Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Hej.
Jestem juz po wizycie Maluszek jest i boje juz serduszko. Ciaza wychodzi 6 tydz.i 2 dzien. Na ten czas wszystko jest ok zobaczymy za 2 tygodnie na kolejnej wizycie czy wszystko nadal jest dobrze i wtedy karte ciazy dostane.
Dziekuje Kochane za wsparcie
I jeszcxe Wam powiem,ze ginka mnie uspokajala haha i mowila,ze niedawno prowadzila ciaxe pacjentki prawie 48 letniejinessa lubi tę wiadomość
-
inessa wrote:Hej.
Jestem juz po wizycie Maluszek jest i boje juz serduszko. Ciaza wychodzi 6 tydz.i 2 dzien. Na ten czas wszystko jest ok zobaczymy za 2 tygodnie na kolejnej wizycie czy wszystko nadal jest dobrze i wtedy karte ciazy dostane.
Dziekuje Kochane za wsparcie
I jeszcxe Wam powiem,ze ginka mnie uspokajala haha i mowila,ze niedawno prowadzila ciaxe pacjentki prawie 48 letniej
Serdusio bije, będzie dobrze:)))inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjastin wrote:Witajcie !
Czytam nieustannie natomiast brak czasu aby cis skrobnac...
U nas wszyscy dalej chorzy... mała nie chodzi do żłobka zostawię ja mc w domu aż pozadnie będzie zdrowa bo choroba ciągle nawraca od 2 mc 😟
Poza tym mam nowy cykl a co z tym idzie... nowe nadzieje 😅
Koronawirusem jestem trochę przerazona ale miejmy nadzieję że jakoś się sytuacja uspokoi.
Akinom
Ja piłam ☺️ cały cykl . Teraz nie pije że względu na karmienie -
Inessa, gratuluję dobrych wieści i dobrego lekarza!
Mój gin (do którego właśnie przestałam chodzić), łapał się za głowę, jak słyszał, że mam 40 i chcę jeszcze dziecko! Jedyne co od niego słyszałam, to: dlaczego tak późno chce Pani dziecko? Trzeba było się wcześniej starać! Czy Pani wie, jakie to ryzyko być w ciąży w Pani wieku??
Naprawdę zaczęłam wątpić, czy nie jestem za stara na kolejne dziecko.
Samanta72, dziękuję, że o mnie pytasz. Aktualnie jestem w 8 tyg. Poprzednio poroniłam pomiędzy 8-10 tygodniem, więc stresuję się teraz, co będzie dalej.2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
nick nieaktualny
-
Samanta72 wrote:Poczytałam o korzeniu maca i mleczku pszczelim tylko teraz powiedz mi czy mam odstawic biosteron i witaminy,bo i w jedny i w drugim one są?
nie, to naturalne witaminy.
ALe ja bym Cię mocno namawiała na zbadanie hormonów w 7 dpo. Niecierpię leczenia w ciemno obserwujesz cykl? Prowadzisz wykres? -
inessa wrote:Dziewczyny dziekuje choc jeszcze b.dluga droga przed nami.
Dagmara ja takie slowa rowniez uslyszalam na poczatku staran a nie mialam 40 lat straszne to przykre dobrze,ze go zmienilas. A kiedy teraz masz wizyte?
Teraz mam wizytę na początku 10 tyg, czyli 9.03.
Zmieniłam tego lekarza, bo na pierwszej wizycie w tej ciąży, powiedział mi, że mam dwa zarodki - najprawdopodobniej chore! Po takim czymś nie byłam w stanie funkcjonować normalnie. Byłam załamana.
A kiedy Ty idziesz na następną wizytę?2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
Dagmara, no co za palant. Masz przecież ledwo co 40, z całym szacunkiem dla nas wszystkich, ale jesteś tu najmłodsza ))
Trzeba zmienić lekarza i nie słychać starych dziadków. Może on jest za stary na ginekologa 21 wieku?!
