X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina no wlaśnie mało co, bo nie czułam sie na siłach :/ ale gin powiedział, że nie ma przeciwskazań do starań.

Adele
    ja miałam takie z allegro po 1 zł, wpisz w allegro, one są bez konkretnej nazwy, takie w różowych opakowaniach. i od razu mozesz kliknąć testy ciązowe po 1 zł :D zawsze to taniej

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina może przez tą glukozę głowa boli

Myślę czy nie zakupić pierwszy raz testów owulacyjnych.. nigdy nie robiłam. Macie jakieś do polecenia? z allegro najlepiej bo taniej :P
    Ja miałam z allegro, takie różowe, 50 szt. zamówiłam i do tego jest 5 ciazowych gratis. U mnie sprawdziły się idealnie, używałam w cyklach :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakas masakra. Wszystko mnie boli. Brzuch jak na @ od przeszlo tygodnia, wypieki na twarzy mam takie jakbym ze 40 stopnin goraczki miala,( a mam tylko 37,04), nawet plecy mnie bola. Raz mi zimna, raz goraca. Ale to nie z chorobska, bo mam tak ladnych pare dni. Nigdy tak nie mialam. I nie wiem co to moze byc

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te różowe były świetnie, niestety nie mają już ich w sprzedaży. Nawet jak widnieje zdjęcie to przychodzą takie z niebieską końcówką, które są beznadziejne.

Mogę polecić te:

http://allegro.pl/testy-owulacyjne-25szt-ciazowe-5szt-premium-i6689719961.html

Adele27 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam dopiero bo jak wrociłam to się położyłam. Dwie tabletki i kawa pomogły,choć dalej mnie boli ale lżej. Zaczęła się @ ale tak słabo jakoś. Nawet brzuch nie boli jeszcze. I jakieś takie skrzepy małe. Terax się martwię ze ten dupek coś namieszał

Agulibeczka bardzo mocno trzymam kciuki ze teraż będzie wszysko okej. I nie stresuj się bo stres szkodzi:)

MeridIan oby to była ciąża :p

W pt pojadę na te badania z cytryna :D

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Paula_s ile dni po odstawieniu dupka dostałas @ ? Mnie plecy bolą od wczoraj już na dole :/
    Humor dalej do dupy. Chyba wyślę M po winiacza na wieczór. ;p
    Dwa dni czekałam na @, wyszło tak że terminowo jeden dzień spóźnienia

Hugolina87 lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    A i często biegunka zwiastuje ciążę :p nie chciałam zapeszac wczoraj. :)
    Ja też o tym pomyślałam jak czytałam objawy agulineczki. Zresztą ja tuż przed spodziewaną @ miałam biegunkę i raz zwymiotowałam.
    Gratulacje agulineczka! Spokoju życzę, i odganiaj natrętne myśli.

Ewi trzymam kciuki. W lipcu minie rok starań, i jak do tego czasu nie będę w ciąży, walę z inseminacją. Umowę dali mi na rok. Ale nie będę czekać do trzeciej umowy. Staram się, nie patrzę.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za porady :) jesteśmy z synkiem w domu, ostre zapalenie ucha środkowego obustronne. Antybiotyk bierze.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dobrze ze w domu jesteście. Zdrówka dla synka :) a powiedz mi Twoja@ po dupku była normalna odrazu? Bo u mnie nie jest. Póki vo nie leci krew tylko była jakaś brązowa maź. Czekam dalej na rozwój wydarzeń z ta @. :/ :/

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Zrobilam rano test. Niestety, negatywny. No ale to 20 dc. Do teoretycznej @ jeszcze dwa dni.

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ewi trzymam kciuki. W lipcu minie rok starań, i jak do tego czasu nie będę w ciąży, walę z inseminacją. Umowę dali mi na rok. Ale nie będę czekać do trzeciej umowy. Staram się, nie patrzę.[/QUOTE]

ja niestety jAK głupia czekałam na kolejną umowę z myślą że już będzie na stałe i będę mogła urodzić w spokoju. i tak przez 3 lata dostawałam śmieszne umowy. a teraz jak w końcu dostałam na stałe okazuje się że ciąży brak!

