X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja w ciąży miałam 3,6tsh wiec niby za wysokie ale zbilismy do 2,5 i było ok wg ginekologa.

YellowAnn daj znać jak wyniki bety.

U mnie chyba hormony miały zawirowania ostatnio. Bo miałam i twarz wysypana i to.tak prawie cały cykl i te cycki jakieś większe cały czas, ale już chyba wróciło do normy wszystko ;) ubolewam bo są znowu małe ale chyba normalnie jest w końcu. :P ech...
    zazdroszczę ciężarnym :D tez chce brzuszek

Dziewczyny rosnijcie zdrowo :*

Dziewczynki beta : 15462,0 :)))

Hugolina87, aLunia, Urszulka89, DoveLove lubią tę wiadomość

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    a kiedy masz wizytę ? Pierwsza czy kolejna?
    27.12.17 kolejna . Ale na pierwszej nic nie było widać.

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka 3maj się. To bardzo trudne. Współczuje bardzo:(

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna betka YellowAnn. Rosnijcie zdrowo. Wytrzymasz do 27.12? Ja bym nozkami niecierpliwie przebierała ;)

Urszulka, z tęsknotą wspominam jak zobaczyłam naszego Malego Gloda pierwszy raz na Usg...a bicie serduszka to juz w ogole magia :)

YellowAnn lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Piękna betka YellowAnn. Rosnijcie zdrowo. Wytrzymasz do 27.12? Ja bym nozkami niecierpliwie przebierała ;)

Urszulka, z tęsknotą wspominam jak zobaczyłam naszego Malego Gloda pierwszy raz na Usg...a bicie serduszka to juz w ogole magia :)

Niestety. No właśnie się boje bo zawsze czekałam na święta... A teraz czekam na badanie hihihi

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Który to bedzie wtedy tydzień? Moze od razu i serduszko będzie :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10;) lekarka mówiła, że od 10 już puszcza:D

DoveLove lubi tę wiadomość

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    27.12.17 kolejna . Ale na pierwszej nic nie było widać.
    Ja badałam wczoraj betę i miałam coś ponad 44 tys. Badałam z własnej ciekawości. Ja też mam drugą wizytę 27.12 :D

DoveLove, Hugolina87 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam... <3

Urszulka89 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja badałam wczoraj betę i miałam coś ponad 44 tys. Badałam z własnej ciekawości. Ja też mam drugą wizytę 27.12 :D

Pewnie masz ciaze starszą o 3 dni :) to super:) to 27 obie zobaczymy serduszka;) Ty porażka kolejny a ja zasłużony pierwszy;))

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Violinka Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Jest taka sprawa w październiku odstawiłam tabletki antykoncepcyjne 1 listopada miałam @ i do tej pory jej brak... staramy się o dzidziusia. Zrobiłam kilka testów i każdy ujemny, beta z 27 listopada 1.20 ml/U ... krwawienia brak, spuchałam, piersi mam większe i mega bolace,bola mnie plecy jestem senna, mam strasznie dużo śluzu... podwyzszona temperature cały czas 36.7-36.9 czasem nawet 37. Mierze codziennie. 5 grudnia byłam u gina. Doktor na usg zobaczyła pecherzyk i kazała powtórzyć betę. Test plytkowy nic nie pokazał dziś rano. A betę zrobiłam po pracy, wynik jutro popołudniu... kurczę do jutra wieczność... miała któraś z Was podobną sytuację ? Może być ciąża ?

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Violinka
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yellow gratulacje !! <3

agulineczka pewnie sie zastanawiasz teraz co jest nie tak,ze tak sie to konczy...albo to czysty przypadek albo moze cos jest na rzeczy... Jesli masz sily żeby szukac przyczyny to moze porób jakies badania na mutacje czy immunologie... Nie wiem... Kochana tak mi przykro... Ja sama jestem juz w etapie gdzie brak mi sil... A nawet nie udalo mi sie tyle czasu zobaczyć II kresek... Życzę Ci duzo sil <3 choc wiem jak o nie trudno..

U mnie przyszedł czas na odpoczynek od forum.... Minelo prawie 2 lata.. I chyba mi się to przyda.. Wiec wybaczcie,ze malo co sie udzielam...

Trzymam za Was wszystkie kciuki !!!<3

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka współczuję i tule mocno...

Urszulka89 nie przejmuj się z niedoczynność i cukrzyca w najgorszym przypadku też da się przetrwać ciążę :)

Wiem z własnego doświadczenia... Mi wykryli niedoczynność tarczycy właśnie plus cukrzycę ciążową... Niestety pech chciał ze sama dieta nie pomagała mi wiec docelowo 4razy dziennie insulinę musiałam przyjmować ale chociaż przez całą ciążę przytyłam ledwo 4kg ;)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny duzi zdrówka dla was i waszych maleństw i oby tak do samego końca!

