X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dałaś mi nadzieję :) z tymi objawami

I dobrze że Zuzia narazie nie będzie musiała nosić okularów :)

nick nieaktualny, Gipsowka93 lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem tu nowa i potrzebuję pomocy.
    14 kwietnia zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywnie.
    15kwietnia zrobiłam betę HCG wyszła 2 mIU/mL
    13 maja miałam strasznie mdłości , nie mogłam nawet patrzeć na jedzenie.
    14 maja z porannego moczu zrobiłam test wyszedł pozytywny.
    15 maja zrobiłam jeszcze trzy inne testy i też pozytywne . Tego samego dnia poszłam jeszcze na betę HCG i wyniki 26365 mIU/mL
    Wizytę u ginekologa mam 22 maja.

Dziewczyny powiedzcie czy taka beta jest okej?
    Dodam że ostaną miesiączkę miałam 29 lutego
    Cykle mam nie regularnie ,mam pcos i wysoką tarczycę.

• BillieJean Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia R Jest taki kalkulator betahcg i można podejrzeć czy przyrost jest ok, chociaż przy tak dużej becie już chyba nie ma sensu dalej badać tylko poczekać na wizyte, wszystko wskazuje na to, że jesteś w ciąży :) lekarz zrobi usg i wszystkiego się dowiesz, życzę żeby wszystko było dobrze i głowa do góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2024, 16:51

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiuniaR trzymam kciuki. Nie pomoge bo moje miesiączki są mega regularne dlatego jak przesunęła.mi się 2 dni to wiedziałam że chyba się udało. jeśli miałaś miesiączkę 29.02 i lekarz potwierdzi ciążę to będziesz tylko tydzień za mną. Czekamy na wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2024, 15:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiuniaR to zależy też kiedy miałaś owulację. Może mniej więcej jesteś w stanie określić? Beta jest wysoka, lekarz pewnie już będzie coś widział i powie wiek ciąży. Gratuluję.

• BillieJean Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję @,

Ale trzymam kciuki za Gipsówkę !!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Melduję @,

Ale trzymam kciuki za Gipsówkę !!!

Polubiłam a miałam zacytować ☹️

BillieJean szkoda. Przykro mi ☹️

Ja jutro mam druga komunię i tak bardzo nie chce mi się iść, jeszcze nie wiem co założę, albo pudrowy róż albo zielona butelkowa, tak czy siak obie będą pasować do męża bo utytłany w różowej i zielonej farbie bo pomieszczenia dla pracowników maluje. A ja dziś tyle zrobiłam że aż się sama zastanawiam jak, bo wczoraj to flak byłam, nic mi nie dolegało, nic nie bolalo tylko totalne zmęczenie, po południu byliśmy w markecie budowlanym to mąż wybierał a ja okupowałam krzesła ogrodowe 🤦 bo nie miałam siły. I gdyby nie ta komunia to bym jutro posprzatala po malowaniu i ten syf co pracownicy zostawili, naprawdę trzeba nie sprzątac przez 2 lata żeby tak to wszystko wyglądało.

• Gipsowka93 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BilliJean tulasy ;(

Ja powiem tak... @ jeszcze nie mam, ale zaczęły się plamienia które zazwycgaj mam przed. Jeszcze się łudzę, ale też zdaję sobie sprawę, że szanse są nikłe 😞 dam znać na dniach

Iza i jak, co zalozylas? Udało Ci się chwilę odpocząć?

32 👧🏻👦🏼33
    1x👧🏼 2019
    starania o rodzeństwo 🥹

Start - czerwiec 2023

Nasienie - 🆗
    Badanie HSG - styczeń 2025 🆗
    Stymulacja AROMEK - 4 cykle - owulacja piękna, dzidzi brak

Aktualnie - 3 stymulacja Clostilbeyght + Progesteron od 12 d c

Hashimoto, hipoglikemia reaktywna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gipsówka o nie ☹️

Wybrali zielona sukienkę. W razie co szybko zmienię na pudrowa, makijaż uniwersalny. A najlepsze że Ola mówi że nie jedzie, że zostaje w domu. To jej powiedziałam że ma 2 wyjscia- albo z nami albo zawiozę ją do drugiej babci. Teściowa od godziny już ubrana, my jeszcze nie, mąż dopiero się myje. Dobrze że jedziemy na 2 samochody to możemy później wyjechać. Bez spiny, nie naszego dziecka komunia.

BillieJean lubi tę wiadomość

• Emma9889 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gipsowka93 wrote:
    BilliJean tulasy ;(

Ja powiem tak... @ jeszcze nie mam, ale zaczęły się plamienia które zazwycgaj mam przed. Jeszcze się łudzę, ale też zdaję sobie sprawę, że szanse są nikłe 😞 dam znać na dniach

Iza i jak, co zalozylas? Udało Ci się chwilę odpocząć?

Hej Dziewczyny. U mnie tak samo, brązowe plamienie o objawy na @ 😔

Emma9889
  • Emma9889 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiuniaR wrote:
    15 maja zrobiłam jeszcze trzy inne testy i też pozytywne . Tego samego dnia poszłam jeszcze na betę HCG i wyniki 26365 mIU/mL

Jeśli masz wysokie tsh to koniecznie endokrynolog żeby wyrównać. Taka wysoka beta już nie wymaga powtarzania, powyżej 1000 już powinno być widać coś na USG :)

Emma9889
  • Emma9889 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2024, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiuniaR wrote:

No i w becie najważniejszy jest przyrost procentowy a nie samą wartość.

