Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiera oj, musisz to przetrwać, tule 😘
Moja koleżanka dzis dostała z dziećmi skierowanie na wymaz, objawy jak covidowe a jeszcze jej córka ma cukrzyce. Ale wlasnie Pani w przedszkolu miała pozytywny test, ale ta koleżanka ma z nią bardzo częsty kontakt wlasnie ze względu na ta cukrzyce bo musi 3 razy dziennie jeździć do przedszkola pilnowac posiłków i dawać insuline.
Iza może wlasnie pani dr dała zły kod kurczę.. a co dostałaś na te oczka?
A ja przed chwila wracałam z zakupów, mijałam biedronkę i widziałam jak kogoś reanimowali, nie mogłam się ogarnąć pierwszy raz coś takiego widziałam na zywo😞 oby udało się ta osobę uratowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 17:29
-
Iza 99% przypadków to jest zły kod - źle podany, źle zapisany itd. Wszystkie kody są w karcie więc w rejestracji je mają, nie musisz kontaktować się z lekarzem...
Ostatnio jeszcze się tak działo, że w poradni program generował kod, a nie wysyłał recepty do systemu informacyjnego, z którego się pobiera recepty w aptece. Tak moja mama miała ostatnio podany, dzwonię do niej że nie wchodzi i niech dzwoni do poradni po nowy. A w poradni ją zbyli, że kod jest dobry! Taki sam jest w karcie. Zadzwoniłam sama, mówię że kod NIE jest dobry, skoro nie mogę tego zrealizować... W końcu zaczęli grzebać w systemie i znaleźli że się nie wysłało, a wygenerowało kod. Podali mi nowy, poszło. -
Wiera kurka... współczuję...no najgorsze teraz, że nie byliście na to przygotowani i tak na ostatnią chwilę. To długo tą izolację będziecie mieć?
Iza hm...może te kody były pozamieniane.
Ja też nie mam L4 jeszcze na ZUS pue powinno, widnieć dziś, chyba, że jutro wystawi dopiero, jak nie to tak samo będę musiała pisać do niej..
Jestem dziś padnięta, a tu jeszcze pakowanie prezentów czeka, a najgorsze, że dopiero jak mały pójdzie spać.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyJeny, nogi mnie juz nie chca nosic. A Ola na 2 drzemce wiec znow pojdzie spać o 23 😥😪😩
Wlasnie jak zadzwonilam do przychodni to byla inna pielęgniarka i jsk spytałam czy tych kodów nie ma w karcie pacjenta to powiedziala ze nie ma i ze tylko pani dr może to sprawdzić w swoim komputerze.
A, mąż powiedzial ze ciasta mi super wyszly. No to chociaz tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 19:29
-
Mother kwarantanna do sylwestra włącznie. Szwagier jutro ma nam dowieźć trochę pierogów, ryby i śledzi, to wigilia będzie na bogato
Ja się wymienię ciastem, bo już upieczony biszkopt, jutro przelożę kremem. Zamrażalnik mam pełen, ugotuje w święta rosół, na obiad jakieś mięsko się znajdzie. Nawet mam trochę bigosu zamrożonego, będzie jak znalazł
Jutro kupię coś do kanapek, chleb itd. To damy radę, to jest pikuś, jedyne co mam nadzieję że synka nie rozłoży. Dziś rozmawiałam z mamą z innej grupy no to oprócz nauczycielki dziewczynka u nich choruje, ma pozytywny wynik, gorączka i te sprawy. Więc jeśli zostaniemy zdrowi to już mi nic nie jest do szczęścia na święta potrzebne
Iza najważniejsze, że mężowi smakuje 👍🏻 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 23:17
mother84 lubi tę wiadomość
-
Jeju Wiera i kto by się spodziewał czegoś takiego. Ale powiem ci, ze to wszystko jest tak dziwne. Dzisiaj w żłobku wyszło, ze opiekunka ma 👑 ale nikt nie ma kwarantanny ale ostatni raz była 18.12 to może o tę 5 dni chodzi 🤔
Trzymajcie sie i masz racje najważniejsze zdrowie.
Adele aa to nie jeszcze nosi 68 jakimś cudem🤣
Ją również życze wam zdrowych i spokojnych świat❤mother84, Miśkowa, AdelaX lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA moja 74-80 🤣.
Dopiero prezenty zapakowalam. Tesciowa sie wypiela bo chciala cos dla Zuzi, bylo kupione ale ja nie jestem na kazde zawolanie ze jak ona chce to mam już teraz jej to dac zwlaszcza przy dzieciach i w koncu nie wziela. Kij jej w oko, kupione to my damy. Ale prawde mówiąc dziecko nie dostanie nic ze swojej listy do mikolaja bo pierdol to mozna nakupowac a ja chciałam tak z głową. Wuec trzymać kciuki zeby sie podobalo.
