X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczynki,
    Tak ja tez sprzątanie pełna para, szykuje pokój dla synka, dzis była mama i ogarnialysmy szafę, wyjmowałam z niej wszystko żeby zrobić miejsce dla małego bo wcześniej to była sypialnia. Przy okazji segragacja. Dobrze ze była mama to polowe rzeczy wyrzuciłam bo ja to mały chomik jestem ☺️

Dziewczyny ja to do Ikei męża nie biore ☺️🤣 jak mnie kiedyś przegonił po niej to powiedziałam ze pierwszy i ostatni raz 🤣 najczęściej jeżdżę z mama i siostra ☺️
    Tak tak Iza zwalniaj brzuszek żeby teraz następne kobietki załapały wiruska 😂

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krus sie namyslil (miesiąc wydawali decyzję) i przedluzyli mi chorobowe do konca listopada. Fajnie, bo od połowy wrzesnia mialam wstrzymane, niewiele tego bylo ale akurat na leki, badania i wizyty prywatne starczalo.

Urszulka89, AdelaX, mother84, Emrica, Miśkowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX oczywiscie ze niedlugo zwolnie brzuszek, i ty tez, i dziewczyny juz po kolei beda zwalniac. Więc nasze staraczki nie ociagac się. Moj ma troszke rozstępów ale zebrą nie jest. No i w pakiecie dorzucę małą dupke (jak to moj mąż dzis stwierdzil ze moja dupka w porównaniu do brzycha jest malutka 😂).

AdelaX, mother84 lubią tę wiadomość

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamana_girl wrote:
    Jej u mnie dopiero 4 dzień cyklu @ ma się już chyba ku końcowi

Miło tak czytać, że wam tak fajnie weekend minął
    Ja tak na prawdę siedziałam cały weekend sama z małym. Uwielbiam z nim spędzać czas 💖 ale Mój jak zwykle w pracy ehhh gdzieś się ostatnio rozmijamy...

Mój w SB byl w robocie. Często ost pracuje w SB lub nd.. jakoś przywykłam ale dziś sobie odbilismy przy okazji. To niedługo czas na kolejne podejście 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 22:49

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana kolejny cykl nowe nadzieje 🥰

Trzymam kciuki

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już odprawilam syna do szkoły i szykuje się na kawę z kolezanka z pracy która jest w tym samym dniu ciąży co ja 🤣 mamy ten sam termin porodu i pracowalysmy w jednym dziale 😁 chyba coś w tym jest,że ciąże chodzą parami... 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 08:08

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Adele to fajnie, super wyszło, ja mam koleżankę z pracy która ma 2 tyg po mnie termin, ale fajnie jest sobie pogadać powspierac się itd tyle ze przez tel bo niestety daleko od siebie mieszkamy.

Dzis miałam straszna noc, miałam tak twardy i spięty brzuch ze masakra ani na boku ani na plecach najlepiej było jak siadalam. Od 3 już nie spie. Biore się dzis za pakowanie torby bo panika mnie dzis w nocy wzięła a co jak się zacznie, przecież mój mąż nie wie co i jak ☺️🙉
    Dziewczyny mam nadzieje ze to dość normalny objaw spięcie tego brzucha bo jeszcze czegoś takiego nie miałam ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mimo ze zakaslana poszla dzis do szkoly bo sprawdzian maja z angielskiego. Nauczycielka powiedziala ze poki nie ma goraczki to niech przychodzi, ze kaszle i katary im nie straszne. No ale wczoraj rano miala stan podgoraczkowy, zle wygladala i buzia sie jej nie zamykala. A ja jakos powoli, wzmacniam sie. Tylko znow nic mi sie nie chce.

