X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Czesc wszystkim.
    Hej hej

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Anna : )))))

anna123 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • anna123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś wie ile kosztuje badanie nasienia i czy mozna je zbadać w zwykłym laboratorium? ?
    Moj maz placil za pakiet 150zl. Jechalismy do laboratorium ktore sie takimi rzeczami zajmuje. Dostal kubeczek i pokoj i do dziela.

j36regz209hdv9cb.png
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Dzięki Kim. Z tego co wiem to Caro coś pisała że działać bedzie teraz w strone badań nasienia jeśli czytasz tu nas. To moglabys podpowiedzieć gdzie bedziecie badać i wgl co i jak ?:-)
    Radzę Ci zadzwonić do laboratorium i nawet jak akurat w tym nie będą się tym zajmować to powinni cie pokierować gdzie w okolicach masz możliwość zbadania nasienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 07:52

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to jest mi troche smutaśno pokładałam wszelkie nadzieje w tym cyklu taki piękny dorodny pęcherzyk był no ale co zrobic trzeba się ogarnąć i działać dalej..
    Wiem że aby napewno że owulka u mnie była wiec coś innego tam przeszkadza w połączeniu się cząstki mnie i mojego ukochanego. Mam nadzieje że w końcu będzie mam dane tv wszystkim zostać mamusiami.

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i 3 dni przed badaniem zero sexu :)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Radzę Ci zadzwonić do laboratorium i nawet jak akurat w tym nie będą się tym zajmować to powinni cie pokierować gdzie w okolicach masz możliwość zbadania nasienia
    Napewno będę dzwonić lub pójdę zapytac osobiście jak i co :-)

Kim87 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Ogólnie to jest mi troche smutaśno pokładałam wszelkie nadzieje w tym cyklu taki piękny dorodny pęcherzyk był no ale co zrobic trzeba się ogarnąć i działać dalej..
    Wiem że aby napewno że owulka u mnie była wiec coś innego tam przeszkadza w połączeniu się cząstki mnie i mojego ukochanego. Mam nadzieje że w końcu będzie mam dane tv wszystkim zostać mamusiami.
    Judi to twój 3cs dopiero. Nie zalamuj się. Co 5jakeczko jest w stanie być zaplodnione i zagnieździ się. Cierpliwości. Rozumiem cie na prawdę ale jak.luzu trochę nie dasz to nic nie wyjdzie z tego

3jgxflw1867zd36k.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej pora wstac z lozeczka...a tak sie nie chce,ale pozniej bedzie tylko gorzej

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś wie ile kosztuje badanie nasienia i czy mozna je zbadać w zwykłym laboratorium? ?

Z tego co wiem to niby nie we wszystkich. Partner musi przez 3 miesiące nie być na żadnym antybiotyku, nie przechodzić większej infekcji. Przez 5 dni przed badaniem zakaz wytrysku. Zero seksów itp.. Badanie w warszawie w klinice leczenia niepłodności kosztuje 175 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 07:58

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Judi to twój 3cs dopiero. Nie zalamuj się. Co 5jakeczko jest w stanie być zaplodnione i zagnieździ się. Cierpliwości. Rozumiem cie na prawdę ale jak.luzu trochę nie dasz to nic nie wyjdzie z tego

Zobacz jaki ja mam wykres powalony. Też nic z tego nie będzie ale trzeba spinac poslady i do boju w następnym cyklu ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leczy sie ktoras z was w klinice nieplodnosci GYNCENTRUM? jakie wrazenia ?

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Zobacz jaki ja mam wykres powalony. Też nic z tego nie będzie ale trzeba spinac poslady i do boju w następnym cyklu ;)
    Moze to was podbuduje ze ja moglam sie starac tylko co drugi miesiac bo mam tylko jeden jajowod a czasem nawet nie co drugi bo zdazalo sie tak ze przez 3 cykle mialam owulacje tam gdzie nie bylo jajowodu i kicha a mimo to w koncu trafilam i mam fasolke wiec wy macie o wiele wieksza trafnosc ze sie uda tylko trzeba probowac probowac probowac :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 08:08

Kim87 lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł moto.. Mój małż 5 lat temu badał kijanki w klinice Salve.. Płacił 60 albo 80 zł.. Wiem że do tej pory ta sama cena bo mąż kuzynki też robił..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ave :P

szuflada lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Ave :P
    A żeś gdzie się podziewala? Ładnie to tak na innych tropikach być aktywnym a tu u nas cisza? ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy :)
    Judi my właśnie przedwczoraj zawozilismy kijanki na badanie ;) dzisiaj odbieram wyniki wieczorem. U nas badanie 70 zl, nasienie musi być dostarczone w ciągu godziny, najlepiej jak jest to 30 min. Conajmniej 3 dni bez seksu, ale nie później niż 5 dni po ostatnim wytrysku. No i byliśmy w typowo laboratorium analitycznym, gin mi polecił. No i tak jak elunia pisała bez większej choroby z antybiotykami przez minimum 2 miesiace:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 08:27

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżing na kocingu :P Neta niet :P
    Temp nie mierzylam bo zapomniałam Dowcipnisia zabrać na wyjazd :p
    Wczoraj na teście owu cień kreski. Zobaczymy dziś o 10.
    Po Majówce z bólem gardła wróciłam... :(

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Moze to was podbuduje ze ja moglam sie starac tylko co drugi miesiac bo mam tylko jeden jajowod a czasem nawet nie co drugi bo zdazalo sie tak ze przez 3 cykle mialam owulacje tam gdzie nie bylo jajowodu i kicha a mimo to w koncu trafilam i mam fasolke wiec wy macie o wiele wieksza trafnosc ze sie uda tylko trzeba probowac probowac probowac :):):)
    Wiem o czym mowisz ja w 2009 roku miałam laparo i do 2014 chodziłam.w przeswiadczeniu że mam jeden jajnik. Lekarze łaskawie nie napisali czy go wycieli czy nie bo zapomnieli a na usg lewy trudno znaleźć bo się chowa w jelitach. Jajnik mam ale jajowod nie wiem ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Leżing na kocingu :P Neta niet :P
    Temp nie mierzylam bo zapomniałam Dowcipnisia zabrać na wyjazd :p
    Wczoraj na teście owu cień kreski. Zobaczymy dziś o 10.
    Po Majówce z bólem gardła wróciłam... :(
    Dobra majowka skoro ból gardła przywiozlas ;)

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 1658 1659 1660 1661 1662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