Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nana266 wrote:Dombrusia, Karolina, Kania, Caroline a co u Was?
Nana u mnie troche lepiej chyba jesli chodzi o mdloscipoza tym czuje sie ok. A Ty jak tam?? Do nas na weekend przyjezdzaja znajomi wiec nie bede miala czasu zagladac. Ale wszystko nadrobie
nana266 lubi tę wiadomość
-
Effy wrote:Tasza a moze to nie tylko wina zasztrzyku ten spadek progesteronu ? Przeciez to jest tez kwestia Twojego organizmu a wiasomo że tam sie wszystko moze wydarzyćwedług OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Tasza wrote:Effy mi w pierwszej ciąży w 7tyg zaczęło znikać ciałko zółte. Jechałam na prg dosustnym. I ratowało sytuację.
a ile powinien wynosić? 40 to malo?
Conoznacza spadek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 15:36
-
Effy wrote:Zupelnie sie nie znam na progesterone Chyba nigdy w ciazy nie badałam
a ile powinien wynosić? 40 to malo?
Conoznacza spadek?według OM
Dziewczyny a Wy bierzecie taki zwykły kwas foliowy czy cos innego ? Ja łykam femibion i metafolin, jak przeczytałam że 50% kobiet nie metabolizuje kwasu foliowego do aktywnej formy.
Ale nie wiem jak to jest ale wole dmuchać na zimneWojcinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Effy wrote:No to zbadam w poniedziałek. Przeczytałam w jakis normach 81.6 ng/ml -26 tydzien ciąży. To prawda ze to takie normy są?
6 tydzien 26.2 ng/mlwedług OM
Tasza wrote:są normy, ale lepiej być w górnych widełkach bo nigdy nie wiesz kiedy Ci nimi szarpnie. Zwłaszcza po poronieniach (u mnie 3 straty). Prg działa tez osłonowo na zarodek. Lepiej nie mieć spadków o 50%.
-
Effy wrote:Dziewczyny a Wy bierzecie taki zwykły kwas foliowy czy cos innego ? Ja łykam femibion i metafolin, jak przeczytałam że 50% kobiet nie metabolizuje kwasu foliowego do aktywnej formy.
Ale nie wiem jak to jest ale wole dmuchać na zimneEffy lubi tę wiadomość
według OM
Tasza wrote:ja łykam femibion1 i tam jest kwas foliowy, ale poprosiłam o kwas foliowy z recepty (dodatkowo) w wys.15mg (są też po 5mg i 10mg) bo te standardowe dawki to jest minimum ledwie. Dobrze też przyswajalny jest folian (nie kwas foliowy a folian z solgaru).
Tasza lubi tę wiadomość
-
Effy wrote:Biorę duphaston 2x dziennie ale i tak lekarz mówił ze jak nie ma plamień i bóli brzucha to 1. Ale biorę dwa
Effy lubi tę wiadomość
według OM
Effy wrote:Dziewczyny a Wy bierzecie taki zwykły kwas foliowy czy cos innego ? Ja łykam femibion i metafolin, jak przeczytałam że 50% kobiet nie metabolizuje kwasu foliowego do aktywnej formy.
Ale nie wiem jak to jest ale wole dmuchać na zimne -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:58
Effy, Martka10 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieńdoberek
ja niedawno wróciłam do domu, bo byłam u mamy i siostry, położyłam się, zjadłam całą paczkę chipsów
dzisiaj rano przed wstaniem z łóżka coś mnie zemdliło, ale tak lekko i nic więcej, ciekawe jak będzie wieczorem ;p co do picia wody, to nigdy nie piłam jej z radością, odkąd jestem w ciąży, to przeszłam do wody, ale ciężko mi jest wypić 2 litry, muszę dopijać sokami he
w ogóle muszę przejść na jakąś zdrowszą dietę, bo często na obiad jem smażone, na kolację też chapnę coś nie bardzo zdrowego, czasami słodycze przed spaniem ;p co to może być, bo czasami jak leżę, to mi podskakuje tak jakby coś przy pępku, takie pulsowanie bardziej, nie wiem co to może być? a dzisiaj się popłakałam znowu, bo patelnia leżała brudna na kuchni xD ciekawe co tam u Blanki
-
.
anq05, onaa123, Bluebell1984, myszeczka89, Ink@, InBlue, Natka2, Mila123, Effy, Martka10 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Ink@ lubi tę wiadomość