tak bardzo mi przykro jest😢😢 💗 na razie jest dobrze,puki krwawienie,potem jak już krwawienie się zmniejszy to idź na USG niech lekarz sprawdzi czy wszystko zeszło 😘
    W sumie Aga ma rację tak też może byc,tego nie wiesz do puki nie sprawdzisz

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, tak mi przykro. Trzymaj się dziewczyno!

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.
    03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
    10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    To moja piąta strata, niestety cudów nie będzie. Zaczęłam ronić. Tak strasznie nie chcę do szpitala, po raz kolejny, że nigdzie się nie ruszam, o ile nie zaleję się krwią.
    Do tej pory nie poroniłam samoistnie, więc nie wiem czego się spodziewać i co dalej robić. Na razie ból znośny i krwawienie znośne, taka końcówka okresu, tylko żywo czerwona. Objawy zniknęły wszystkie. Nawet kot mi się przestał na brzuchu kłaść...
    Miałam cytować. Ja roniłam w domu to był 8 tydzień. Jakieś dwa dni dużego krwawienia po tygodniu zrobiłam usg dla sprawdzenia. Wszystko się dobrze oczyściło.

Freja000, Akinom 59 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja trzymaj się. Niezależnie od sytuacji...

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Freja a nie mozesz pojechac do szpitala na IP takie krwawienie nie zawsze odrazu oznacz poronienie. Niedawno moja znajoma pidobnie miala ale z niej lecialo jak podczas okresu pojechala do lekarza a setduszko pieknie bilo prawdopodobnie krwiak pekl.
    Ja mocno wspieram <3

Mogę, ale nie chcę. Gdyby tylko krwawienie to co innego, ale ja się czułam potwornie i miałam mocne objawy. Teraz nic. Czuję się praktycznie jak przed ciążą. Tylko bóle okresowe.
    Ani na krwiak nic nie poradzą ani na poronienie. Wolę, żeby to się stało w domu.
    Umówiłam się na usg w poniedziałek, żeby sprawdzić co i jak.
    Ja naprawdę to znam. Wczoraj ból krzyża, a ostatnie dni parcie na szyjkę. Zupełnie jak poprzednim razem.

baby lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś u teściowej na urodzinach. Nie mówiłam im jeszcze bo za wcześnie no i wolę razem z mężem. Ale gadu gadu przy kawie i ciastku i ... Okazuje się że mamy wizytę tego samego dnia u tego samego lekarza 😳😅😅😅😳😳 Nie wiem czy nie zadzwonię tam zapytać na którą ona ma Godzinę 😅 żebyśmy się nie spotkały. Kłamać nie umiem... 😐

Akinom 59 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• baby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Mogę, ale nie chcę. Gdyby tylko krwawienie to co innego, ale ja się czułam potwornie i miałam mocne objawy. Teraz nic. Czuję się praktycznie jak przed ciążą. Tylko bóle okresowe.
    Ani na krwiak nic nie poradzą ani na poronienie. Wolę, żeby to się stało w domu.
    Umówiłam się na usg w poniedziałek, żeby sprawdzić co i jak.
    Ja naprawdę to znam. Wczoraj ból krzyża, a ostatnie dni parcie na szyjkę. Zupełnie jak poprzednim razem.

Freja ja Cię rozumiem i szanuję Twoją decyzję. Trzymaj się dziewczyno

Freja000 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja rozumiem.
    Mocno wspieram <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby ooo ale sytuacja :)

Najwyzej powiedz,ze przyszlas do kontroli jak co roku no bo jak nie chcesz jeszcze mowic o ciazy to co innego mowic...

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja współczuję ,trzymaj się .

cf409fc7e7.png
  • dagmara Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w tym tyg byłam u trzech ginekologow. Jeden powiedział, że widzi dwa zarodki (dał mi nawet zdjęcie!), drugi i trzeci gin powiedzieli, że widzą jeden zarodek. Ten tydzień kosztował mnie sporo nerwów.
    Kiedy ciąża jest mała, to rozumiem, że jeden zarodek może schować się za drugi i najpierw widać jeden, a potem dwa. Ale odwrotnie?? Jak ginekolog z 30 letnim stażem, może popełnić taki błąd??

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara 😉 czary. Spokojnie. Poczekaj 2 tygodnie i będziesz wszystko wiedziała. Cierpliwości

f2wl4z17a25l2zbv.png

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Dagmara 😉 czary. Spokojnie. Poczekaj 2 tygodnie i będziesz wszystko wiedziała. Cierpliwości
    Myślisz, że liczba zarodków jeszcze może ulec zmianie?? Ja myślę, że nie muszę czekać dwóch tyg i teraz już wiem.

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Freja jak mi przykro :((( Ja się nie znam ale słyszałam że niektóre poronienia da się zatrzymać, ale to chyba w starszej ciąży ...
    Co do krwiaka to ja miałam, zaczęłam plamic jeszcze w 1 miesiacu, na szczęście poszłam do lekarza z plamieniami i od razu krwiaka znalazła i uprzedzila mnie że może lecieć żywa krew. I tak się stało po jakimś tygodniu. Pojechałam na ip, zarodek żył i miał się ok. Też się bałam poronienia A objawy przy krwawieniu miałam właśnie takie jak na okres, skurcze i bóle w dole brzucha. Tylko krew była inna bo bardzo jasna.
    Trzymaj się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 21:47

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    Freja jak tam dziś u ciebie? Nie chcę ci robić złudnych nadziei ale może to nie to co myślisz ,może się okaże że przyczyną jest inna a dzieciątko jest całe i zdrowe.

cf409fc7e7.png
  • Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Freja mocno przytulam kochana,człowiek ma jeszcze tam gdzies nadzieje i się jej trzyma,moze tak jak Aga pisze to krwiak i jednak ciąża jest zdrowa,ja tez przy moim ostatnim poronieniu wierzyłam tym bardziej że jak mnie do szpitala przyjmowali to serduszko biło .Wierze że jednak sie maluszek trzyma😘

Samanta1006
  • jastin Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja....
    Tule ❤
    tak jak dziewczyny piszą może być krwiak, ja tak miałam dziecko żyło jeszcze długo pomimo opróżniania się krwiaka, a przyczyna że nie donosilam była inna.

U nas choroba wraca , mała chodziła tydz do żłobka i wczoraj znów temp, mnie gardło i tak piękny week mamy! Niech już wiosna przychodzi bo mam dość przeziębienia.
    Miłej niedzieli wszystkim Wam życzę 😚

klz9vcqgtj0l9yz1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane <3
    Spokojnej niedzieli oraz zdrowka życze!!

Mnie zaczyna bolec gardlo i krtan a dzieci zaczynaja kaszlec. Oby jednka nic sie nie rozwinelo. A pogoda obrzydliwa u nas :(
    Ja chce juz wiosne :)

Freja <3

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