Ja dziś na papierze zauważyłam brązowe nitki. Trochę się zdenerwowałam. U mnie 6 tydzień dopiero. -
Misia78, no tu to się czuję młodo 😉😉😉
Właściwie to ile z Was jest tu w ciąży, w jakim wieku jesteście i który tydzień???2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
Dagmara olej palanta,mja miałam 41 jak urodziłam mojego Maksa,to napewno zupelnie inna ciąża i odczucia ale tak samo wspa iałe,inaczej sie jest starszą mamą to fakt ale jak spokojna i swiadomą,pamietam ze w wieku 21 i 24 lat kiedy rodzilam najstarsze to darłam ryja na okrągło,strasznie nerwowa bylam a teraz,zupeln
ie inaczej,mimo pracy mam zawsze czas dla młodego,kocham i uwielbiam nad życie.
Agnieszko wspaniałe wieści,stresu nie unikniesz,z Maksem balam sie do porodu,zawsze sobie znalazlam jakiś powod a wszystko poszło dobrze i mam takiego ukochanego skarba😍😍😍😍
Freja nie bardzo moge zrobic te badanie bo ja nie wiem i lekarz chyba tez jaki to zien cyklu,poczekam te 15 dni,bede brala te tabletki i moze następny cykl bedzie w miare normalny.Samanta1006 -
Inessa moje gratulacje ) Nie stresuj się bądź dobrej myśli.
Co do lekarzy wg mnie zwykli ginekolodzy nie mają pojęcia o płodności, ciazach po 40, in vitro i wielu innych rzeczach. Moim zdaniem po 40 nawet jak ktoś teoretycznie nie ma problemów najlepiej iść do kliniki leczenia niepłodności na wizyte, tam lekarze mają bardzo dużą wiedzę i nikogo nie dziwi 40 latka starajaca się o dziecko. Zleca dobre badania i potrafią prowadzić ciążę z ryzykiem. Ja od państwowej gin to najpierw jak miałam torbiel usłyszałam że jest tylko do operacji, wchłonęła się po kolejnej miesiaczce sama i nie było czego operować Jak usłyszała że się staram i miałam zatrzymanie okresu przez ta torbiel , podejrzewałam najpierw ciążę To powiedziała że nie ma szans w moim wieku... Strasznie zła byłam, zmieniłam przychodnie i gina ale myślę czy nie iść do niej np na cytologie aby jej szczęka opadła To przykre jak lekarze tak się zachowują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 22:47
dagmara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
Dziekuje kobietki za cieple slowa
Dagmara mam wizyte 13 marca o 8.40
A ja w tym roku skoncze 45 lat a tydzien ciazy na suwaczku mam. Suwaczek juz mam bo nie mam abonamwntu i nie prowadze wykresu a tak latwiej mi pamietac kiedy co i jak.
Moja ginekolog nie ma nic przeciwko "starszym ciazom" jednak podkresla,ze jest wieksze ryzyko poronien ale podkresla,ze trzrba byc zawsze dobrej mysli. Jedynie czego obawia sie to ciaz po kolejnych CC ale widzr,ze w Polsce to "norma". Wiadomo,ze trzeba uwazac byc przevadanym po CC czy blizna dobrze sie zagoila itd. Ale gdy wszystko jest ok to znam kobiety co po 2 CC rodza naturalnie.
U nas dzis raz zimno,pochmurno a po chwili slonce swieci a niedlugo musze isc po synka a tak mi sie nie chce w taka pogode wychodzic z domu hyhy
Dobrego dnia Wam zycze i zdrowkaZielona koniczyna lubi tę wiadomość
-
Samanta72 wrote:Freja mam wykres,prowadze je od 2012 roku,jest dostepny więc mozesz zajrzeć.
nie umiem.. jest napisane u Ciebie, ze aktualny wykres "nie".
No ale jak prowadzisz wykres to chyba wiesz, kiedy masz owu? Bo progesteron brany przed owu ją zablokuje... ja dla pewności zaczynałam 2 dni po skoku, mimo, że wiedziałam, że u mnie owu jest 1 dnia wyższych temperatur. -
Z cc to problem jest ze zrostami. Tak samo jak przy każdej operacji brzusznej. U mnie niestety taka była i walczyłam ze zrostami. Mimo to mam bóle z prawej strony, od ponad roku. Nic nie wyszło w żadnych badaniach, więc podejrzewam zrost... teraz się odezwał