Padam, drzemka zlapalam przy Oli, mam do zrobienia salatki ale chyba rano zrobie.
Moi sąsiedzi tez mieli w caly świat kwarantanne. Niby mieli a jezdzili, policja to ich kontrolowala nawet 2 razy dziennie a oni robili tak ze policja spod domu a oni w samochód i w drogę. Nawet listonosz mnie pytał jsk to tam u nich bylo ale my sami nie wiedzieliśmy. A wiecie co mi ten listonosz powiedzial- ze jak ktos jest na kwarantannie i go zarazi to grozi mu grzywna 30 tys. Tylko wez udowodnij kto zarazil? -
Wiera tak jak piszesz, zdrowie najważniejsze, dobrze, że jakoś z tym jedzeniem ogarniesz, spędzicie w małym gronie, ale przynajmniej przepisowo 😂
Dziewczyny z okazji Świąt życzę Wam dużo zdrowia, miłości i spełnienia Waszych najskrytszych marzeń. Wszystkim życzę samych radosnych chwil, jesteście najwspanialszymi mamami dla Waszych dzieci i nigdy w to nie wątpcie! Życzę bezproblemowego macierzyństwa😊 ciężaróweczkom życzę dużo spokoju podczas ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania😊 A staraczkom życzę dużo wiary i sił! Naprawdę proszę się nie poddawać i walczyć, jestem przekonana, że wkrótce marzenie o powiększeniu rodziny Wam się spełni 😘
Wesołych Świąt! 🎅Iza34, Miśkowa, AdelaX, pola89 lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny ja pewnie też już nie zajrzę do telefonu więc również życzę przede wszystkim zdrowych i spokojnych świąt, żeby żadna choroba czy kwarantanna się nie przypałętała. Wszystkim starajacym życzę aby marzenie o 2 kreskach się spełniło, tym które są w ciąży aby szczęśliwie dotarly do rozwiązania a wszystkim mamom życzę dużo cierpliwości i sił 💪 wszystkiego dobrego!
mother84, Iza34, AdelaX, pola89 lubią tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny - niech te Święta będą, mimo tego całego bagna dookoła, najpiękniejszymi. Niech zbliżą Was z najbliższymi do siebie i unaocznią, co jest naprawdę ważne w życiu 🤗❤️🎄🎄🎄
Ja oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie powtórzyła bety😂AdelaX, Iza34, mother84, Miśkowa, pola89 lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualnyWyjasnila sie sprawa z kodem- pielęgniarka podala calkiem inny przez pomylke. Ale pani dr przepisala krople co kiedys (dzis dopytalam co przepisala), jedne mam nieotwarte to juz wkroplilam, a tych drugich chyba nie bede wykupywac skoro w poniedzialek okulista. Moze okulistka jeszcze cos innego przepisze. Mam nadzieje ze dobrze zrobie. Ale chyba cos musi byc z kanalikiem bo dopoki lezala to oczka czyste bez ropki a potem sie wylalo i całe oczka zawalilo ropka.
mother84 lubi tę wiadomość
-
Iza34 wrote:Wyjasnila sie sprawa z kodem- pielęgniarka podala calkiem inny przez pomylke. Ale pani dr przepisala krople co kiedys (dzis dopytalam co przepisala), jedne mam nieotwarte to juz wkroplilam, a tych drugich chyba nie bede wykupywac skoro w poniedzialek okulista. Moze okulistka jeszcze cos innego przepisze. Mam nadzieje ze dobrze zrobie. Ale chyba cos musi byc z kanalikiem bo dopoki lezala to oczka czyste bez ropki a potem sie wylalo i całe oczka zawalilo ropka.
4 dni dla oczu, to bardzo dużo.
Ja bum pewnie wykupiła..„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualnyMam sulfacetamidum a jeszcze do kupienia tobradex
Krew mnie zakeje. Wyslalam jednak męża do apteki. I co- nowy kod tez nie wchodzi, pani dr wyszla, miała byc z pare minut, godzine jej nie bylo, biedak tam czekal, wypisala nowa recepte. Ciekawe czy wdjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2020, 11:41
-
Kup koniecznie - to antybiotyk - bardzo skuteczny.
Dzisiaj wzięłam betę na CITO i już mam wynik 8 028!
Jestem mega szczęśliwa 😍😍😍Iza34, Adele27, AdelaX, mother84, Miśkowa, pola89 lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️