Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgredek wrote:Fresh moj synus ma 17miesiecy. Wiec podobny wiek... ciekawe jak zareaguja na rodzenstwo.. i kiedy ono bedzie?
Ciekawe szwagierka zaszła w ciążę, jak jej córeczka miała 15 miesięcy. Po narodzinach braciszka, mała jest nim zafascynowana, nie pozwala nikomu poza domem zaglądać do wózka, broniąc go: "mój braciszek, mój, nie patrz". Tylko, że ona nie cuzła się odrzucona, bo mają 2 babcie do pomocy przy dzieciach, więc zawsze ktoś miał dla niej czas. Ja zostanę sama z mężem, nie będzie żadnej babci do pomocy, więc Arturek może to odczuć, no ale za to chodzi do żłobka... 6-8 h dziennie może go nie być, więc może jednak nie odczuje "konkurencji"
-
Mój skończy za chwile 16 mcy.. jest pierwszym dzeckiem w rodzinie i mojej i meza. Tak więc nie trudno sobie wyobrazić jak jest rozpieszczany. Rodzeństwo to dla niego pewnie abstrakcja. Mysle, że byłoby ciezko. Zwlaszcza, że pod ręką tez nie mam babc. Tesciowa pracuje, a moja mama daleko. No ale mimo to marze o drugim bobasku...
-
nick nieaktualny
-
Witaam, się...
U mnie dopiero 8 dc...Biorę ovarin i mam nadzieję że coś mi pomoze i owulacja szybcie przyjdzie niż ostatnio...W pon idę na pierwsze usg...
Zobaczymy co ten cykl przyniesie...
Narazie jakoś marnie sie prykładam doo mierzenia temperatury, bo przez święta nie mierze o stałej porze, bo dłużej sobie śpie
A co tam u Was po swietach -
Witam,
ja jakiegoś doła po ostatniej @ miałam, chyba pierwszy raz tak naprawdę. Przez ten cały czas podchodziłam do tego naszego starania się raczej racjonalnie, a ostatnio byłam pewna, że się udało, no i oczywiście nic z tego... W sumie jak zwykle. Też jak nigdy nie mierzyłam temp, nie chciało mi się po prostu.
Ale już się zbieram. Już myślę o super sylwestrze ze znajomymi (pewnie w sylwestra albo nowy rok owulacja) i o urlopie na początku stycznia. Może to właśnie odpoczynek najbardziej jest mi potrzebny
A.. i w święta mama życzyła mi pociechy z dzieci (nikomu nie mówimy, że się staramy), ta to zawsze wszystko wie
01.2017 - ciąża biochemiczna -
theagnes87 wrote:Witaam, się...
U mnie dopiero 8 dc...Biorę ovarin i mam nadzieję że coś mi pomoze i owulacja szybcie przyjdzie niż ostatnio...W pon idę na pierwsze usg...
Zobaczymy co ten cykl przyniesie...
Narazie jakoś marnie sie prykładam doo mierzenia temperatury, bo przez święta nie mierze o stałej porze, bo dłużej sobie śpie
A co tam u Was po swietach
Oooo ten styczen będzie szczesliwyFreshMm lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
chabasse wrote:Mój skończy za chwile 16 mcy.. jest pierwszym dzeckiem w rodzinie i mojej i meza. Tak więc nie trudno sobie wyobrazić jak jest rozpieszczany. Rodzeństwo to dla niego pewnie abstrakcja. Mysle, że byłoby ciezko. Zwlaszcza, że pod ręką tez nie mam babc. Tesciowa pracuje, a moja mama daleko. No ale mimo to marze o drugim bobasku...
Hehe, podczytuję wrześniówki na fioletowej stronie, bo mój synek jest z 18 września, wiec Cię kojarzęchabasse lubi tę wiadomość
-
Zgredek wrote:Fresh moj syn tez ma na imię Artur hehe. My mieszkamy z moimi rodzicami w donu pietrowym wiec mam pod ręką dziadkow a teściowa 2ulice dalej. Tesciowa nie pracuję ale moi rodzice tak.