Emma9889
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gipsówka i Emma o nie :( ale jeśli to @ to uda się w kolejnym cyklu wierzę w to !

Iza i jak tam na Komunii ?

Gipsowka93 lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
  • Emma9889 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2024, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że staracie się od sierpnia 2023, my tak samo ale ja jestem rocznik 90 :D
    Mam nadzieję, że uda się nam wszystkim ❤️
    Trzymajcie się i za nas kciuki jutro bo mamy komisję z synem w wydziale orzekania o niepełnosprawności. Mały ma autyzm.

Emma9889
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma trzymam kciuki, żeby komisja orzekła na korzyść synka 🙏.
    Tak staramy się od sierpnia i myślałam że łatwo pójdzie bo z córką nam się udało od razu, nawet trochę niechcący a tu tyle miesięcy i nic.. nie wiem, może po prostu tak ma być i przyjdzie na to czas, może kp u mnie działa jak antykoncepcja, cały czas myślę czy jest sens np zbadać prolaktyne, może jej poziom utrudnia mi zajscie w ciążę.

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Gipsówka i Emma o nie :( ale jeśli to @ to uda się w kolejnym cyklu wierzę w to !

Iza i jak tam na Komunii ?

Krótko. Jak Ola przestała mieć problemy z robieniem siku gdzieś indziej niż w domu, nawet już bez nakładki tak niestety dziecku zachciało się 💩, nie dała się przekonać żeby zrobiła tam, nawet z nakładka i w pokoju hotelowym z dala od wszystkich ludzi, i musieliśmy wrócić do domu bo już cierpiąca była. I już nie jechalismy spowrotem. A tak to ok. Poza moim makijażem - cierp ciało jak żeś chciało, na co dzień się nie maluje, tylko na imprezy a nie powinnam bo mam uczulenie na cienie i podkład, i na kremy pod oczy, i jak tydzień temu miałam inne cienie i miałam tylko katar tak dziś i z nosa i z oczu lecialo, masakra. Współczuję wszystkim alergikom, umeczenie. Bo bez makijażu można żyć.

Ja jutro muszę iść z Ola do pediatry, i to prywatnie. Tylko ta jedna pani dr jest w stanie zbadać Olę w sensie że tylko jej daje się zbadać. A dziecko od jakiegoś czasu notorycznie chrząka. Kiedyś po 2-3 dniach chrząkania pojawiał się katar, teraz nic, i ani gorączki, ani kataru, ani kaszlu, kupiłam syrop na alergię i steryd co nosa, nic nie pomogło, wirc już nie wiem o co chodzi. Podejrzewam chyba najgorsze- tik albo na tle nerwowym bo do tego mruży oczy. Ale najpierw pediatra.

• Gipsowka93 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma - trzymam kciuki za pomyślne orzecznictwo ❤️
    Billi Jean - faktycznie, zbadaj sobie hormony, bo kp też ponoć ma spory wpływ. Może nie trzeba wiele, żeby to ew. wyrównać. Też mocno chce wierzyć, że w następnym cyklu nam się uda! ( Aczkolwiek obecnie jeszcze czekam, aż @ się rozkręci. Ta niepewność jest dręcząca....)
    Iza - szkoda, myślałam, że uda Ci się na komunię trochę odpocząć i wyluzować, a tu tyle stresu ;( BTW daj znać co Ci lekarz powie, moja 4,5 latka też chrzaka non stop, niby przez alergie, ale leki nic nie zmieniły...

BillieJean lubi tę wiadomość

32 👧🏻👦🏼33
    1x👧🏼 2019
    starania o rodzeństwo 🥹

Start - czerwiec 2023

Nasienie - 🆗
    Badanie HSG - styczeń 2025 🆗
    Stymulacja AROMEK - 4 cykle - owulacja piękna, dzidzi brak

Aktualnie - 3 stymulacja Clostilbeyght + Progesteron od 12 d c

Hashimoto, hipoglikemia reaktywna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gipsówka a byłaś z dzieckiem u alergologa żeby potwierdzic alergię? A u laryngologa żeby wykluczyć przerost 3 migdałka?
    Moja teściowa twierdzi że Ola ma chore gardło ale ja myślę tak- przy anginie byłaby gorączka, a wirusowe zapalenie przez tyle czasu samo by przeszło, z resztą podawałam leki na infekcje gardła i też nic. Najlepsze jest że jak się czymś zajmie co lubi to nie chrząka, jak się nudzi to bardzo. Wiesz, u nas jest problem z chodzę iem do przedszkola, dziecko już wyczailo że jak jest chore to nie idzie, może o to chodzi.

Ja wczoraj padłam jak mucha. Położyłam się na chwilę żeby się ogrzać i jak zasnęłam tak nie miałam siły wstać, niby słyszałam co się w domu dzieje ale chęć spania, potrzeba odpoczynku była silniejsza.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwilkę, później Was na drobie. Ale miałam się pochwalić kreacja na chrzciny ;) którejś z Was obiecałam że wstawię.
    IMG-20240520-130704.jpg

Przepraszam, że twarz zasłonięta, ale jakos dzis nie mam ochoty sie ujawniać 😛 po za tym to była przymiarka i nie uczesana 😂🫣

Troche miałam ciężki tydzień. Mam nadzieję wieczorem Was nadrobie. Na razie do wieczora ;)

BillieJean, Fania017 lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka świetna stylówka !!

Emma jak tam komisja ?

Iza byłaś z Olą u lekarza ? Coś doradził ?

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
‹‹ 2892 2893 2894 2895 2896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