AdelaX ja bardzo dlugo mialam lutke i nospe i tak bardzo brzuch mi sie nie spinal, w sumie rzadko kiedy. Ale lekarz co wizyte pytal czy brzuch twardnieje. I chyba normalne. Tak jak dziewczyny mają skurcze przygotowujace a ja do tej pory zero, ani jednego skurczu. Z corka tez nie miałam. Mnie teraz interesuja bole okresowe, dzis cos tam cmi, wygonilam meza do roboty zeby zdazyl ogarnac to co zaczal. I tak siedze jak na szpilkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 09:14

• evs6 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Iza to może się coś rozwinie ✊

Adelax myśle ze takie twardnienia są normalne - mogą to być ćwiczenia macicy, a kiedy masz następna wizytę?

Adele - udanej kawki!
    Ja się ogarniam i zabieram młodego do klockowni, żeby się trochę wyszalał, bo ostatnio straszny z niego domator 🙄

a5e703bbfa.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam koleżankę, która ma termin 2tygodnie po mnie i co najlepsze - ona ma podzielona macie, pierwsze dziecko było wpadka i lekarz powiedział że to cud przy jej przypadku, o drugie starali się już kilka lat, chyba z 3-4 i stwierdziła jjakiś czas temu, że niedługo odpuszczą bo nie chce rodzić po 40-ce.
    A ja dzisiaj biorę się za mycie okien, wiem że jeszcze wcześnie, ale wolę póki jeszcze w miarę ciepło, akurat dzisiaj piękna pogoda u nas no i w grudniu i tak czeka mnie sprzątanie na święta, a nie chcę rodzić jeszcze w tym roku więc muszę to jakoś sobie rozciągnąć w czasie 😉
    Co do Ikei -to wierzcie lub nie, ale jeszcze nigdy w życiu tam nie byłam i jakoś mnie nie ciągnie. Dobrze że mamy daleko 😉 Głównie kupuję na allegro, oczywiście po uprzednim porównaniu cen 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 09:56

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza no brałam nospe i chyba jakoś dzieki niej funkcjonuje ale bez kitu myślałam ze dzisiaj nie wstanę z lozka.
    Evs wizytę mam27.11 powiem o tym lekarce, ale to było niefajne uczucie ale tez pomyslalam ze to te skurcze przepowiadające 🙈
    Kasia mnie tez nie ciągnęło póki nie pojechałam pierwszy raz a powiem szczerze ze pierwszy raz byłam 3 lata temu no i zakochałam się w tym sklepie 😍

• aLunia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX pijesz dużo wody? Mi się tak robiła jak mało wypiłam danego dnia, no i magnez brałam jeszcze.

Ja za godzinę mam wizytę już dosłownie jajko znoszę.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia kciuki za wizyte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia podobno od piatku zima (tesciowa tak twierdzi a ze dostala ogrodkowego powera to cos w tym musi byc). A ja sie martwie bo ja cieplolubna a mam tylko bardzo cieniutki płaszczyk.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Kasia podobno od piatku zima (tesciowa tak twierdzi a ze dostala ogrodkowego powera to cos w tym musi byc). A ja sie martwie bo ja cieplolubna a mam tylko bardzo cieniutki płaszczyk.
    To może do piątku obskocze 😉 Ja mam na szczęście ciepłą kurtkę, co prawda stara jak świat, ale wygląda dobrze no i brzuch się mieści 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia odezwij się po wizycie

W zasadzie to nie zwróciłam uwagi czy pije dużo wody ale chyba zaczne więcej, magnez biore 2x1

• aLunia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest dobrze. Serduszko bije i maluszek starszy o tydzień. Także idealnie wg moich obliczeń.

Hugo87, mother84, Urszulka89, DoveLove, Kasia 1805, AdelaX, evs6, Emrica, pola89, Adele27, Miśkowa, jangwa_maua lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Wszystko jest dobrze. Serduszko bije i maluszek starszy o tydzień. Także idealnie wg moich obliczeń.

No to super. Jeszcze raz gratuluje.
    To na kiedy termin?

aLunia lubi tę wiadomość

• mother84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia gratulacje :)

aLunia lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg okresu mi wpisał 4.07

Urszulka89, jangwa_maua lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 1631 1632 1633 1634 1635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