Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż powiedział że już miała swój czas na wychowywanie a teraz nasza kolej. Łatwo się mówi i ocenia z pozycji fotela przed tv. No naprawdę nie jest łatwo wszystko ogarnąć. Już teściowa zapomniała jak to jest wychowywać, dbać o dom, o dzieci, obejście i jeszcze pieniądze zarabiać? Ona będzie wychowywać 🤔 a ja co mam całą resztę ogarniać od podcierania pupy po mycie kibelka i tyle będę miała do powiedzenia? Nie ma mowy.
My też nie raz nie rozmawiamy o ważnych sprawach jak wiemy że ktoś może usłyszeć, był czas że dopiero jak wszyscy spali to rozmawialiśmy bo inaczej każde nasze słowo było potem przytaczane. Nawet teściowej nie mówię ooim stanie zdrowia, nie powiedziałam jej o opisie rezonansu, przy niej nie narzekam jak mnie coś boli bo ona ciągle ma swoje "mądre" odpowiedzi. I też chyba zacznę być nie miła bo mam dość wtykania się w nie swoje sprawy.
A co do dentystów. Ja zauważyłam że im wyższy standard gabinetu tym więcej potrafią znaleźć do zrobienia. Mi w akademii dentystów chcą wszystkie plomby wymieniać, moja stara dentystka uważa że póki są szczelne to nie ma potrzeby. Nie wiem kto ma rację. Ale podobało mi się podejście do Zuzi zębów w sensie że miała ubytek w mleczaku i dali mu trochę czasu bo już się ruszał i przy następnej wizycie nie było już co robić bo wypadł . No i higienizacje mają pierwsza klasa, nigdy nie byłam tak zadowolona z efektów mimo że ponad tydzień mnie dziąsła po tym bolały 😀.
Karolina wiem że standardowo ząb po plombowaniu może boleć do tygodnia. Ale rzeczywiście 3 tyg.to długo i może coś poszło nie tak, jakaś nieszczelność, jedzenie się dostało i się tam paskudzi. I dobrze że kazali ci przyjechać na cito. Od zębów jest wiele chorób w tym zakażenie całego organizmu. -
Jeśli chodzi o leczenie w ciąży, to trzeba koniecznie, bo to nie wiaodmo jak szybko może pójść na dziecko jeśli jakieś zakażenid/stan zapalny. Co do fancy klinik i ilości ubytków, trochę tak jest 🤪 ale to tez wiąże sie z tym, że super sprzet i wiecej widza i uważają, że od najmniejszej blachostki i nie patrza na zasobność portfela, bo jeśli ktos do nich przychodzi, to znaczy że stać na leczenie. I rzeczywiście czasem warto te malutkie rzeczy zrobić wcześniej niz ma się rozległe stać. Co do bólu 3 tygodnie, to za dużo. Boli głowa, może być stan zapalny ale może też za wysoko było wypelnienie i zgryz sie minimalnie gorzej układa. Na pewno trzeba skontrolować. Bo 3 tyg za długo trwa.
-
Dzięki Dziewczyny ❤️ no właśnie tak myślałam że w takiej fancy to znajdą wszystko. Właśnie byłam i w sumie to jest 2 tygodnie ale pani mówi że nic się nie dzieje, ewentualnie za tydzień jak nie zniknie ból, zrobi mi jeszcze raz. Ale faktycznie bez porównania. u mojej niby 50 zł mniej ale robiła 20 minut a tutaj godzinę 😱 ale bardzo miła więc zostanę już 😀 najlepsze że mąż ma znalezionych 12 ubytków a ja już mam wszystko zrobione 🙈 powiedział że pójdzie do szefa po premie na to leczenie xD
-
Karolina dobrze że wszystko ok.
No to faktycznie was dentysta szarpnie. Powiem brzydko- trochę się zapuścił albo ma słabe zęby . Ja myję, nitkuje i zawsze coś, a jeden ząb to jakieś utrapienie bo ciągle mu coś i bardzo często jest robiony (i do tego gangrena jedna boli jak napije się słodkiego alko albo jak mam zapalenie zatok) a mój mąż nie dba i praktycznie zero ubytków.
A ja mam próchnicę w jednym zębie już wiele lat, taka kropeczke i żaden dentysta nie chce tego robić 🤔. A moim koszmarem jest ósemka do wyrwania. Chyba wyłożę te 1,5 tys. i niech mi na śpiocha wyrwą bo inaczej sobie nie dam. Ciekawe czy w Centrum stomatologii w Warszawie wyrwali by na śpiocha na NFZ? -
nick nieaktualny
-
Anka - cichutko gratuluję ❤️
Iza - haha, no właśnie mój mąż ma obsesję na punkcie dbania o zęby 😄 ale chyba po prostu źle zrozumiał i jakoś zupełnie na odwrót sobie je szczotkował dłuższy czas, plus też to są takie mikroubytki, gdzieś tam między zębami. Ale ciekawe, bo ja znowuż dbam, ale na pewno mogłabym lepiej, a w sumie już mam wszystko zaleczone i ok.Anka32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChłopy takie są 🤣 mój jak zobaczył drugą kreskę, która była dobrze widoczna choć nieco bledsza od testowej, to pytał co to znaczy 🤦 i nie ogarniał dlaczego jestem taka happy 😂
Anka jak masz możliwość i chęci zrobić badania to rób, będziesz mieć pewność 😉Anka32 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Przeczytałam co się działo jak mnie nie było. Pojawił się także pozytywny test. Gratuluję! Twoje szczęście mi się udziela i daje wiarę że i nam się uda.
Niefajne teściowe... Nie wiem dlaczego my synowe jesteśmy takie złe. Bo zabieramy im synów? Czasami mi się wydaje że jesteśmy dla nich zagrożeniem.
Przykro mi z powodu mamy Karolino. Jestem z tobą. Wiem że oklepane słowa, ale naprawdę.
U mnie być może jest niedoczynność tarczycy, więc będę prawdopodobnie brać eutyrox, pojutrze będę wiedzieć.
Schodząc na lżejsze tematy to macie może wybrane imiona gdybyście tak teoretycznie były w ciąży?
Pozdrawiam
Anka32 lubi tę wiadomość
-
Verka ja nie planuje już trzeciego, als gdyby sie trafiło. To chłopiec Teodor/Feliks. Tzn Michalina miała być Teodorem (jak jeszcze nie znaliśmy płci). A Feliks jeśli by sie nam teraz niespodzianka trafiła 😛. A jeśli dziewczynka, to Maria. Bo Marcysia, Misia i Marysia 🤣