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina no właśnie @ wogóle nie odczuwałam, pewnie przez to że drugiego dnia, który jest dla mnie najgorszy, miałam gorączkę i byłam na lekach. Ale jak nigdy tyle podpasek jednego dnia zyżyłam. W 2 dniu z 10 sztuk poszło. Dziś już resztki :) zostało mi dupka na 2 cykle, o kurcze muszę receptę znaleźć i wykupić.

Hugolina to co, w tym cyklu trzeba mężów z rańca zmaltretować :)

Adele ale mnie kusi ta l arginina, akurat dziś zamawiam leki przez internet to chyba się chrapnę na nią. Mam od miesiąca młody jęczmień i zapominam go brać. Z nowym cyklem trzeba spróbować.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Rozczarowana, ja akurat tak podchodzę do życia, chociaż moja siostra na pierwszym miejscu stawia karierę. Ale z synkiem zaszła za pierwszym razem :)

Rozczarowana lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja właśnie przetrzasam neta w poszukiwaniu supli. I trafiłam na Ubichinol tj koenzym Q10 jakiś lepszy który wpływa na komorki naszego ciała m.in na jakość jajeczka. Plus do tego inozytol. Myślę czy sobie nie kupić.
    Ja mam dupka tylko na cykl jeden. Wiec się przejdę z wynikami do gina. I terax nue będzie ♡ za często. Z tym.rano to się zastanawiam jak to zrobić ;p

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja wstałam dopiero bo jak wrociłam to się położyłam. Dwie tabletki i kawa pomogły,choć dalej mnie boli ale lżej. Zaczęła się @ ale tak słabo jakoś. Nawet brzuch nie boli jeszcze. I jakieś takie skrzepy małe. Terax się martwię ze ten dupek coś namieszał

Agulibeczka bardzo mocno trzymam kciuki ze teraż będzie wszysko okej. I nie stresuj się bo stres szkodzi:)

W pt pojadę na te badania z cytryna :D

Myślę że wszystko jest ok też tak po dupku miałam owu była bo tak zawsze miałam jak pęcherzyk był dostałam zastrzyk takie małe skrzepy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie wszytsko okej. Bo ze tak powiem będąc w toalecie czułam dyskomfort podczas próby załatwienia się, w trakcie @ tak mam bo mi macica uciska na te organy z tyłu ;p
    To tylozgiecie jest uciążliwe w trakcie @

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q10 i inositol wcinam juz z rok. Q10 mezowi tez daje. Codziennie. I dalej dupa.
    No chyba ze sie cos parametry nasienia poprawily, ale tego sie dowiem za jakies 3-4 tygodnie. Dam znac czy dziala ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego Q10 są dwa rodzaje. To co chce zamówić to na miesiąc koszt 100 zł wiec dość drogo wychodzi wg mnie. Ale się zastanowie. Bo na skórę tez by się przydało bo mam słaba.

• Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Widzisz Rozczarowana, ja akurat tak podchodzę do życia, chociaż moja siostra na pierwszym miejscu stawia karierę. Ale z synkiem zaszła za pierwszym razem :)

No właśnie ja idiotka tez wszystko układałam pod pracę. teraz też wszystko miałam poukładane. w maju 2017 miałam zajść w ciążę i iść na zwolnienie w listopadzie jak wróci koleżanka z macierzyńskiego. a tu dupa!

zycie ma swoje scenariusze!

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na ryjek. Wyprawy do miasta z corka mnie wykanczaja, musialysmy obskoczyc 2 lekarzy, oczywiście troche posiedzieć i poczekać co dla mojej corki jest trudne, do tego zakupy i poszukiwanie leku dla corki. Ona mega zakatarzona, musze pilnować i ganiac ją do smarowania zeby zapalenie oskrzeli sie z tego nie zrobilo. Alergolog proponuje odczulanie.

‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