Najpiękniejsze imię Aż miałabym problem znaleźć drugie tak piękne dla drugiego synka, gdyby był
-
witam kochane mam pytanie jestem 11 dpo jeszcze przed świętami dostałam wysypki na brzuchu na rozstepach po poprzedniej ciąży strasznie swędzi mam też na udach i ramionach ale tam najmniej,na udach też dośc sporo i pod kolanami.Czy którejs z was wyskoczyło to badziewie i okazało się ze jest w ciąży.W pierwszej ciąży zdiagnozowano u mnie łuszczycę zaraz po tym jak się dowiedziałam że jestem w ciąży.Test robiłam ale negatyw.Mój wykresik pozdrawiam
-
nick nieaktualnyFresh my tez mielibysmy problem z drugim imieniem dla chlopca. Artur-cudne imie. Nic innego tak mi sie nie podoba jak to.
Dla corci chcialabym Maria ale mąż nie do konca...
Monia nigdy nic takiego nie mialam wiec nie pomogę ale wykres masz ladny, 11dp to za wczesnie na test według mnie... moze za kilka dni okaże się, że jestes w ciazy a wysylka to to, co mialas w pierwszej. Tego Ci zycze.monia8729, FreshMm lubią tę wiadomość
-
U mnie 14 dc , testy owu robię od 12 dnia i przez trzy dni wychodzą takie same czyli kreska testowa wyraźna ale nie tak mocna jak kontrolna
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Zgredek wrote:Fresh my tez mielibysmy problem z drugim imieniem dla chlopca. Artur-cudne imie. Nic innego tak mi sie nie podoba jak to.
Monia nigdy nic takiego nie mialam wiec nie pomogę ale wykres masz ladny, 11dp to za wczesnie na test według mnie... moze za kilka dni okaże się, że jestes w ciazy a wysylka to to, co mialas w pierwszej. Tego Ci zycze.
Hej nie dokładnie to samo przynajmniej nie tak dobrze pamiętam 4 lata temu to było ale kojarzę że miałam coś na brzuchu i nogach no zobaczymy jak to się potoczy jestem dobrej myśli
-
Zgredek wrote:Fresh my tez mielibysmy problem z drugim imieniem dla chlopca. Artur-cudne imie. Nic innego tak mi sie nie podoba jak to.
Monia nigdy nic takiego nie mialam wiec nie pomogę ale wykres masz ladny, 11dp to za wczesnie na test według mnie... moze za kilka dni okaże się, że jestes w ciazy a wysylka to to, co mialas w pierwszej. Tego Ci zycze.
U mnie córka zdecydowanie byłaby Malwinka
-
Hej Wam
Witam nowe dziewczyny
Długo nie pisalam ale zagladalam co skrobiecie jak u Was ? Ktoraś na dniach testuje?
U mnie dzis lub jutro owulka pewnie bedzie. Dzis sluz meeega rozciagliwy i jajniki wczoraj bolaly jak zawsze. W tym cyklu starania na luzie nawet maz nie skumal, ze dni plodne juz mam od kilku dni wiec przytulanie bez spinki ladnie wyszlo hehe jeszcze dzis sprobujemy i kto wie moze bedzie zloty strzal na Nowy Rok czego Wam wszystkim zycze !!! :* :* -
Adele, może się uda, nam też z 1 ciążą się udało w tym cyklu, w którym nie zdradziłam mu, że są dni płodne
Ps. jako, ze staramy się o drugiego maluszka, próbuje ktoś planować płeć dziecka? Chciałabym drugie dziecko, a dodatkowo ucelować dziewczynkę i myślę, jak ją "zrobić"
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Wszystkiego dobrego na ten nowy rok i oby marzenia sie spelnily!!!
Ja jeszcze do @ mam sporo czas u, ale czuje w kosciach, ze to nie nasz cykl....
Co do płci, chiński kalendarz pokazuje że dziewczynka dopiero w kwietniu... synka mamy, gdyby byl drugi to tez sie bede cieszyc no ale nie ukrywam, ze corcie tez chcialabym miec... hehehe
Ps. Kalendarz z synem sie sprawdzil. -
nick nieaktualny