Urszulka89, YellowAnn lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat mam pytanie. Moja przyjaciółka dowiedziała sie ost ze ma policystyczne jajniki. Od zawsze miała problemy z cera ale teraz to przegięcie. Wypryszczylo ja strasznie cala broda szyja masakra. Badala testosteron ma niby w normie ale w górnej granicy. Jest cos jeszcze co moglaby zbadać przy tej chorobie ? Bo sadzimy ze to wszystko od tego. Ma jeszcze endometrioze ale nie wiem czy ona ma cos wspólnego z tak zla cera..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Yellow gratulacje !! <3

agulineczka pewnie sie zastanawiasz teraz co jest nie tak,ze tak sie to konczy...albo to czysty przypadek albo moze cos jest na rzeczy... Jesli masz sily żeby szukac przyczyny to moze porób jakies badania na mutacje czy immunologie... Nie wiem... Kochana tak mi przykro... Ja sama jestem juz w etapie gdzie brak mi sil... A nawet nie udalo mi sie tyle czasu zobaczyć II kresek... Życzę Ci duzo sil <3 choc wiem jak o nie trudno..

U mnie przyszedł czas na odpoczynek od forum.... Minelo prawie 2 lata.. I chyba mi się to przyda.. Wiec wybaczcie,ze malo co sie udzielam...

Trzymam za Was wszystkie kciuki !!!<3

Adele rozumiem Twoje zniechecenie. Zakladalas ten watek, tyle dziewczyn juz urodzilo lub pozachodzilo w ciaze przez ten czas. Ja mysle, ze odpoczynek od forum moze pomoc. Ja tez teraz będę znacznie rzadziej zagladac. Za duzo tu czasu spedzam, za duzo analizuje, za duzo przypadkow czytam i sie później nakrecam albo bardzo stresuje. Ja pewnie zaczne jakieś badania, ale tez nie chce popasc w paranoje, bo to do niczego dobrego nie doprowadzi. Musze na razie pozbierac sie psychicznie. Mam przeciez wspanialego synka i musze byc dla niego silna. Ostatnimi czasy widzi tylko zestresowana mame, z ktorej jakby życie ulecialo.

Trzymaj sie kochana!

Alunia Tobie duzo sily zycze rowniez, bo tez masz ciezko teraz.

Pozostałym dziewczynom zycze powodzenia.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka pewnie warto dla.dziecka się podnieś przede wszystkim i tak naprawdę dziękować Bogu że już mamy dziecko, bo tak jak piszesz jest tak dużo różnych przypadków... I myśli się, analizuje... A trzeba żyć jest dla kogo. Badania warto zrobić ale też żeby nie popaść w paranoje. Mi gin przed lyzeczkowaniem mówił, że czasem może dojść do zapłodnienia przez dwa plemniki i nie wiadomo dlaczego tak się dzieje a to nie jest nikogo wina. Ja wierzę, że skoro mamy zdrowe dzieci to kwestia jakiegoś przypadku... Ale wiem, że żadne słowa nie są w stanie pomóc. Wiesz czego ci życzę :*
    Dziękuję Ci ze o mnie pomyślałaś. Ja się teraz bardzo boję o mamę jak sobie poradzi. Do tej pory jakoś sovie radziła a z każdym dniem widzę że jesr gorzej. Życie :(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele nie wiem dokladnie, mnie ogolnie nie pryszczy ;) Co babka z pcos to inne objawy. Zazwyczaj przy tradziku to jest wyzszy testosteron, ale skoro ma w miare ok, to moze byc ogolny stan zapalny. Pcos tak ma, ze przy rozpieprzce hormonalnej mamy stany zapalne non stop byle gdzie, niestety. Niech sie zaopatrzy w inositol jakis, zwykla kurkuma tez dziala przeciwzapalnie.
    Ciezko jest zbalansowac hormony, jak cialo nie chce dzialac tak, jak powinno.
    Zobacz sobie indeks glikemiczny, moze jesc produkty z niska zawartoscia cukru, bo to tez zalezy jaki to cukier i jak to, co jemy, wplywa na poziom cukru we krwi. Bo to z kolei chrzani balans hormonalny, insuline, testosteron i reszte.
    A ten tradzik to ma caly czas, czy w jakims okresie cyklu? Mnie np wyskakuje krostka czy dwie przed owu, glowa mnie tez boli 2-3 dni.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogole to odpoczywaj kochana, ja tez sie mniej udzielam, bo zaczelam pelny etat i padam na dziob, grype mam jak diabli i w dodatku okres :P Tez juz jestem zmeczona tym calym staraniem i powoli sie smieje, ze sie predzej wnukow doczekam. Szczegolne, ze jak moj mlody sie wda w swoj klan, gdzie pokolenia sie sypia srednio co 20 lat, to mam szanse za 5-6 lat zostac babka :D
    lol

Paula_shells lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Pewnie masz ciaze starszą o 3 dni :) to super:) to 27 obie zobaczymy serduszka;) Ty porażka kolejny a ja zasłużony pierwszy;))
    Ciążę z usg mam o jeden dzień straszą czyli termin 25.07 zamaist 26.07

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